I bund og grund går søgemaskineoptimering ud på at få de bedst mulige placeringer i søgemaskinernes resultater. Da Google i Danmark er estimeret til at have over 90 % af alle de danske søgninger, er det også Google du primært skal optimere din hjemmeside til.
Det forholder sig dog sådan at de andre søgemaskiner stort set anvender de samme parameter som Google, til at placere hjemmesiderne i deres resultatlister.
Som nævnt er noget af den bedste trafik du kan få til din hjemmeside, den der kommer fra søgemaskinerne. Dette hænger sammen med at folk rent faktisk har søgt efter noget bestemt og klikket sig videre ud fra resultatet af denne søgning.
Har du optimeret din hjemmeside rigtigt, vil dine tekster få gode placeringer i søgeresultaterne og derved sende nogle yderst værdifulde besøgende ind på din hjemmeside – helt gratis.
Arbejder du i WordPress er det i øvrigt ganske vigtigt at have det rette WordPress tema.
Hvordan vurderer Google hvor min hjemmeside skal placeres i søgeresultaterne?
Google bruger en lang række forskellige parameter når det kommer til rangering af hjemmesider. Faktisk kigger Google på over 200 forskellige parameter for at kunne give brugerne de mest relevante resultater i deres søgeresultater.
Når Google analyserer en side kigger deres web-robotter både på hvordan din side rent teknisk er opbygget / struktureret og på hvad der bliver skrevet om din side ude på nettet. De to vigtigste dele af at få gode placeringer i Google er:
- At din side er opbygget og struktureret korrekt til søgemaskinerne
- At relevante, prominente og veletablerede sider linker til dig med relevante link tekster.
Hvordan opbygger jeg min side til søgemaskinerne og skaber gode indgående links?
- Den første del af at optimere din hjemmeside er at finde de rigtige søgeord. Søgeord er de ord som brugerne indtaster i søgefeltet i håb at de kan finde den information de ønsker. Om et søgeord er godt eller dårligt kan vurderes ud fra tre kriterier. Læs mere under Hvad er et godt søgeord?.
- Den næste del af søgemaskineoptimering er at sørge for dine dokumenter er opbygget og struktureret korrekt. Hvad du skal være opmærksom på når du skriver og strukturerer dine tekster, kan du læse mere om under Søgeordsoptimering af tekster.
- Sidste og mest omfattende del af at optimere din hjemmeside er at få gode indgående links. Vil du opnå gode placeringer i søgemaskinerne er du også nød til at kigge på faktorer der ligger uden for din side. Du kan læse meget mere om betydningen af links under gode indgående links hjælper dig til top i Google.
Anskaffelse af gode bøger om søgemaskineoptimering kan anbefales
Da søgemaskineoptimering er et meget omfattende emne kigger jeg her på siden (til at starte med) kun på de vigtigste af dele af søgemaskineoptimering. Såfremt du vil have alle detaljer med kan anskaffelse af nogle gode bøger om søgemaskineoptimering anbefales.
En af de absolut bedste danske bøger om søgemaskineoptimering hedder SEO Lex og er skrevet af Thomas Rosenstad.
Følger du de råd du får her på webdesigner.dk vil du med en masse arbejde, godt kunne opnå placeringer på side et i Google. Også på søgeord hvor der er høj konkurrence. Men tro ikke det er let, selvom det kan virke simpelt kræver det masser af tid og et skarpt fokus.
Hej Anders
Jeg vil bare høre hvad du synes om min hjemmeside
cafekrampen.dk
Hilsen Thorkild Wilson Føns
Hej Thorkild. Kan du skrive lidt mere om hvad det er du gerne vil opnå med hjemmesiden? Så kan jeg bedre give dig nogle råd til hvordan du kommer i mål :-)
Hej Anders
Jeg vil gerne tilbyde min hjælp for berørte og pårørende med epilepsi på min side. Flere besøgende der kontakter mig og Samtidig have en side der ser indbydende ud
Jeg har også det her
https://frivilligcentret.dk/nyheder/566-hverdagen-med-epilepsi
Jeg kan se at du mangler noget helt basalt fokus på søgemaskineoptimering. Hvis du gerne vil have at folk kan finde dig gennem Google skal du i gang med at søgeordsoptimere dine sider.
Det vil sige:
1) Bruge Google Adwords KeyWord Planer til at finde de ord som folk søger efter
2) Sætte dine permalinks op korrekt (se starten af Video II https://www.webdesigner.dk/wordpress-blog/)
3) Optimere dine dokumentnavne, titler og tekster på alle sider med unikke søgeord
4) Skriv mere tekst på de sider du har. Disse tekster indeholder så relevant info omkring dit emne og ligeledes relevante søgeord
5) Skriv gerne løbende flere artikler omkring dit emne, meget gerne med svar på de spørgsmål som brugerne kan have om dit emne
Jeg kan anbefale dig at læse mere lige her https://www.webdesigner.dk/soegeordsoptimering-af-tekster/ :-)
Kigger du rundt her på webdesigner.dk, vil du se at alle sider er optimeret ud fra det jeg omtaler i artiklen. Altså unikke dokumentnavne, titler, overskrifter og med søgeord i alle teksterne
Når du har optimeret alle dine sider, siger du bare til, så kan jeg tage et kig på dem – og komme med flere anbefalinger. Det er dog væsentligt at søgemaskineoptimering er på plads som det første :-)
Google sitelinks er ikke noget du selv kan vælge at få vist i søgeresultaterne. Denne listing bliver kun vist på hjemmesider som Google vurdere er af høj kvalitet. Der er altså ingen præcise svar på hvordan man får sitelinks, men en række forskellige ting der kan øge chancerne væsentligt:
God navigationsstruktur der er let for søgerobotterne at indeksere
Høj CTR (Click Through Rate) på dine sider i søgeresultaterne
En stor mængde trafik fra Googles søgeresultater og ind på din hjemmeside
Unikke titler og description tags på alle dine sider / artikler
Gode udgående links på din hjemmeside
Sagt på en anden måde, hvis du skaber en god og optimeret hjemmeside der er populær blandt dine brugere er der en god chance for at du også får Google sitelinks. :-)
Tak. For svaret. Når min side er klar til at “go live” kan det så være en fordel at indsende et”sitemap” til Google? Eller vil det kun være en fordel hvis jeg har en hjemmeside med mange undersider. Synes at jeg på nettet har læst at du kun er nødvendigt ved store og komplekse sider.
Der er ikke nogen grund til at bruge Google sitemaps, medmindre du har et specifikt problem med indekseringen og herved også opbygningen af din hjemmeside. I dette tilfælde er det bedre at få løst problemet med opbygningen uanset.
Såfremt der et eller andet sted befinder sig et link til en given artikel på din hjemmeside, finder Googles robotter alle dokumenter og artikler helt af sig selv. Din tid er derfor bedre brugt på at lave linkbuilding eller at skrive nogle gode artikler :-D
Jeg havde uploaded google bekræftigelses html filen inden i public_ filen. Uploaded den i samme rod som public_ filen. Nu kunne siden bekræftes.
Er der et link du kan henvise til der beskriver hvordan man får en hjemmeside til at blive præsenteret efter søgning, med forsiden og ens undersider opstillet underliggende, og ikke som nu hvor f.eks
aw-fysioterapi’s sider kommer løbende?
Hej jeg har prøvet over stående på min hjemmeside
og får denne meddelse. Tør jeg fortsætte?
mvh Niels
Din forbindelse er ikke privat
Angriberen prøver muligvis at stjæle dine oplysninger fra www*aw-fysioterapi*dk (f.eks. adgangskoder, beskeder eller kreditkort). NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID
Rapportér automatisk oplysninger om mulige sikkerhedsproblemer til Google. Privatlivspolitik
Tilbage i sikkerhedSkjul avanceret
Denne server kunne ikke bevise, at den er www*aw-fysioterapi.dk, da sikkerhedscertifikatet er fra *.simply.com. Dette kan skyldes en fejlkonfiguration, eller at en hacker har opfanget din forbindelse.
Fortsæt til www*aw-fysioterapi*dk (usikkert)
Får du en besked i stil med denne kan skyldes at der er kommet ondsindet kode ind på hjemmesiden. Før du vælger at gå videre skal du have et anti-virus program installeret på din PC. Herefter vil der ikke være den store risiko ved at besøge hjemmesiden, da et godt virus program vil blokere koden uanset.
Efterfølgende vil jeg anbefale dig at læse Beskytter du din WordPress hjemmeside mod ondsindet kode? Såfremt problemet stadig eksisterer efter scanning med pluginsne i WordPress, skyldes det måske noget på din egen PC og en scanning efter malware og virus kan derfor anbefales.
Hej igen. Jeg har scanet med sucuri. Siden er clean. Da jeg ikke er så langt i opbygningen af hjemme siden tænker jeg at slette public_htlm. Kan man det? Eller kan jeg genindlæse wordpress oven i den eksisterende?
Ja, du kan bare installere oven i. Du kan læse hvordan du geninstallere under Hvordan geninstallerer jeg WordPress? :-)
Hej Anders
Når jeg søger på min hjemmeside kommer der er en række underpunkter op på Google som svarer til mine enkelte “sider”. Problemet er at der er flere af de sider som pt. ikke er i brug. De har været udgivet i kortere perioder for flere måneder sider. Til gengæld er der nogle af de aktive som ikke optræder i den første oversigt men først kommer frem når jeg vælger “flere resultater. Ha en god dag!
Du skal ind i Google Webmaster Tools og demote de links der ikke skal optræde i oversigten. Det gøres under Search Appearance ->> SiteLinks. Du kan ikke selv bestemme hvilke links der ellers skal optræde, da det er Googles algoritme der bedst muligt prøver at vise de links der er relevante for brugerne.
Såfremt du ikke har oprettet din hjemmeside i Google Webmaster Tools er det bare med at komme i gang, der ligger masser af brugbare informationer og værktøjer til din hjemmeside. Du kan f.eks. også se hvad brugerne har søgt for på for at komme ind på din hjemmeside (data der ikke længere findes i Google Analytics) :-)
Tak for dit svar. Jeg kan ikke få bekræftet ejerskabet til hjemmesiden på Google Webmaster Tools. Skal jeg blot uploade Googles HTML fil ligesom alle andre filer til mediebiblioteket eller er det det jeg gør galt?
Filen skal uploades via FTP og skal ligge i roden af din hjemmeside (hos Simply hedder biblioteket filen skal ligge i /public_html).
Du kan også uploade via filhåndtering hos dit webhotel hvis du ikke lige har et FTP program installeret.
Du skal efterfølgende kunne taste http:// DitDomæne.dk/google7393e829283r7463728.html (eller hvad verifications filen nu hedder) uden at få en fejl.
Tak for hjælpen!