Start en hjemmeside – Kom godt fra start med din egen hjemmeside

Start en hjemmesideStart en hjemmeside i dag. Du har har fundet denne artikel fordi du gerne vil starte din egen hjemmeside. Det håber jeg i hvert fald er tilfældet, for jeg har lavet denne hjemmeside til netop dette formål.

I dag er det nemt at lave din egen hjemmeside. Systemerne er kommet så langt at du ikke skal kunne kode, have forståelse af databaser eller serverindstillinger. Det er derimod en 1-2-3 løsning, og resultatet er en professionel hjemmeside, der kan præcis det samme som en hjemmeside, der er blevet lavet af et web-bureau.

At starte en hjemmeside kan være utrolig givende og du vil lære en masse undervejs. Uanset hvad du ønsker at opnå ved at starte en hjemmeside, kan du bruge det du lære i masservis af andre sammenhænge.

Bemærk: Mange firmaer tilbyder færdige hjemmesideløsninger. Jeg kan dog ikke anbefale at du bruger disse “Start en hjemmeside” site builders. Dette skyldes bl.a. at disse løsninger er begrænset i deres funktionalitet og ofte er dårligt optimeret til søgemaskinerne. Dette er i skarp kontrast til den løsning jeg anbefaler herunder, da du her får en af de absolut bedste løsninger på markedet.

1) Køb af domænenavn

For at du kan lave din egen hjemmeside skal du købe et domænenavn. Dette er den eneste rigtige løsning og giver dig alle de fordele, som andre hjemmeside ejere nyder godt af. Det koster 50,- at have registreret et domænenavn om året. Et gratis domæne og hjemmeside kan ikke anbefales, det kan ganske enkelt ikke betale sig at spilde din tid på det.

2) Køb af webhotel

Din nye hjemmeside skal også have et sted hvor den rent fysisk befinder sig. Dette hedder et webhotel og er der hvor selve hjemmeside ligger, altså alle billeder, tekster, videoerne osv.

Dit domænenavn henviser altså til dit webhotel og herved kan din hjemmeside vises. Jeg anbefaler at du køber webhotellet samtidig med dit domænenavn. Herved er du sikker på at det hele bliver sat rigtigt op fra starten.

Plads på et webhotel koster 9,- om måneden. Dette giver dit en stabil og hurtig hjemmeside.

3) WordPress som administrationssystem

Før du kan starte din nye hjemmeside, skal du have en platform at bygge din hjemmeside på. Her er WordPress en af de absolut bedste og mest fleksible løsninger.

WordPress sørger for at du kan oprette nye artikler, uploade billeder, ændre menuer osv. Samtidig styrer WordPress hele din frontend (det som brugerne ser når dit går ind på din hjemmeside).

WordPress systemet er brugervenligt, optimeret til søgemaskinerne, yderst fleksibelt og du kan let tilføje avancerede features. WordPress derfor den perfekte måde at starte en hjemmeside på.

Start en hjemmeside her

Nu kan det måske virke lidt uoverskueligt at gå i gang med projektet, men fortvivl ikke. Her på siden finder du en guide til at lave din egen hjemmeside, hvor jeg viser dig præcis hvordan du gør. Du skal altså blot følge videoerne og resultatet er en professionel hjemmeside, hvor du selv har valgt domænenavn og design.

Når først har startet din egen hjemmeside, sidder du helt sikkert tilbage med nogle forskellige spørgsmål. Her på siden finder du derfor masser af artikler, der giver svar på spørgsmål om både WordPress, markedsføring online, søgemaskineoptimering, at tjene penge på din hjemmeside og meget mere.

Hjælpe sektionen giver dig svar på det meste og ellers er søgefuntionen i toppen din bedste ven.

Når det kommer til at starte en hjemmeside, finder du altså alle de værktøjer du har brug for her på siden. Sidder du spørgsmål der ikke er besvaret, kontakter du mig eller skriver en kommentar, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Start en hjemmeside i dag, det er virkelig 1-2-3 og så er du i gang!

4 kommentarer til “Start en hjemmeside – Kom godt fra start med din egen hjemmeside”

 1. Kære Anders.
  Jeg har fulgt dine webdesign-anvisninger til punkt og prikke – er nået til at installere WordPress, men hver gang jeg klikker på “åbn”, kommer der en tom side med “403 Forbidden” – hvad gør jeg (forkert)? Ved ikke, om du svarer på denne slags spørgsmål? :-)

  Svar
  • Hej Sonia. Jeg tager desværre ikke freelance webdesignopgaver, da jeg ikke rigtig har tiden til det – pga. af andre projekter. Skulle jeg lave en ordenlig opsat WordPress hjemmeside ville mine priser nok starte ved 3999 kr. – så der er meget at spare ved at gøre det selv.

   Du kan godt selv lave en hjemmeside, også selv du aldrig har arbejdet med hjemmesider før. Du finder masser af guides her på siden. Det kræver blot du er villig til at bruge lidt tid på det :-D

   Svar

Skriv en kommentar