Bedste caching plugin til WordPress

Bedste WordPress Cache PluginCaching er en kompleks teknologi, der gør en simpel ting rigtig godt: det gør din hjemmeside hurtig. Hastighed er i dag endnu vigtigere end før. Loader din hjemmeside langsomt, forlader dine brugere lynhurtigt siden igen.

Ud over dette er hastighed et ranking-parameter når Google beregner hvor du skal placeres i søgeresultaterne. Google kigger nemlig på bruger signalerne fra din hjemmeside. Dette betyder at jo mere tid dine besøgende bruger på din hjemmeside og klikker sig rundt, jo bedre bruger signaler.

Med andre ord: er dine brugere glade for din hjemmeside, vil Google også belønne dig med bedre placeringer.

WordPress kan være ret langsom, især hvis du har installeret mange plugins. Du kan dog forbedre dine loadtider væsentligt, ved at installere et godt caching plugin. Har du ikke allerede installeret et caching plugin, bør du gøre det med det samme.

Hvad er caching?

Caching er en process hvor data bliver gemt i statiske filer. Når en person besøger en side på din hjemmeside, skal forespørgslerne behandles af webhotellet. Dette inkludere scripts, kald til databaser, billeder, PHP filer, skrifttyper og selve teksten på den pågældende side.

Har du ikke installeret et caching plugin, skal alle data hentes dynamisk af WordPress, hver eneste gang en side vises. Resultatet af dette er at dine brugere skal vente længere tid på at dine sider indlæses.

Det er her caching plugin’et kommer ind i billedet. Caching plugin’et skaber en statisk version af alle sider, som så vises til dine brugere. Dette betyder at brugerne ser en cached version af din side.

Det smarte ved dette er at brugerene slet ikke lægger mærke til det. Det hele sker automatisk i baggrunden.

Nu tænker du måske: hvad sker der så når jeg opdatere indholdet på min hjemmeside? Her er Caching plugin’et designet så smart, at det ved ændringer eller udgivelse af nyt indhold tømmer cachen. Herefter genereres en ny statisk side, med det opdaterede indhold.

WP Fastest Cache gør din WordPress hjemmeside hurtig

Gennem tiden har jeg prøvet rigtig mange caching plugins til WordPress. Jeg er ofte vendt tilbage til W3 Total Cache, der også gør et fornuftigt arbejde. W3 Total Cache er dog ganske kompliceret at sætte op og finde rundt i.

Jeg har derfor fundet et nyt caching plugin der er meget nemmere at sætte op: WP Fastest Cache. Resultatet er stor set det samme i diverse hastighedstest. Faktisk oplever jeg at WP Fastest Cache er hurtigere på en del af mine sider.

Har du en WordPress webshop som f.eks. WooCommerce, vil W3 Total Cache stadigvæk være den bedste løsning. Her vil de mange tekniske muligheder nemlig kunne hjælpe dig på rette vej.

Har du ikke en webshop så gå efter WP Fastest Cache, det valg vil du blive rigtig glad for.

Hvordan installerer jeg WP Fastest Cache?

Nu har jeg sagt det før, men WP Fastest Cache er meget let at sætte op. Du behøver ikke kende meget til caching for at vælge de rette indstillinger.

1) Installer plugin’et

Log ind i kontrolpanelet i WordPress → klik på Plugins i venstre menu → vælg Tilføj nyt → tast “WP Fastest Cache” i søgefeltet.

WordPress caching plugin

Klik nu på knappen Installér nu → vent et øjeblik til knappen skifter navn til Aktivér → Klik derefter på Aktivér.

2) Opsætning af WP Fastest Cache

Nu hvor plugin’et er installeret, har du fået et ekstra punkt i venstre menu (i kontrolpanelet). Klik på menupunktet “WP Fastest Cache”.

Du bliver nu taget til WP Fastest Cache Cache Options.

Enable

Det første du skal gøre er overraskende nok ;-) at sætte et flueben ved Cache system: Enable. Måske lidt åbenlyst, men mange glemmer faktisk at tænde for deres caching plugin.

Preload

Preload kompilerer alt PHP (kode) og alle kald til databasen til statiske HTML filer for hurtigere indlæsningshastighed. Normalt vil en cache fil blive genereret første gang en bruger besøger en side. Dette skaber en lille ventetid for den første bruger.

Aktiverer du Preload vil alle cache filer blive genereret automatisk og ingen bruger skal vente. Preload skaber lidt mere belastning på din server. Vælg derfor kun de mest besøgte elementer på din side.

Sæt flueben ved Preload: → vælg de options du ser på billedet herunder og klik Ok

WP Fastest Cache Options

New Post

Det er en god ide at lade New Post stå på: Clear Alle cache. Når du laver et nyt indlæg skal det gerne være således at alle steder hvor din nye post vises, bliver opdateret.

Sæt flueben ved New Post: → vælg Clear Cll Cache og klik Ok

Opsætning af caching af WordPress. Lynhurtig hjemmeside.

Update Post

Når du opdatere et indlæg giver det mest mening kun at opdatere de steder, hvor det er aktuelt.

Sæt derfor flueben ved Update Post: → vælg så den nederste option og klik Ok

WP Fastest Cache

Minify and Combine

Minfy funktioner komprimerer kode og data, hvilket kan forøge hastigheden væsentligt.

Det er dog med at holde tungen lige i munden, da Minfy både kan skabe problemer med dine plugins og dit design. Jeg anbefaler derfor at du kun sætter flueben i Minify HTML og Minify CSS.

Sæt til slut også flueben ved Gzip og Browser Caching. De sidste to indstillinger kan du læse mere om lige under billedet.

WP Fastest cache indstilllinger

Gzip

Denne komprimering laver en pakket zip version af alle elementer på din hjemmeside. Disse elementer bliver så efterfølge pakket ud og vist af browseren. Er de filer store kan der spares rigtig meget tid med Gzip.

Browser Caching

Reducerer indlæsningstiden ved at gemme filer der ofte bliver brugt, i brugerens browser. En browser indlæser CSS, javascript, billeder for kunne vise dem til brugeren. Denne proces bliver altid foretaget.

Ved at gemme filerne i brugerens browser cache, spare det både tid og mindsker belastningen på serveren.

Disable Emojis

Bruger du ikke emojis i dit indhold eller i dine kommentarer, kan du med fordel slå emojis fra. Det vil overordnet set, gøre din hjemmeside lidt hurtigere.

Gem dine WP Fastest Cache indstillinger

Til slut skal du klikke på “Submit” knappen i bunden af siden, således at dine indstillinger bliver gemt.

Oplever du problemer efter du har aktiveret WP Fastest Cache, kan du gå ind i indstillingerne og eksperimentere med at slå forskellige ting fra. Indstillingerne beskrevet herover, vil dog virke med langt de fleste WordPress hjemmesider.

Delete / Clear Cache

Oplever du at elementer på din hjemmeside ikke bliver opdateret, kan du slette din cache. Efter du har installeret og aktiveret WP Fastest Cache har du fået et “Delete Cache” punkt i din admin værktøjslinje.

Alternativt kan du gå ind i plugin’ets indstillinger → og klikke på fanebladet “Delete Cache”. Her kan du så vælge at slette enten med “Delete Cache” eller alle elementer med “Delete Cache and Minified CSS/JS”

WordPress er nu blevet hurtig

Du skulle nu meget gerne have fået en hurtigere WordPress hjemmeside. Alle WordPress hjemmesider bør have et caching plugin installeret. WP Fastest Cache er et af de absolut bedste caching plugins, og får en varm anbefaling herfra.

2 kommentarer til “Bedste caching plugin til WordPress”

  1. Der findes ikke noget plug-in der hedder WP fastest cache når jeg søger i WP kontrolpanel på plug-in siden. Der imod er der noget der hedder WP Super Cache. Kender du noget til det?

    Svar

Skriv en kommentar