WordPress.com vs. WordPress.org – Hvad er forskellen?

Hvis du vil lave din egen hjemmeside i WordPress er det vigtigt at lægge mærke til at der findes to forskellige versioner.

  1. WordPress.com
  2. WordPress.org

At lave en hjemmeside på WordPress.com er gratis, men din hjemmeside kommer til at ligge på WordPress.com’s  serverne, og du vil ikke få adgang til installere de tusindvis af plugins der findes. Du kan altså ikke tilføje en ny kontakt form, andre widgets, søgemaskineoptimering, sliders osv. Dette alene burde være nok til at vælge WordPress.com fra!

  • Det er heller ikke muligt at ændre din linkstruktur. Din linkstruktur har både betydning for dine brugere og for optimeringen til søgemaskinerne, men ændres kan den altså ikke på WordPress.com.
  • Ud over dette vil du ikke kunne have annoncer på din hjemmeside, da dette er imod reglerne på WordPress.com. Du kan altså ikke sætte AdSense annoncer på din hjemmeside eller nogen form for affiliate links.
  • Det er ikke  muligt at selv at uploade og bruge alle de glimerende plugins der findes til WordPress.
  • Du kan kun bruge de temaer som WordPress.com stiller til rådighed. Du kan altså ikke selv købe og uploade et godt tema.
  • Vælger du at ligge din hjemmeside hos WordPress.com ejer de din hjemmeside, da den ligger på deres servere. Beslutter de sig for at lukke din konto er der intet du kan gøre ved det.
  • Selvom du betaler for opgraderinger vil der stadig være et link til WordPress.com på din hjemmeside.
  • Medmindre du betaler et fast gebyr vil der blive vist annoncer på din hjemmeside.

WordPress.org har ikke disse begrænsninger

Vælger du at købe plads for et webhotel som f.eks. Simply (18 kr. pr mnd.) og bruge deres 1-klik-installation af WordPress løber du ikke ind i disse begrænsninger. 1-klik-installationen installerer den samme version af WordPress du gratis kan hente på WordPress.org.

Dette betyder at du får fuld kontrol over din hjemmeside. Du kan altså installere lige præcis de temaer du ønsker, anvende alle de gode plugins og hvis du beslutter dig for det indsætte reklamer på din hjemmeside.

Kommer du til at lave flere hjemmesider kan du have dem liggende på samme konto hos Simply. Det eneste du skal betale ekstra for er afgiften på 50,- om året for at have registreret det nye .dk domæne.

Ligger din blog allerede hos WordPress.com finder du en guide til hvordan du flytter den under flytning af blog fra WordPress.com til eget webhotel.

Ellers kan læse mere om hvordan du nemt og hurtigt installerer WordPress på eget webhotel lige her >> lav din egen blog med WordPress.

6 kommentarer til “WordPress.com vs. WordPress.org – Hvad er forskellen?”

  1. Hej Anders,

    Forleden købte jeg et .dk domæne via Simply. Efterfølgende oprettede jeg et wordpress.com, eller det vil sige, at jeg ikke rigtigt er kommet igang, for jeg kunne så se, at jeg ikke kan få f.eks Adsense ind på sitet og det var een af årsagerne til overhovedet at oprette mit site/domæne.

    Kan jeg virkelig så simpelt konvertere fra .com, til .org – ved at benytte Simplys 1-click installation?

    Jeg har som sagt ikke engang valgt tema til sitet endnu, så umiddelbart skal jeg ikke flytte alt muligt kode.
    Ser frem til at høre fra dig.
    //Lasse

    Svar
  2. Enig Anders. Jeg har min egen blog liggende på wordpress.com, men så seriøs er jeg heller ikke med den.
    Der er heller ikke nogen editor. Det vil fx sige at der er links til WordPress.com og temaet i bunden. Selvom det ikke er så slemt, så er det stadig noget, der indikerer at det er gratis, selvom det ikke er forkert.
    Da du heller ikke kan installere plugins(som fx SEO by Yoast) er det også svært at få gode placeringer i søgeresultaterne, som du også skrev.
    Et i øvrigt rigtig godt indlæg.
    God jul.
    // Jakob

    Svar
  3. Hej! Du lyder som én, der har styr på det, så jeg håber, du kan svare på mit spørgsmål:) Jeg har en wordpress.com side og vil gerne ændre den til en wordpress.org, men jeg mangler en god guide til det. Jeg har webhotel hos one.com, men overvejer om jeg istedet skal få webhotel hos Simply og så følge din guide til at oprette wordpress.org og så eksportere indholdet fra wordpress.com..

    Svar

Skriv en kommentar