Bedste webhoteller til WordPress

Jeg driver selv en lang række forskellige WordPress hjemmesider (15+). Dette er både affiliate hjemmesider og en lang række andre sider. At have det rigtige webhotel er et must, når det kommer til at drive en hjemmeside.

Bedste WordPress webhotel
Langt de fleste af mine hjemmesider kører på WordPress, og jeg har gennem tiden prøvet rigtig mange forskellige webhoteller. Skal du til at starte en ny WordPress hjemmeside, får du her mine anbefalinger til de bedste WordPress webhoteller.

Fuld gennemsigtighed. Bemærk at denne artikel indeholder affiliate links. Jeg anbefaler disse produkter fordi de er værdifulde, jeg selv bruger dem og at de kan hjælpe dig som hjemmesideejer – samtidig hjælper du med at holde webdesigner.dk i luften! :-)

Hvilken WordPress hosting anbefaler du?

Jeg har testet rigtig mange forskellige webhoteller til WordPress. Herunder finder du mine anbefalinger, som alle er gode til WordPress.

Er du helt ny og skal til at lave din første hjemmeside, er min klare anbefaling Simply. Her får du en god stabil løsning til en fornuftig pris. Webdesigner.dk (ligesom mange af mine andre hjemmesider) kører på et webhotel fra Simply. Herunder finder du mine top 3 webhotel anbefalinger:

Webhosting
Pr. måned første år
9 Kr.
Bedst til domæner
God til administration af domænenavne
1-klik-installation af WordPress
10 GB Web plads og daglig backup
Let's Encrypt (SSL)
Mulighed for flere domæner
Telefonsupport
Køb
Simply
Pr. måned
65 kr.
Billig, hurtig og stabil hosting
God stabil løsning
1-klik-installation af WordPress
10 GB Web plads og daglig backup
Let's Encrypt (SSL)
Alle de domæner ønsker
Telefonsupport (Pro Suite)
Køb

Hvilken type hosting er bedst til WordPress?

Der finde en lang række forskellige hosting-løsninger. Den mest almindelige (og billigste) er shared hosting. Med shared hosting deler du resurser og plads med mange andre hjemmesider.

Shared hosting:

 • Hvis shared hosting bliver kørt fornuftigt af udbyderen, er det en god løsning. Hvis man ser samlet på pris og hastighed er dette den bedste løsning for de fleste.
 • Det kræver ingen tekniske forudsætninger at ligge på shared hosting, da webhotellet håndterer det hele for dig. Det er ligeledes nemt at installere WordPress, da det kan gøres med 1-klik-installation i kontrolpanelet.

VPS (virtual private server):

 • Skal du lave en større hjemmeside med rigtig mange brugere, vil en VPS (virtual private server) være vejen frem. Her deler du ikke ressourcerne med andre og har langt større kontrol over din hosting.
 • At ligge på en VPS koster langt mere, men du kan så også forvente at din hjemmeside kører endnu bedre. Ud over dette får du adgang til at ændre på serverindstillinger, selv at installere server software og meget andet. Det kræver dog stor teknisk kendskab at konfigurere serveren bedst muligt, til netop din hjemmeside.

Dedikeret server:

 • Vil du have den absolut bedste løsning skal du have en dedikeret server. Herved har du rent fysisk en server helt for dig selv. En løsning som denne er meget dyr og bruges typisk af firmaer der har programmeret og tilpasset hele deres hjemmeside, ud fra deres egne specifikationer. Har du meget store mængder trafik, vil dedikeret hosting oftest være vejen frem.

Hvilken type webhotel skal jeg vælge til WordPress?

Til langt de flestes behov vil shared hosting være den rette, og mest økonomiske løsning. Med shared hosting kan du fokusere på at kører din hjemmeside og lade professionelle håndtere alt det tekniske.

Når det kommer til hastigheden kan du sagtens finde shared hosting, hvor din WordPress hjemmeside indlæses lynhurtigt.
Når det kommer til indlæsningshastigheden spiller opsætningen af WordPress også en rigtig stor rolle. Oplever du at din hjemmeside indlæses langsomt ville jeg derfor starte med at kigge hjemmesiden efter i sømmene.

Hvilke features har jeg brug for?

Før i tiden var det vigtigt at være opmærksom på hvad de enkelte webhoteller tilbød af features. I dag forholder det sig sådan, at stort set alle webhoteller lever op til minimumskravene.

 • Gratis installation af SSL certifikater
 • Support i form at tickets, chat eller telefon
 • Løbende backup af din hjemmeside
 • 1-klik-installation af WordPress
 • Optimeret til WordPress

Hvor meget plads webhotellet stiller til rådighed behøver du ikke tænkte over, medmindre du har meget store krav. Personligt har jeg aldrig oplevet at løbe tør for plads.

Det er derimod vigtigt at du vælger et webhotel der har deres servere placeret i Danmark. Jo længere væk serveren rent fysisk befinder sig, ja jo langsommere vil din hjemmeside også indlæses.

Kommer du til at henvende dig til f.eks brugere i U.S.A er min anbefaling, at du køber plads på et webhotel i USA.

Hvor vigtigt er det at have god support?

Det er ganske vigtigt at dit webhotel har en kompetent support. Hvis din hjemmeside lige pludselig er nede, er det yderst vigtigt at du kan få fat i supporten. Dette kunne f.eks. være hvis din side bliver hacket, eller at hastigheden pludselig er blevet meget langsom.

Skyldes dine problemer WordPress, vil det oftest være dit eget ansvar at få det løst. En god support kan dog være behjælpelig, med at skyde dig ind på problemet.


Nordicway

Nordicway - Dasnk HostingEn forholdsvis ny spiller på det danske marked, men de leverer et rigtig godt produkt. Hos Nordicway har de valgt kun at køre én type webhotel, dette kan så alt det du skal bruge. Du kommer hverken til at mangle plads eller hastighed.

Webdesigner.dk ligger på et webhotel hos Nordicway. Hurtigt webhotel hvor jeg aldrig oplevet nedetid.

 • Du kan have lige så mange hjemmesider som du ønsker på et enkelt webhotel. Til affiliate hjemmesider lavet i WordPress er de derfor et oplagt valg.
 • God support. Det er let at få hjælp gennem deres ticket-support, som du finder på deres hjemmeside (log blot ind på din konto).
 • Lav pris og meget hurtige servere
 • cPanel gør det let for dig at administrerer din hjemmeside
 • Ubegrænset antal WordPress hjemmesider

Webhosting.dk

Den største fordel ved webhosting.dk er deres administration af udenlandske domænenavne. Her er det nemlig let at opdatere DNS (domain name server). Ud over dette tilbyder de 1-klik-installation af WordPress.

 • Billige til køb af domænenavne
 • Fornuftig pris
 • Deres kontrolpanel kunne dog trænge til en opdatering

Simply webhotel

Simply webhotelEn af de største spillere på det danske marked er simply. Dette betyder dog ikke at de leverer en dårlig løsning – tværtimod. De har de seneste år sat prisen en del op, men til gengæld oplever jeg aldrig problemer med indlæsningshastigheden, hvilket tidligere kunne være et problem. Jeg har haft hjemmesider liggende hos Simply gennem mange år, og ser dem som en af de bedste danske løsninger.

Fordele ved Simply

 • Lav så mange hjemmesider du på samme webhotel. Jeg kører selv over 10 hjemmesider på samme webhotel, og oplever aldrig nogle problemer.
 • Vælger du en pro suite har du mulighed for at få telefonsupport, men deres online support fungerer også upåklageligt.
 • Simply har et af de mest overskuelige kontrolpaneler. Det er derfor meget let at oprette SSL certifikater, email adresser og tilknytte nye domæner.

cHosting

Dette hosting firma har været på banen i lang tid og levere hurtige og stabile webhoteller. Kontrolpanelet er cPanel, hvilket gør det let for dig af administrere din hjemmeside. Hurtig WordPress hosting og rigtig mange pakker at vælge imellem.

 • God sammenhæng mellem pris og hastighed.
 • cPanel giver dig rigtig mange gode features.
 • Fornuftig support.
 • Gode muligheder for at opgradere dit webhotel.

Anbefaling af WordPress webhoteller

Ud over de webhoteller jeg har nævnt her, findes der naturligvis mange andre danske hosting løsninger. Jeg har bl.a. brugt meget dyrere hosting løsninger, men disse passer ikke i målgruppen her på siden, og er derfor udeladt. Ovenstående webhoteller er valgt da pris og kvalitet hænger godt sammen.

Der er også mange webhoteller som jeg har haft dårlige erfaringer med. Nedetid, langsom indlæsning og dårlig support har jeg oplevet en del – om end de fleste udbydere er blevet bedre de senere år. Med listen herover slipper du for at løbe ind i problemer som disse.

Skriv en kommentar