En af de absolut største fordele ved arbejde online er at det næsten ikke koster noget at oprette en hjemmeside og at de remedier du skal bruge for at komme i gang er ganske små.
En computer, en internetforbindelse, et par hundrede kroner til betaling af web-hotel & domænenavn samt webdesigner.dk 😉 og du er klar til start.
Hvordan får jeg oprettet min egen hjemmeside?
Basalt set kræves tre ting for at du kan få oprettet din egen hjemmeside online. Et domænenavn, et pålideligt web-hotel og et administrationssystem.
- Et domænenavn gør det let for dine brugere at besøge din hjemmeside. F.eks. er www.webdesigner.dk et domænenavn. At have dit eget domæne er den absolut bedste løsning.
- En web-hotel udbyder er et firma der lejer plads ud på deres servere så man kan få adgang til din hjemmeside (eller blog) via Internettet. Udbyderen sørger altså for at alle kan få adgang til din hjemmeside 24 timer i døgnet året rundt.
- Et administrationssystem (som f.eks. WordPress) søger for at du kan opdatere din hjemmeside og at dit indhold i det hele taget kan blive set af andre. Uden et administrationssystem har du kun en tom hjemmeside.
WordPress er et oplagt valg til din første hjemmeside
Når det kommer til at oprette din egen hjemmeside er WordPress et rigtig godt sted at starte. WordPress giver dig både et overskueligt administrationssystem og utrolig mange muligheder for at tilpasse din side. Samtidig er WordPress til at finde ud af for begynderen.
Et godt WordPress tema giver dig en professionel hjemmeside
Jeg anbefaler altid at du køber et godt tema, som f.eks. Genesis, til din hjemmeside. Herved er du sikker på din hjemmeside er optimeret til søgemaskinerne, vises korret på alle de mobile enheder og at der er god support.
- WordPress er som sagt det grundliggende system, der både sikre at du kan oprette nye indlæg, indsætte billeder, ændre menuer osv. WordPress er gratis.
- Et tema ligges oven på WordPress og styrer designet, placering af elementer, farver etc. Professionelle WordPress temaer er ikke gratis, men alle pengene værd.
Hvilket web-hotel anbefales nybegyndere?
Jeg har mange hjemmesider liggende hos Simply og jeg anbefaler at du vælger dem, som din web-hotel udbyder hvis din blog er skrevet på dansk. De internetsider jeg har liggende hos Simply, er alle stabile og kører uden problemer. De forskellige guides her på siden tager ligeledes udgangspunkt i at dit web-hotel er købt hos Simply.
Engelsksprogede sider bør ligge på et udenlandsk webhotel
Vil din side blive skrevet på engelsk og henvendt til det internationale marked, giver det en fordel i søgemaskinerne hvis den server din blog ligger på rent fysisk er placeret i udlandet. Dette hænger sammen med at Google vurderer at dokumenter der ligger på en internetserver der fysisk befinder sig tættere på den der søger, typisk vil give mere relevante resultater.
Til blogs skrevet på engelsk kan jeg på det varmeste anbefale at tage et kig på webhotellet HostGator. HostGator tilbyder ligeledes one-click installation af WordPress og er det webhotel hvor jeg selv har alle mine (10+) engelsksprogede internetsider liggende. Stabile servere og fair priser er grunden til jeg selv har valgt og anbefaler HostGator.
Undgå gratis web-hotel løsninger!
At have din hjemmeside liggende på et betalt webhotel er på alle måder den bedste løsning. At vælge en gratis løsning kan virke fristende, men kan på ingen måder anbefales. Læs mere under undgå fælden – vælg ikke en gratis hjemmeside.
Sådan kommer du godt i gang med din egen hjemmeside
Du har nu den grundlæggende viden der skal til for at lave din egen hjemmeside med WordPress. Det eneste du skal gøre er at følge installationsvideoerne, så kommer du bedst muligt fra start med din egen hjemmeside.