Hvordan indsætter jeg en YouTube video i WordPress?

I denne artikel kan du lære hvordan du indsætter en YouTube video i WordPress og hvorfor det i første omgang er en rigtig god ide, at have alle dine videoer liggende hos YouTube.

Ligger dine videoer hos YouTube undgår du at belaste dit eget webhotel

YouTube er meget stabil og brugerne vil derfor altid kunne se dine videoklip uden problemer. En anden fordel ved at alle videoklip streames direkte fra deres servere, er at der ikke skal overføres store mængder af data fra eget webhotel. Lå dine videoklip på dit eget webhotel ville belastningen på serveren hurtig blive for stor hvilket ville betyde at du skulle betale for en dyrere løsning.

Ud over at det er let at uploade videoer kan du også få en masse views direkte fra de besøgende på YouTubes hjemmeside. Samtidig vises videoklip ofte i søgeresultaterne i Google, så det er bare med at få lavet en konto og uploadet din første video.

Sådan indsætter du en YouTube video i WordPress

Efter du har uploadet en video (eller fundet en andens video) du ønsker at vise i et indlæg eller på en side i WordPress, tager det kun få sekunder at indsætte den.

 1. Det første du skal gøre er at gå ind på din Youtube video og klikke på det link under videoen der hedder “Share”.
 2. I boksen der kommer frem klikker du nu på ikonet “Embed”.
 3. Herefter kopierer du koden i feltet (som starter med iframe….)
 4. I WordPress administrationen går du nu ind på det indlæg hvor du gerne vil indsætte din video og klikker efterfølgende på fanebladet “Tekst”, som du finder lige over feltet hvor du skriver din indlæg.
 5. Herefter indsætter du iframe koden der hvor du ønsker videoen skal optræde i teksten. Til sidst klikker du på fanebladet “Visuel” og gemmer.
 6. Du vil nu se videoen i dit indlæg.

Du kan også hente plugins der gør indsættelsen af YouTube videoer endnu lettere, men jeg anbefaler at du bruger ovenstående metode. Med WordPress handler det så vidt muligt om at begrænse mængden af plugins. Jo flere plugins du har aktiveret, jo langsommere bliver din WordPress hjemmeside.

17 kommentarer til “Hvordan indsætter jeg en YouTube video i WordPress?”

 1. Hej Anders,
  Jeg har lige så fint fået tilføjet en YouTube video til vores hjemmeside ved hjælp af denne artikel.
  MEN – videoen kan ikke afspilles på siden – jeg modtager denne besked:
  “Videoen er ikke tilgængelig
  Denne video er adgangsbegrænset. Prøv at logge ind med en G Suite-konto.”

  Jeg har uploaded videoen til en nyoprettet kanal på YouTube, så fejlen skal sikkert nok findes et sted her – men jeg kan ikke se, hvad jeg har gjort forkert. Videoen står til at være “Offentlig” inde på YouTube kanalen.

  Håber du kan hjælpe mig!

  Mvh.
  Louise

  Svar
 2. Kan man godt embedde en del af en youtube video på sin WordPress hjemmeside eller skal man tage det hele?
  Bedste hilsener Niels

  Svar
  • Hej Niels. Du kan ikke embedde en del af en YouTube video, du kan dog bestemme hvor videoen som udgangspunkt skal starte. :-)

   Svar
 3. Hejsa.

  Når man har lavet et indlæg med din “opskrift”, hvordan får man videoen til at starte automatisk?

  Mvh.
  Torben Hansen

  Svar
  • Hej Torben. For at starte en YouTube video automatisk skal du tilføje et ekstra parameter i din embed kode.

   I eksemplet herunder er ?&autoplay=1 tilføjet lige efter video ID, hvilket gør at videoen starter automatisk.

   <iframe width=”560″ height=”315″ src=” https://www.youtube.com/embed/ Video ID?&autoplay=1″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

   Bemærk at det ikke er sikkert det virker i alle browsere og på mobil.

   I øvrigt vil de færreste være interesseret i at video starter automatisk – ofte gør det mere skade end gavn.

   Svar
  • Hjemmesiden er så vidt, jeg lige hurtigt kan se, lavet med Bootstrap. Her kører hjemmesiden dog ikke ret godt. Den hakker en hel del og er, ud fra mine kriterier, svær at finde rundt i. Den bagvedliggende kode er også lidt en gang rod, der ikke er ordentligt optimeret til søgemaskinerne.

   Der findes masser af systemer til at lave hjemmesider i, dog er rigtig mange af dem, opbygget dårligt. Dette er en af de primære grunde til at jeg anbefaler WordPress, da der her er styr på alt det tekniske bagved.

   Hvis det handler om design, og du er på udkig efter nogle anderledes temaer end Genesis temaerne, kan du prøve at tage et kig på Elegant Themes :-D

   Svar
 4. Hej kan man lave en hjemmeside hvor brugerne kan uploade en lille video 3-5 min, kun til min hjemmeside, som de andre brugere så kan se?

  Svar
  • Ja, det kan du godt, men jeg kan på ingen måde anbefale det.

   1) Videoer optager meget plads og båndbredde på et webhotel. At hoste videoer på dit eget webhotel kan både blive dyrt og gøre din hjemmeside langsom. Måske vil dine videoer endda hakke / gå i stå når der er mange brugere på. De fleste webhoteller har også en begrænsning på hvor meget data du må uploade.

   2) Dine videoer skal kunne ses på alle de forskellige mobile enheder. Dette betyder at alle dine videoer skal konverteres til forskellige størrelser for at fungere optimalt. Dette bruger både meget plads og kræver meget processorkraft (hvilket der sjældet er tilrådehed på almindelige webhoteller)

   3) Du mister masser af potentielle besøgende ved at holde din videoer lukket. YouTube er verdens anden største søgemaskine. At have dine videoer der vil skabe gratis trafik til din hjemmeside.

   Skal dine videoer være skjult er min anbefaling at du uploader dem til YouTube og så vælger at de skal være unlisted. Herved vil videoerne ikke blive vist i søgninger, men kan dog optræde hvis en bruger tilføjer den til en offentlig play-liste.

   Efter at videoerne er uploaded embed’er du dem så på din egen hjemmeside.

   Alternativt kan du gøre videoerne private, men så skal du godkende brugerne manuelt og de skal have en konto på YouTube. Vimeo giver vist mulighed for sætte password på, men Vimeo bruger jeg meget sjældent selv.

   Svar
  • Hej Alexander. :-) Den bedste måde er at du tager et screenshot (PrtSc) mens videoen er åben. Herefter bruger du Crop Tool i Photoshop eller Gimp og tilpasser efterfølgende størrelsen på billedet.

   Alternativt kan du bruge et WordPress plugin som Automatic Featured Images from Videos. Kommer der til at være mange videoer med udvalgte billeder på din hjemmeside er det en fin løsning.

   Ellers vil jeg anbefale at gøre som først beskrevet, da det handler om så vidt muligt at begrænse antallet af installerede WordPress plugins. :-)

   Svar
 5. Endnu engang tak for support! :-)

  Jeg har eksperimenteret med lydfil løsningen igen; det viste sig imidlertid, at det valgte tema har et problem med netop afspilning via WP’s afspilning – lidt ironisk, i betragtning af, at temaet er designet til rock bands…. ;-)

  Så pt. arbejder jeg på, at finde et andet tema – synes det er en anelse bekymrende, at et tema ikke supporterer standard WP features.

  Mvh. Dorte

  Svar
 6. Hej Anders!

  Ikke helt samme udfordring, men dog lidt relateret: En hjemmeside for et band indeholder (blandt andet, altså… ;-) ) en repertoire liste.
  Ønsket er, at når man klikker på et givet musiknummer, skal afspilning af nummeret starte direkte.

  Det tætteste, jeg har været i stand til komme ønsket, er at linke til en mediefil, der åbner i et nyt vindue, men der skal jo stadig klikkes “open” før afspilningen starter – så helt direkte er det jo altså ikke….

  Jeg har kigget efter plugin’s, men har ikke fundet nogen der umiddelbart ser ud til at løse opgaven – har du et godt forslag?

  Mvh. Dorte

  Svar

Skriv en kommentar