Gode indgående links hjælper dig til top i Google

Under hvad er et godt søgeord nævnte jeg at Google bl.a. kigger på din sides overordnede autoritet når de vurderer hvor dine tekster skal placeres i søgemaskinerne.

En af de absolut vigtigste parameter Google bruger til denne vurdering er, hvor mange indgående links din hjemmeside har og ikke mindst kvaliteten af disse links. Denne vurdering er kendt som Google Pagerank.

Hver eneste link der peger på din hjemmeside giver altså din hjemmeside en højere autoritet i Google. Den nemmeste måde at se et indgående link er som en positiv stemme på din hjemmeside.

Der er dog stor forskel på hvor meget vægt Google giver et indgående link

  • Det ideelle link kommer typisk fra en hjemmeside der selv har en høj autoritet. Altså en hjemmeside der har masser af godt indhold, mange besøgende, har været online i mange år, selv har masser af indkomne links og ikke mindst omhandler samme emne som din hjemmeside.
  • Et ubetydeligt link kommer fra en hjemmeside der lige er startet, omhandler et andet emne end din egen hjemmeside og ikke har noget godt og brugbart indhold.

Typisk er det ganske svært at få sider med høj autoritet til at linke til din side. Hvilken glæde vil en side med høj autoritet have af at linke til din side? Her er det igen dit indhold kommer ind i billedet. Er dit indhold rigtig godt og brugbart er chancen for at andre vil linke til dig meget større. Godt indhold skal altså også ses som en del af din søgemaskineoptimering.

Linkbytning virker ikke mere i forbindelse med søgemaskineoptimering

Før i tiden var det sådan at mange valgte at lave 2-vejs links. Altså du linker til mig og jeg linker tilbage til dig. Dette har Google dog for lang tid siden taget højde for og denne slags links har derfor nærmest ingen værdi.

For at få gode links er du altså nød til at opsøge hjemmesideejere og høre om de vil linke til din side. En anden mulighed er at lave gæsteindlæg på andre sider og så have et link til din hjemmeside i teksten. En tredie mulighed kunne være at hjælpe brugere på relevante forummer med gode indlæg og have et link til din side i din signatur.

Er dit indhold i øvrigt lige i øjet, vil der helt naturligt opstå links til dine tekster da andre gerne linker til godt indhold.

Relevante linktekster

Når Google skal vurdere værdien af et link kigger Google også på selve linkteksten. Linkteksten er den tekst du klikker på for at komme videre til en anden side. Får du et indgående link med ordet “bærbar computer” ser Google det (ud over en stemme) også som en indikation af hvad siden der linkes til handler om.

Dette giver igen en højere værdi til den tekst linket peger på. Har du mange links med relevante linktekster fra relevante sider, vil det sende din side højere op i søgeresultaterne på de givne ord.

Bemærk at selvom hele din side får en samlet vurdering af Google gør dine enkelte dokumenter også. Vil du gerne ranke højt på andre sider end din forside, skal du altså også skabe links til undersiderne på dit domæne.

Pas på, Google holder øje med dig

Google bryder sig (naturligt nok) ikke om at du prøver at manipulere med deres søgeresultater. Det er derfor yderst vigtigt at de link du får til din side er så naturlige som muligt. Har du f.eks. 10 links med samme linktekst til samme tekst på din hjemmeside, er det ikke naturligt. Opsnapper Googles algoritmer at du prøver at manipulere med søgeresultaterne, kan du risikere at din side ryger helt ud af Google.

Undervurder ikke Googles evne til at spotte manipulation. Google lever af at levere gode søgeresultater til deres brugere og gør derfor alt hvad de kan for at holde deres resultater så relevante som muligt. Varier derfor søgeordne i dine linktekster og sørg så vidt muligt for at dine indgående links kommer fra relevante sider.

Bemærk at Google på ingen måde er i mod søgemaskineoptimering. Var alle sider på nettet godt optimeret ville Google faktisk kunne levere endnu mere relevante søgeresultater. Det som Google ikke bryder sig om er når der nærmere er tale om manipulation en optimering af din side.

Anbefaling af Linkbuildingbogen

Det kan være meget svært at finde nogle konkrete råd omkring linkbuilding på dansk. Sådan tror jeg de fleste hjemmeside ejere har det, det er der dog råd for med Linkbuildingbogen af Henrik Bondtofte. I bogen finder du masser af brugbare tips og ideer til hvordan du skaffer en masse gode links til din hjemmeside.

Når det kommer til skaffe indgående links kan du i øvrigt med fordel læse artiklen Inspiration til linkbuilding for danske hjemmesider.

Skriv en kommentar