Sådan indsætter du affiliate links på din egen hjemmeside

Det er ganske enkelt at sætte affiliate links ind på din egen hjemmeside eller WordPress blog. Kan du finde ud at lave et almindeligt link, kan du også finde ud at lave et affiliate link.

Hvor får jeg affiliate links fra?

Når du har tilmeldt dig til et affiliate netværk som beskrevet under kom godt i gang med affiliate netværk skal du først finde de produkter du ønsker at sælge. Hos nogle affiliate netværk kan du så straks klikke dig ind og få den link kode du skal bruge. Hos andre skal du først godkendes for at kunne få lov til at promovere deres produkter.

1) Efter du er logget ind på affiliate netværkets hjemmeside finder du altså først en kampagne du ønsker at have på din hjemmeside.

Efterfølgende vælger du det tekstlink eller banner du vil indsætte på din hjemmeside. Den linkkode du får fra affiliate netværket kunne f. eks. se således ud:

<a href=”http://tracking.euroads.dk/system/tracking.php?sid=1&cpid=5098&adid=618814&acid=601&eatrackid=123169″ target=”_blank”><img border=”0″ src=”http://banner.euroads.dk/banner/1/5098/banner_37818.jpg”></a>

Når en bruger klikker på dit affiliate link (eller banner) fortæller koden EuroAds at denne henvisning kommer fra din hjemmeside. Køber kunden et produkt ja så bliver du også betalt i henhold til den aftale som den pågældende webbutik har indgået med affiliate netværket. Alt dette bliver automatisk registreret af affiliate netværket og er derfor ikke noget du skal bekymre dig om..

2) For at indsætte et affiliate link i WordPress kopiere du først hele affiliate linkkoden:

<a href=”http://tracking.euroads.dk/system/tracking.php?sid=1&cpid=5098&adid=618814&acid=601&eatrackid=123169″ target=”_blank”><img border=”0″ src=”http://banner.euroads.dk/banner/1/5098/banner_37818.jpg”></a>

3) Efterfølgende finder du den artikel I WordPress adminstrationen hvor du ønsker at indsætte affiliate linket:

Klik nu på fanebladet tekst i toppen af din teksteditor (lige ved siden af  fanebladet Visuel). Indsæt affiliate linkkoden og klik tilbage på fanebladet Visuel. Du vil nu se affliate banneret eller affiliate linket optræde i teksten.

Du kan også let lave et rent tekstlink hvis du ønsker. Her følger du ovenstående, men sletter hele img taggen og indsætte din linktekst lige før slut taggen </a>:

<a href=”http://tracking.euroads.dk/system/tracking.php?sid=1&cpid=5098&adid=618814&acid=601&eatrackid=123169″ target=”_blank”>din linktekst her</a>

Når du har oprettet et link kan du se om linket virker ved at holde din markør over linket. I bunden af din browser skal hele affiliate linket vises. I dette tilfælde: http://tracking.euroads.dk/system/tracking.php?sid=1&cpid=5098&adid=618814&acid=601&eatrackid=123169.

Du kan også sagtens trykke på linket eller banneret for at teste om der henvises korrekt til webbutikken.

Et hurtigt tip til at få 20% flere kliks på dine affiliate links

Forskellige undersøgelse har vist at mange fravælger at klikke på et link hvis de umiddelbart kan se der er tale om et affiliate link. Det kan derfor være en rigtig god ide at gøre ligesom her på webdesigner.dk.

Hvis du f.eks. holder din markør over dette link til Simply vil du i bunden af din browser se at affiliatekoden ikke er synlig. I stedet vises https://webdesigner.dk/simply.com. Dette er det eneste der skal til for at flere besøgende klikker sig videre.

Det følgende kan være lidt teknisk for begynderen, men uanset er det værd at vide for senere implementering.

Hvad er htaccess

Htaccess er en konfigurationsfil der ligger på din server. Den kan bl.a. bruges til at definere fejlsider, laver redirects, url omskriving og blokering af IP adresser.

Du kan lave din egen htaccess hvis der ikke allerede befinder sig en på din server (det gør der hvis du bruger WordPress) så vær opmærksom på ikke at overskrive den. Htaccess er ganske enkelt et tekstdokument der er omdøbt til “.htaccess”. Bemærk at filnavnet skal starte med et punktum.

Hvordan laver jeg et redirect?

Ligger din hjemmeside på et webhotel med php / mysql (linux) kan du nemt lave et redirect ved at indsætte følgende linie i din .htaccess fil.

Redirect 301 /simply.com http://www.dpbolvw.net/click-4279512-10494600

Denne linie gør at alle kliks til “www.webdesigner.dk/simply.com” automatisk bliver videresendt til Simply via affiliate-linket.

Når du fremover vil oprette et link på din hjemmeside til en given affiliate, linker du så til /simply.com og htaccess filen sørger for at sende brugeren videre.

Ganske enkelt at sætte op og så giver det flere kliks (en højere CTR) og derved flere salg på din hjemmeside.

4 kommentarer til “Sådan indsætter du affiliate links på din egen hjemmeside”

 1. Hej webdesigner,

  Jeg går lidt og leger med tanken om, at annoncere andres produkter via min webside.
  Jeg har et par spørgsmål, til hvordan det virker med affiliate links.

  Hvem laver linkene?
  Hvad hvis jeg gerne vil annoncere produkter for en webshop, som endnu ikke er “affiliate partner”?
  Vil jeg kunne gå direkte til en webshop, med en forespørgsel om at jeg gerne vil annoncere deres produkter på min webside? i så fald, hvordan vil man så gøre ift. linking?

  Håber i kan hjælpe med at besvare mine spørgsmål.

  Svar
  • Hej Frederik. Hvis webshoppen ikke ligger hos et affiliate netværk, kan du være heldig at de selv har et affiliate program. Der er altså ikke andet for en at skrive til webshoppen og spørge.

   Alternativt er de måske villige til at oprette sig hos et affiliate netværk -eller hvis du er heldig blive tale om en sponsoraftale.

   Langt de fleste webshops vælger at ligge hos et affiliate netværk, da det er et stort arbejde selv at sætte et affiliate program op.

   Alle affiliate links bliver generet automatisk på baggrund af data fra webshoppens databaser. Enten bliver bliver dette så håndtereret ved et samarbejde mellem webshoppen og affiliate netværket eller af webshoppen alene:-)

   Svar
 2. Jeg skal for en kunde indsætte en affliat. Det er en fra hendes netværk, hun har indgået samarbejde med. Hvordan får jeg sat det produkt ind som affiliat? Hvilke oplysninger skal jeg bruge?

  Svar
  • Er din kunde medlem i et affiliate netværk som Adservice eller Tradedoubler? I så fald skal du ganske enkelt bruge et link fra affiliate netværket og indsætte linket på siden.

   Hvis du f.eks. skal henvise til et produkt i en webshop kan du hos de fleste affiliate programmer henvise direkte til produktet på shoppen. Disse direkte links fås ligeledes gennem det pågældende affiliate netværk.

   Svar

Skriv en kommentar