Sådan tjener du penge online med affiliate marketing

Guide til Affiliate MarketingEn af de bedste måder at komme i gang med at tjene penge på din hjemmeside er affiliate marketing. Kender du intet til denne form for salg, er du måske skeptisk, men jeg kan garantere dig for at affiliate modellen er en reel og rigtig god model at starte med.

I denne guide kan du lære hvad affiliate marketing er, og hvordan du kommer i gang med at skabe en ekstra indkomst online.

Hvad er affiliate marketing?

I alt sin enkelthed går affiliate marketing ud på at du sælger andres produkter, og får et på forhånd fastsat beløb (eller procentdel af salget). Det svarer til du henviser en ven til en butik du er rigtig glad for.

Forskellen her er så bare at butikken betaler dig som tak for at have henvist en ny betalende kunde til dem. Der er bl.a. følgende fordele ved affiliate-modellen:

 • Du har hele verden som dit potentielle marked
 • Der er intet loft på hvor meget du kan tjene, kun dine egne evner sætter grænsen
 • Din hjemmeside er åben 24 timer i døgnet. Du kan altså reelt tjene penge når du sover eller laver noget helt andet.
 • Har du optimeret og sat det hele bedst muligt op, vil arbejdet med vedligehold være yderst begrænset
 • Du har intet varelager og ingen udgifter til lokaler
 • Det koster næsten ingen penge at starte op. Det eneste du skal bruge er plads på et webhotel (6 kr. pr. mnd.) og et domænenavn (60 kr. om året).

Hvorfor laver alle ikke bare en hjemmeside og bliver rige på affiliate marketing?

Der er utrolig mange faktorer der spiller ind når det kommer til at lave en succesfuld hjemmeside. Hvis du kigger lidt rundt her på webdesigner.dk kan du få et indblik i de mange elementer du skal have styr på.

Først og fremmest kommer der på ingen måde besøgende af sig selv til din hjemmeside. Med andre ord skal der rigtig meget arbejde til, for at få målrettede besøgende til din hjemmeside.

Efterfølgende skal du så få dem sendt videre til web-butikken, og til sidst skal de rent faktisk købe et produkt før du bliver betalt.

Skriv om et emne du brænder for

Som beskrevet under valg af hjemmeside emne ligger hemmeligheden i at vælge et emne du brænder for. På denne måde kommer det ikke til at føles som arbejde, at skabe indhold til din hjemmeside.

Din passion vil skinne igennem og du vil være villig til at bruge mere tid på at skabe gennemarbejdet materiale. Ud over dette vil du spare meget tid på research, når du i forvejen ved en del om emnet.

Til start, skal du forvente at skulle skrive 20-30 gennemarbejdede artikler på 1500-4000 ord. Gør du dette vil du have et rigtig stærkt fundament til din hjemmeside. Det skal være gode artikler der hjælper dine brugere på den bedst mulige måde.

Producerer du samtidig relevante videoer som du indsætter i dine artikler, vil du stå endnu stærkere i Google.

Hvordan tjener en affiliate penge?

En typisk affiliateindtjening forløber på denne måde:

 • En besøgende finder en artikel på din hjemmeside via et relevant søgeord fra Google.
 • På din hjemmeside læser den besøgende en rigtig god artikel om et produkt du selv bruger og er rigtig glad for.
 • I selve artiklen / blog posten har du et link til en god web-shop, hvor den besøgende kan købe produktet såfremt de skulle være interesseret.
 • Det link du har indsat på din hjemmeside indeholder en ID kode der fortæller web-shoppen at den besøgende er henvist fra din side.
 • Såfremt den besøgende vælger at købe produktet i web-shoppen bliver du betalt en kommission af det samlede salg eller et fast beløb.

Hvordan starter jeg med affiliate marketing?

Der er et stort potentiale for en affiliate hjemmeside, men kun hvis du følger den rette strategi. Her følger en guide til hvordan eksperterne gør:

1) Start en hjemmeside eller blog til affiliate marketing

For at kunne tjene penge på affiliate marketing skal du have en hjemmeside eller blog. Stor set alle affiliate netværk, kræver du har en hjemmeside. En god hjemmeside viser dem at du er seriøs og ikke en spammer.

Du skal have en hjemmeside med godt indhold og herved etablere dig som en autoritet i din niche. At være en autoritet betyder at dit indhold holder sig til nichen, er skrevet godt, er dybdegående og hjælper dine brugere på bedst mulig vis.

For at oprette din egen hjemmeside kan jeg anbefale dig at følge lav en hjemmeside guiden her på siden. Så kommer du godt fra start og får det bedst mulige udgangspunkt for din affiliatehjemmeside.

2) Vælg de rigtige affiliate produkter

Personligt anbefaler jeg udelukkende produkter jeg kan stå 100% inde for. Det er langt fra alle affiliates der kører med dette koncept, men på den lange bane mener jeg det er den bedste løsning:

 • Markedsfør kun produkter der passer ind i din niche
 • Promover kun produkter og services du selv bruger
 • De butikker du henviser til skal have gode produkter og god kundeservice

Hvordan finder jeg affiliate produkter til min hjemmeside?

Den letteste måde er at oprette dig hos et såkaldt affiliate netværk. Her har forskellige annoncører oprettet deres produkter og du kan direkte se, hvor meget du får i kommission ved et salg.

Affiliate netværket agere således mellemmand  – mellem dig og annoncøren. Affiliate netværket sørger for der er styr på tracking, betalinger og giver dig en overskuelig kampagneoversigt. Det er også hos affiliate netværket at du finder dine affiliate links.

De bedste danske affiliate netværk

Gennem årene har jeg prøvet en hel del af de danske affiliate netværk. Her får du mine top 3 anbefalinger:

Adservice – Det danske affiliate netværk hvor jeg har fået den absolut bedste service. God support og har sågar fået forslag til optimering på mine egne affiliatehjemmesider. Desværre har de i øjeblikket ikke kampagner der passer til mine sider, men jeg kan på det varmeste anbefale dem.

Digital Advisor – Her sender jeg i øjeblikket en del trafik igennem. Deres kontrolpanel er let og overskueligt. Det virker til der er lidt stor udskiftning på personalet, men måske jeg blot har ramt en uheldig periode. Supporten svare altid på ens henvendelser og er åbne og imødekommende.

Partner-ads – Hos Partner-ads der ligeledes styr på tingene. Det er begrænset hvor meget trafik jeg sender gennem partner-ads, men de kendt for at være lydhør overfor forslag og kommentarer til deres system. Betalinger, support osv. hører til i toppen.

3) Tiltræk det rigtige publikum

Du skal tiltrække de rigtige brugere til din hjemmeside. Det hjælper ikke noget hvis du får brugere ind, der ikke har den rette intention.

Der hvor du typisk vil få et affiliate salg, er hvis brugeren søger mere info om et givent produkt eller service. Leverer du så en dybdegående gennemgang af emnet, henviser til et produkt der kan løse deres problem, ja så er der en chance for de vælger at købe.

For langt de fleste affiliates er det Google der bringer trafikken til deres hjemmesider. Ved at have de rigtige overskrifter, søgesætninger i dine tekster, og indhold som dine besøgende elsker, vil Google sende dig yderst målrettede besøgende.

I danmark er Google den eneste søgemaskine du skal forholde dig til. I danmark foretages 95% af alle søgninger på Google

De bedste brugere til din affiliate hjemmeside er dem, der endnu ikke er helt klar til købe et produkt. De vil gerne have mere information, måske sammenligne produkter eller læse en anmeldelse.

Selv går jeg gerne efter søgefraser der indholder ord som:

 • bedste
 • gode
 • anmeldelse
 • top 10
 • alternativer

Spørgeord kan også være rigtig gode at tage udgangspunkt i, når du skriver dine artikler:

 • hvordan
 • hvor
 • hvem
 • hvorfor

Får du trafik ind på søgefraser der indholder disse ord, er der en god chance for at brugeren også har den rette hensigt.

4) Promover dine affiliate produkter med det godt indhold

De dage hvor man kunne lave en hjemmeside, skrive nogle korte artikler, oprette et par indgående links, sætte affiliate links ind, og rent faktisk få en indtjening, eksistere ikke mere.

I dag skal du tænke helt anderledes. Du skal lave det bedst mulige indhold, inden for din niche. Lange, dybdegående og gennemarbejdede tekster er vejen frem. Kan du krydre dine tekster, med nogle gode videoer, billeder og evt. lyd, er du rigtig godt på vej.

Kan du skrive en artikel på 2000 eller 4000 ord om et givent emne, giver det i dag rigtig god mening. Dermed ikke sagt at alle dine artikler skal være så lange, men skriv indtil du har belyst alle vinkler inden for det pågældende emne.

Her er det vigtigt at bemærke at du ikke blot skal fylde ord på, for at få et højere antal ord. Alt dit indhold skal være relevant, brugeren skal rent faktisk kunne få noget ud af det.

Nu tænker du måske, jammen det er jo et kæmpe arbejde at lave research og skrive lange og gennemarbejdede artikler.

Ja du har helt rent, men affiliate marketing er en langtsigtet strategi. Du skal sætte dig i brugerens sted, det er her du skal have dit fokus. Elsker brugerne dit indhold, ja så skal Google nok sende dig de besøgende du fortjener.

Google sorterer dårligt indhold fra

Google er i dag blevet rigtig god til at sorterer dårligt indhold og spam ud af søgeresultaterne. Dette er en kæmpe fordel for dig.

Før i tiden kunne du godt risikere at spam-sider, med tyndt og dårligt indhold, kunne snuppe dine placeringer i Google. Disse sider bliver nu hurtigt fjernet og veletablerede hjemmesider med kanon indhold, bliver nu rykket til toppen af Google.

Og hvorfor så det? Jo Google lever af præsentere de meste relevante informationer til brugerne. Hopper de fleste brugere hurtigt tilbage til Google, efter at klikket på et link i søgeresultaterne, så er det er klart signal om at denne side, ikke har fortjent placeringen i søgeresultaterne.

5) Hvor skal jeg placere mine affiliate links?

Fordelen ved at have skrevet noget godt indhold er at, du nemt kan indsætte links til de relevante produkter i dine tekster.

Du skal primært gå efter tekst links i dine tekster. Bannere virker ganske enkelt ikke længere, og faktisk kan mange reklamebannere have en negativ indflydelse på dine resultater. Billeder af evt. produkter er en fordel og der kan opnås succes med “Køb her” knapper, men du skal sørge for det hele er ultra målrettet.

Sæt kun affiliate links ind der hvor det er relevant. Har du affiliate links over det hele, virker det ikke naturligt. Jeg indsætter alle affiliate links manuelt i mine tekster, de automatiserede affiliate link plugins kan ikke anbefales.

Pretty links er rigtig god til affiliate links

Før du tilføjer affiliate links til din WordPress hjemmeside, kan jeg på det varmeste anbefale at installere Pretty Links. Dette plugin bruger jeg selv og det er det bedste affiliate marketing plugin.

Pretty Links WordPress plugin

Pretty Links gør det både lettere for dig at administrere dine affiliatelinks og giver dig samtidig en højere CTR (Click Through Rate).

Typisk er affiliate links lange og kan se noget mistænkelige ud, som dette:

http://tracking.euroads.dk/system/tracking.php?sid=1&cpid=5098&adid=618814&acid=601&eatrackid=123169

Det som Pretty links kan gøre for dig, er at gøre din links kortere og pæne:

https://www.dinhjememside.dk/simply.com

Når brugere klikker på det pæne link, sørger Pretty links for at brugeren automatisk bliver sendt videre til affiliate linket.

Med Pretty links kan også du rette dine affiliate links fra et samlet sted, uden at skulle gennemgå alle sider manuelt. Det sker at du har brug for opdatere et affiliate link, og Pretty Links gør bare dette så meget lettere.

Du kan læse lidt mere om Pretty links under Få højere CTR på dine affiliate links

Sådan øger du din affiliate indtjening

Efter du har lavet din hjemmeside og er begyndt at få nogle salg ind, får du her mine forslag til at øge din indtjening:

1) Affiliate links i nyhedsbreve

Det har være postuleret utallige gange at nyhedsbreve ikke længere virker, men her er jeg lodret uenig. Skaber du en god e-mail liste kan du absolut få salg igennem den.

I dit nyhedsbrev er skal du først og fremmest give værdig til dine brugere. Giv brugerne alle dine bedste tips gratis og uden betænkning.

En sjælden gang kan du lavet et link til relevant produkt. Produktet skal give værdi til dine brugere, og meget gerne være noget du selv bruger. I sidste ende handler det om at læserne skal stole på dig – det gør de ikke hvis du henviser dem til ligegyldige og dårlige produkter.

2) Lav backlinks til dine artikler

Selvom Google siger at du ikke skal link-builde til din hjemmeside, giver det i dag stadigvæk rigtig meget. Har dine konkurrenter tilsvarrende indhold, ja så får den side med flest gode links, de bedste placeringer i Google.

Er dit indhold rigtig godt, vil det også kunne skabe naturlige links, men det meste indhold skal altså have hjælp, for at komme til tops i Google.

3) Bliv ekspert inden for din niche

Rigtig mange affiliates får succes fordi, de er rigtig gode til at bruge de produkter de anbefaler. Har du f.eks. en hjemmeside om akvariefisk og tilbehør, så vil du stå meget stærkere, hvis du viser hvordan og hvorfor, du netop bruger disse produkter.

Ved du alt om din niche, altid anbefaler kvalitet og fremstår professionelt, står du super stærkt. Dit brand og din personlighed er unik, det kan de store aktører ikke konkurrere med.

Bonus tip: Sælg dine egne produkter

Er du kommet så langt at du får en god mængde salg, hver eneste måned, kan du overveje at sælge dine egne produkter. Forstår du hvordan du får den rette trafik ind på din hjemmeside og hvordan du konverterer den, er det oplagt med egne produkter.

Ved at lave dine egne produkter beholder du kunden – og får hele salgsprisen selv. Et produkt kunne f.eks. være en bog, et kursus eller en medlemsside.

Affiliate marketing F.A.Q

Skal jeg betale skat af affiliate indtægter?
Ja, ligesom med alle andre indtægter skal du betale skat af indtjening på affiliate marketing. Er din omsætning på under 50.000 kr. behøver du dog ikke at blive momsregistreret.

Er det svært at komme i gang med affiliate marketing?
Det er i dag relativt let at komme i gang med affiliate markting. Det kræver dog rigtig meget arbejde at gøre en affiliate hjemmeside til en succes. Du skal producere masser af indhold i høj kvalitet, så vælg et emne du virkelig brænder for.

Hvor meget kan jeg tjene på affiliate marketing?
Der er som sådan ikke nogen grænse for hvor meget du kan tjene på affiliate marketing. Det hele afhænger af det arbejde du laver og de timer du ligger i det.

Forvent at der går 3-4 måneder før du begynder at se noget nævneværdig trafik.  Det er ikke atypisk at der går et år eller mere, før folk rammer de magiske 1000 kr. pr. måned. Andre rammer de 1000 kr langt hurtigere.

Men igen det afhænger af hvor meget tid du bruger, hvor fokuseret du er, nichen og kvaliteten af dit arbejde. Det vigtigste er at du ikke giver op og får lavet lidt hver dag!

14 kommentarer til “Sådan tjener du penge online med affiliate marketing”

 1. Hej.
  Jeg tænkte på, om du ville knytte et par ord til den nye regel om, at man nu skal skrive “reklame” el. lignende, når der er tale om affiliate links. Jeg har endda læst, at det skal ske i toppen af artiklen/blogposten osv. – det må altså ikke “gemmes af vejen”.
  Jeg tænker umiddelbart, at det skræmmer de fleste fra at trykke på linket. Hvad gør du selv?

  Svar
  • Hej Nikolas.

   Du skal oplyse at der er tale om affiliate links på din hjemmeside. I markedsføringsloven §4 står der ikke præcis hvordan du skal gøre dette, men at: “En reklame skal fremstå således, at den klart vil blive opfattet som en reklame uanset dens form og uanset, i hvilket medium den bringes.”

   I E-handelsloven §9 står der at: “Al kommerciel kommunikation, der er en del af eller udgør en informationssamfundstjeneste, skal udformes og præsenteres, så det tydeligt fremgår, at der er tale om kommerciel kommunikation. Det skal tydeligt fremgå, på hvis vegne den kommercielle kommunikation udsendes.”

   Bemærk at jeg er på ingen måde ekspert når det kommer til markedsføringsloven. Hvordan man præcis skal fortolke ovenstående, skal jeg ikke gøre mig klog på. Så vidt jeg ved har der aldrig været en sag / domsafsigelse i dk med hensyn til synligheden af affiliate links.

   Her på siden oplyser jeg flere forskellige steder at sitet indeholder affiliate links. Herunder i footeren på alle sider, i den gratis eBog, under Profil, Gode resurser etc.

   Svar
   • Tak. Ja, det er jo lige netop det – det lyder som om, at reglerne er MEGET stringente! Altså skal man altid skrive, til hvert eneste opslag mm., at det er en reklame. Det ødelægger jo det hele.
    Hvad gør du selv? Jeg synes ikke umiddelbart, at jeg kan se, at du gør det overhoved. Tager du bare chancen, eller hvordan? Jeg har heller ikke set det nogen andre steder, bortset fra nogle bloggere, som skriver “sponsoreret” eller lignende – men folk, som laver affiliate marketing specifikt, gør det jo ikke normalt.
    Det er jo interessant, at der ikke har været en sag, men det er jo stadig en risiko at tage! Jeg tror dog, at der alligevel må have været en sag, da ombudsmanden har sagt dom over det – det læste jeg i hvert fald på en hjemmeside.

    Svar
   • Jeg havde ikke læst det nederste i dit svar – at du skriver det flere steder. Det er jo fint, men ikke nok i følge reglerne. Men gad vide om det er nok i “den virkelige verden”. Der står specifikt, at man skal skrive det i toppen af hvert indlæg, og at det ikke må “gemmes af vejen”. Derudover er det ikke nok at skrive “affiliate links”, da mange mennesker ikke ved, hvad det betyder.

    Super besværligt! Jeg blive selv lidt forsigtig i forhold til at starte rigtigt med det her affiliate marketing, på trods af at jeg har meget lyst til det.

    Svar
   • Jeg tror faktisk ikke det gør den store forskel for konverteringerne, om der står at det er et affiliate link i en paranetres efter linket. I hver fald ikke hvis du har opbygget et godt site gennem længere tid. Herved vil dine brugere stole på dig og synes det er fint at støtte dit site (og det er jo helt uden det koster dem noget ekstra).

    Men det hele er lidt en gråzone – Hvad nu hvis jeg sætter AdSense annoncer på min hjemmeside. Jeg tilpasser så farverne på links osv. så de glider sammen med resten af indholdet på min hjemmeside. Er det så tydeligt nok at det er reklamelinks eller?

    Hvad med de helesides annoncer man ser i aviserne, der er opbygget præcis som en artikel. Et enkelt sted i toppen eller bunden står der så at der er en reklame, eller sponsoret. Er det tydeligt nok at det er en reklame? Hvad med product placement i film…

    Der er også meget store sites som pricerunner.dk, der jo i bund og grund er et affiliate site. Men her står der ikke at der er tale om betalte links.

    Så mit råd er, at du yder en super service til dine brugere, kun anbefaler produkter du kan stå inde for, og så ellers gør det du finder rigtigt. :-)

    Alternativt kan du jo skabe dit eget produkt og sælge dette. Dette kunne f.eks. være en ebog, videokursus, rådgivning eller ligende. Jeg har endnu ikke selv solgt en ebog eller et online kursus, men det kunne helt klart været noget der kommer i fremtiden…

    Svar
    • Det giver rigtig god mening, hvad du siger! Man kan godt blive lidt skubbet ud af kurs af alle de regler, love og krav, der er. Synes netop problemet er, at det er en gråzone – det er svært at forholde sig til, og svært at være sikker på, at man gør tingen lovligt, samtidig med at man ikke ødelægger det hele for sig selv.

     Er ebogen i bunden af siden her i øvrigt ikke din så? :-)

     Tak for svar og en god side!

     Svar
    • Super du finder siden brugbar. Ja, eBogen (som i øvrigt er gratis) har jeg skrevet til brugerne af sitet her. En guide til at komme godt fra start :-)

     Svar
 2. Hej,

  Jeg kan ikke længere se min kommentar. Har du slettet den, og i såfald, hvorfor? Vil du ikke have, at jeg spørger om det, eller hvordan? Er bare oprigtigt interesseret i, hvad du gør ved den lov, da jeg selv er ved at starte op. Måske er det bare en fejl, at jeg ikke længere kan se mit spørgsmål.

  Svar
  • Hejsa, Jeg har såmænd blot diverse anti-spam foransaltninger her på siden. Dette betyder at en stor del af kommentarene (især fra nye brugere) skal godkendens manuelt, før de kommer på. Uden anti spam og manuelle godkendelser ville sitet her drukne i ligegyldige kommentarer. Du finder svar på dit spørgsmål lige her over :-)

   Svar
 3. Hej Anders
  Jeg er ved at etablere en hjemmeside, hvorfra jeg gerne vil tjene lidt på affiliate-links. Jeg har derfor været rundt og kigget på de forskellige netværk, men kan ikke se navnene på nogen af de virksomheder og producenter, som jeg gerne vil linke til. Betyder det, at de ikke har koblet sig til et netværk, og at man derfor ikke kan få affiliatelinks til dem, eller kan de stadig være en del af netværket, men blot ikke nævnt på netværkets hjemmeside? Der er vel at mærke tale om mindre virksomheder. Ville jeg evt skulle kontakte virksomhederne individuelt for at lave en aftale, eller skal det altid gå igennem netværket for at virke?
  Vh Natashia

  Svar
  • Hejsa Natashia. Det er langt fra alle webhshops der har et affiliateprogram. Der er en del arbejde med at sætte det hele op og små virksomheder har ikke altid tiden til det.

   Der er dog nogle virksomheder der har et affiliate program, men ikke har skrevet om det på deres hjemmeside.

   Jeg ville derfor tage fat i virksomhederne individuelt og høre om de har et affiliateprogram. Har de ikke det, kan du med den rigtige trafik og kundebase måske få en sponsoraftale i stedet.

   Gør din hjemmeside til den bedste inden for din niche, med tiden skal det nok give resultater. :-)

   Svar
 4. Hej Anders
  Tak for super content.
  Kan du anbefale en webdesigner der kan hjælpe med at implementere affiliate marketing på vores WordPress website?
  Venlig hilsen
  Simon

  Svar
  • Hej Simon. Hvis det er fordi i gerne vil affiliate links på jeres hjemmeside, er det ganske let selv at ligge på.

   Det er blot et spørgsmål om at skrive jer op hos f.eks. https://adtraction.com/dk ->> vælge de kampanger i ønsker at reklamere for ->> vælge hvilke links eller bannere i vil bruge, og så indsætte disse ligesom i gør med andre links på jeres wordpress hjemmeside :-)

   Er det fordi i gerne vil have affiliates til at sælge jeres produkter, kan i ligeledes tage kontakt til et dansk affiliate netværk som https://adtraction.com/dk eller f.eks. https://www.partner-ads.com/dk/. De vil helt klart kunne hjælpe jer på rette vej :-D

   Svar

Skriv en kommentar