Google AdSense indtjening – Tips & tricks

Når der kommer til din Google AdSense indtjening er der en del forskellige ting du bør være opmærksom på. I denne sektion kan du finde tips & tricks der kan være med til at øge og sikre din fremtidige Google AdSense indtjening.

Hvor meget kan jeg tjene på AdSense?

Ovenstående spørgsmål svare til at spørge: hvor meget kan jeg tjene på at starte en butik? Som du nok kan se er der ikke et definitiv svar på dette. Det afhænger jo af hvad du sælger, hvor butikken ligger, hvor mange kunder du har osv.

Det samme gør sig gældende med AdSense. Hvor meget du kan få pr. klik afhænger af hvad skriver om, hvordan du opbygger dine tekster, hvor dine besøgende kommer fra, din hjemmesides opbygning osv.

Du kan tjene alt fra 0,- om måneden og op efter. Med denne rette indsats vil der være realistisk at tjene et par tusind om måneden i løbet af et halvt års tid. Dette afhænger selvfølgelige udelukkende af din af din egen indsats om du ender højere eller lavere.

Der er dog folk der lever udelukkende af deres indtæger fra AdSense så der er absolut muligt at tjene penge på AdSense.

Klik aldrig på dine egne annoncer – heller ikke for bare at teste

Uanset hvad må du aldrig klikke på dine egne AdSense annoncer. Dette er et brud mod Googles AdSense regler og kan føre til udelukkelse af AdSense programmet. Er du først blevet udelukket af AdSense er det meget svært at komme ind igen og for langt de fleste lader det sig aldrig gøre.

Det er udelukkende Googles valg om de ønsker du er den del af deres AdSense program eller ej. Klik derfor aldrig på dine egne annoncer, medmindre du da ønsker at din AdSense konto skal blive lukket.

Mine AdSense annoncer er ikke relevante i forhold til mit indhold

Hvis dine AdSense annoncer ikke er relevante i forhold til dit indhold kan det skyldes flere forskellige ting. Dette har i høj grad betydning for din AdSense indtjening og derfor vigtigt at være opmærksom på.

 • Jo mere tydeligt det er hvilket emne din hjemmeside handler om jo mere relevante annoncer vil blive vist. Skrive du f.eks. om vidt forskellige emner på din blog er det svære for AdSense at gætte hvad din hjemmeside handler om.
 • Hvis dine sider ikke er søgemaskineoptimeret er også svære for AdSense at udlede hvilke nøgleord dine artikler handler om.
 • Vises der ikke relevante annoncer kan det ganske enkelt skyldes at der ikke er nogle annoncører med relevante annoncer indenfor dit emneområde.

Hvis du ikke har indsat AdSense targeting kode and kan du prøve dette. Med disse tags kan du overfor AdSense vise hvilket indhold på din side du ønsker AdSense skal tilpasse reklamerne ud fra. Brug section targeting til at markere hoved teksten på dine sider, det der skal være fokus på. Ikke navigationen osv.

<!– google_ad_section_start –>
Selve artikel her
<!– google_ad_section_end –>

Hvad er en normal click though rate?

Når det kommer til AdSense er der stor forskel på hvad click through er. Jeg har hjemmesider hvor den ligger på 0.05% og andre hvor den ligger på over 10%. Click through rate afhænger af mange faktorer.

 • Hvor er AdSense annoncerne placeret på siden og hvor mange er der? Annoncer placeret midt i synsfeltet vil typisk give flere klik.
 • Hvilke formater og farver brugere du på dine AdSense annoncer? Jo større dine annonce enheder er jo flere klik vil du typisk få. Farver på annonce enhederne kan også have stor indflydelse på hvor mange der klikker videre.
 • Hvilken type artikler skriver du? Er der tale om f.eks. produkt anmeldelser vil click through typisk være høj. Skriver du artikler om noget der ikke er produkt relateret på nogen måde vil click through typisk være meget lav.

Hvorfor får jeg kliks, men ingen betaling?

Dette sker typisk hvis du under “Kontoindstillinger” > “Adgang og godkendelse” > “Rediger” har sat et flueben i “Tillad kun bestemte websites at vise annoncer for min konto”.

Sørg for at tilføje dit website i boksen hvis du ønsker at bruge denne funktion, ellers vil din AdSense indtjening altid være nul. Jeg har selv altid aktiveret denne funktion så mine annoncer kun kan vises på mine egne websites. Herved sikre jeg at mine annoncer ikke vises på andres hjemmesider og derved minimere jeg risikoen for falske klik.

18 kommentarer til “Google AdSense indtjening – Tips & tricks”

 1. Hej. .jeg ville gerne have hjælp bare til og starte så få en flot hjemme side ..og tjene penge …

  Hvor er det bedst ?
  Venlig hilsen Pernille

  Svar
 2. Hej Anders,
  Hvis man vælger google Adsense, kan man så udelukke nogle hjemmesider fra reklamerne, hvis der nu er nogle hjemmesider man ikke har lyst til at reklamere for?
  Mvh

  Svar
  • Ja, du kan godt udelukke hjemmesider fra at blive vist i AdSense. Det gøres ganske enkelt ved at klikke på “Tillad og bloker annoncer” i den øverste menu når du er logget ind i din AdSense profil. Herefter indtaster du den webadresse du ønsker blokere annoncer fra. :-)

   Svar
 3. hi..
  Kan du giv et råd?? Ad sense vil ikke godkende min hjemmeside da de siger der for mange “led”… dvs. xxx.yyy.net ikke kan godkendes? hvad gør man så? mvh martin jensen ps jeg er helt newbee….
  `

  Svar
  • Jeg mener ikke at AdSense tillader sider der ligger på subdomæner i forbindelse med godkendelse af din konto. Så løsningen er at købe dit eget domæne til hjemmesiden, hvilket i øvrigt også kan anbefales af mange andre grunde :-)

   Efterfølgende mener jeg at du så godt kan sætte reklamer på et subdomæne til dit primære domæne, men generelt kan jeg ikke anbefale brugen af subdomæner.

   Svar
 4. Hej Anders

  Fed side du har. Jeg havde før min hjemmeside tilknyttet wordpress.com og er nu skfitet over til wordpress.org, så jeg bla kan have google ad sense på min blog. Men efter jeg har skiftet kommer min side (www.nicolajharms.com) ikkke frem når jeg skriver nicolaj harms på google.
  Jeg kan heller ikke komme ind på google fra min instagram side, som jeg kunne før. Hvad skyldes det og hvad kan jeg gøre?
  På forhånd tak.

  Nicolaj Harms

  Svar
  • Hej Nicolaj. Herligt du kan bruge siden her. Når jeg søger på “nicolaj harms” på Google kommer du her frem som nummer fire i søgeresultaterne. I forbindelse med skift til nyt webhotel (server) kan der godt forekomme lidt hop og og ned i søgeresultaterne, især hvis opsætningen af WordPress ikke er helt den samme.

   Vil du gerne havde en bedre placering når man søger på dit navn, kan jeg anbefale at du arbejder på at få nogle flere gode indgående links til din hjemmeside. Dette vil med tiden forbedre din placeringer i søgeresultaterne :-)

   Dit sidste spørgsmål forstår jeg ikke, hvad mener du med at komme ind på Google fra din instagram side?

   Svar
   • Hej Anders

    Den side der kommer frem som nr.4 på Google virker ikke når man trykker på linket. Så selvom det har samme domænenavn, tænker jeg at det kan være fordi det er tilknyttet min gamle server?
    Kan jeg gøre noget ved det eller skal jeg bare få flere indgående links?
    Mht Instagram mener jeg at jeg inde på min insta-profil linker til min blog (www.nicolajharms.com)
    Men når jeg eller andre trykker på linket, så virker siden ikke. Og jeg forstår ikke hvorfor?

    Håber det er til at forstå.

    Svar
   • Ja, det kan jeg godt se. Det virker som du har sat to sites op på nuværende tidspunkt. Et site på https: //nicolajharms.com/ og et andet på http: //nicolajharms.com/.

    Det du skal have lavet er en vidrestiling fra HTTPS versionen over til den der ligger på HTTP. Jeg tror det letteste for dig vil være at tage kontakt til dit nuværende webhotel, og bede dem hjælpe dig med at ændre konfigurationen.

    Alternativt kan du selv gøre det via .htaccess med et 301 permanet redirect. I øvrigt vil jeg ud over dette anbefale dig at du registrer din side i Google webmaster tools, hvis du altså ikke allerede har gjort det. Herved kan du nemlig også angive om HTTP eller HTTPS skal være dit primære domæne (det der bliver vist i Googles søgeresultater).

    Med hensyn til instagram skal du så blot ændre linket så det peger på http versionen af dit domæne :-)

    Svar
 5. Hej Anders

  Tak for en god hjemmeside. Ved du om det bedst kan betale sig at bruge den samme annoncekode på hele sitet, eller om det er ligemeget, at man opretter en til hver “side/blogpost”. Det er naturligvis nemmest at arbejde med den samme annoncekode overalt, men mere informativt at se hvor kliks kommer fra. Jeg tænker bare, om Google vil registrere mere trafik på en kode (med bedre betalende annoncer) end et tyndt lag af mange koder på undersiderne?

  Mvh. Ulla

  Svar
  • Hejsa. Hvor mange koder du bruger vil ikke have en indflydelse på din indtjening. Det er dog ikke meningen at du opretter annoncekoder for hvert eneste indlæg. AdSense er tænkt som en let løsning sættes op og så stort set passer sig selv.

   Den måde jeg gør det på er at oprette en annoncekode der så bruges på alle sider, på den givne placering. AdSense finder selv ud af tilpasse annoncerne ud fra indholdet i det pågældende indlæg og at optimere indtjeningen bedst muligt.

   Der kan dog være en fordel i at oprette forskellige annoncekoder, når du f.eks. tester størrelser og farver på annoncerne. Herved har du adgang til alle statistikker separat. :-)

   Svar
   • Hej Anders

    Jeg har stadig ikke det store held med indtjeningen på annoncer. Jeg har haft bloggen i et år og har nu ca. 3-4.000 sidevisninger pr. måned. Min AdSense konto er dog kun lige sneget sig over en flad halvtredser. Jeg har en SquareSpace side. Klikker jeg mig ind på et blogindlæg vises reklamerne kun nogengange. Har du nogen ide om, hvorfor der ikke sker noget? Ligger indtjening forventeligt efter trafikken? Jeg sætter kun 3-4 annoncekoder ind pr. blogindlæg.

    Svar
    • Hej Ulla. Din indtjening afhænger i høj grad af hvad du skriver om. Mange emner giver stort set ingen ting pr. klik. Det der er de største avancer på er typisk software, lån, forsikring og den slags.

     Hvis der ikke vises annoncer hele tiden kan det skyldes at der ganske enkelt ikke er nok annoncører inden for det emne blog indlægget handler om. Dette vises også at der ikke er ret høj konkurrence om pladserne, hvilket igen giver lavere klik priser.

     Skriver du om forskellige emner på din blog er det ligeledes svært at få gode resultater. Er alt skrevet om samme emne er det bedre for annoncørene.

     Til sidst afhænger det også meget af hvordan du skriver dine tekster. Noget af det der klarer sig bedst er reviews af produkter – og så inden for et af ovenstående emner så fås de bedste resultater. :-)

     Svar
     • Hej Anders.
      Tusind tak for svar. Jeg skriver om privatøkonomi på moneyflows.dk, så emnet er ikke for bredt. Jeg prøver at sortere kviklån og spil fra, og det er sikkert dem der betaler godt, men dem vil jeg ikke have på min hjemmeside.
      Til gengæld ser jeg faktisk ingen reklamer fra f.eks. forsikringer, ejendomsmæglere eller banker, hvilket først slår mig nu. Måske har jeg filtreret lidt for hårdt. Jeg er bare ikke interesseret i kviklånsreklamer. 😅

      Svar
     • Når du har egen webshop vil jeg anbefale at du helt fjerner AdSense annoncerne.

      Du bør holde dit fokus på egne produkter og ikke sende dine brugere videre til andre sider.

      Fokuser på at optimere det brugerflow du har på din hjemmeside. Brugerne skal naturligt bliver ledt hen til dine produkter. Er dine brugere målrettede fra søgninger på Google, bør du også kunne konvertere dem.

      Ellers kan jeg anbefale dig at starte et nyhedsbrev. Placer tilmeldingsformuleren under alle din blog indlæg og tilbyd dem noget gratis for at skrive sig op. Send dem emails, med dine aller bedste råd og tips.

      Med tiden vil du opbygge en god bruger base, der stoler på dig. Når du så en sjælden gang i mellem spørg om de vil købe dit nye produkt, eller konsulent arbejde, er der god chance for de siger ja tak. :-)

      …og så er brugerne dine, og du kan altid få fat i dem, uanset Googles (eller andres) luner.

      Du har et rigtig godt udgangspunkt, for at få flere kunder i butikken, med dine målrettede artikler :-)

      Svar

Skriv en kommentar