Sådan tjener du penge online med AdSense

Tjen penge med Google AdSenseEn rigtig god og nem måde at komme i gang med at tjene penge på din hjemmeside er med Googles AdSense program. Kort fortalt tjener du penge med AdSense ved at vise relevante annoncer på din hjemmeside. Nøgleordet her er ” relevante annoncer”.

Det der adskiller AdSense fra de typiske annonce modeller er at AdSense kigger på indholdet på din hjemmeside. Google læser altså teksterne på din side og bestemmer ud fra teksten hvilke annoncer der skal vises. For at denne model skal kunne fungere kræver det selvfølgelig et masse annoncører og det er her AdSense har sin styrke. Rigtig mange online butikker er nemlig tilmeldt AdSenses modpart AdWords.

Hvad er AdWords og hvad har det med AdSense at gøre?

AdWords er de annoncer du ser i toppen og i højre side af Google efter du har foretaget en søgning. Det AdSense programmet giver mulighed for er at få vist disse annoncer på din egen hjemmeside og derved tjene penge for hver besøgende du sender videre til en online butik.

Du “sælger” altså lidt plads på din side. Hver gang en besøgende klikker på en af de annoncer du har sat op igennem AdSense Programmet, bliver du betalt.

En stor fordel ved at AdSense er at der ikke er noget vedligehold. Du sætter bare et stykke kode ind på din hjemmeside og AdSense sørger nu så vidt muligt for at vise relevante annoncer til dine besøgende.

AdSense fungerer således:

 • Du har en hjemmeside med en masse godt indhold og derved målrettede besøgende.
 • Du har skrevet dig op til AdSense programmet og tilføjet den nødvendige kode, således at AdSense viser relevante annoncer til dine besøgende.
 • En af dine besøgende ser nu en relevant annonce, klikker på annoncen og bliver derved henvist direkte til annoncørens hjemmeside.
 • Da du nu har henvist en potentiel kunde til en annoncør bliver du betalt et beløb for din henvisning.

Hvor meget får jeg pr. henvisning / pr. klik?

Hvor meget du får pr. klik afhænger at et par forskellige faktorer. Først og fremmest har emnet du skriver om stor betydning. Inden for nogle emneområder er annoncørerne villige til at betale langt mere end inden for andre områder.

Da annoncerne der vises i AdSense er baseret på et aktions system, har konkurrencen inden for det givne emne også stor betydning for hvor meget du får pr. klik. Du kan altså få alt fra nogle få øre og op til 100,- eller mere hvis det er et meget konkurrence præget emne.

Typisk ligger betalingen pr. klik på et par kroner eller mindre. For at tjene penge på AdSense er mange visninger derfor typisk en nødvendighed.

Den nemmeste måde at teste om der er et potentiale for at tjene penge inden for din niche er at sætte AdSense koden ind på din hjemmeside. Som nævnt er der meget stor forskel på hvad en given hjemmeside kan tjene og at lave en test er reelt den eneste måde at få et svar på.

Bemærk: Du må aldrig må klikke på dine egne AdSense annoncer eller få nogle venner til det. Heller ikke for at teste da dette er i mod reglerne for brug af AdSense programmet. Klikker du på dine egne annoncer risikere du at blive udelukket fra AdSense programmet og det er partisk talt umuligt at få din konto tilbage.

Optimer dine AdSense annoncer og tjen mere

Der er mange muligheder for at optimere den måde dine AdSense annoncer vises på. Ved at eksperimentere med placeringen af annoncerne, farverne på annoncerne, forskellige annonceformater, designet på din hjemmeside etc. kan du forbedre din AdSense indtjening mange gange.

Bemærk at det er muligt, men svært at tjene rigtig mange penge på AdSense. Har du den rette trafik, rigelige mængder af den og optimerer du samtidig visningen af annoncerne korrekt, er du dog godt på vej.

Jeg kan i øvrigt anbefale at du tager et kig på bogen The AdSense Code  af Joel Comm. Her får du masser af gode tips og tricks til hvordan du tjener penge på AdSense.

Du finder også flere Google AdSense indtjenings tips & tricks her på siden og kan bl.a. lære hvordan du indsætter Google AdSense i WordPress.

13 kommentarer til “Sådan tjener du penge online med AdSense”

 1. Rigtig godt indlæg, og godt beskrivende!

  Man skal lige være opmærksom når du skriver;

  “”Den nemmeste måde at teste om der er et potentiale for at tjene penge inden for din niche er at sætte AdSense koden ind på din hjemmeside. Som nævnt er der meget stor forskel på hvad en given hjemmeside kan tjene og at lave en test er reelt den eneste måde at får et svar på.”

  For man må selvfølgelig ikke selv klikke sine reklamer, eller “opfordre” andre til det, da det vil blive tolket som fusk, og du risikere at Google lukker din Adsense-konto.

  Derudover vil jeg sige det er et rigtig godt indlæg! Thumbs up!

  Svar
  • Ja, det fremgik ikke af denne artikel at man ikke må klikke på sine egne annoncer. Det står vist i en af de andre jeg har skrevet om AdSense, men jeg har nu også gjort opmærksom på det i denne artikel. Tak for det :-D

   Svar
 2. Tak for en grundig guide omkring at indsætte Adsense på en hjemmeside. Jeg har prøvet med 2 af mine blogs, og det lykkes at få det til at virke på den ene fashionistakvinder.com – de almindelige annoncer på bloggens højre forside er dog forsvundet, det samme er halvdelen af “seneste nyheder”
  Ligeledes kan jeg se at den adsense reklame som kommer frem på de enkelte indlæg er “Bliv fundet med Google annoncer”, hvilket jo ikke har så meget med mode, skønhed og interiør at gøre. Ved du om jeg gør noget forkert? eller mangler jeg at lave en indstilling i min annonce? Eller måske skal det blot se således ud.
  Mvh Bettina

  Svar
 3. Hej igen. Nu kan jeg også se andre Google annoncer, og det med “Bliv fundet med Google annoncer” er jo nok fordi jeg har logget ind på Google Adsense :)
  Men jeg kan ikke få annoncerne frem på blogmyshoes.com selvom jeg har gjort fuldstændig det samme. Er det pga templaten?
  Mvh Bettina

  Svar
  • Det skulle ikke have noget med dit tema at gøre. Det tager lidt tid før annoncer bliver vist og tilpasset efter du har lavet annoncen, nogle gange op til 20 min.

   Har du prøvet at kigge under “Kontoindstillinger” > “Adgang og godkendelse” > “Rediger” måske du har sat et flueben i “Tillad kun bestemte websites at vise annoncer for min konto”. :-)

   Du kan også prøve at tage et kig her, da det kan skyldes flere forskellige ting: https://support.google.com/adsense/answer/1208336?hl=en

   Svar
 4. Super fin guide, Anders.

  Min side verdens.dk har været oppe at køre i knap 5 måneder nu og den er så småt begyndt at generere en lille passiv indkomst.
  Lige nu ligger den på omkring 100kr/måneden, men i de seneste måneder er denne indtjening vokset med godt 20% pr måned, så det går stille og roligt fremad :)

  Svar
  • Herligt Klaus, så er du på rette vej. :-D

   Det er bare med at blive ved med nye artikler og at lave nogle split-tests på dine AdSense annoncer. Når du først har trafikken er der virkeligt meget at hente ved at optimere dine annonces farver, størrelser og placeringer. Jeg kan iøvrigt anbefale The AdSense Code hvis du vil lære mere om AdSense.

   Svar
 5. Hej Anders,….

  Hvordan er det med at betale skat ? skal man det

  og hvordan overfører pengene til ens konto?

  Svar
  • Hejsa. Ja, du skal betale skat af din indtægt fra AdSense. Du behøver dog ikke at være momsregistret så længe at din omsætning er under 50.000,- om året. Din indtægt skal indtastes som b-indkomst på din selvangivelse.

   Med hensyn til udbetaling af penge tjent på AdSense (eller affiliate) kommer pengene direkte ind på din bankkonto :-)

   Svar
 6. Synes at adsense er noget sværere at hive en god skilling hjem på i forhold til affiliate links.. Hvilken type sites fungerer adsense bedst på for dig?

  Svar
  • Der hvor jeg har haft størst succes med AdSense er på hjemmesider med anmeldelser. Jeg har så skrevet forholdsvis korte anmeldelser af produkter og placeret AdSense annoncerne i toppen (en mindre inde i teksten) og så den størst mulige annonce i bunden, efter teksten.

   Typisk bruger jeg AdSense i nicher, hvor der ikke er mulighed for at finde gode relevante affiliate aftaler.

   Ellers bruger jeg kun AdSense i nicher hvor der er en høj klik pris, ellers skal der virkelig meget trafik til, får det giver nogle kroner i kassen.

   Jeg er i dag stort set gået over til kun at bruge affiliate links, da det er her den største indtjening ligger. AdSense er for mig mest et supplement, til mindre hjemmesider, hvor jeg ikke vil bruge tid på at vedligeholde mange affiliate links. :-)

   Svar
 7. Hej Anders

  jeg har lige installeret adsens. du skriver i en kommentar at at man får pengne ind på bankkontoen. men jeg har ikke skrevet mine bankoplysninger under procesen. jeg har kun oplyst telefonnummer.
  Hvor kan jeg skrive oplysningerne henne?

  Mvh Mohammed

  Svar

Skriv en kommentar