Bruger login i WordPress – Sådan håndterer du medlemssider og brugerregistreringer

Bruger registrering WordPressI denne artikel kan du lære hvordan du gør det muligt for dine brugere at registrere sig på din WordPress hjemmeside. Du vil ligeledes blive anbefalet nogle gode plugins, da de fleste har lidt flere krav til håndteringen af brugere, end det som WordPress stiller til rådighed som udgangspunkt.

Ønsker du at godkende brugerne manuelt, gøre det muligt for dem at oprette indlæg eller skjule indhold for besøgende der ikke er godkendt, kan det alt sammen lade sig gøre i WordPress. Med et par gode plugins kan du lave ganske avancerede håndteringer af brugerne på din WordPress hjemmeside.

WordPress har allerede indbygget det helt basale der behøves til at lade brugerne registrerer sig på din hjemmeside. Det kræver kun lidt ændringer af dine indstillinger i kontrolpanelet. Du kan således nemt lade brugerne registrere sig og selv vælge hvilken rolle de skal have på din hjemmeside.

I admin finder du under Indstillinger -> Generelt -> punktet Medlemskab. Ønsker du at brugerne selv skal kunne registrere sig på din hjemmeside skal du sætte et flueben i “Alle kan registrere sig”.

Lige under feltet Medlemskab finder du “Ny bruger standard rolle”. Her kan du vælge mellem 5 forskellige roller:

  • Abonnent
    En abonnent har ingen særlige rettigheder og kan hverken rette eller tilføje nyt indhold. At være abonnent gør det dog meget let skrive kommentarer på din blog, da brugernavn og url til brugerens egen hjemmeside automatisk huskes. En abonnent har altså et bruger login.
  • Bidragyder
    Som bidragyder har man mulighed for at tilføje nye indlæg og efterfølgende at redigere disse. Når en bidragyder har lavet et indlæg skal det godkendes af en administrator eller redaktør før det bliver vist på din hjemmeside.
  • Forfatter
    Som forfatter er det muligt at skrive nye indlæg og redigere i disse. En forfatter kan selv godkende sine indlæg og dermed udgive dem på din hjemmeside.
  • Redaktør
    En redaktør kan skrive og godkende kommentarer, oprette nye kategorier, udgive og godkende indlæg og administrere sider.
  • Administrator
    Det vil være yderst sjældent at du ønsker at give brugerne denne rolle, da du herved giver brugerne præcis de samme rettigheder som dig. En administrator kan ændre tema, opdatere WordPress, ændre passwords eller helt slette bloggen.

Hvordan laver man et indlæg i WordPress privat?

Når du udgiver et indlæg i WordPress kan du under “Synlighed” i højre menu vælge om dit indlæg skal være Offentlig, Kodeordsbeskyttet eller Privat.

Offentlig giver sig selv, da offentlig automatisk er valgt for alle nye indlæg. Vælger du derimod privat vil det som udgangspunkt kun være Redaktører og Administratorer der vil kunne se det pågældende indlæg.

Det er dog de færrest der ønsker at give deres brugere en af disse roller for at vise privat indhold. Langt de fleste ønsker blot at man skal være registreret som abonnent for at kunne se bestemt indhold.

Brugerregistrering er i øvrigt en glimrende mulighed for at samle en masse relevante e-mail adresser der kan bruges til udsendelse af nyhedsbreve, men det afhænger selvfølgelig af hvordan du ønsker at markedsføre din hjemmeside.

Hvordan laver man så en bruger skal være registreret (abonnent) for at se bestemt indhold?

Capability Manager Enhanced giver dig mulighed for at ændre rettighederne som de forskellige roller i WordPress har. Herved kan du lave det således at man som abonnent kan se indlæg der er sat til at være private.

Efter du har installeret Capability Manager Enhanced plugin’et går du i Admin ind under Brugere -> Capabilities -> Select New Role -> vælger Abonnent og klikker på knappen Change.

Du får nu en oversigt over de rettigheder en abonnent har på din blog. Under Reading -> Read | private sætter du nu et flueben i Indlæg -> og klikker på Save Changes. Man vil nu som abonnent kunne se de indlæg du har sat til privat.

Hvordan laver jeg så nye brugeres skal godkendes af en Administrator?

Giver du dine nye brugere andre roller end Abonnent eller Bidragyder vil det oftest være en god ide at nye brugere manuelt skal godkendes af en Administrator, før de kan begynde at redigere og oprette indlæg. Samtidig er det en god måde at begrænse spam brugere.

Dette gøres nemmest med det plugin der hedder New User Aprove. Efter du har installeret New User Approve ændres processen for nye brugerregistreringer.

  • Normalt vil nye brugere blot få tilsendt en email med deres loginoplysninger. Nu modtager de i stedet en mail, hvor der står at de skal afvente godkendelse af en admin.
  • Når du har godkendt en bruger, modtager de automatisk en mail, og kan så logge ind med deres nye brugerprofil.

Som det kan ses er det forholdsvis enkelt at arbejde med brugerregistreringer og brugerlogin i WordPress. I og med at der allerede ligger de grundlæggende funktioner i WordPress, er det ikke ret meget der skal justeres på.

Der selvfølgelig langt flere muligheder end de nævnte når det kommer til brugerhåndtering og medlemssider i WordPress. Med Capability Manager Enhanced installeret på din WordPress hjemmeside kan du dog lave det, de fleste efterspørger.

Mangler du flere features til din medlemsside, vil en plugin-søgning på “membership” giver dig masser af brugbare resultater.

33 kommentarer til “Bruger login i WordPress – Sådan håndterer du medlemssider og brugerregistreringer”

  1. Hej Anders,
    Jeg har en ikke-publiceret hjemmeside, hvor jeg gerne vil have andre skal kunne logge på og lægge opslag (salgsopslag) og i bestemte kategorier.
    Når jeg kigger din skrivelse igennem øverst her – skriver du at man skal gå i indstillinger / generelt / medlemskab. Det kan jeg dog ikke finde… måske er det ændret siden du skrev dit oplæg?

    Er det muligt, at lave et bruger-login, hvor man derefter kan lægge sit opslag op i den korrekte kategori, som jeg har pre-defineret?

    Jeg har p.t. ikke betalt for “business” og dermed har jeg endnu ikke adgang til plugins – så hvis det kan laves uden, vil det være dejligt.

    Svar
  2. Jeg har oprettet flere brugere på min WP hjemmeside, som alle har fået tilsendt et login, men hvordan logger de sig ind på hjemmesiden? Det fremgår ikke særlig tydeligt.

    Svar
  3. Kan man på nogen måde bruge rss feed til indlæg når indlæggene kræver login.
    Jeg bruger Ultimate Member og mailchimp – men kan ikke få det til at spille.
    Har du et godt råd.

    Super hjemmeside du har iøvrigt ;-)

    Svar
    • Hej Helle. Jeg tror ikke det muligt at have rss feeds for indhold der ligger bagved login. Det er dog ikke noget jeg har kigget på.

      Jeg ville i stedet sætte WordPress op til at sende en automatisk email, med uddrag af indholdet fra de nyest artikler. F.eks. en gang om måneden eller hver 14. dag. I MailPoet hedder det indlægsnotifikationer. Går ud fra der er en lignende feature i MailChimp. :-)

      Svar
  4. Hej der
    Jeg har brug for en designer til at hjælpe mig med at lave en login på min hjemmeside. Kan kontaktes på 29606360

    Svar
  5. Flot forklaring :-)

    Det er fint nok at indlæg og sider kan defineres som private i feltet synlighed og derfor – med din vejledning – ses af abonnenter, men ikke at ikke-registrerede brugere.

    Men kan man gøre medier – konkret pdf-dokumenter – private? Jeg ville gerne kunne lægge referater og navnelister op som kun kan ses af abonnenter Og de har så vidt jeg kan se ikke defineret synlighed.

    vh Else

    Svar
  6. Hej Anders,

    Jeg er ved at oprette en hjemmeside, der skal indebære at folk kan oprette sig som brugere. De skal kunne oprette en portefølje, lave indlæg, og andre skal kunne læse, kommentere osv. hos hinanden.

    Hvordan kommer jeg i gang? Jeg er total grøn ift. wordpress.

    Håber du kan give et hint 😊.

    Venlig hilsen, Rasmus Ø

    Svar
    • Hej Rasmus. WordPress er ikke den bedste løsning til den slags hjemmesider. WordPress er designet til at du eller andre skribenter udgiver indhold, som andre så kan lære af og kommentere på.

      Når det så er sagt kan du prøve at søge på “membership” under plugins og se om du kan finde et et plugin der kan det du efterspørger. :-)

      Se evt. også denne artikel, der en del plugins at vælge imellem https://www.isitwp.com/best-wordpress-plugins-for-user-generated-content/

      Svar
  7. Hej Anders

    Jeg har et par udfordringer med en hjemmeside, som handler om videndeling, og hvor der ligger en masse artikler. Sitet er opbygget i Wordpres/DIVI-theme. Måske du kan give et bud på, hvordan jeg løser den her:

    1) Jeg skal have lavet et login for “medlemmer” som får adgang til bestemte data og viden.

    2) Jeg skal lave et andet login til “øvrige”, som må ønske at gemme artikler/lave deres eget personlige bibliotek/arkiv

    Har du et forslag til en løsning/fremgangsmåde?

    Svar
    • Hejsa. Min anbefaling er at du bruger et medlemsplugin. En søgning på “membership” under ->> Plugins ->> tilføj nyt, vil give dig mange resultater. Her er det så blot et spørgsmål om at finde det plugin der bedste passer til det du har brug for :-)

      WordPress er ikke som udgangspunkt designet til at brugerne kan lave deres egen blog / arkiv. Det er muligt at du kan finde den feature i et plugin, det er dog ikke noget jeg selv har haft sat op.

      Svar
  8. Hej Anders.

    Tak for en informationsrig artikel. Jeg blogger om madopskrifter og leder efter en løsning der har den mulighed at de de registrerede bruger kan gemme opskrifterne i favoritter. Findes sådan en løsning.

    Mvh Mohammed

    Svar
  9. Hej Anders,

    Er det muligt at gøre sådan, at en bruger (abonnent) ikke får vist wordpress kontrolmenuen, men bare får adgang til de ting der er nødvendige inde på selve siden. Jeg har lidt problemer med at brugerne efter log in bliver redirected til kontrolpanelet i wordpress og herefter skal finde den valgte side igen.

    Jeg bruger et plug in der hedder “paid memberships pro”.

    Mvh

    Svar
  10. Hej Anders

    Jeg er i gang med at lave en ny hjemmeside. Den skal rumme div informationer til ejere i en ejerforening. Jeg vil gerne have at der er et login på min startside, så brugerne kun kan komme ind med et tildelt login. Jeg har fundet ud af at lave en bruger med kun læserettigheder, men er kørt fast i forhold til at oprette loginsiden.
    Kan du hjælpe mig her.

    Tak, Palle

    Svar
  11. Hej Anders
    Jeg har hentet din e bog og har nu fået lavet domænenavn, + wordpress efter dine fine videoer.
    Men da jeg skulle installere wordpress og du viste derned et SITE name, som du sagde ikke havde den store betydning og at man altid kunne ændre det igen…. nu har jeg fået lavet mig et dumt navn der står foran på hjemmesiden, og nu kan jeg ikke finde ud af at ændre det.. Kan du hjælpe ?
    Tak :-))). Anja

    Svar
  12. Hej! Tusind tak for mange gode vejledninger, de har været guld værd! Jeg har kastet mig ud i at lave en blog og har købt mig til DIVI-temaet. Selvom der har været nogle bump på vejen, nærmer jeg mig nu at være klar til at offentliggøre – jeg vil dog rigtig gerne være helt sikker på, at alt det med datasikkerheden er på plads. Er der noget særligt, man skal være opmærksom på..? Plugins, der skal installeres, noget man skal være ekstra obs på eller andet..? På min side har man mulighed for at kommentere + jeg skal have det til at fungere, så man kan få tilsendt nye indlæg pr mail. DIVI-teamet har et “Subscribe”modul, som jeg dog ikke har fået til at fungere – den siger, at der er fejl. Man skal vælge noget mailsystem a la MailChimp, som jeg ikke helt har tjek på, hvad er. Har du gode råd..? Tusind tak for at dele ud af din viden. Det er helt vildt, så meget nyt der er at lære – og ret svært at navigere i, når man ikke ved, hvad der er bagateller og hvad der er super vigtigt. Tak for støtten på vejen :)

    Svar
    • Hej Ditte. Fedt at du kan bruge den gratis information du finder her på siden. Og klap dig selv på skulderen,det er godt gået du er nået så langt.

      Med hensyn til sikkerheden kan jeg anbefale dig at læsere mere under beskyt din hjemmeside mod onsidet kode. Med plugin’et WordFence kan du sikre din blog.

      Hvis det er et nyhedsbrev du ønsker at lave kan du læse den komplette guide til at lave et nyhedesbrev. Følger du den opsætning af nyhedsbrev jeg beskriver i artiklen, kan du også sætte WordPress til automatisk at sende brugerne en e-mail, når du udgiver nye indlæg (artikler) på din hjemmeside.

      Malipoet og SendGrid er den løsning jeg selv bruger og når det først er sat op kører det bare :-)

      Svar
      • Tusind tak – du er fantastisk! Jeg kigger på det – jeg ved ikke, om det decideret er et nyhedsbrev – tanken er bare, at man skal få tilsendt indlæggene, når jeg lægger noget ud. Så hvis det er en af funktionerne, kunne det sagtens være det :-) Har du nogle tips ift valg af mailfidus – altså om det er MailChimp eller hvad skal vælge..? Rigtig god aften og tak for hurtigt svar!

        Svar
        • Hejsa. En af funktionerne MailPoet er at udsende automatiske emails, når du har lagt noget nyt ud. :-)

          Svar
      • Hej igen! Når jeg skal logge ind på admin-delen på min side, siger den i browserlinjen, at siden ikke er sikker. Det gør mig vældig nervøs. Jeg har ikke oplevet det andre steder. Jeg har prøvet at kigge efter noget support på WP, men der er ikke umiddelbart nogen at skrive til. Hvor langt skal jeg gå ind i det..? Hvis du ved noget om det :) Det sker også på andre computere, så jeg tænker ikke, at det er min computer, der er problemet..?
        Mvh Ditte.

        Svar
        • Hej Ditte. Jeg ud fra du bruger Chrome, i så fald skyldes det højst sandsynligt at din hjemmeside bruger den gamle http: standart i stedet for den nye https:

          Grunden til advarslen er at Google ønsker at alle skifter over til den nye https standart. Herved bliver alle der data, der sendes mellem browser og serveren som hjemmesiden ligger på, krypteret med SSL (Secure Sockets Layer).

          Kigger du www adressen her på siden kan du se at jeg køre med https. Alle data der sendes er altså langt bedre sikret i og med de er krypteret.

          For at aktivere SSL (kryptering) skal du hos Simply:

          1) Logge ind i Simply kontrolpanelet
          2) Klikker på website i venstre menu og efterfølgende på “HTTPS beskyttelse”
          3) Vælg nu “Let’s Incrypt DV-Certificat” fra dropdown
          4) Klik sæt

          I WordPress bruger selv det plugin der hedder Really Simple SSL. Herved bliver hjemmesiden skiftet over til RSS, således at der ikke længere linkes til http version (hvilket kan give problemer i Google).

          Din WordPress hjemmeside skulle nu gerne kører med https. Husk i øvrigt at opdatere diverse urls på din hjemmeside der henviser til den gamle http version. :-)

          Svar
  13. Hej, er det muligt via ovenstående eller en anden plug-in at oprette et medlemskartotek hvor man kan have navn, adresse og email evt. også tlf. nummer? og er det sat op så det lever op til persondataforordningen?

    Svar
    • Hej Lene. Det er ikke noget jeg selv har haft sat op, men mon ikke en søgning i Google på “WordPress Member Directory Plugins” giver dig nogle brugbare resultater. Med hensyn til persondataforordningen, må jeg være dig svar skyldig.

      Svar
  14. Meget fin artikel. De fleste medlemsskab-plugins er store, indviklede og tunge – og så er ingen af dem reelt oversat til dansk (selvom nogle af dem påstår de er).
    Jeg har brugt timer og dage på at sætte diverse medlemsskab-plugins op. Det der især har drillet er, at mange af de overflødige funktioner ikke kan slås fra. Så skal man ind og have fat i kode, og så er man (jeg) på gyngende grund.
    For mig gør det den indbyggede login-løsning i WordPress til løsningEN.
    Dog vil jeg ikke anbefale de plugins, du nævner, Anders. Ingen af dem har været opdateret i de sidste syv år.

    Svar
    • Hej Carsten. Det er en ret gammel artikel, men den har nu fået en lille opdatering. Capability Manager Enhanced er opdateret for 5 dage siden.

      Register Plus Redux findes ikke mere. Grunden til jeg anbefalede plugin’et i sin tid var, at der ganske enkelt ikke var nogle alternativer der kunne det samme.

      Jeg har nu fundet et andet plugin (New User Approve) der muliggør brugergodkendelse :-)

      Svar
  15. Hej – super forklaring.
    Men har du også opskriften på automail, hvor bliver de generet ? –
    Autosvar til en bruger der har oprettet sig, hvor de får besked om ventetid til de er godkendt. osv.

    Svar

Skriv en kommentar