Sådan lukker du din hjemmeside for offentligheden i WordPress

Mange ønsker at holde deres WordPress hjemmeside lukket for offentligheden mens de arbejder på at gøre den færdig. Dette er ganske nemt at gøre, da det eneste der kræves er installation af et enkelt plugin.

Sådan lukker du din hjemmeside for offentligheden

Der findes masser af plugins der kan vises en “under konstruktion” besked til de brugere der skulle komme ind på din hjemmeside lige efter du har oprettet den.

Et af de nemmeste plugins at bruge hedder Coming Soon Page, Under Construction & Maintenance Mode by SeedProd. Det installeres som alle andre WordPress plugins.

 • Efter installation og aktivering går du i WordPress administrationen ind under Plugins>> Installerede Plugins ->> “Construction & Maintenance Mode by SeedProd” ->> og klikker på Settings.
 • Under Generelt –>> Status vælger du nu Aktiver “Kommer snart” tilstand. Lige neden under i “Side indstillinger” kan taste det ind brugerne skal se når de kommer ind på din hjemmeside. Klik til sidst på Save All Changes.
 • Er du logget ud vil du (og alle andre) nu se den indtastede “Coming Soon” besked. Når du er logget ind vil du se hjemmesiden som normalt.

Hvor tit har man reelt brug for en Coming Soon Page?

Bemærk at der praktisk talt ikke vil komme nogle besøgende på en nyopstartet hjemmeside, da ingen ved den eksisterer. Så der er ikke nogen grund til at bruge for meget tid på din comming soon besked.

Skulle Googles robotter komme forbi, er det dog en god ide at vise en Comming Soon side. Herved får Googles robotter den rette status kode, og vil ikke kunne indexere ufærdigt indhold.

10 kommentarer til “Sådan lukker du din hjemmeside for offentligheden i WordPress”

 1. Hej ,

  Jeg står for at skulle etablere et lukket forum, hvor jeg lægger videoklip og tekster op. Det skal kun være tilgængeligt for en gruppe på ca 20 personer. Jeg har tænkt på om jeg kan etablere en WordPress hjemmeside, hvor der kan være en form for adgangskode el lign. For at få adgang til indholdet?

  På forhånd tak!

  Svar
 2. Synes ikke jeg kan finde det plugin? I alt fald fandt jeg Everest Coming Soon Lite, hvilket jeg ikke kan få til at slå til (læs: der sker intet, når jeg aktiverer det..) – dog ser layout fint ud og har det jeg skal bruge…

  Svar
  • Hej Simon du har helt ret. Ultimate Coming Soon Page findes ikke mere. Jeg har derfor opdateret artiklen og anbefaler at i bruger “Coming Soon Page, Under Construction & Maintenance Mode by SeedProd”.

   Virker din Coming Soon Page ikke, skyldes det stort set altid et caching plugin du har installeret. Det kan derfor anbefales at klikke “Purge Cache” eller at deaktivere dit caching plugin.

   Til generel info: En hurtig måde at teste din side som “anonym” bruger, er med et “inkognito-vindue” i Chrome. Findes ved at klikke på de tre prikker i Chrome (Tilpas Google Chrome) :-)

   Svar
 3. Hej

  Findes der et plugin til wordpress hvor man kan vælge at den viste side bliver “siden eksisterer ikke” hvis man går på fra udlandet. Men kommer forespørgslen fra dk fungerer siden normalt.

  Svar
 4. Hej.
  Min hjemmeside er godt 1 år og jeg har pænt med læsere. Da jeg lige nu ikke har et job, har jeg i følge min fagforening en bibeskæftigelse. Dog må jeg ikke udgive nye indlæg. Hvis jeg bruger det plugin, du fortæller om, kan jeg jo dermed lukke ned, men jeg har gode placeringer på Google og vil være ked af at miste disse, når jeg forhåbentlig inden længe har job igen. Er der et bedre plugin til en “ældre” wordpress hjemmeside du vil anbefale ? Jeg er i virkelig dilemma her, selvom jeg kun har bloggen som en hobby og har kun lavet meget lidt sponsoreret på denne.
  Venlig hilsen
  Kristina

  Svar
  • Hej Kristina. Jeg ville blot lade hjemmesiden ligge som den er, og så måske skrive et indlæg hvor jeg gør opmærksom på at der bliver en periode med mindre aktivitet på siden. Herved mister du ikke placeringerne i Google.

   Det undre mig dog at din fagforening fortæller dig at du ikke må udgive nye indlæg. Det er jo din A-kasse der skal vurdere om du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Lever du op til kravene, herunder at alt arbejde på din hjemmeside foregår uden for normal arbejdstid, vil du i langt de fleste tilfælde få lov til at arbejde videre på den.

   A-kassen har en form specifikt til situationen med bi-beskæftigelse. Får du godkendt din “Selvstændig virksomhed som bi-beskæftigelse” vil din dagpengeperiode dog blive nedsat til 78 uger.

   Jeg ville i øvrigt også høre A-kassen om hjemmesiden ikke kommer ind under “Hobby- og fritidsaktiviteter”. Dette kan dog kun gøre sig gældende hvis du ikke er momsregistret, ikke trækker noget fra i firmaet, og nogle enkelte andre regler. Så tag fat i A-kassen :-D

   Svar
   • Hej Anders.
    Jeg må ikke udgive mine indlæg, selvom jeg er (har været – forklaring længere nede) registreret med min blog som selvstændigt bierhverv. Jo, så vil de trække mig for de timer jeg bruger på at lave et indlæg. Har meddelt dem at jeg ikke tjener penge på disse og at det er i min fritid. Denne skeles der ikke til hvornår den på døgnet jeg skriver. Så må gerne gå til fitness i flere timer om ugen, men ikke skrive på bloggen.
    De mener blogs er en gråzone, så de har valgt at tage alle over “en kam”. Her er jeg så fanget. Næste udfordring var, at jeg ønskede at deltage i et kursus betalt af min fagforening / a-kasse. Dette fik jeg nej til, idet jeg driver en blog som bibeskæftigelse. Derfor var gode råd dyre, idet de var ubøjelige. Derfor spurgte jeg til plugin. Jeg har nu sar min blog på “pause-skærm” og fik i sidste øjeblik lov at deltage i kurset, grundet dette.
    Det er meget tungt og bureaukratisk, men jeg vil vende stærkt tilbage.
    Tak for dit svar og input.
    Mange hilsner fra Kristina

    Svar
 5. er det et problem at ens hjemmeside er åben, jeg tænker i forhold til søgemaskiner, der jo vil indeksere en masse forskelligt indhold, og indhold som aldrig kommer til at være på siden.

  eller kan man gøre så de ikke kan se den.

  og hvordan med google analythics og adwords osv kan man roligt instalere dem mens siden er under opbygning, 3-4 uger kommer det nok til at tage.

  Svar
  • Så længe at du ikke ændrer eller sletter dine url’er, er det ikke noget problem. Sletter du url’er vil Googles robotter opleve døde links, hvilket tæller i den negative retning.

   Er siden åben kan du opleve er at Google indeksere nogle af dine tekster og at de efterfølgende optræder i søgeresultaterne. Det kan så senere tage noget tid før de igen bliver opdateret.

   Reelt er det dog sjældent et problem, da siden jo er ny og derfor højt sandsynligt ikke vil få nogle nævneværdige placeringer i søgeresultaterne.

   Ultimate Coming Soon Page lukker også for søgemaskinerne, så behøves du slet ikke spekulere på ovenstående.

   Ananlytics kan du bare installere fra start, du får dog ikke ret mange data at arbejde med. Med hensyn til AdSense (gætter på det er det du mener) ville jeg lave hjemmesiden helt færdig, før jeg ansøgte om optagelse i AdSense programmet. :-)

   Svar

Skriv en kommentar