Hvordan fjerner jeg blogindlæg fra forsiden af WordPress?

I den nye version af WordPress er det rigtig nemt at lave en statisk forside. Dette kan være aktuelt hvis du ikke vil have at indholdet på forsiden skal præsenteres i det gængse blog format.

Det er tage kun få øjeblikke at lave en statisk forside i WordPress:

 1. Gå i kontrolpanelet i WordPress -> klik på indstillinger -> Læsning
 2. Under “Din forside viser” markere du “En statisk side (vælg nedenfor)” -> vælg nu den side du ønsker der skal bruges som forside. Har du ikke oprettet en side til dette formål skal du gøre det først (under Sider -> Tilføj ny).
 3. Klik på gem

Såfremt du ønsker at dine blogindlæg skal vises på en anden side (end forsiden) vælges dette lige under i punktet kaldet ” Indlægsside”. På Indlægssiden vil alle indlæg så blive præsenteret i kronologisk rækkefølge.

Hvorfor kan jeg ikke vælge en statisk forside i WordPress?

Hvis du ikke kan vælge en statisk forside, skyldes det ganske enkelt, at du ikke har oprettet en side, men et indlæg i stedet for.

Gå derfor ind under Sider –> Tilføj ny. Lav nu det indhold du ønsker at have på forsiden, og klik på udgiv. Du kan nu vælge en statisk forside under Indstillinger -> Læsning.

Se evt. også hvordan du fjerner muligheden for at brugerne kan skrive kommentarer.

9 kommentarer til “Hvordan fjerner jeg blogindlæg fra forsiden af WordPress?”

 1. Hej

  Min forside laver en reklame for wordpres der vises i googlesøgning
  “My WordPress Blog” Jeg kan ikke se det i kildekoden?
  Hvordan slipper jeg af med det?

  Svar
  • Hej Niels. Hvis Googles robot er kommet forbi, inden du ændrede titlen på din blog, kan kan titlen (eller andet) godt optræde i Googles index – også selvom du har ændret teksten efterfølgende.

   Google kommer dog selv forbi igen, og efter noget tid vil din blog blive opdateret i søgeresultaterne på Google. :-D

   Svar
 2. Hej Anders
  Jeg skriver for at være helt sikker, inden jeg kaster mig ud i WordPress og dine gode vejledninger:

  Jeg har brug for at lave en lille informativ hjemmeside om min geshäft: “Samtale og sparring”. Og altså uden artikler og andet, som folk kan respondere på. Ikke noget med blog.
  Kunne wordpress være fint for mig til den type website?

  Venlig hilsen Bertel

  Svar
  • Hej Bertel. Ja, du kan bruge WordPress til at lave alle typer af hjemmesider. Du kan let de-aktivere muligheden for at folk kan skrive kommentarer og lave en statisk forside.

   Herved har du den opsætning du finder på en mere klassik hjemmeside.

   WordPress bruges i dag på over 30% af alle hjemmesider i verden. Du kan lave lige præcis den type hjemmeside du ønsker i WordPress. :-)

   Svar
   • Hej Anders
    Tak for dit hurtige svar.
    Jeg vil så prøve om jeg kan følge dine vejledninger :o)
    Vh. Bertel

    Svar
    • Ja, jeg kan også anbefale WordPress.
     Jeg er ikke ekspert, men er dog lidt inde i tingene. Så jeg kan måske hjælpe. Ring bare. Og ellers ses vi bare på lørdag… :-) Søren

     Svar
 3. Hej Anders!

  Jeg har netop kastet mig ud i at lege med hjemmesider for første gang, strækt inspireret og ikke mindst vejledt af din fantastiske guide; tusind tak for al den hjælp, jeg allerede har fået! :-)

  Nu har jeg så forsøgt uden held at lave en indlægsside; siden er valgt som “indlægsside” under Læsning, emn forbliver tom og det eneste sted jeg kan finde indlæg – inlc. indlæg skrevet efter jeg foretog øvelsen – er i Arkiv widget…

  Har du et bud på, hvad jeg evt. gør forkert

  Pfh. tak for hjælpen –
  mvh. Dorte

  Svar
  • Jeg har lavet en hurtig test på lavenhjemmeside.dk og her virker ovenstående uden problemer. Måske skyldes det en fejl i det pågældende tema du anvender.

   Jeg kan derfor anbefale dig at prøve at aktivere et af de standart temaer der kommer med WordPress og se om det ikke skulle løse problemet.

   Svar
   • Jamen, du har skam fuldstændig ret – det virker præcis som beskrevet.

    Det er næsten for pinligt at lægge ud i fuld offentlighed, men der var tale om en klassisk fejl 40 (note to self: check altid først at de settings, du ikke kan se effekt af, rent faktisk også er gemt… :-/ )

    Endnu engang tak for support!

    Svar

Skriv en kommentar