Hvordan opretter jeg en kontaktformular I WordPress?

Lav en kontakt formular i WordPressHvis dit WordPress tema ikke kommer med en indbygget kontaktformular eller du ønsker flere features, kan dette nemt opnås med WPforms.

 1. Det første du skal gøre i kontrolplanet i WordPress er at klikke på Plugins -> Tilføj Nyt -> søge efter “WPforms” -> klikke på Installer -> og til sidst på Aktiver
 2. Gå nu ind på WPforms ->> Add New ->> og vælg “Simple Contact Form”
 3. Lav nu den opsætning du ønsker at have på din formular. Jeg anbefaler så simpel opsætning som muligt så Navn, Email og kommentarfelt.
 4. Tryk nu på på den orange “Save” knap i top menuen. Klik herefter på krydset lige til højre for Save knappen.
 5. Til slut går du ind under WPforms ->> All Forms. Her vil du ud for din form se en Short Code i stil med denne [wpform id =”2459″]. Kopier nu koden og indsæt den direkte i teksten på den side hvor du ønsker formularen skal optræde.

Bemærk: at emails fra kontaktformularen som udgangspunkt sendes til den mail du selv har valgt, dengang du oprettede WordPress. Email adressen som kontaktformularen sender til, kan du ændre under WPforms ->> All forms ->> Klik Edit under din formular ->> og så efterfølgende gå ind under Settings ->> Notifications.

Jeg har oprettet en kontaktformular, men modtager ikke mails når folk skriver?

Hvis den mailadresse du prøver at sende til, er tilknyttet dit domænenavn (og at du har webhotel hos Simply), er mit gæt at dine emails bliver spist af Antispam på email serveren hos Simply. Antispam indstillingerne finder du under opsætningen af den enkelte mail i kontrolpanelet hos Simply.

 • Log ind på Simply kontrolpanel ->> Klik E-mail i venstre menu ->> klik på “Antispam” ikonet ud for den pågældende email
 • Scroll nu ned til “Filtreringsregler” ->> Klik på den grå knap “+ Opret ny Filtreringsregel” ->> indtast den pågældende mail ->> vælg “Godkend mail fra afsender” ->> og klik til sidst på gem.
 • Med “@dit-domænenavn.dk” i afsenderfeltet kan du også vælge at alle mails tilknyttet dit domænenavn skal gå igennem spam filtret.

Du skulle nu gerne modtage emails sendt af WordPress, i og med de ikke bliver fjernet af AntiSpam.

Jeg modtager stadigvæk ikke mail når der bliver skrevet i min formular?

Har du fulgt ovenstående og modtager du stadigvæk ikke email, kan du sætte WordPress op til at sende med SMTP. Hvordan du gør dette finder du en guide til lige her: Fix WPforms not sending mail :-)

Hvordan bruger jeg Contact form 7?

Oprindeligt brugte jeg selv Contact form 7, men det er jeg gået helt væk fra, da jeg oplevede diverse problemer med formularene. Jeg bruge nu udelukkende WPforms og det spiller bare. For god ordensskyld finder du dog guiden til at installere Contact Form 7 lige her:

 1. Det første du skal gøre i kontrolplanet i WordPress er at klikke på Plugins -> Tilføj Nyt -> søge efter “Contact Form 7” -> klikke på Installer -> og til sidst på Aktiver
 2. Klik nu på plugins -> efterfølgende på indstillinger under Contact Form ” -> klik på “Kontaktformular 1” og kopier efterfølgende koden i toppen. Koden ser ud i stil med dette: contact-form-7 id=”127″ title=”Kontaktformular 1″
 3. Gå nu ind på den side eller det indlæg hvor du ønsker at kontaktformularen skal indsættes. Indsæt koden du har kopieret direkte i tekstfeltet.
 4. Tryk nu på opdater og du vil se kontakt formularen på den givne side eller indlæg.

Du behøver ikke foretage yderligere ændringer under indstillingerne for Contact Form 7, men du er selvfølgelig velkommen til selv at kigge på de øvrige indstillingsmuligheder. Dette kunne f.eks. være aktuelt hvis du ønsker nye felter i formularen eller andre navne.

24 kommentarer til “Hvordan opretter jeg en kontaktformular I WordPress?”

 1. Hej Anders
  Jeg ved ikke om jeg når dig her, men prøver😊 Jeg har lavet en kontakt formular, når mine brugere trykker på send/submit, så skulle der gerne komme en “pop up” besked frem med fx Tak for din tilmelding.
  Men det kommer ikke frem. Kan du hjælpe mig med hvad der er galt?

  Allemandsret beskeder virker fx fejlmeddelelser. Men den øverste besked kommer ikke frem ved submit. Tror det er contactform 7 vi bruger.

  Svar
  • Hejsa. Nu har i sikkert fundet en løsning, men jeg er selv gået over til at bruge WPforms, da jeg oplevede en del forskellige fejl med Contactform 7. Så min anbefaling er at skifte over, da WPforms altid har virket for mig :-D

   Svar
 2. Hej Anders
  Tak for mange gode input! Jeg har brugt din hjemmeside en del for at finde hjælp til at sætte min egen op. Jeg har en kontaktformular på min side Contact Form 7 og modtager desværre en del uønskede mails. Jeg vil rigtig gerne sætte Captcha op og har – mener jeg – gjort, som der står i diverse vejledningslinks. Men når jeg gemmer og går ind på min kontaktside, så er den lille boks “I am not a robot” ikke med på siden. Hvad gør jeg mon forkert? Jeg bruger – så vidt jeg kan se – temaet Twenty Sixteen.

  Svar
  • Hej Mona. Jeg er selv gået væk fra at bruge Contact Form 7, pga. af diverse problemer – så kan ikke lige svarer dig på hvad den manglende Captcha skyldes.

   Bruger du et caching plugin skal du dog huske at trykke “delete cache” da det ellers ikke er sikkert at dine ændringer vises på siden.

   Jeg bruger i stedet for WPforms, da det er langt bedre kodet :-)

   Svar
 3. Hej
  En lille udfordring, på min hjemmeside ville jeg gerne have tilføjet et punkt hvor at man kan “krydse af” for at modtage nyhedsmail og at mail-adressen så gemmes f. eks i “Newsletter” (fra Stefano Lissa & The Newsletter Team).

  Hvad skal jeg kigge/lede efter………….nogle gode ideer….?????

  Mvh. AppWeb

  Svar
 4. Kære Anders. Jeg bruger din webdesigner.dk en del og har netop installeret wpforms iflg. din video III. Har du et bud på hvordan jeg oversætter takke-teksten, som bliver vist efter at jeg har sendt en besked fra formularen, til dansk?
  ps jeg har endnu ikke modtaget en mail om at nogen (mig selv) har skrevet via formularen.
  Mvh Linda

  Svar
  • Halløjsa. Du oversætter takke-teksten i WPforms ved i admin at gå ind under WPforms ->> All forms ->> Klik Edit under den valgte form ->> Vælg nu settings i venstre menu ->> og til slut confirmations.

   Med hensyn til du ikke modtager mail når der bliver skrevet i formularen, kan jeg anbefale dig at læse sektionen: “Jeg har oprettet en kontaktformular, men modtager ikke mails når folk skriver?” i artiklen herover :-)

   Svar
   • Mange tak for dit svar. Angående at jeg stadig ikke modtager indsendte beskeder (til min yahoo.dk-mail) skrevet via WPForm, til trods for at jeg har opsat filtreringsregler: Jeg kan se, at for at bruge SMTP-løsningen kræver det, at wp så får mit password til min yahoo mail. Det er et password, som jeg IKKE har lyst til at give ud. Er det virkelig den eneste løsning?
    Kan det fx løses gennem at opsætte en e-mail adresse med min domæne-efternavn, bruge den email adresse, og så permanent viderestille den til min yahoo-indbakke?
    Hjælp! Jeg er desperat – efter at finde en løsning, der virker, og som ikke kræver at jeg udleverer mit password.

    Svar
    • Hejsa. Det hjælper ikke at sætte filtrerings-reglen op, hvis din email ikke er oprettet og tilknyttet dit domæne hos Simply. Det som filtrerings-reglen tillader er at emails kan gå gennem email spam-filtret hos Simply.

     Ja, du kan godt oprette en email og opsætte et forward:
     1) Opret en email til dit domæne via kontrolpanelet hos Simply
     2) Opret filtrerings-regel for den netop oprettede email
     3) Opret automatisk forward af alle emails, for den netop oprettede email

     Du kan også oprette en email gennem kontrolpanelet hos Simply.com, og så bruge de valgte login oplysninger til at sende gennem SMTP. SMTP oplysninger finder du her: https://www.simply.com/dk/support/faq/2/23/.

     Med SMTP skal du ikke sætte forward op til din email. :-)

     Svar
 5. Hej Anders,

  Tak for en rigtig god guide. Jeg har forgæves forsøgt at få WPForms til at fungere. Den æder mailadressen, som den skal, men jeg får som administrator ikke besked om, at en ny har meldt sig ti nyhedsbrevet. Kan det passe, at man skal have en betalt version for at få det til at fungere. Jeg er efterhånden virkelig træt – kan man betale dig for at se på det + et par andre ting.
  Vh. Line

  Svar
  • Hej Line. Jeg bruger selv den gratis version af WPForms her på siden, så det kan godt komme til at spille. :-)

   Hvis du ligger hos Simply, er mit gæt at dine emails bliver spist af Antispam på email serveren. Antispam indstillingerne finder du under opsætningen af den enkelte mail i kontrolpanelet hos Simply.

   Log ind på Simply kontrolpanel ->> Klik E-mail i venstre menu ->> klik på “Antispam” ikonet ud for den pågældende email ->>

   scroll nu ned til “Filtreringsregler” ->> Klik på den grå knap “+ Opret ny Filtreringsregel” ->> indtast den pågældende mail ->> vælg “Godkend mail fra afsender” ->> og klik til sidst på gem.

   Med “@dit-domænenavn.dk” i afsenderfeltet kan du også vælge at alle mails fra dit domænenavn skal gå igennem spam filtret :-)

   Du skulle nu gerne modtage mails fra sendt af WordPress, i og med de ikke bliver fjernet af AntiSpam.

   Jeg tager desværre ikke freelance webdesign-opgaver, da jeg ikke har tiden til det i øjeblikket.

   Svar
 6. Hej.
  Tak for gode og brugbare guider.
  Jeg er helt ny og grøn i hjemmeside-verdenen. Jeg bruger elementor til min hjemmeside, og kan ikke finde ud af hvordan jeg får en kontaktformular ind via wordpress (når elementor bruges).
  Kan jeg ikke gøre det via wordpress? Er jeg nødt til at bruge elementor?
  TAK, mvh. Tinna.

  Svar
  • Hej Tinna. Jeg bruger ikke selv Elementor, men for at oprette en kontaktformular er det nemmest og bedst at bruge et plugin. Du kan læse hvordan du gør i artiklen lige her over :-)

   Det gøres på samme måde uanset om du bruger Elementor, Beaver Builder eller et helt tredie plugin, til dit side layout.

   Svar
 7. Jeg har dette plugin på min hjemmeside, men jeg kan ikke se nogle steder at jeg kan få en mail når der bliver skrevet?
  Af samme årsag har jeg Flamingo installeret, men den gemmer kun oplysningerne i databasen.

  Svar
  • Hej Connie. Jeg er selv gået over til at bruge det plugin der hedder WPforms. Den bagvedliggende kode er bedre struktureret og jeg synes det er nemmere at lave opsætningen på kontaktformularen. Så jeg bruger nu kun WPforms. I WPforms findes “settings” ->> “notifications” under redigeringen af pågældende formular. (hvilken mail der skal sendes til etc.)

   Jeg kan ikke lige huske hvor det ændres i Contact form 7.

   Ligger du hos Simply og modtager du ikke emails fra din kontaktformular, kan det skyldes at de bliver fanget af Antispam på email serveren. Antispam indstillingerne finder du under opsætningen af den enkelte mail i kontrolpanelet hos Simply :-)

   Svar
 8. Hej Anders.
  Ganske kort – tusind tak for hjælpen.
  Uden alle jeres indslag kom vi ingen vegne! Det er super!
  Ingo

  Svar
  • Hej Ingo. Herligt du kan bruge artiklerne her på siden, mangler der noget information siger du bare til, så skal jeg gøre mit bedste for at det kommer på :-)

   Svar
 9. Wow – jeg fandt ud af det (at indsætte en kontaktformular på min hjemmeside). Tak for jeres hjemmehjælp! Men jeg tillader mig lige et tillægsspørgsmål; da jeg tidligere har haft en sådan formular, og som pludselig ikke længere virkede, er der så nogle koder eller andet jeg skal sørge for at få slettet? (Jeg har dog selv slettet den gamle “kodetekst”i tekste feltet).

  God dag fra Hanne Boye/KognitiveSamtaler.dk

  Svar
  • Hej. Det eneste du skal gøre er at slette koden i selve teksten (som du har gjort) og så deaktivere og slette det gamle plugin. Herved har du ryddet op i din WordPress :-D

   Svar
 10. Hej Anders – jeg har netop installeret Contact Form 7 og den virker gudskelov fint, både med autoreply og det hele. Kan du sig mig hvordan jeg (nemt) kan lave formularen så den står pænere – øjeblikket fylder den nærmest hele skærmbilledet, jeg kunne godt tænke mig at linjerne var en smule kortere. Samtidig synes jeg det ville være flot hvis skemaet eventuelt kunne lægge sig mere ton-i-ton med resten af hjemmesiden, men det er af mindre betydning.
  Er det nødvendigt eller fornuftigt at installere også Flamingo, Akismet og reCAPTCHA Findes der en lidt mere brugervenlig løsning end reCAPTCHA – der er mange der synes det er irriterende at skulle bruge tid på det. På forhånd tusind tak for kommentarer! Venlig hilsen Vivi Busch-Christensen

  Svar
  • Hej Vivi. Jeg er selv gået over til at bruge det plugin der hedder WPforms. Den bagvedliggende kode er bedre struktureret og jeg synes det er nemmere at lave opsætningen på kontaktformularen.

   I WPforms er der mulighed for at bestemme om længden på et felt skal være, Small, Medium eller Large. Der er også nogle layouts, dem har jeg dog ikke eksperimenteret med.

   Wpforms understøtter Google reCaptcha (v2). Dette betyder at brugeren blot skal sætte et flueben i et felt der hedder “Jeg er ikke en robot”. Man kan også bruge den seneste mulighed fra Google med en usynlig Captcha. Du finder en guide til at sætte Captcha op i Wpforms lige her.

   Styling i Contact Form 7 lidt mere besværligt, da det skal gøre i dit temas CSS fil. Det kan du læse mere om lige her

   Askimet sørger for at sortere spam fra brugerkommentarer, og har derfor ikke noget at gøre med din kontaktformular. :-)

   Svar
   • Hej Anders

    Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Jeg vil helt sikkert prøve at lave den formular du anbefaler, selvom hele mit CF7-skema nu er færdig i den aktuelle side. Vi har nemlig flere hjemmesider, og min chef har besluttet at det er mig der skal tage mig af alle vores hjemmesider, selvom jeg er amatør.

    Rigtig god weekend og tak for at jeg må modtage nyhedsbreve osv. Venlig hilsen Vivi

    Svar
 11. Hej Anders
  Endnu engang tak fordi du deler ud af din store viden om wordpress, vender altid tilbage til din hjemmeside! ;)

  Min kontaktformular virker pludselig ikke mere, den har virket før men nu modtager jeg altså ingen mails mere, når mine kunder skriver til mig via min hjemmeside.
  Jeg har forsøgt en masse, har slettet det gamle plugin og installeret contact form 7. Her sker der så heller ikke noget. Den skriver den er sendt, men modtager ikke noget, og jeg har kigget i min spam mappe.
  Temaet jeg bruger hedder generatepress, hvilket jeg er meget glad for.
  Både min wordpress konto og contact form 7 skulle være opsat til at sende til min mail.

  Hvad kan jeg mon så have gjort galt? ;)

  Svar

Skriv en kommentar