Hvordan laver jeg et link i WordPress?

Det er ganske enkelt at lave både interne og eksterne link i WordPress. Det hele gøres fra kontrolpanelet med et par enkelte klik.

For at operette et eksternt link skal du:

 1. Gå ind på den pågældende side eller indlæg i kontrolpanelet.
 2. Markere den tekst du ønsker at lave til et link -> klik efterfølgende på “Indsæt / rediger link” (ikonet ligner en kæde). Du kan også vælge at bruge genvejen Alt + Shift + A.
 3. I dialogboksen der kommer op indtaster du nu destinationens URL. Ønsker du at linket skal åbne i et ny vindue skal du sætte et flueben i “Åben link i et nyt vindue/faneblad”.
 4. Ønsker du at der skal vises en lille tekst når markøren holdes stille over linket kan du tilføje denne tekst i feltet “Titel”.

For at operette et internt link skal du:

 1. Gå ind på den pågældende side eller indlæg i kontrolpanelet.
 2. Markere den tekst du ønsker at lave til et link -> klik efterfølgende på “Indsæt / rediger link”.
 3. I dialog boksen skal du klikke på den grå tekst i bunden kaldet “Eller linke til eksisterende indhold”.
 4. Du kan nu søge efter den side eller det indlæg du ønsker at linke til.

Vil du gerne lære hvordan du laver et link, der hopper til et bestemt sted på en side, kan du læse mere under anker links i WordPress.

27 kommentarer til “Hvordan laver jeg et link i WordPress?”

 1. Hej Anders.
  Virkelig fedt, med din side her, hvor man kan stille spørgsmål. :-)
  Jeg har hjemmeside i WordPress (ret ny) og har bøvlet ret meget med at forsøge at finde ud af, hvordan jeg opretter et link fra mine nyhedsbreve i Mailchimp over til min indkøbskurv på hjemmeside. Altså på den måde, at subscribere på nyhedsbrevet får et særligt tilbud med en kode, de kan klikke på i nyhedsbrevet og dermed gå direkte til kurven på hjemmesiden. Men hvordan gør man det? Kan du hjælpe med tip her? Venlig hilsen Anette

  Svar
  • Hejsa. Det er ikke noget jeg selv har haft sat op, så der må jeg være svar skyldig. Men mon ikke Google har svaret :-)

   Svar
 2. Hej.
  Når jeg indsætter links på min side, så bliver teksten i dem større end den resterende tekst. Jeg vil gerne bare have det til at være samme størrelse. Hvordan ændrer jeg det?
  Vh VP

  Svar
  • Hejsa. Størrelsen af links og alle andre formateringer bestemmes af dit tema. I nogle temaer kan du ændre den slags direkte i temaets kontrolpanel, men i de fleste temaer skal det gøres manuelt.

   Du skal derfor redigere teamets CSS fil (der bestemmer opsætningen). Du finder style.css i admin under ->> Udseende ->> Tema editor ->> Style.css. Det kræver lidt kendskab til CSS, men der er masser af info at finde på Google. En link tag ser typisk således ud:

   a {
   color: #f96e5b;
   font-size: 50px;
   }

   Svar
 3. Hej Anders
  Jeg har en musik blog og vil gerne vide om man der må indsætte musikvideoer fra eks.vis opera og musicals m.m. Jeg har gud ved mange gange forsægt, at spærge Youtube, men er helt umuligt at komme i forbindelse med. Og skriver man til dem over support, får man et helt ubrugeligt svar, som vi fandt intet der matchede dit svar. Så måske er du den der ved det?
  M.V.H.
  LH

  Svar
  • Hej Leo. Du må gerne lave et embed af youtube videoer på din blog, hvis det er det du spørg om. Du må ikke uploade musikvideoer til YouTube, med mindre du har fået lov af dem der ejer rettighederne, hvilket kan være en ganske kompliceret affære.

   Svar
 4. Hej Anders

  Jeg vil gerne indsætte linktitler til mine links (jævnfør WCAG 2.1 retningslinjerne), men
  jeg kan ikke finde noget sted, hvor jeg kan indsætte titlerne?

  Kan du hjælpe?

  Svar
  • Hejsa Rikke. For at få link title feltet tilbage (blev vist fjernet i 4.2 opdateringen af WordPress) kan du installere plugin’et “Title and Nofollow For Links”. Herved får du et Title felt, når du opretter dine links :-)

   Du får også mulighed for at sætte Nofollow på dine links. Nofollow bør dog kun bruges hvis du har en specifik grund til det.

   Svar
 5. Hej
  Jeg vil indsætte youtube video til min wordpress side, men jeg får hele tiden en besked om, at videoen ikke kan indlejres.
  Hvad er der galt?

  Svar
  • Hejsa. Farven på dine links bestemmes af dit tema. Kan du ikke ændre farverne direkte via temaets kontrolpanel i wp-admin, skal det gøres via CSS.

   For at rette i dit temas CSS filer skal du I wp-admin ind under Udseende ->> Tema Editor ->> Stylesheet (style.css).

   Præcis hvad du leder efter i koden afhænger af dit tema, men i f.eks. StudioPress temaerne bestemmes farven på links på en side med følgende tags

   .entry-content a {
   color: #f96e5b;
   }
   .entry-content a:hover {
   color: #333;
   }

   Svar
 6. Jeg har et spørgsmål der går på at linke, ikke til en intern side, men et afsnit på en side. Kan jeg det, og hvordan gør jeg det?

  Svar
 7. Hej Rikke Jeg forsoger at lave et opslag med et link til en ekstern hjemmeside som jeg ikke har adgang til at redigere. Her ser forhandsvisningen rigtig uheldig ud. Hvordan gor jeg sa det ser ordentlig ud?

  Svar
  • Hej Esther. Jeg er ikke helt med på hvad problemet er, jeg forstår ikke hvad du mener med “Her ser forhandsvisningen rigtig uheldig ud” – Hvordan ser et uheldigt eksternt link ud?

   Svar
 8. Hej Anders
  På min forside har jeg lavet links på nogle billeder som leder videre til de andre sider, men når man trykker på linket så linker den videre hvor der står at siden ikke findes. Hvad mangler jeg? pft.

  Svar
  • Hej Jane. Jeg vil anbefale dig at først at markere billedet i dit indlæg (i tekst-editoren i admin). Herefter klikker du på knappen Indsæt/rediger link. Herefter vil man kunne klikke på billedet og komme hen til den url du har indsat / søgt efter.

   Holder du din markør over billedet vil du i bunden af din browser kunne hvad billedet linker til. Dette skal efter oprettelsen i admin, naturligvis være en korrekt url. :-)

   Virker det stadig ikke kan du lige skrive et link til hvor problemet er, så kan jeg tage et hurtigt kig på det.

   Svar
 9. På Wikipedia er der ofte en indholdsfortegnelse hvor der bliver linket til en tekst der står på samme side, blot længere nede. I Microsoft Word er der den samme facilitet, kan jeg også lave det i WordPress?

  Svar
  • Hej Bo. Ja, det kan du også lave i WordPress. Det hedder anchor links og du kan enten gøre det manuelt som vises i denne video (på engelsk) eller du kan bruge et plugin som “Content Anchor Links”. Herved kan du lave links hvor man hopper til en given overskrift i teksten. :-)

   Svar
 10. Hej
  Jeg har mange gange linket til andre sites på min egen wordpress – hjemmside, men nu dur det ikke. Der sker det når jeg sætter et link ind, så står de bare som en url. Man kan fint klikke på den og aktivere, men det da noget kedeligt ud, med en kedelig kode i stedet for et billede osv

  Svar
  • Hejsa. Har du et link til et indlæg hvor det sker? Det er ikke noget jeg selv har oplevet, ser linket korrekt ud i admin? I så fald må det enten skyldes et plugin eller dit tema.

   Til generel info: For at oprette et link i admin skal man først markere et pågældende ord eller billede. Herefter klikker man på “indsæt/rediger link” :-)

   Svar
  • Hej Kirsten. Ja, du kan godt linke til en side der er sat til privat. Dette kan gøres ved at kopierer den pågældende url i din browsers adresseline. Efterfølgende i WordPress admin, under den pågældende side, klikker du på ikonet “Indsæt / Rediger link”. Herefter indsætter du url’en i adresse feltet i stedet for at søge.

   Resultatet af dette er dog, at brugere der ikke er logget ind på din hjemmeside får en 404 fejl hvis de klikker på linket. Er brugeren logget ind på din WordPress hjemmeside, vil dokumentet blive vist som normalt.

   Dette kan altså kun anbefales hvis linksne indsættes på en side, der i forvejen kun er tilgængelig for brugere der er logget ind. Ellers får de øvrige brugere og Googles robotter en negativ oplevelse pga. de tilsyneladende døde links på din hjemmeside.

   Svar
 11. Hej, jeg vil lave et link i et indlæg, men indsæt/rediger link symbolet er ikke aktivt..dvs der kommer ikke den lille hånd frem når jeg kører musen henover.
  Jeg er ret ny i det her, men kan du mon forklare mig hvorfor det ikke er muligt for mig at tilføje et link?
  Tusind tak for dine vejledninger her på siden, det er så fedt at du giver dig tid til at hjælpe os der er helt nye i blogverden :)

  Svar
  • Husk at du først skal markere det ord du vil lave til et link, ellers vil symbolet ikke være aktivt. Virker det stadig ikke kan det skyldes et af dine plugins. De-aktiver derfor dine plugins og se om det ikke løser problemet :-)

   Svar

Skriv en kommentar