Hvilken slags hjemmeside skal jeg lave for at kunne tjene penge?

egen-hjemmesideHvis dit primære fokus er at tjene penge på din hjemmeside kan det vise sig at blive rigtig svært. De hjemmesider der får størst succes er oftest dem der er lavet pga. af webmasterens egen passion for emnet.

Det forholder sig selvfølgelig anderledes hvis webmasteren har lavet mange hjemmesider før og derigennem ved hvad der kræves, for at bygge en hjemmeside man kan tjene penge på. Har du ikke denne viden er der en stor chance for at du kommer til at tjene meget lidt på din hjemmeside, hvis noget overhovedet.

Spørgsmålet er altså ikke om du kan tjene penge på dine brugere, men om du har noget originalt og værdifuldt du kan give dem. Har du ikke noget at tilbyde hvorfor skulle folk så vælge at give dig noget.

Hvordan bliver jeg en succesfuld webmaster?

Der er utrolig stor forskel på hvad folk mener man kan tjene på en hjemmeside. Ofte ved dem der udtaler sig om emnet dog ikke ret meget om det. Der florerer derfor en hel del misinformation omkring dette på nettet.

 1. Kun en lille procentdel af hjemmesider får stor success. Nogle læser f.eks. en succeshistorie og tænker at nu vil de stoppe på jobbet og lave deres deres egen hjemmeside og leve af den i stedet. Det er dog vigtigt at bemærke at dem der får succes har lavet masser af projekter før der ikke blev til noget. Det er altså på baggrund af deres viden fra de projekter at de nu har fået success. Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre at få succes med sit første projekt det er bare ekstremt sjældent det lykkes.
 2. Det er ikke ret mange der kommer til at tjene penge på deres hjemmeside. Langt de fleste der går i gang med egen hjemmeside kommer aldrig så langt at de begynder at se nogle fornuftige penge. Det er meget almindeligt at webmastere tjener mindre end 300 kr. om måneden. Dette giver dig et mere realistisk billede af hvad de fleste tjener – med den rette indsats kan du selvfølgelig godt komme meget højere op.
 3. For at få succes med din hjemmeside kræver det at du er villig til at arbejde hårdt på siden i nogle år. Dette gør sig især gældende efter at Google vægter brands langt højere i deres søgeresultater. Du skal altså skabe en hjemmeside som ses som en autoritet på nettet indenfor din niche. Både i brugernes og Googles øjne.
 4. Det er en klar fordel hvis du ved en masse om det emne du vil skrive om før du går i gang. Jo mere viden du har jo mere værdifuldt er det for dine brugere. Det er vigtigt at du kan skabe originalt indhold og dette kræver at du selv har erfaring med det du skriver om.
 5. Har du en passion for det du skriver om vil det tydeligt skinne igennem når du skriver. Langt de fleste der har succes elsker det de skriver om. De ser det altså ikke som arbejde når de laver noget på deres hjemmeside. Dette gør at de måske ikke føler de bruger så meget tid på det, men reelt bruger de masser af tid på få ideer, skrive, optimere og at lave research.

Der findes nogle der kan skrive om hvad som helst, men her er det så deres passion for optimering af hjemmesider, indtjening og analyse af data der er de bærende elementer for dem. Det er dog fåtallet af webmastere der har selvdisciplinen til at arbejde på noget kun for pengenes skyld. Jeg har selv masser af hjemmesider der har klaret sig ganske fornuftigt, men som nu aldrig bliver opdateret. Jeg har ganske enkelt ikke har interessen for emnet og er derfor gået død i dem.

At få succes med en hjemmeside kræver præcis det samme som i den virkelige verden. En hjemmeside er altså ingen genvej til at skabe succes, men til gengæld er det tusind gange sjovere at arbejde på egne projekter i stedet for arbejde for andre.

Hvad skal der til for at skabe en succesfuld hjemmeside?

Der er utrolig mange elementer der gør sig gældende når det kommer til at bygge en succesfuld hjemmeside. Her er nogle af de vigtigste karakteristika:

 • Først og fremmest skal du have noget rigtig godt indhold. Dette indhold skal så vidt muligt være originalt og give brugeren noget de ikke kan finde andre steder på nettet. Dette vil sikre at brugerne har en grund til at vende tilbage og at de kommer til se dig som en autoritet inden for dit område.
 • Der findes tusinder af hjemmesider der handler om de samme emner og langt de fleste af dem er omskrivninger af eksisterende indhold. Du kan godt opbygge en hjemmeside der handler om det samme som andre, men det kræver som minimum at dit indhold rigtig godt skrevet og præsenteret. Ud over dette skal dit indhold kunne hjælpe andre, brugerne skal altså kunne finde løsninger på deres problemer.
 • Uden nogle besøgende kommer du ingen vegne. Du kan have verdens bedste indhold, men hvis ingen kan finde det er du lige vidt. Det er derfor meget vigtigt at have fokus på markedsføringen af din hjemmeside. Du bør derfor sætte dig ind i søgemaskineoptimering, de sociale medier og betalt annoncering.

Hvilken slags hjemmeside skal jeg lave?

Uanset hvilken type hjemmeside du vælger at lave skal den give værdi til andre. En personlig blog om hvad du laver i fritiden vil derfor være for upræcis. Fokuser hellere på et enkelt emne.

 • Har du f.eks. en stor interesse i akvariefisk vil en hjemmeside om hvilke fisk der anbefales, hvordan man undgår sygdomme, hvilket udstyr er det bedste osv. være et oplagt emne.
 • Bruger du masser af tid på at spille computerspil vil en hjemmeside om computerspil og anmeldelse af gamingudstyr være et super emne.
 • Går du op i tøj og mode vil en hjemmeside om dette være et rigtig godt emne. Skriv om hvor man kan købe nyt smart tøj, lægger makeup, sætter håret osv.

Er du interesseret i at tjene penge på din hjemmeside er det vigtigt at du vælger det rette emne. Der er bare nogle områder hvor det er lettere at tjene penge end andre.

Kan du ikke tjene penge med annoncer på din hjemmeside vil der med det rette indhold dog være andre muligheder. Dette kunne f.eks. være en medlemside for brugerne eller at sælge din egen e-bog. Du har helt sikkert en interesse eller hobby hvor de ved mere end andre om emnet. Det handler bare om at du sætter dig ned og tænker dig om.

Har du ikke lyst til at skrive en masser tekster kan du kigge på andre muligheder. Dette kunne f.eks. være at lave en hjemmeside med videoer, flotte billeder eller et podcast.

Tekst er dog stadig et af de bærende elementer på nettet, så hvis du ikke selv har lyst til at skrive kan jeg anbefale at du betaler nogle andre for det. Dette behøver ikke gøres mere kompliceret end det er, tekster kan f.eks. bestå at et transcripts af dine videoer eller dit podcast.

Før du starter er det vigtigt at have fokus på disse områder

Vælg ikke et emne hvor der er for høj konkurrence. Inden for emnet bredbånd er der f.eks. meget stor konkurrence i og med at alle de store bredbåndsudbyder kæmper indbyrdes om at blive set. Dette gøre sig både gældende i søgeresultaterne og i alle andre steder hvor der kan annonceres. Gå derfor efter en niche hvor der er færre konkurrende hjemmesider og du vil få succes langt hurtigere.

Undgå den klassiske begynderfejl ved at lave en hjemmeside om at tjene penge på nettet. Der findens masser af dem i forvejen og har du på forhånd ingen viden om emnet kommer du ikke ret langt.

Kan du finde et emne hvor der endnu ikke er lavet en masser hjemmesider om er du rigtig godt stillet. Der kommer hele tiden nye teknologier og kan din nye hjemmeside være med fra starten er du rigtig godt stillet.

Dette kunne f.eks. være en hjemmeside om hjemmeproduktion af video til brug på nettet, 3D printere, distribution af egen musik på nettet eller noget helt tredje. Min pointe er at der er en helt klar fordel i at være “first-mover” inden for et givent emne.

Er du klar til bygge din egen hjemmeside?

Har du fundet et godt emne til din hjemmeside kan du under lav din egen hjemmeside med WordPress komme hurtigt i gang. Følger du de guides du finder her på siden får du den bedst mulige platform til din hjemmeside.

Nu er det bare med at komme i gang. Jeg er sikker på at du med passion og hårdt arbejde kan skabe en succesfuld hjemmeside.

3 kommentarer til “Hvilken slags hjemmeside skal jeg lave for at kunne tjene penge?”

 1. Jeg giver dig helt ret. Det er virkelig blevet svært at tjene penge på hjemmesider i dag. Mange niche områder er taget, så man skal ind på områder, der allerede er fyldt med hjemmesider, der er nogen lunde optimeret. Jeg er ikke sikker på, at jeg er enig i, at man skal have passion for det man skriver, men det kræver hårdt arbejde – det er helt sikkert!

  Personligt er jeg igang med gratislaan.dk – vi to vi ved godt, at det er et svært område at lave en hjemmeside på. Der er så utroligt mange andre hjemmesider. Hvordan konkkurrer jeg med dem? Jeg ved det ikke, men jeg prøver. Det er det eneste man kan gør. Det er altså at prøve!

  Tak for en god artikel :)

  Svar
  • Du har helt ret i at man sagtens kan lave hjemmesider om emner man ikke selv har den store interesse i. Jeg har selv masser af den slags projekter, men de fleste er jeg gået død i og de bliver derfor meget sjældent opdateret. De taber derfor løbende indtjening og dette skyldes i høj grad min manglende passion for at skrive nyt indhold.

   Samtidig bliver det svære at få gode placeringer med nye og mindre hjemmesider i Google. Stille og roligt bliver det de større og ældre sider der får placeringerne: hjemmesider der er aktive på de sociale medier, ofte får tilføjet nyt indhold og bliver diskuteret / delt på nettet.

   I dag er mit fokus i dag er derfor på færre hjemmesider af højere kvalitet. Dermed ikke sagt at man ikke kan finde nye åbne nicher, men arbejder man på at få en god indtjening på længere sigt vil det være bedre at satse på større og mere gennemarbejde hjemmesider.

   Og ja, at kaste sig ud i det er den eneste måde at få den erfaring der skal til for at få nogle penge ind på kontoen. Det er bare med at blive ved så skal det nok lykkes :-)

   Svar
   • Så det, du rent faktisk skriver er, at det er fokus, der er vejen til succes.

    Det kan der bestemt være noget om. Jeg har selv det problem at have for mange bolde i luften. Der er ikke mange af projekterne, der rent faktisk ikke bliver den store succes. Derudover synes jeg også, at man skal væbne sig med tålmodighed i den branche! :)

    Svar

Skriv en kommentar