Hvordan starter man en blog?

Hvordan starter jeg en blog?Vil du gerne starte en blog finder du her den bedste løsning på markedet. Med WordPress på eget domæne og eget webhotel får du en professionel løsning. En løsning der både er optimeret til dine brugere og søgemaskinerne.

Du finder guides til hvordan du opretter din egen blog under, lav en blog. Alle kan være med, også dig der aldrig har arbejdet med hjemmesider før. Er du helt ny til blogging er du kommet til det rette sted.

Der findes masser af forskellige informationer på nettet om at starte en blog, og de fortæller alle noget forskelligt. Jeg kan dog garantere dig at vælge du at følge de råd jeg giver her på siden, får du en af de absolut bedste løsninger markedet.

I øvrigt det super fedt at du har valgt at starte en blog. Det kan give dig og dine kommende læsere virkelig meget. Samtidig kan det være en fantastisk investering i din fremtid.

Hvordan kommer jeg i gang med en blog?

Det første er selvfølgelig at du har fundet dig et godt emne at skrive om. I og med du er kommet hertil har du sikkert en god ide om hvad din blog skal handle om.

Hold dig gerne til et overordnet emne, herved skaber du det rette fokus og det er klart defineret, hvorfor brugeren skal vende tilbage til netop din blog.

Sørger du samtidig for at skrive indlæg der giver brugerne svar på deres spørgsmål, er du rigtig godt stillet. Kommer din blog til udelukkende at være underholdning forholder dette sig naturligvis anderledes.

Hvordan starter jeg bloggen rent teknisk?

Det er i dag ganske let at oprette en blog, og det helt uden kendskab til kodning og design. Systemerne er kommet så langt at det blot er et spørgsmål om at følge nogle enkelte guides. I kombination med videoerne og artiklerne her på siden, får du samme løsning som jeg, som freelance webdesigner ville tilbyde dig.

Forskellen er at du selv her installerer WordPress, temaer og plugins. Det kræver selvfølgelig også noget tid at sætte dig ind i WordPress admin, men projektet er ganske overskueligt.

Hvorfor skal jeg have mit eget domænenavn til min blog?

Det er yderst vigtigt at din blog har sit eget domænenavn. Dette gør sig både gældende når det kommer til søgemaskinerne og dine brugere.

At oprette en blog på f.eks. WordPress.com er en dårlig god ide. Starter du en blog på en af de mange gratis services, har du reelt ikke ejerskab over dit indhold. Du risikere altså i værste fald at miste alt dit indhold fra den ene dag til den anden.

Samtidig sikre domænet at alle links til din hjemmeside, altid vil henvise til det rigtige sted – nemlig din blog. Dette gør sig så også gældende hvis du vil flytte til et andet webhotel. (webhotellet er der hvor du lejer plads til din hjemmeside rent fysisk kan ligge).

Kan jeg tjene penge på at blogge?

Der er fleste forskellige måder hvorpå du kan tjene penge på din blog. Men før du kommer så langt er det vigtigt for mig at gøre det klart, at du skal være tålmodig. Dine læsere kommer ikke fra den ene dag til den anden.

Du skal arbejdet målrettet, skrive nye indlæg med fast interval og bruge tid på at markedsføre din hjemmeside. I starten vil du stort set ikke se nogle besøgende og dette er helt normalt. Her handler det altså om at blive ved med at skrive indlæg og løbende at bygge nye links til din blog.

Skriver du indhold der er værdifuldt for dine læsere, vil du med tiden også begynde at se tilbagevendende besøgende og få kommentarer på dit indhold. Bemærk at det er en meget lille del af de besøgende der vil kommentere på dit indhold. Langt de fleste er passive læsere.

Hvordan tjener jeg penge på min blog?

Efter du opbygget en brugerbase kan du begynde at tænke på at tjene penge på din blog. Dette kan f.eks. være i form af Sponsorer, AdSense annoncer, Affiliate links eller egne produkter. Bemærk at dem der lever af at blogge, har brugt mange år for at komme dertil.

Det er ikke unormalt at unormalt at et professionel blogger har brugt over 5 år på at opbygget sit brand. Nyt indhold hver uge og mange timer på markedsføring og optimering er grundlaget.

For de fleste giver deres blog en god ekstra indkomst og betaler måske for en ekstra ferie, eller andre goder.

Det bedste du kan gøre er dog at investere alt overskud tilbage ind i din blog. Dette er den absolut hurtigste måde at skabe resultater. Brug dit overskud på markedsføring, linkbuilding, og optimering af dit indhold. Dette vil skabe en synergi effekt og give dig resultater langt hurtigere.

Nu er det bare med at komme i gang med din blog. Nyd din nye blog og alt det den vil give dig og dine læsere. At lave en god blog er en investering i dig selv og giver dig masser af muligheder!

4 kommentarer til “Hvordan starter man en blog?”

 1. Skal jeg sætte på min virksomheds hjemmeside link til min blog?
  eller er det bedre at lave en blog som en side på min virksomheds hjemmeside?

  Svar
  • Hej Marie. Hvis din blog kommer til at handle om samme niche som din virksomhed, emnerne kommer til at ligge tæt op af nichen, samt at dine blog-indlæg bliver gennemarbejdede og forholdsvis lange ville jeg oprette en blog på virksomheds-siden.

   Ellers ville jeg oprette en blog på et andet domænenavn og så linke direkte til din virksomhed, fra de indlæg der er mest relevante. En blog med blandende emner ville jeg altid ligge på et andet domænenavn.

   …og en blog er en rigtig god ide uanset, jo mere viden du viser du har om et emne, jo større er chancen for at en kunde vælger netop dig, frem for en af dine konkurrenter. Samtidig vil du med tiden kunne få masser af målrettede besøgende fra Google :-)

   Svar
 2. Kanon indhold du har her på siden Anders :-) Jeg er blevet inspireret til at kaste mig over en blog, som supplement til min virksomhed. Tusind tak!

  Svar
  • Hej Bo. Fedt at du kan bruge indholdet. :-)

   Det er en rigtig god ide med en blog som supplement til din virksomhed. Hvis du søger for at hjælpe dine brugere på beds mulige vis, uden at kræve noget til gengæld – vil du på den lange bane kunne få rigtig mange kunder den vej.

   Svar på alle dine brugeres spørgsmål gennem dine artikler, herved vil de med tiden se din blog som en autoritet og helt naturligt se på dig, hvis du får brug for den service du tilbyder.

   Søgemaskineoptimer hver eneste indlæg fra start, med tiden vil du se resultater.

   Samtidig kan du lave nogle velplacerede links til din firmahjemmeside og derved få lidt SEO juice fra bloggen. :-)

   Svar

Skriv en kommentar