Kan det betale sig at lave en YouTube kanal i 2022?

Lav en YouTube kanal

Svaret er ja, det er en rigtig god ide at starte en YouTube kanal i 2022. Mange tror det er for sent at komme i gang, men dette er helt forkert. Faktisk ligger YouTube i en fantastisk position på markedet og vil i mange år fremover, være blandt de mest brugte videotjenester.

Hvorfor er denne artikel overhovedet på webdesigner.dk?

Video på nettet er endnu vigtigere en det tidligere har været. Mere og mere trafik skifter over til video og vil du være med i toppen, er du nød til at følge denne udvikling. I og med at langt flere bruger deres tid på video, er det også dér du skal være.

Dermed ikke sagt at din hjemmeside ikke længere vil have værdi, men video er meget svært at komme udenom. Vil du kunne konkurrere i markedet er du nødt til at være repræsenteret hvor de fleste øjne er.

Hvad ved du overhovedet om YouTube?

Ud over mine hjemmesider arbejder jeg i øjeblikket på min egen YouTube kanal. Den er på ingen måde relateret til Webdesigner.dk eller det at lave hjemmesider. Den handler derimod om spille og komponere musik, da dette er en af mine store interesser.

Kanalen er stadigvæk i sin spæde start, men dét at jeg er begyndt at uploade videoer igen, er allerede begyndt at give resultater. Både i form af kommentarer og langt flere views. I skrivende stund har jeg 240 subscribers, 23 videoer og samlet 200.000 views.

Jeg vil i den kommende tid prøve noget lidt anderledes med artiklerne her på webdesigner.dk. Du vil derfor kunne finde en lang række artikler, der drejer sig om YouTube og ligeledes følger udviklingen på min YouTube kanal.

Disse artikler bliver mere personlige og i et langt løsere format, end hvad du ellers finder her på siden. Mit håb er at du kan lære en masse undervejs. Både af mine fejl og af den research jeg løbende foretager omkring YouTube.

Jeg er på ingen måde ekspert, men forhåbentligt kan vi lære noget alle sammen :-)

Jeg har slet ikke lyst til at optræde på video, hvad gør jeg så?

Først og fremmest er det noget de fleste kan overvinde. Det handler om, ikke at være for selvkritisk og i stedet fokusere på at hjælpe og underholde dine brugere.

Det kan være rigtig svært at ligge den første video online, men jeg kan love dig at du bliver bedre med tiden. Se de første 10-20 videoer som en test, og forsøg hele tiden på at gøre dine videoer lidt bedre.

Ser du det slet ikke som en mulighed selv at optræde på video, kan du stadigvæk lave en YouTube kanal. Du skal så tænke mere kreativt når det kommer til præsentation, da et ansigt med det samme gør tingene mere personlige og lettere at relatere til.

Der findes dog mange at YouTube kanaler der har succes, også selvom de ikke selv optræder i videoerne. Jeg optræder dog selv i mine videoer og denne blog serie tager derfor også udgangspunkt i dette.

Med hensyn til video, har jeg præcis den samme holdning, som når det kommer til at skrive gode artikler og blog posts. Fokusér på hvordan du kan hjælpe bedst muligt og hjælper og besvarer alle brugerens spørgsmål.

Der findes allerede 1000 kanaler om mit emne

Der vil altid være nogen der vil foretrække den måde du forklare tingene på, i forhold til andre. Ud over dette kommer der hele tiden flere brugere på YouTube, så uanset vil der være en plads til dig på platformen.

Selvfølgelig skal dine videoer også være konkurrence dygtige, men at mange andre laver det samme må ikke ses som en forhindring. Med tiden vil du finde din egen unikke stil, både når det kommer til indholdet, klipning, historiefortælling, hvordan du kommunikerer osv.

Kast dig ud i YouTube, det vil give dig resultater!

Det var alt for denne første post, håber du er blevet interesseret og måske er blevet overbevist om at kaste dig ud i at lave din egen YouTube kanal. Husk at vende tilbage, da jeg løbende vil tilføje nye tips og tricks omkring YouTube, og hjælpe dig bedst muligt på vej.

Nåe ja, min YouTube kanal finder du på UrthMusic  (som nok skal have et andet navn) :-)

Skriv en kommentar