Inspiration til linkbuilding for danske hjemmesider

At have gode links til din hjemmeside er stadig et af de vigtigste parameter når det kommer til at få gode placeringer i søgeresultaterne. Det kan dog være lidt svært at finde ud af hvor man skal starte sin linkbuilding, her kommer derfor et par hurtige ideer.

Google er god til at finde steder du kan få links fra

Ja, igen kan Google hjælpe os med at opnå det vi gerne vil. Ved at sætte de rigtige kriterier på dine Google søgninger kan du finde gode steder at få links fra. Her tænker jeg på links fra relevante blogs og debatter.

Sådan bruger du Google til at finde sider der kan linke til din egen hjemmeside

Min anbefaling er at du i Google søger på f.eks. “kaffe blog”, “kaffe forrum” eller “kaffe debat”. Herefter klikker du på Værktøjer ->> Under “Alle lande” vælger du Land: Danmark.

Avanceret søgning Google

Under punktet Et hvert tidsinterval vælger jeg her “den seneste måned”.  Vælger at du at kommentere på et debatindlæg fra den seneste måned eller uge er det langt mere seriøst end at genoplive år gamle debatter eller blogindlæg.

Skriv et værdifuldt indlæg og få et link til din hjemmeside

Skriv nu nogle indlæg på de givne sider og sørg samtidig for at indtaste url’en (webadressen) til din hjemmeside.

Det er vigtigt at du skriver nogle gode og brugbare indlæg, ellers er det ikke sikkert de bliver godkendt. Der sidder andre mennesker bag alle disse hjemmesider, så sørg for at komme med noget brugbart til debatten – så bliver alle glade.

Brugerne af den givne hjemmeside får noget godt indhold og du kan få et link til din hjemmeside. Det kræver stadig en del arbejde at få links på denne måde, men metoden er absolut værd at kigge nærmere på.

Spred din linkbuilding ud

Sørg i øvrigt for at sprede din linkbuilding ud, lav ikke 100 links en dag og ingen den næste måned. Jo mere jævnt spreder din linkbuilding jo mere naturligt ser det ud for Google og jo bedre resultater vil du få.

11 kommentarer til “Inspiration til linkbuilding for danske hjemmesider”

 1. hej Anders, sidder netop og læse dit seneste nyhedsbrev. jeg får ikke de bjælker frem som du har i venstre side – udelukkende link til side med meta tekst under. kan du hjælpe?

  hilsen Conni

  Svar
  • Hej Conni. Jeg er ikke helt med på hvilke bjælker du mener, er det i editor’en i admin når du operetter et indlæg eller noget helt andet? Hvad er der for en meta tekst du omtaler?

   Svar
 2. Hvis man starter om franæsten 0 med linkbuilding, hvor mange links kan det så anbefales at lave de første måneder? Jeg tænker for at undgå at Google straffer én for en mistænksom linkprofil…..

  Svar
  • Hej Kenneth.Det afhænger i høj af hvilke type links der er, men hvis det blot er links fra diverse hjemmesider kan du sagtens lave en masse. Jeg anbefaler ikke automatiserede oprettelser af links, men går heller ikke ud fra det er hvad du har i tankerne.

   Starter jeg selv en ny hjemmeside laver jeg 5-10 links fra start. Efterfølgende laver jeg ideelt 1-3 links hver uge. Der kan sagtens skrues op for dette antal. Dog hellere kvalitet frem for kvantitet. Det vigtige er at dine links bliver oprettet løbende og at du ikke laver en kæmpe bunke af gangen, for så ikke at lave nogen i lang tid.

   Linkprofilen skal se naturlig ud for Google, så løbene nye links og fra mange forskellige typer af hjemmesider er vejen frem. Links fra emne-relaterede artikler og veletablerede hjemmesider er væsentligt at have med i din linkbulding, da de tilføjer størst værdi til din hjemmeside. :-)

   Svar
 3. Hva med at købe links, er det helt forbudt nu, eller er der stadigvæk en mulighed man kan gøre brug af?
  Mvh Jakob

  Svar
  • Hej Jakob. Jeg ville være varsom med det. Især de services der opretter x antal links ganske billigt. Denne type link-building kan direkte skade ens placeringer i Google.

   Enten selv at oprette linksne eller at hyre et godt professionelt SEO bureau er i mine øje vejen frem. Og så selvfølgelig at lave en kanon hjemmeside, med rigtig godt indhold. Så vil folk linke til den helt naturligt.

   Du kan også tage et kig på linkklubben.dk. Her får du nogle fornuftige link-muligheder sendt på mail. :-)

   Svar
  • Ja, Google har nu helt fjernet muligheden for at lave de tidligere “Blog” og “Debat” søgninger.

   Min anbefaling er at du i Google søger på f.eks. “kaffe blog”, “kaffe forrum” eller “kaffe debat”. Herefter klikker du på Værktøjer ->> Under “Alle lande” vælger du Land: Danmark.

   Avanceret søgning Google

   Under punktet Et hvert tidsinterval har du samme muligheder som før. Typisk vælger jeg her “den seneste måned”.

   Svar
 4. Hejsa. Google har fjernet punket fra menuen, men du kan dog stadig foretage søgningen. Vil du f.eks. søge efter blogs kan du indtaste følgende i browserens adresselinie:

  https://www.google.com/search?q=”lav+hjemmeside”&tbm=blg&tbs=sbd:1

  Du retter så bare orderne “lav” og “hjemmeside” til de søgeord du ønsker. :-D

  Svar
 5. Hej Anders
  Jeg har prøvet med denne guide, men når jeg indtaster et søgeord på Google, så kommer der ikke en venstremenu frem. Der er et punkt, som hedder “mere” i topmenu, og her kan der kun vælges mellem “bøger og flybilletter”. Hvad gør jeg galt? Eller har Google ændret indstillinger?
  Godt nytår.
  Mvh Bettina

  Svar

Skriv en kommentar