Sådan laver du tabeller i wordpress

Når det kommer til tabeller i WordPress er det nemmest at lave dem på med et plugin. Der er masser af plugins at vælge imellem, men kun få af dem er brugervenlige og har de rette features.

Tabeller er en glimrende måde at præsentere lister på. Skal du lave prissammenligninger, anmeldelser, top 10 lister, kontaktlister osv. giver tabeller det bedste overblik.

Har du installeret TinyMCE kan du godt lave dine tabeller manuelt i WordPress editoren, men med et godt plugin er det meget nemmere og du får langt flere muligheder.

Anbefaling af plugins til at lave tabeller i WordPress

Et af de bedste plugins til at lave tabeller hedder Tablepress. Dette plugin giver mulighed for at:

 • Brugeren kan sortere indholdet i en tabel
 • Brugeren kan søge efter data
 • At indsætte billeder i en tabel
 • At indsætte links i en tabel
 • Selv bestemme farverne på en tabel

Især muligheden for at kunne sortere indholdet i tabellen efter pris eller navn gør Tablepress bedre end mange andre plugins til tabeller. Som med de fleste andre plugins til tabeller kan du i Tablepress også importere data så du ikke behøver at indtaste alt manuelt.

Tablepress installeres som alle andre plugins i WordPress og kan efter installationen findes i din venstre menu i WordPress adminstrationen.

Jeg vil i første omgang ikke komme med den store beskrivelse af hvordan Tablepress virker, da det giver sig selv. Er behovet der laver jeg en video eller en mere detaljeret guide her i artiklen :-)

Du kan se et eksempel på en tabel lave med Tablepress lige her:

tablepress

Ultimate Tables kan i øvrigt også anbefales, men Tablepress gør bare det hele lidt bedre.

Easy Pricing Tables Lite by Fatcat Apps

Ønsker du at lave en prissammenlignings-tabel i en lidt anden stil, kan Easy Pricing Tables Lite anbefales. Dette plugin præsenterer priserne som du sikkert har set på så mange andre hjemmesider.

Bemærk at den gratis version af Easy Pricing Tables er meget forsimplet så for at få et flot design og alle features koster det $45. For de $45 får du så også et gennemarbejdet plugin der kan forbedre dine konverteringer, er responsive samt en opsætning og design som kun ses på professionelle hjemmesider.

Easy Pricing Tables

Responsive Pricing Table

I samme kategori finder du også plugin’et Responsive Pricing Table. Her giver den gratis version en del muligheder, men har ligeledes en Pro version hvor du får flere muligheder for at præsentere dine priser på en spændende måde.

Opbygningen er dog noget mere rodet end i Easy Pricing Tables så det er lidt sværere at få et flot resultat.

Responsive Pricing Table

12 kommentarer til “Sådan laver du tabeller i wordpress”

 1. Jeg har hentet Tablepress, og det ser godt ud – MEN: Jeg ahr en kolonne med tlf.numre, som den deler, så numrene står på 2 linjer. Hvordan får jeg den til at lave fast bredde på denne kolonne?

  Svar
   • Tusind tak.
    Jeg havde fået lavet noget lignende, men så det gjaldt for alle tabeller.
    Det drillede.
    tablepress-id-N hjalp på det problem. :-)
    – og jeg havde skrevet det i WordPress “tilpas CSS” i stedet for Tablepress. Godt at få det lavet rigtigt.

    Svar
 2. Vil sådan set bare nævne, at jeg googlede en tabelløsning, første hit var til denne guide, og ca. 20 min efter var TablePress installeret, tabellen oprettet og siden udgivet.

  Som sædvanligt et stort 5-tal til Anders fra mig! :-)

  Svar
 3. Hvordan opretter jeg domæne til kunder, sådan så at de selv skal betale det månedlige/ årlige udgift af domænet?

  Svar
  • Da jeg i sin tid selv lavede hjemmesider for andre bad jeg ganske enkelt kunderne om selv at gå ind og købe / registrere domænet og så efterfølgende om at forwarde oprettelses e-mailen fra dk-hostmaster til mig. Når jeg så havde opdateret DNS bad jeg dem om at ændre deres kodeord hos dk-hostmaster.

   På denne måde står domænet 100% i kundens navn og med deres oplysninger. Herved er de sikret bedst muligt og er selv ansvarlig for at betale den årlige domæne afgift på de 45.- :-)

   Dette mener jeg iøvrigt er yderst vigtigt og den bedste service, da kunden jo reelt kan basere hele deres forretning på domænenavnet.

   Svar
 4. Jeg har en side med sort baggrund og hvid tekst, og har problemer med at på tabellen til at lade være med at lade være med at lave hver anden linie hvid.

  Har du/i et godt råd?

  Svar
  • Formateringen af dine tabeller ligger højst sandsynligt i dit temas CSS (Cascading Style Sheets). Du kan rette i dine style sheets i wp-admin under Udseende ->> Editor. Du kan evt. søge efter “table” i dit style sheet for lettere at kunne finde koderne. Det kan dog kodes på flere forskellige måder. F.eks. således:

   tr:nth-child(even) {background: #CCC}
   tr:nth-child(odd) {background: #FFF}

   Husk at gemme CSS filen før du laver rettelser, da du reelt kan gøre gøre så hele dit design ikke længere vises.

   Alternativt findes der plugins der kan hjælpe med formateringen af tabeller.

   Svar
 5. Hej Anders
  Jeg har brugt tablepress på min side og har importeret en exsl fil. Det fungere fint hos mig – men min kunde skal kunne redigere i den, problemet er han kun kan se den i frontend. Backend er tom. Selve exsl filen kan han godt åbne på hans pc. Han er gjort til administrator på siden og det er ikke fordi jeg er inde i tablepress samtidig med ham.

  Har du et bud på hvordan det kan løses.

  Svar

Skriv en kommentar