Et af de absolut bedste steder du kan få trafik fra er via søgninger på Google. Har du optimeret dine artikler til de rigtige søgeord vil du få yderst målrettede besøgende fra Google. MarketSamurai er et fantastisk værktøj til at finde gode søgeord og hjemmesidenicher.
OBS: MarketSamurai bliver ikke længere solgt. Jeg anbefaler derfor SEMrush eller danske Morningscore til keyword research.
Har du målrettede besøgende vil det give dig langt flere konverteringer, da de besøgende reelt er interesserede i det du har at tilbyde. Konkurrencen om pladserne på Google er høj, men med det rigtige værktøj kan du nemt finde de søgeord og nicher hvor du kan konkurrere – også selvom dit budget er yderst begrænset og du selv laver alt søgemaskineoptimering.
Vil du have besøgende fra Google skal du ligge på side et i søgeresultaterne på dine søgeord. Dette hænger sammen med at over 90% af alle klik kommer fra resultaterne på side et. Du skal altså ligge i top 10 ellers vil du ganske enkelt ikke få noget trafik til din hjemmeside.
Før du skriver dine artikler skal du altså finde ud af hvor meget konkurrence der er om pladserne på side et i Google.
Hvordan finder jeg nicher og søgeord med begrænset konkurrence?
Det er hurtigt at oprette en gratis konto til Google Keywords Planer og derved få et overblik over hvad folk søger på og hvor mange søgninger der er om måneden. Et af de absolut væsentligste punkter giver Keywords Planer dig dog ikke svar på: Hvor meget konkurrence er der om pladserne på side ét i Googles søgeresultater?
Det er her MarketSamurai kommer ind i billedet, da programmet er et fantastisk værktøj til hurtigt at få et overblik over konkurrencen på et givent søgeord. MarketSamurai både er glimrende til både danske og udenlandske søgeord. Jeg bruger selv primært MarketSamurai til mine danske hjemmesider.
Keyword research i MarketSamurai
Der er to moduler i MakertSamurai som jeg bruger løbende. Det ene modul er “Keyword Research og det andet er “Seo Competition”. Det var disse to moduler der i sin tid fik mig til at købe MarketSamurai og er stadig dem jeg altid vender tilbage til.
Keyword research det muligt for dig at generere en liste af keywords. Du kan enten generere listen ud fra et enkelt keyword eller indsætte en liste med keywords hvis du allerede har lavet en.
Efter du har lavet en liste med Keywords klikker du på “Keyword analysis” og MarketSamurai kommer nu med en lang række værdifulde informationer.
MarketSamurai henter keyword data fra Google AdWords Keywords Planer, men Samurai giver dig en meget mere detaljeret rapport at arbejde ud fra. Samtidig trækker programmet data fra andre services, hvilket giver dig et rigtig godt overblik. Det er virkelig en af programmets sore styrker og alene denne del er alle pengene værd.
Som udgangspunkt virker alle forkortelserne ret meningsløse, så for god ordens skyld er her hvad de alle betyder:
Searches: Gennemsnittet af brugere der søger på dette keyword om dagen, ugen eller om måneden.
SEOT: En vurdering af hvor mange besøgende du potentielt kunne få hvis du lå nummer et i søgeresultaterne på Google. Hvor mange der klikker afhænger selvfølgelig af din title, description tag og dit domænenavn.
PBR: Procentdelen af phrase match søgninger ud af broad match søgninger for dette keyword.
SEOC: Det totale antal af hjemmesider der nævner de specifikke søgeord i samme rækkefølge.
SEOTC: Det totale antal af hjemmesider der nævner keywordet i hjemmesiden titel.
SEOCUC: Det totale antal af hjemmesider der nævner et specifikt keyword i den samme rækkefølge i deres URL.
SEOTCR: Viser forholdet mellem SEOTC og SEOC. En lav score viser der er lav konkurrence
MSEOTC: Antallet af sider i Majestic’s index der nævner alle keywords i titlen af en side.
MSEOUC: Antallet af sider i Majestic’s index hvor alle keywords indgår i en sides url.
MSEOAC: Antallet af sider i Majectic’s index der indeholder keywordet i ankerteksten (den tekst man klikker på) i et indgående link.
MSEODC: Antallet af sider i Majestic’s index der nævner alle keywords i deres domænenavn.
MSEOTAC: Antallet af sider i Majestic’s index der indeholder keywordet i sidens titel og i ankerteksten på et indgående link.
Trends: Indikerer hvor meget trafik der er om måneden på et givent keyword.
AWT: Et estimat af det totale antal af klik en Google AdWords anoncør vil modtage på placering på nummer et. AdWords annoncer er dem du ser i toppen af Google når du foretaget en søgning.
AWC: Viser hvor mange der byder på et keyword og hvordan konkurrencen er i forhold til andre keywords.
APCPC: En indikation af hvor meget du kan forvente at betale for at få en placering som nummer 1 i Google AdWords.
AWCTR: Procentdelen af besøgende som klikker på den AdWords annonce der ligger nummer et, set i forhold til den totale trafik på et keyword-
AWV: Den totale værdi af den trafik en annoncør med placering som nummer 1 kan forvente at tjene på trafikken.
SEOV: Den totale indtjening som en hjemmeside kan forvente at tjene hvis hjemmesiden opnår en placering som nummer et i Googles søgeresultater.
Med et enkelt klik på en knap får du løbet af et par sekunder adgang til en lang række værdifulde data. Skulle du indsamle den samme data manuelt ville det reelt tage flere timer.
Dette spare dig for rigtig meget tid og du kan bruge alle disse informationer til at få bedre placeringer i Google. Ved at have adgang til denne store mængde data ligger du lunt i svinget i forhold til dine konkurrenter. Jeg er sikker på du kan se hvor stor fordele dette overblik giver dig.
Seo Competition i MarketSamurai
Jeg har gemt det bedste til sidst og dette er absolut min favorit del af MarketSamurai. Med Seo Competition kan du ved et enkelt klik få et overblik over hvor meget konkurrence der er om pladserne på siden et i Google.
Du får altså en matrix der viser dig præcis hvem du er oppe imod og hvor stærkt de står. Jo mere grønt du ser jo mindre er konkurrencen om pladserne. Skulle du indsamle alt dette for ti hjemmesider manuelt ville det reelt tage dig en hel dag. MarketSamurai giver dig alle disse data i løbet af et par sekunder!
Her er betydningen af alle forkortelserne under SEO Competition:
DA: Hvor lang tid har domænet være registreret.
PR: Hvilken Google Page Rank har domænet.
CF: Majectic’s “Citation Flow” hvilket er en score i stil med Page Rank.
TF: Majectic’s “Trust Flow” viser om Majetic’s der siden som en autoritet.
IC: Viser hvor mange sider der indexeret på domænet.
RDD: Det totale antal af unikke indgående links til domænet.
RDP:: Det totale antal at unikke domæner der linker til en specifik side på domænet.
BLP: Det totale antal links der peger på en specifik URL.
BLD: Det totale antal af links der på en hvilken som helst side på domænet.
BLEG: Det total antal link fra .edu og .gov domæner der linker til domænet. Links fra .edu og .gov er ekstra værdifulde i Googles øjne.
DMZ: Er hjemmesiden listet i DMOZ hvilket er et stor plus for en hvilken som helst hjemmeside.
YAH: Er hjemmesiden listet i Yahoo’s kartotek.
Title: Indeholder hjemmesidens title tag keywordet.
URL: Indeholder url’en keywordet.
Desc: Indeholder siden description tag keywordet.
Head: Indgår keywordet i sidens header tag.
Hver gang jeg skriver en ny artikel bruger jeg SEO Competition i MarketSamurai. Efterfølgende skriver jeg så artiklen ud fra det keyword hvor jeg finder mindst konkurrence og flest søgninger. Dette giver mig bogstaveligt talt flere tusinder besøgende fra Google hver eneste måned.
Men det stopper ikke her. Du kan bruge den samme data til optimere dine opslag på Facebook, Pinterest, YouTube osv. Google er nemlig en fantastisk indikator for hvor høj konkurrencen er og hvad der søges efter på resten af nettet.
Hvad kan Market Samurai ellers?
Som sagt er det primært de to værktøjer herover jeg selv bruger, men der findes også mange andre features i MarketSamurai.
Med Domains er det muligt at finde ledige domænenavne genereret ud fra dine keywords. Dette gør det lettere at finde relevante domænenavne.
Under Monetization kan du ud fra dine keywords finde affiliate produkter som du kan sælge gennem din hjemmeside. Bemærk at der søges på internationale hjemmesider og dette har derfor begrænset relevans for danske hjemmesider.
Funktionen FindContent gør det muligt for dig at søge efter sider der indeholder de keywords du har tastet ind. Herefter får du en liste med indhold som du kan bruge til inspiration for nye artikler.
Promotion gør det muligt for dig at finde hjemmesider hvor det kunne være relevant at få links fra. Du kan således bruge denne funktion til at arbejde målrette med få indgående links. Igen gør det sig dog gældende at denne funktion ikke er specielt relevant for hjemmesider på dansk.
Er MaketSamurai pengene værd?
Ja, MarketSamurai er absolut alle pengene værd. For den mindre hjemmesideejer er det et fantastisk værktøj der er let at lære og samtidig er yderst brugbart for den mere garvede bruger.
Vælger du at købe MarketSamurai får du også adgang til The MarketSamurai Dojo. Dette er del af deres hjemmeside hvor du finder træningsvideoer og et brugerforum til Samurai. Er du i tvivl om noget kan du altså finde svar og få en masse gode tips på deres hjemmeside.
Hvad koster programmet?
Den fulde version af MarketSamurai koster $149, men hvis du downloader deres prøveversion bliver du tilbudt at købe programmet for kun $97!
Efter du har downloadet programmet kan du prøve det gratis i 14 dage. Du får altså mulighed for at lære programmets interface og de forskellige features at kende før du køber.
Download prøveversionen af MarketSamurai her og tag dit første skridt mod at få værdifulde besøgende direkte fra Google. Samlet set får MarketSamurai min varmeste anbefaling.
Hej Anders
I følge firmaet bag MarketSamurai, så er de stoppet med at udbyde MarketSamurai;
hvad gør du så nu?
Hvem anbefaler du så, vi – nybegynder med din e-bog i hånden – bruger i stedet?
/Jan
Hejsa Jan. Ja, det kan jeg godt se – at MarketSamurai ikke er blevet solgt her fra 1. Oktober 2020. Det bliver lige opdateret i e-bogen.
Med hensyn til alternativer kan du kigge på:
– Googles keyword planner (findes i Google ads)
– Ahrefs
– Ubersuggest
– Morningscore
– seosurfer (har jeg hørt godt om)
Google keyword planner er gratis, mens stort se alle andre værktøjer koster en hel del penge hver måned. Ahrefs er et værktøj hvor du virkelig kan dykke ned i tallene, men det hører så også til et af de dyreste og mest komplicerede.
Bedste allround SEO værktøj til prisen er efter min mening Morningscore. Mens til keyword research er ahrefs bedst, da de har rigtig meget data.
Jeg er selv begyndt at bruge morningscore for et par måneder siden, og er indtil videre ganske godt tilfreds. Deres helbredstjek af ens side, er også rigtig godt for begyndere. 🙂
Jeg er dog endnu ikke faldet over et værktøj der giver samme hurtige overblik over konkurrencen som MarketSamurai.