ALT tags på dine billeder kan give dig flere besøgende fra søgemaskinerne

Alt tags på billeder - SEO
Alt tags på billeder giver flere besøgende fra Google

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du optimerer dine billeder til din hjemmeside. Her snakkede jeg dog udelukkende om hvad optimering kunne gøre for hastigheden på din hjemmeside.

I denne artikel vil jeg se nærmere på hvad alt tags er og hvordan de kan give dig flere gratis besøgende fra Google.

Hvad er et alt tag og hvordan kan det give flere besøg fra Google?

Når du indsætter et billede på din hjemmeside vil standart koden typisk se således ud:

<img src=”../pictures/pic4.jpg”>

Ud fra dette har søgemaskinerne ingen mulighed for at gætte hvad der er på dit billede. Det som en alt tag kan gøre er at fortælle søgemaskinerne hvad der er på dine billeder. Som det kan ses herunder beskriver alt taggen nu hvad der er på billedet.

<img src=”../pictures/pic4.jpg” ” alt=”Lav din egen hjemmeside” title=” Lav din egen hjemmeside med WordPress”/>

Title taggen som du også kan se i koden herover er den tekst der bliver vist når du holder din markør over et billede.

Hvordan indsætter jeg alt og title tags på mine billeder i WordPress?

Dette er ganske enkelt da WordPress ved indsætning af et billede præsenterer dig for de to felter kaldet “Titel” og “Alt-tekst”.

Ønsker du at tilføje / opdatere “Alt-tekster” og “Titel” på dine eksisterende billeder skal du blot venstre klikke på et billede (i et indlæg i admin) og efterfølgende klikke på rediger. WordPress generer den bagvedliggende kode helt automatisk.

Yderligere optimering af dine billeder

En ekstra ting du kan gøre for tydeliggøre hvad der er på dit billede er ved at give filen et relevant navn. I koden herunder kan det ses at filen nu hedder “egen-hjemmeside.jpeg”

<img src=”../pictures/ egen-hjemmeside.jpeg” ” alt=”Lav din egen hjemmeside” title=” Lav din egen hjemmeside med WordPress”/>

Med det rette filnavn og alt tag kan Google nemt se hvad dit billede handler om. Med disse ændringer kan du optræde direkte i søgeresultaterne med dine billeder og selvfølgelig i Googles billedsøgning.

Yderligere er det med til overordnet at fortælle Google hvad din side handler om. Jo flere hints Google får om hvad din hjemmeside handler om, jo bedre vil dine generelle placeringer i søgemaskiner også blive.

Er det værd at bruge tid på optimere billeder og alt tekster?

Ja, med tiden vil du faktisk kunne få del besøgende fra billedsøgningen på Google og samtidig er ovenstående tips endnu et plus i den overordnede optimering af din hjemmeside.

Mange ser det som en ubetydelig detalje at sætte optimerede alt tags på deres billeder. Udnyt dette. Optimer dine billeder og få en fordel over mange af dine konkurrenter.

21 kommentarer til “ALT tags på dine billeder kan give dig flere besøgende fra søgemaskinerne”

 1. Hej, tak for en god artikel. Jeg har nu forsøgt at ændre mine variantbilleder ved at tilføje alt tag, ude i varegalleri. Men der er kun muligheden at slette og hente det på ny. Det er lidt træls jeg havde håbet jeg kunne nøjes med at klikke på billedet som i beskriver og tilføje alt tag ligesom jeg kan på varebilledet.
  Har i input til muligheder her, eller er der kun den trælse vej?
  Mvh. Christa, Crocca.dk

  Svar
  • Hej Christa. Hvis du i wp-admin går ind under Medier ->> Bibliotek ->> kan du se alle de billeder du har uploadet på din hjemmeside.

   Her kan du så blot klikke på de enkelte billeder og udfylde felterne “Alternativ tekst” og “Titel” :-)

   Svar
 2. Hej, vil lige høre om billeder og Prestashop, Jeg benytter 1.7 version. Når jeg opretter et nyt produkt og gemmer, lægger produktteksten sig automatisk ind på billedet.
  Men hvis jeg har flere billeder af samme produkt, men med varianter, skal hvert billede så ikke have sin helt egen tekst?
  Hvis produktet hedder “Skulpturel vase”, gemmes teksten som “Skulpturel vase”. Bør jeg omskrive teksten på billedet og skrive “Skulpturel-vase” i stedet for, og hvis der er æ-ø-å i produktteksten, da bruge ae-oe-aa
  Tak for hjælpen på forhånd
  Mvh. Christa
  Crocca.dk

  Svar
 3. Hvor skal jeg skrive alt tekst ? I billederne når de er inde i indlægene ?

  Eller når billederne er inde i det wordpress kalder Mediebibliotek ?

  Og bliver det der står der så suget ind i billedet når der er inde i indlægget ?

  Sådan som jeg ser det må – Mediebibliotek – være en relations database der bl.a. styrer forholdet mellem hvilke billeder og indlæg der hører sammen ( Hvis menu jo indeholder et punkt der hedder – Uploadet til dette indlæg – ) ? Bevares dette forhold hvis jeg engang får et firma til at bygge en ny hjemmeside ?

  Hvil jeg får en ny hjemmeside. Kan jeg så forvente at relationerne mellem billeder og artikler / indlæg bevares ?

  Svar
  • I admin går du ind under det indlæg hvor du ønsker at indsætte et billede.

   Herefter klikker du på knappen “Tilføj medier” ->> vælger fanebladet “Upload filer” ->> vælg nu det billede du ønsker at uploade.

   Ude i højre side vil du efterfølgende se feltet “Alt Tekst”. Det er her du skal taste din alt tekst. Efter du har klikket på den blå “Indsæt i indlæg” knap, er “alt teksten” (og de øvrige indstillinger) gemt i WordPress’ media bibliotek.

   Ønsker du at indsætte det samme billede i et andet indlæg, klikker du blot indsæt og billedet bliver indsat med de indstillinger, som du valgte i første omgang.

   Skifter du senere til et andet WordPress tema, vil dine billeder optræde i dine tekster som før. :-)

   Bonus info: Når du er i gang med at redigere et indlæg kan du klikke på fanebladet “Tekst” (lige over redigerings feltet). Herved kan du se den bageliggende kode for indlægget, herunder hvor Alt teksterne er indsat i dine img tags.

   Svar
 4. Hej, Jeg har læst indlæget med alt tag på billeder.
  Sådan som jeg forstår det, skal man, hvis man vil redigere et eksisterende billede i wp, skrive i feltet “alt tekst” den kode som du har skrevet, men hvis jeg har omdøbt mit billede til eksempelvis:
  “Forside billede til Stribet tørklæde med cirkler” hvordan skal jeg så sætte det ind i koden?

  For jeg kan jo ikke se selve “koden” på billedet eller hvis jeg kan hvor ser jeg så den?

  NB! Grunden til at jeg omdøber dem er, at jeg nemmere kan styre hvilke billeder der skal bruges hvor.

  Svar
  • Det du skal gøre er blot at indtaste selve alt-teksten / titel-teksten i felterne i WordPress admin. WordPress generer så automatisk den nødvendige bagvedliggende kode.

   Ønsker du at se og redigere i HTML koden for et givent indlæg skal du klikke på fanebladet “Tekst” i toppen af teksteditoren. Her kan du så rette alle alt-teksterne manuelt hvis du ønsker :-)

   Svar
 5. Hej Anders

  Tak for et godt indlæg. Du skriver følgende:
  —————————————————————————————————–

  Det er vigtigt at man kun bruger et søge ord på EN side for hvis man bruger det samme søgeord på flere sider vil disse sider kæmpe om den samme placering på dette søgeord og google vil smide dem bagers i køen.

  Dette er især godt til produktsider så man optimere siden til en bestemt model m.v.

  ——————————————————————————————————
  På min webshop har jeg ca 100 produkter af det samme, men i 100 forskellige farver. Hver farve er oprettet som et produkt. Produkttitlen er derfor den samme, altså H1 er den samme for alle 100 produkter, og derfor er søgeordene (H1) jo de samme på alle 100 produktsider, og det dur ikke, eller va? Det er jo umuligt at kalde 100 ens produkter, 100 forskellige ting. Har jeg helt misforstået noget her? ;o) Vh Louise

  Svar
  • Er din hjemmeside optimeret bedst muligt har alle dine sider unikke titler, overskrifter, description tags og produktekster. Hvis du kigger her på webdesigner.dk vil du se at hver eneste artikler har en unik overskrift og er optimeret til forskellige søgeord. Dette øger chancerne væsentligt for at siden her dukker op i søgeresultaterne.

   Jo større variation du kan få i dine produkt-titler, beskrivelser osv. jo flere chancer har du for at blive fundet i Google. Til at starte med kan du jo indtaste de forskellige farver på produkterne i titlerne osv.

   Min tilgang ville være at starte med de 10 mest populære farver og så skrive unikke tekster, overskrifter etc. til disse. Herefter kan du så gå i gang med de 10 næste og derved stille og roligt øge det reelt samme produkts chancer for at dukke op i søgeresultaterne på Google. :-)

   Svar
 6. Halløjsa
  Jeg har siddet hele aftenen og søgt lidt omkring det her alt tag. Jeg havde egentlig et plugin der skulle tage sig af det, men det virkede ikke. Derfor deaktiverede jeg det og har nu siddet og tastet lidt ind manuelt. Det er mit indlæg om hjemmelavet is af kondenseret mælk. Men der kommer altså ikke en tekst frem når jeg kører musen henover. Jeg er overhovedet ikke en haj til alt det her med koder osv, men jeg får lidt indtrykket af at lige denne funktion skulle være ret nem at benytte. Men jeg kan åbenbart ikke. Kan du fortælle mig hvad jeg gør galt?
  Venlig hilsen Annette

  Svar
  • Hejsa. Som jeg skriver i artiklen: “Title taggen som du også kan se i koden herover er den tekst der bliver vist når du holder din markør over et billede”.

   Alt taggen ses altså udelukkende i koden og bruges af søgemaskinerne, vises hvis et billede ikke kan loades og er til hjælp for blinde. Indsæt derfor også et title tag på dine billeder hvis der skal vises en tekst når man holder musen over :-)

   Svar
   • Ja okay, så har jeg blandet det lidt sammen. Men selvom jeg har skrevet noget ind under titel under mine billeder bliver det stadig ikke vist når jeg kører musen henover, men det skyldes så måske min egen computer tænker jeg.
    Tak for opklaringen;)

    Svar
 7. 1000 tak for dit indlæg, manglede lige en god beskrivelse til en kunde…

  et tip vil være at linke til det første indlæg du nævner “hvordan du optimerer dine billeder til din hjemmeside” i forhold til hastighed…

  Det ville jeg også gerne læse :-)

  God weekend /Sara

  Svar
  • Super at du kunne bruge indlægget. :-) Jeg har skrevet lidt om optimering af billeder under min WordPress blog er langsom. Hvor den egentlige artikel er blevet af, er et godt spørgsmål. Jeg sørger dog for at artiklen kommer online i løbet af næste uge. Også god weekend til dig Sara :-D

   Svar
 8. Du vil godt kunne lave en hjemmeside som den du beskriver i WordPress. Det vil dog muligvis kræve noget programmering lavet specifikt til din hjemmeside.

  Jeg ved ikke lige hvad der ligger af plugins til WordPress af den slags, men med over 20.000 plugins skulle det være mærkeligt at der ikke er lavet et der kan det du ønsker. Søgning på WordPres.org eller Google der derfor vejen frem. At brugerne kan oprette sig og lave indlæg ligger som en del af standart installationen af WordPress. Der findes dog også masser af avancerede plugins til håndtering at brugere.

  Ud over dette er WordPress en rigtig god platform og benyttet af utrolig mange, så der er masser af hjælp at hente plus at hele systemet bliver løbende udviklet og opdateret. Jeg bruger selv WordPress på alle mine nye web-sites. :-)

  Svar
 9. Hej Anders

  Jeg vil høre om du kan hjælpe mig med at anbefale et CMS system. Jeg har købt et domæne hos Simply, og jeg spurgte dem, om de kunne anbefale et CMS system, men de var desværre ikke særlige hjælpsomme på det område. De sagde, at jeg skulle spørge i et hjælpeforum, da de ikke er et konsulenthus. Jeg kan se, at jeg kan vælge mellem 10 forskellige CMS systemer, men jeg er i tvivl hvilken jeg skal vælge. Kan forstå, at du anbefaler wordpress. De krav jeg har til min hjemmeside er: at folk skal kunne købe annoncer via min hjemmeside (lidt ligesom DBA) og folk skal k kunne uploade billeder af de ting de sælger, samt at man på min hjemmeside skal kunne søge mellem de byer, som man vil købe tingene fra (håber det sidste giver mening) Fx. hvis man vil købe ting fra Storkøbenhavn, så skal man kunne vælge denne by på min hjemmeside samt mellem andre byer i Danmark. De andre CMS systemer som jeg kan vælge imellem er følgende: Concrete 5, Gallery, Magento, PhpBB, Typo 3, Drupal, Joomla, Opencart, Prestashop. Jeg ser frem til at høre fra dig. På forhånd tak :)

  Svar
 10. Hej.
  Lyder som et rigtig godt råd. Er det det felt som hedder “alternativ tekst” i WordPress, og er det nok bare at skrive titlen fx “blå kobber glasur”. Jeg har prøvet dette, men når jeg kører musen henover står der stadig bare majafrendrupkeramik..uploads…osv.
  En anden ting. Jeg vil gerne tilføje en slags foto galleri side, hvorfra man kan se billeder fra mine forskellige projekter og klikke videre til flere billeder indenfor hver enkelt projekt. Kan du evt. henvise til hvor jeg kan læse om hvordan jeg gør dette? Jeg bruger det tema fra genesis som hedder beautiful pro.
  Tak for en god side :-)
  Hilsner Maja.

  Svar
  • Ja det er det felt der hedder “Alternativ tekst”. Ønsker du at redigere title tag skal du klikke på “Avancerede Indstillinger”.

   Jeg holder ferie i øjeblikket, men når jeg kommer tilbage skal jeg nok give dig svar på dit spørgsmål om foto galleri :-)

   Svar
  • Optimering af file som fotos gøres bedst ved at omdøbe filen til det det er som her: ( blaa-kobber-glasur.jpg ) derefter højreklikker man på filen og vælger “egenskaber” derefter vælger man fanen “detaljer” her kan man udfylde title, emne og mærker. I feltet Mærker skriver man eksempel: blå, kobber, glasur. I feltet kommentar kan man skrive en beskrivelse af produktet. Sådan optimere man filer og i google billedesøgning har det en stor fordel.

   Når man ligger billedet ind på hjemmesiden er det vigtigt at man skriver eksempel blå kobber glasur i både “alt tag” og “title tag” i billede koden Eksempel: I title kan man også skrive en kort beskrivelse som vises når man holder musen over fotoet.

   Og nu hvor vi er i gang med SEO, så sørg for at sidenavnet hedder det samme eksempel: blaa-kobber-glasue.html og brug keywords “blå, kobber, glasur” lad søgeordene indgå i sidens title, og description (meta tag) ligeledes skal søgeordene indgå i h1, h2, h3 osv. samt naturligt i brødteksten, hvert søgeord skal helst ligge på 4% af teksten.

   Det er vigtigt at man kun bruger et søge ord på EN side for hvis man bruger det samme søgeord på flere sider vil disse sider kæmpe om den samme placering på dette søgeord og google vil smide dem bagers i køen.

   Dette er især godt til produktsider så man optimere siden til en bestemt model m.v.

   Jeg håber du kan bruge denne lille lynguide :)

   Svar

Skriv en kommentar