Design og optimér alle dine sidetitler til at booste din Click Through Rate, og placeringer i søgemaskinerne. Sørg for at alle dine titler fanger brugernes opmærksomhed, og beskriver præcis hvad dine brugere kan få ud af, at klikke sig ind på din hjemmeside.
De første tre placeringer på Google får omkring 80% af alle klik. Ønsker du at få store mængder af trafik på dine søgeord, skal du altså have en placering i top tre. Ud over dette har du under tre sekunder, til at overbevise brugerne om at de skal klikke på dit link. Tager det længere end dette er der stor chance for, at brugeren vælger et andet søgeresultat.
Alt for mange forstår ikke vigtigheden af deres sidetitler. Der er skrevet hele bøger om, hvordan du fanger læseren bedst muligt med overskriften i en reklame, men denne viden bliver sjældent overført til sidetitler og søgemaskineoptimering.
Mange ser sidetitlen som en mindre detalje, men dette er en stor fejl, da du kan få mange flere besøgende ved blot at optimere dine sidetitler. Du bør løbende revidere dine titler, da der virkelig meget at hente. Lader du blot dine sidetitler være som de altid har været, mister du massevis af potentielle kunder hver eneste dag.
Hvilke elementer er der i en succesfuld sidetitel og description tag?
Først og fremmest bør din sidetitel indeholde dine søgeord for den pågældende side. Herved vil brugerens søgeord blive markeret med fed, og samtidig vises det, at resultatet er relevant for brugerens søgning.
Din sidetitel skal derudover fremhæve hvordan det pågældende søgeresultat kan tage hånd om brugerens forespørgsel. Dette gør sig gældende uanset om det er svar på et spørgsmål, en løsning på et problem eller mere information om et emne.
For at skrive meta tags der giver resultater, kan du bruge følgende punkter:
- Dine vigtigste søgeord skal placeres først i sidetitlen. Dine vigtigste søgeord og varianter af disse vil blive markeret med fed i Google. Dette gør at din side skiller sig ud i søgeresultaterne.
- Brug resten af sidetitlen på at engagere brugeren ved at skabe kontekst til forespørgslen.
- Sørg for at din sidetitel ikke er længere end 55 karakterer. Dette sikre at hele titlen bliver i vist Googles søgeresultater.
- Bruger du WordPress kan du med fordel installerer SEO by Yoast. Dette plugin giver dig masser af gode råd til optimering af dine indlæg, herunder at din sidetitel og description tag holder sig inden for det anbefalede antal karaktere.
- Brug ikke værdifuld plads i din sidetitel på dit brandnavn. Dette bør du kun gøre hvis du har et velkendt brand, der i kan tiltrække kunder pga. den vægt dit brandnavn i forvejen har.
- Brug Google Search Console til at finde alle sidetitler med lav CTR og skriv dem om.
Det er vigtigt at din sidetitel indfrier de løfter du giver brugerne. Det er altså en dårlig ide at gøre dine titler meget sensationelle, hold titlerne realistiske i forhold til hvad du leverer på din hjemmeside.
1) Kig på hvad dine konkurrenter skriver i deres sidetitler
En anden væsentlig ting du bør have med i tankerne, når du skriver dine sidetitler, er at hvad dine konkurrenter gør. Gør ikke det samme som dem, ændre dine sidetitler så de skiller sig ud og derved får mere opmærksomhed.
Du skriver altså dine sidetitler så de trækker opmærksomheden væk fra dine konkurrenter. Dette kan du bla. gøre ved at:
- Fremhæve i hvilken sammenhæng sidens indhold kan bruges.
- Vise priser og hvilken service du levere.
- Fremhæve kvaliteten af siden ved hjælp af fakta, data eller statistikker.
- Vise hvilken type indhold brugeren finder på siden, video, podcast, præsentation eller noget helt andet.
- Bruge Rich Snippets og derved få vist stjerner i Googles søgeresultater.
- Ved at bruge specialtegn, numre og parenteser.
Skriv aldrig titler der misleder brugerne. I første omgang vil det måske give en højere CTR, men den efterfølgende høje bounce rate, kan få betydning for dine placeringer i Google.
Ud over dette husker brugerne misledende titler, hvilket kan resultere i, at brugerne springer dine links over ved fremtidige søgninger.
2) Gør brugerne nysgerrige
Mennesker er helt naturligt nysgerrige, og kan du få vagt brugernes nysgerrighed, har du også god mulighed for at få dem til at klikke sig videre. Denne type titler er blevet brugt tusindvis af gange, og grunden til dette er naturligvis at de virker. Du kan f.eks. arbejde med titler i stil med disse:
- Find ud af hvordan…
- Opdag hvordan…
- Har du nogensinde undret dig over…
- Hvad ville du gøre hvis….
3) Fordele og features
Arbejder du med AdWords har du sikkert også hørt om Perry Marshal. Han er en af de mest velkendte personligheder når det kommer til online marketing strategier. Ved at have analyseret tusindvis af AdWords annoncer, er han kommer frem til den formular, der sælger bedst i online reklamer.
- I dine reklamer skal du først skrive hvilke fordele dit produkt giver. Fordelene viser hvad brugeren kan få du ud af dit produkt, en ny hjemmeside, en veltrænet krop etc.
- Herefter skal du forklare hvilke features dit produkt har. Features er tydelige karaktertræk ved din virksomhed / produkt: gratis support, certificeringer, tidligere resultater etc. En oplagt feature kunne være din USP (Unique Selling Point).
Denne AdWords strategi kan overføres direkte til din sidetitler og description tags.
Som sagt kan du lære meget af at kigge på de betalte (PPC) resultater i toppen af Google. I og med at firmaerne betaler for hver eneste klik de får igennem Google, optimerer de også løbende på deres titler.
Dette gør de for at få bedre placeringer og højere CTR, og i sidste ende en lavere pris pr. klik – det er altså oplagt at du lader dig inspirere, af din konkurrenters titler. Lur mig om ikke mange af dem følger den strategi, Perry Marshall anbefaler (ellers burde de ændre deres annoncer).
4) Numre i dine titler gør dem specifikke og giver højere CTR
At bruge numre i dine titler er en yderst effektiv måde at få en højere CTR. Det gør som sagt at de skiller sig mere ud og viser samtidig helt specifikt hvad brugerene kan få ud af, at klikke sig videre til din hjemmeside.
Dette gør sig iøvrigt gældende i alle typer af reklamer. Så tal kan altså med fordel bruges til AdWords, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube etc.
Optimer dine sidetitler og få flere besøgende
Jeg håber du med denne artikel, både har forstået vigtigheden af at optimere dine sidetitler løbende, og har fået noget inspiration til hvordan du gør. En god titel og description tag, kan på nogle søgeord, forbedre din CTR med over 20%! Sådan har resultaterne været på mine egne hjemmesider, hvor jeg har arbejdet med titler og description tags.
For at teste resultaterne af mine optimeringer, bruger jeg Google Webmaster Tools. Her kan du helt præcist se din CTR for hver eneste side på dit domæne, og samtidig se dine placeringer i søgeresultaterne over tid.
Har du ikke kigget på dine sidetitler, er der masser af besøgende at hente, uden at du skal foretage dig det helt store. Den tid du bruger på optimering af sidetitler er rigtig godt givet ud, og resultatet VIL være flere værdifulde besøgende fra Google. Sæt i gang!
Hej Anders!
Du er jo “the go-to-man” når jeg lige skal vide noget grundlæggende om on-line markedsføring. Det er SÅ fedt 😀
Angående SEO-optimering: Hvad er et description tag? – og hvordan laver man det i titlen på en artikel – eller for mit vedkommende – navnet på en ny facebookgruppe? Her har jeg fundet de bedste søgeord i Google Keyword Planner og skal til at lave beskrivelsen af gruppens formål. Men tilbage står: Hvordan tagger jeg (forklaret helt lavpraktisk for begyndere :-D)
På forhånd tak for hjælpen!
Hej Helle. Tak for rosen 🙂
Nu er Facebook på ingen måde min stærke side, men du kan ikke indtaste description tags direkte for en facebookgruppe. Description tags er noget du bruger på din egen hjemmeside, du kan læse mere om description tags lige her
I Facebookgrupper handler det om at vælge et godt navn, skrive en god beskrivelse af gruppen, vælge de rigtige tilknyttede tags, således at det hele beskriver gruppen bedst muligt 🙂 Præcis hvor, ved jeg faktisk ikke da jeg aldrig har oprettet en Facebookgruppe.