SEO optimering af WordPress – Gør din blog synlig i søgemaskinerne

Selvom WordPress med standartinstallation er forholdsvis godt optimeret til søgemaskinerne, er der en hel del vigtige ændringer der bør laves.

Ved at følge denne guide giver du din blog de bedste forudsætninger for at blive fundet i søgemaskinerne. Resultatet af denne WordPress Seo guide vil altså være flere målrettede besøgende fra Google.

Vil du vide hvorfor er vigtigt at optimere hjemmesider til søgemaskinerne kan du læse mere under hvad er søgemaskineoptimering.

Optimering af linkstruktur med permalinks i WordPress

Det første du skal gøre er at logge ind i WordPresses kontrol-panel. WordPress kontrol-panelet finder du ved at taste ditdomæne.dk/wordpress/wp-admin i din browser.

Gå herefter til indstillinger > permanente links. Efterfølgende vælger du det punkt der hedder “egen struktur” og indtaster følgende:”/%postname%”

Dette gør at dine posts (dokumenter) kommer til at ligge i følgende søgemaskinevenlige url struktur www.ditdomæne.dk/navn-paa-blog-post/

Bemærk at det er vigtigt at optimere dine url navne korrekt fra start og lade dem beholde det samme navn for altid. På denne måde er du sikker på at hverken din brugere eller søgemaskinerne møder en fejlside fordi du har ændret på url navnet.

Få bedre kontrol over dine meta tags med WordPress SEO

Et af de bedste plugins til at søgemaskineoptimere din blog hedder “Yoast SEO”. Yoast SEO giver dig rigtig god kontrol over dine meta tags og kommer med forslag til hvordan du optimere dine indlæg bedst muligt.

At kunne skrive unikke title tags og description tags på dine blog posts er yderst vigtigt, når det kommer til søgemaskineoptimering.

 • Du installerer Yoast SEO ved at klikke på “Plugins” > “tilføj Nyt” > søge på “Yoast SEO” og efterfølgende klikke på “Installer nu” i WordPress kontrolpanelet.
 • Efter installationen kommer der en boks op hvor du kan vælge at klikke hvis du vil lære mere om Yoast SEO og indstillings-mulighederne.

Når du skriver et indlæg til din blog vil du se et nyt felt kaldet Yoast SEO. Dette felt gør det muligt at skrive unikke meta tags for hvert eneste af dine blog indlæg. Samtidig vil du få en lang række forslag til at forbedre søgemaskineoptimeringen af det pågældende indlæg.

Din WordPress blog er nu langt bedre stillet i forhold til SEO

Disse ændringer gør at alle dine blog indlæg nu vil kunne tiltrække langt flere besøgende fra søgemaskinerne. Du kan nu give dig i kast med at skrive en masse godt indhold din nye hjemmeside. God fornøjelse.

6 kommentarer til “SEO optimering af WordPress – Gør din blog synlig i søgemaskinerne”

 1. Hej Anders

  Jeg overvejer kraftigt at oprette en WordPress Shopping.
  Du nævner Yoast SEO i forbindelse med blog.
  Vil det også være din anbefaling ved en shop eller har du et bedre bud?

  Svar
 2. Hej Anders
  Takket være dig har jeg fået en hjemmeside op at køre. (elmannguitars.dk)
  Og syntes jeg har fuldt dine videoer + E- bog med m.m.
  Men blev kontaktet af nogen som ikke kunne finde mig via google..?
  Ved ikke hvad jeg har gjort forkert.
  Håber du kan hjælpe har prøvet alt. Har købt Genesis og nyt tema

  Vh. Caspar

  Svar
  • Hej Casper. Fedt at du er kommet så langt. Når jeg søger på “elmann guitar” i Google dukker du op på side et. Din forside er dog den eneste side Google har indekseret indtil videre. De restrende sider mangler både gode tekster og bedre titler før de vil give resultater. Du skal derfor skrive nogle gode tekster og titler på alle dine sider, her ville jeg sætte ind først.

   Der er rigtig mange ting der skal spille sammen når det kommer til Søgemaskineoptimering. Min anbefaling er derfor du læser mere under Hvad er søgemaskineoptimering. Du skal have styr på både din on-page og off-page (linkbuilding) SEO, herved vil de besøgende stille og roligt begynde at komme fra Google.

   Med WordPress og Genesis har du et rigtig godt udgangspunkt for at få gode placeringer i Google. Følger du alle de råd jeg giver under Hvad er søgemaskineoptimering, vil du med tiden reelt kunne få hundredvis af gratis målrettede besøgende fra Google. :-)

   Jeg kan også anbefale bogen SEO Lex, men du kan sagtens klare dig med de artikler du finder her på siden.

   Svar
 3. Hej Anders,

  Min opsætning er på engelsk og mit domæne .com.

  Hvor finder jeg dette? “Gå herefter til indstillinger > permanente links. Efterfølgende vælger du det punkt der hedder “egen struktur” og indtaster følgende:”/%postname%”

  Hilsen
  Trine

  Svar
  • Det er såmænd ganske enkelt: Settings > Permalinks > “Custom Structure”.

   Bemærk at hvis din hjemmeside ligger på wordpress.com har du ikke adgang til disse indstillinger, hvilket er endnu en grund til at installere WordPress på eget webhotel. Under WordPress.com vs WordPress.org kan du læse mere om forskellen. :-)

   Svar

Skriv en kommentar