Hvordan laver jeg en backup af min WordPress installation?

backup wordpressAlle WordPress hjemmesider bør have et backup plugin installeret. Uheldet kan være ude og har du ikke en back-up af din WordPress installationen, kan du risikere at miste det hele.

Det er meget let at lave automatiske backups af din WordPress hjemmeside. Det er dog vigtigt at du vælger det rette plugin, da du både skal gemme din database og alle dine filer.

Et af de bedste plugins til at lave sikkerhedskopier af din WordPress installation hedder BackWPup. Det er ganske let at bruge og du kan selv vælge hvor din backup skal sendes til.

Er det virkelig nødvendigt med et back up plugin, tager mit webhotel ikke backup?

Jeg kan anbefale at sende din back up ud i skyen med en service som Dropbox eller Amazone s3. Herved vil du altid have andgang til din seneste backup, også selvom du ikke kan få adgang til dit webhotel.

I værste fald kan du altså uploade din hjemmeside til et andet webhotel og efterfølgende ændre dit domænes DNS, således at brugerne igen kan få adgang til din hjemmeside.

Gemmer du blot backup’en på dit eget webhotel har du ikke denne mulighed. Der er også set eksempler at alt data på et webhotel er forsvundet efter større nedbrud. Derfor: sørg altid for at have back liggende flere steder, ikke kun på dit webhotel.

Better safe than sorry – Automatisk back-up er vejen frem

Har du arbejder på din hjemmeside gennem længere tid, ligger der utrolig mange timers arbejde. Ja, ofte er indhold opbygget over flere år, så det er bare med at have back up af din WordPress hjemmeside.

Uheld sker, omend det er sjældent hos de store etablerede webhoteller. Husk også på at du kan risikere at din WordPress hjemmeside bliver hacket. Har du ikke backup kan du, som sagt, i værste fald miste alt dit indhold.

Installer og konfigurer BackWPup eller tilsvarrende i dag. Så er du på den sikre side :-)

5 kommentarer til “Hvordan laver jeg en backup af min WordPress installation?”

 1. Hej Anders
  Jeg har installeret BackWPup, men er i tvivl om hvor jeg kan registrere hvor backuppen skal sendes til? Jeg vil gerne at den sendes direkte til min dropbox-konto.
  Mvh. Anja

  Svar
  • Hej Anja. Det første du skal gøre er at oprette et “job” under BackWPup ->> Add new job.

   Under “Job Destination” sætter du så et flueben i Dropbox.

   Helt oppe i toppen finder du en fane der hedder “To: Dropbox”. Under denne fane skal du så klikke på knappen “Get Dropbox App auth code” :-)

   Svar
 2. Hej Anders. Jeg har nu et par år været admin på en forenings hjemmeside. Men forstår stadig ikke helt de engelske beskrivelser og termer der knytter sig til plugins. Findes der et plugin der oversætter plugins til dansk ?
  Og så har jeg et galleri med fotos fra Flickr, hvor jeg ikke kan få funktionen full screen til at virke – der sker intet når man trykker på symbol/tekst – løsning ?
  Findes der et plugin som muliggør et medlemslogin for et enkelt menupunkt, således at siden som sådan er åben for alle, men det at læse en kopi af et medlemsblad kun er tilgængeligt for medlemmer

  Svar
  • Hej Poul-Erik. Der findes ikke en måde hvor du nemt kan oversætte alle plugins til dansk. En del af de større er allerede oversat til dansk, men ellers er man ude i selv at oversætte med f.eks. LocoTranslate (hvilket jo ikke hjælper dig).

   Jeg har ikke selv arbejdet med fotos fra Flickr, så der må jeg være dig svar skyldig. Måske fullscreen ikke virker i browsere med deres plugin. Det kan også skyldes konflikt med et andet plugin eller tema.

   For at lave en medlems-sektion, kan tage et kig på et plugin som: https://da.wordpress.org/plugins/restrict-user-access/. Her kan du styre hvad de forskellige brugergrupper har adgang til.

   Det er vigtigt at du også sørger for at medlems-bladet ligeles ligger gemt, så det ikke kan blive fanget af Googles (eller andres) robotter. :-)

   Svar
 3. Fin lille artikel omkring backup af wordpress hjemmeside.

  Et andet lille tip som andre måske kan bruge, er pluginnet Duplicator. Det er super fint til at tage en komplet backup af ens wordpress hjemmeside manuelt.

  Man laver blot en package som altid tages i brug.

  Men igen – automatisk backup er vejen frem :-)

  Venlig hilsen

  Svar

Skriv en kommentar