WordPress SEO – Søgemaskineoptimering af WordPress blog

WordPress er nemt at installere ingen tvivl om det, men før du går i gang med at skrive er det vigtigt at du laver noget WordPress SEO (Search Engine Optimization). Vælger du ikke at søgemaskineoptimere din WordPress blog står du langt ringere med hensyn til at få gratis besøgende fra Google.

Er det rent faktisk vigtigt at søgemaskineoptimere min blog?

SEO - SøgemaskineoptimeringJa, og rent ud sagt er det tosset ikke at bruge lidt tid på det. Google levere helt gratis nogle af de bedste besøgende du kan tænkte dig. Ved at optimere din blog vil du på sigt få langt flere besøgende fra Google.

Kommer en bruger til din blog gennem en søgning har de allerede et specifikt mål i øje. Søger de f.eks. på “anmeldelse af samsung galaxy s 3” har de indirekte vist at de er interesseret i at købe denne telefon. Dukker din blog post så op i Google, ja så er chancen for et besøg og en efterfølgende konvertering god.

Om de vælger at købe eller ej afhænger selvfølgelig også af mange andre ting på dit site osv., men målrettede besøgende fra Google giver et rigtig godt udgangspunkt for et salg eller anden handling.

Hvordan optimerer jeg WordPress bedst muligt til søgemaskinerne?

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind når det kommer til placeringen af din blog i søgemaskiner. Hvordan Google vurderer hvor hjemmesider placeres i søgeresultaterne kan du læse mere om i sektionen om søgemaskine optimering.

Det er dog tre punkter hvor du nemt kan sætte ind for at give dine blog indlæg de bedste chancer for gode placeringer i Google.

 • Optimer dine permalinks i WordPress
 • Installer et godt WordPress SEO plugin
 • Vælg et WordPress tema der er SEO optimeret

Optimering af permalinks gør dine url’er søgemaskinevenlige

Med standart installation af WordPress vil dine url’er ikke optimale i forhold til søgemaskinerne. Dette skyldes at de har en struktur som denne http://www.minblog.dk/?=43. Ud fra denne url kan hverken søgemaskinerne eller din besøgende kan se hvad en blog post handler om.

Det vi ønsker er en struktur som denne http://www.minblog.dk/wordpress-seo/. På denne måde kan alle tydeligt se hvad de en given side handler om. Ud over dette så bruger Google også ordene i url’en til at vurderer hvor din side skal placeres i søgemaskinerne. Under SEO optimering af WordPress kan du læse mere om hvordan du rent teknisk ændrer dine permalinks.

Hvad er det bedste WordPress SEO plugin?

Der findes et utal af plugins når det kommer til WordPress og SEO. Et af de absolut bedste er “WordPress SEO by Yoast”. WordPress SEO gør det muligt for dig at optimere dine meta tags herunder dine side titler og descriptions.

WordPress SEO PluginUd over dette kommer WordPress SEO automatisk med en masse forslag til hvordan du kan optimere dine blog posts endnu bedre. Dette er guld værd, da det sikre at hvert eneste af dine blog posts har de bedste muligheder for at få gode placeringer i Google.

Jeg har tidligere brugt “All in One SEO Pack” men det SEO plugin Yoast har lavet er ganske enkelt meget bedre. Jeg er derfor gået over til “WordPress SEO by Yoast” på alle mine blogs (10+).

Hvilke WordPress temaer bedst SEO optimeret?

Der findes masser af gratis WordPress temaer. Problemet med mange af disse er dog at de ikke er optimeret til søgemaskinerne. Du kan komme langt ved at installere et godt SEO plugin, men det tema du bruger er også i høj grad med til at bestemme hvor godt din blog vil klare sig i søgemaskinerne.

Genesis og DIVI er de betalte temaer der får de bedste vurderinger og bruges at rigtig mange. Begge temaer er rigtig godt optimeret søgemaskinerne og giver ud over dette en lang række andre fordele. Vil du f.eks. lave en firmahjemmeside kan du nemt designe den som det passer dig direkte fra administrationen i WordPress.

Disse to temaer er yderst fleksible og hvis du er seriøs med din blog kan de på det varmeste anbefales. I øvrigt er begge temaer oversat til dansk så dette er ikke noget du skal tænke på.

Tre råd til en SEO optimeret WordPress blog

Ved at følge de tre ovenstående råd, er din blog langt bedre stillet end de fleste blogs på nettet. Mange installerer WordPress uden at tænke over søgemaskineoptimering. Dette er en stor fejl da en søgemaskineoptimeret hjemmeside med tiden vil kunne tiltrække flere tusinder yderst målrettede besøgende fra Google.

10 kommentarer til “WordPress SEO – Søgemaskineoptimering af WordPress blog”

 1. Har du en fornemmelse af hvor meget meta beskrivelser kan rykke på trafikken? Fx har jeg en blog med 400 indlæg, har brugt SEO by Yost, men har ikke været opmærksom på metabeskrivelser. Nu er det så i gang med det hårde arbejde :)
  Men kan man sige hvor mange pct det trafikmæssigt vil rykke?
  Mvh bettina

  Svar
  • Super godt spørgsmål. Det er svært at sige hvor mange procent, da CTR (Click Through Rate) også afhænger af mange andre ting. Det vigtigste er selvfølgelig din overskrift, herefter din description tag og til sidst din url. Derudover er en vigtig faktor hvor gode dine konkurrenter har været til at lave overskrifter og meta-beskrivelser.

   Det afhænger altså helt af det pågældende søgeord og hvor god du er til at fange læseren. CTR på nogle af mine egne søgeord (med ca. samme placering i Google), varierer med helt op til 55%!

   Mit råd er at du tager et kig på de data du har liggende i Google Webmaster Tools. Her kan du se præcis hvor mange der klikker på dine links, og hvilke placeringer du har i søgeresultaterne. Ud fra disse data kan du så arbejde på at forbedre CTR på dine bedste placeringer først :-)

   I øvrigt er det med at udnytte din nuværende trafik bedre, et af mine fokusområder i øjeblikket. Jeg vil derfor nu skrive en artikel der går langt mere i dybden med meta-tags og CTR.

   Svar
 2. Super med anbefalinger af temaer, fortrækker du all in one seo plugin eller yoast? jeg kan ikke helt finde ud af hvilken en er bedst :/

  Svar
  • Jeg foretrækker WordPress SEO by Yoast. Det virker altid som det skal er lavet af nogle folk der ved hvad de snakker om. Samtidig giver Yoast et rigtig godt overblik over on-page SEO hver eneste gang man skriver et nyt indlæg.

   At man samtidig kan se hvordan ens titel og description tag kommer til at se ud i Google er ekstra plus. I min verden bør alle WordPress hjemmesider have Yoast SEO installeret :-)

   Svar
 3. Tusinde tak for en super god blogpost, jeg er selv lige påbegyndt min blog og forsøger at få lidt opmærksomhed, i den sammenhæng har jeg prøvet at være lidt innovativ og lave en ny taktik hvor når jeg skriver noget rigtig godt indhold køber jeg links til indholdet her seo-pakker.dk/

  Har i nogen erfaringer med den taktik? Jeg ved ikke hvor smart det er men jeg tænkte at jeg ville give det et forsøg :-)

  Mvh
  Jacob

  Svar
  • I forbindelse med køb af SEO ville jeg være meget varsom med de firmaer jeg vælger. Der findes masser af SEO firmaer der lover guld og grønne skove, men når det kommer til stykket levere de ikke et godt stykke arbejde.

   Det hænder også at SEO firmaer ligefrem gør skade på placeringer i Google pga. af en masse dårlige links de skaber til dit site. Som minimum vil jeg vide hvilke sites linksne kommer fra – altså jeg kan lave 10 links på 15 min. men de vil bare ikke hjælpe dit site på nogen måde.

   I dag kigger Google i endnu højere grad på hvor dine links kommer fra og personligt vil jeg hellere betale noget mere og så være sikker på at jeg får et ordenligt produkt. Men igen det kommer helt an på hvilket slags site det er og hvor meget det ville betyde for mig at evt. at miste alle mine placeringer i Google.

   Bemærk at jeg ikke kender til seo-pakker.dk og at ovenstående er en generel betragtning og min egen personlige holding.

   Links fra sider med høj autoritet i Google er i dag vejen frem. Den gamle strategi med at lave en masse små links her og der forslår ikke rigtig noget i dag – i hvert fald ikke hvis det er inden for nicher med høj konkurrence :-D

   Svar
   • WordPress Temaet Flatsome kan også varmt anbefales, hvis man vil have et seo venlig wordpress tema som spiller godt sammen med WooCommerce.

    Vi har lige fået sat flatsome tema op på https://www.vinoli.dk/ og vi kan allerede se markante forbedringer med vores seo. Det er især loadtiden som er meget bedre.

    Svar
 4. Hej. :)

  Jeg har netop denne blog http://aquavandperler.dk i wordpress. Jeg har bare installeret et gratis tema, der hedder yasmin. Jeg har så oploadet yoast, men er der så virkelig mere jeg har brug for?

  Er det så ikke ligegyldigt med selve temaet?

  Svar
  • Temaet er på ingen måde ligegyldigt. Der er en lang række tekniske ting der skal være opfyldt før at din hjemmeside er bedst muligt optimeret til søgemaskinerne, temaet spiller en vigtig rolle i dette.

   Under valg af WordPress tema kan du læse mere om at vælge det rette tema til din hjemmeside.

   Svar

Skriv en kommentar