7 WordPress tips enhver webmaster skal kende

WordPress - tips & tricks
Hvis det er første gang du har lavet en hjemmeside i WordPress kan det være ret overvældende. Men med et par hurtige tips og tricks bliver det hele meget lettere.

Uanset hvilken situation du står i, vil denne guide hjælpe dig med at komme i mål. Artiklen her er skrevet til begyndere, men selv garvede brugere kan have overset nogle af disse tricks.

1) Vælg den rigtige hosting til din hjemmeside

WordPress er et open-source CMS (Content Management System). Kort fortalt kan du bruge WordPress til at lave og vedligeholde hjemmesider. Du kan lave en personlig blog, firma hjemmeside, en webshop eller noget helt fjedre.

Når det kommer til at finde det rigtige webhotel til din hjemmeside, kan jeg anbefale at du tager et kig på Simply. De leverer nemlig en god løsning til en fornuftig pris. Senest har de optimeret deres servere til netop WordPress, hvilket gør at din hjemmeside vil blive indlæst lynhurtigt.

Til en mindre hjemmeside kan du fint klare dig med den billigste løsning hos Simply. Er der tale om en større hjemmeside med meget trafik, kan du vælge en af de dyrere, men større løsninger.

2) Vælg et kvalitets tema til WordPress

Der findes ekstremt mange forskellige temaer (designs) til WordPress. Mange begår dog den fejl at vælge det første og bedste tema. Jeg vil i stedet anbefale dig bruge et af de temaer, jeg anbefaler under WordPress temaer.

Divi tema til WordPress

Vælger du et af disse WordPress temaer, får du en hjemmeside der er optimeret til søgemaskinerne, indlæses hurtigt, løbende bliver opdateret og ikke mindst er oversat til dansk.

Du skal også være sikker på, at det tema du vælger vises korrekt på de mobile enheder. En stor del af trafikken kommer i dag fra mobiltelefoner og det er derfor et must af dit tema er responsive. Det er alle de WordPress temaer du finder her på siden naturligvis.

3) Brug Matomo til at analysere din trafik

Det er umuligt at se hvordan din side klarer sig, hvis du ikke har noget statistik på dine besøgende. WordPress alene vil ikke give dig nok information.

Matomo GDPR sikker tracking

Før i tiden ville jeg have anbefalet Google Analytics, men i og med Analytics ikke længere er lovligt i Danmark er min anbefaling Matomo.

Matomo er ligesom WordPress open-source, hvilket betyder at det er gratis at bruge. Det er også meget nemt at installere, da det gøres som ethvert andet plugin i WordPress.

Med Matomo bliver alt data gemt på dit eget webhotel, og sikre at du lever op til GDPR-lovgivningen.

Vil du have ekstra fokus på din søgemaskineoptimering kan jeg anbefale at du tager et kig på Morningscore. Dette værktøj ligger i den dyrere ende, men data og de features du får adgang til, kan hjælpe dig til tops i Google.

4) Installerer et plugin til søgemaskineoptimering

Ud over Matomo skal du også have installeret et SEO (Search Engine Optimization) plugin. Der er utrolig mange at vælge imellem, men jeg kan anbefale Yoast SEO.

Yoast SEO plugin

Med Yoast kan du sikre at WordPress er sat korrekt op til søgemaskinerne. Ud over dette giver plugin’et dig en masse gode tips til hvordan du optimerer dine tekster bedst muligt.

Yoast hjælper dig med at styre hele den tekniske del af din søgemaskineoptimering. Har du forhåbninger om at få gode placeringer i Google, ja så kan Yoast hjælpe dig på rette vej.

5) Komprimér dine billeder

Hvis der er noget der kan gøre din hjemmeside langsom, ja så er det for store billeder. Jeg ser ofte at nye hjemmeside-ejere ikke komprimerer deres billeder.

ShortPixel plugin

Dette betyder at deres hjemmeside indlæses utroligt langsomt, hvilket resultere i at brugerne forlader deres siden.

At have mange billeder i dit indhold er en rigtig god ide, da det gør dine tekster mere spændende og kan illustrerer vigtige pointer. Det er dog væsentligt at du sørger for at de er komprimeret, så det ikke går ud over indlæsningshastigheden.

Du kan komprimere dine billeder i f.eks. GIMP. Programmet er gratis og det tager ikke lang tid at åbne et billede, tilpasse størrelsen og efterfølgende gemme billedet i .jpeg formatet.

Du kan også nemt og hurtigt komprimere din billeder med et WordPress plugin. Dette kunne f.eks. være ShortPixel Image Optimizer.

6) Begræns hvor mange plugins du bruger

Hvis du installerer for mange WordPress plugins, kan det i sidste ende gøre din hjemmeside langsom. Det handler derfor om at begrænse antallet så vidt muligt.

Pingdom website speed test

Ikke alle plugins er skabt lige. Et enkelt plugin der er dårligt designet kan gøre hele din WordPress hjemmeside langsom. Begynder din hjemmeside at føles langsom, kan du prøve at de-aktivere dine plugins, og se hvilke der skaber problemet.

Jeg har selv WordPress hjemmesider med over 20 aktive plugins, der indlæses uden problemer. Her tester jeg så løbende hastigheden med f.eks. Pingdom tools og finder alternative plugins, hvis nogle viser sig at gøre siden langsom.

7) Optimér sikkerheden i WordPress

Selv om WordPress har fokus på sikkerheden, er det vigtigt at du selv gør noget ekstra. WordPress er et af de mest populære systemer til hjemmesider. Dette gør det interessant for hackere at finde og udnytte evt. huller i systemet.

WordFence - WordPress sikkerhed

  • Det vigtigste er at søger for at WordPress altid er opdateret til den nyeste version. Du skal ligeledes aktivere automatiske opdateringer til dine plugins.
  • Installer et sikkerhedsplugin i WordPress. Dette kunne være WordFence eller Securi. Herved får du et ekstra lag af sikkerhed på din hjemmeside.
  • Sørg for at installere og aktivere SSL. Dette sikre at alt data der sendes mellem brugerne og din hjemmeside bliver krypteret. Med SSL beskytter du både dine brugere og gør livet besværligt for hackere. Jeg bruger selv pluginn’et Really Simple SSL.

Ud over dette bør du jævnligt lave backup af din hjemmeside. Hvis et eller andet går galt og du mister noget af dit indhold, skal du så ikke starte helt forfra. Jeg kan anbefale plug’net BackWPup.

Konklusion

WordPress er et af de bedste systemer til at lave hjemmesider i dag. Det er let at bruge og meget fleksibelt. Du kan derfor lave lige præcis den hjemmeside du ønsker.

WordPress giver dig rigtig mange muligheder, som begynder kan det derfor virke uoverskueligt. Mit råd til dig er at holde din hjemmeside så simpel som mulig. Undgå at have bannere, widgets og reklamer over det hele.

Du skal holde fokus på det vigtigste, hvilket er dit indhold og den handling du ønsker brugeren skal tage. Hvis du har for mange elementer bliver det hurtigt forvirrende, hvilket i sidste ende kan betyde at brugerne forlader din hjemmeside.

Følger du de 7 WordPress tips herover, vil du helt klart få bedre resultater.

Skriv en kommentar