Google Analytics er ikke længere tilladt i Danmark

Google Analytics Ikke Tilladt i Danmark

Den 21 september 2022 kom det frem, at det ikke længere at tilladt at bruge Google Analytics. Dette hænger sammen med at Analytics ikke overholder den europæiske GDPR-lovgivning. Udmeldingen kommer fra det danske datatilsyn.

Der bliver dog arbejdet på at lave et Trans- Atlantic Data Privacy (TADP) Framework, der skal sikre at dataene der sendes lever op til EU’s regelsæt. Præcis hvordan det kommer til at blive implementeret, er der endnu ikke kommet ret meget information om.

Hvilken betydning har det for mig som virksomhedsejer?

Det er vigtigt du forholder dig til din nuværende opsætning af Google Analytics, og lægger en plan for hvordan du kan gøre brugen af Analytics lovlig. Det er nemlig muligt at sætte Analytics op gennem en proxy-løsning, som så fjerner en række oplysninger inden dataen sendes til Google.

Alternativt kan du finde en anden tracking løsning. Dette kunne være f.eks. Være Piwik Pro eller Matomo. Disse løsninger kræver dog en del teknisk viden at sætte op.

Hvor skal en en ny Analytics løsning være sat op?

Datatilsynet er endnu ikke kommet med en deadline for, hvornår virksomheder skal have en ny løsning implementeret. Det er dog vigtigt at gå i gang med at få udarbejdet en plan, således at historisk data kan gemmes, hvis det bliver aktuelt.

Det er i øvrigt værd at bemærke at der ikke er truffet en afgørelse om GA4 (googles seneste version at deres Analytics tracking), men kun i forhold til den gamle UA version.

Forhandlingerne om Trans- Atlantic Data Privacy (TADP) er også stadigvæk i gang. Så mon ikke det hele falder på plads, da de danske myndigheder ikke ønsker at gøre livet besværligt for de Danske virksomheder.

3 kommentarer til “Google Analytics er ikke længere tilladt i Danmark”

 1. Hej Anders. Denne kommentar er ikke relateret til denne artikel, men er stadig i forbindelse med det at oprette en blog. Jeg har fundet på et vildt godt domænenavn i forbindelse med de artikler jeg har tænkt mig at skrive om på min egen blog/hjemmeside. Jeg har læst dine forskellige guides, f.eks. det med at oprette sig på Simply osv.

  Mit spørgsmål er (det kan godt være du nævner det et sted) om der ikke er noget forarbejde inden man vælger at oprette sig på Simply? Lige PT er jeg i gang med at skrive “artiklerne” i forskellige Word dokumenter som et slags forarbejde. Jeg tænker nemlig det er spild at købe et abonnement, når nu jeg ikke har alle mine artikler klar? Er der andre ting man kan gøre som forarbejde? Sådan noget som affiliate marketing og kontakte andre virksomheder kan jeg vel først når jeg har hjemmesiden?

  Tak for svar på forhånd og gode artikler du laver!

  Svar
  • Hej David. Jeg ville købe både webhotel og domænenavnet med det samme. Herefter kan jeg anbefale dig løbende ligge de artikler op du har skrevet. Herved kan Google komme forbi og begynde at indeksere din hjemmeside.

   Jeg er langt mere til modellen med at man lærer samtidig med, at man opretter hjemmesiden og løbende arbejder på link building.

   Når du så begynder at få noget trafik på din hjemmeside og får opbygget en brugergruppe, kan du begynde at kigge på, AdSense, affiliate marketing, YouTube, egne produkter osv.

   Uanset er der i starten ikke ret mange der vil se din hjemmeside. Så ja, jeg ville købe plads hos Simply hurtigst muligt, ligge de tekster du har skrevet op og begynde at få bygget nogle indgående links. :-D

   Svar

Skriv en kommentar