Hvad er Google Analytics og hvilke fordele giver Analytics mig?

For at kunne optimere en hjemmeside er det yderst nødvendigt at have nogle data at gå ud fra. Målet for alle hjemmesider er at få brugeren til at foretage den handling du ønsker.

Ved at bruge Google Analytics kan du optimere den process som brugeren går igennem når de besøger din hjemmeside. Med Google Analytics kan du for eksempel få svar på:

 • Hvor dine besøgende kommer fra
 • Hvad de søgte på for at finde din hjemmeside
 • Hvordan dine besøgende bevæger sig rundt
 • Hvor lang tid de er på siden
 • Om de er tilbagevendende besøgende
 • Og meget meget mere….

Hvad kan jeg bruge alle disse informationer til?

Det gode ved at arbejde på nettet er at du kan få at vide præcis hvad dine besøgende gør og derved optimere herefter. Ved at analysere og optimere kan du få flere til at købe dine dine produkter eller serviceydelser. Sætter du det hele rigtigt op kan du altså følge en kunde helt fra start og helt til slut.

Er der nogle der vælge at springe fra og ikke foretage den handling du ønsker, kan du ud fra dine Analytics data optimerer din side og derved få flere i mål. Med Google Analytics kan du nemt sætte split testning og målopfyldelser op.

Du får altså alle værktøjer du skal bruge for at kunne tjene flere penge gennem din tilstedeværelse på nettet.

Oprettelse af Google Analytics konto

Det er ganske enkelt at få sat Google Analytics op på din WordPress blog. Det første du skal er gøre er at oprette en Google Analytics konto. Har du i forvejen Google konto kan du med fordel bruge den til at oprette din Analytics konto.

Efter du har oprettet din konto hos Google Analytics skal du også oprette din hjemmeside i systemet. Er du i tvivl om hvordan du gør dette kan du læse mere i Googles hjælpe filer.

Når du har oprettet din hjemmeside korrekt har du samtidig fået en sporingskode. Denne sporingskode skal indsættes på alle sider / dokumenter man ønsker der skal generere data. Dette kan i det fleste temaer gøres under temaets indstillinger. Det du skal kigge efter en sektion der hedder noget med Header og hvor der er et felt, hvor du kan indsætte flere linier kode.

Indsættelse af sporingskoden kan også gøres med med et WordPress plugin. Dette indebære ikke kopiering og manuel indsættelse af kode og foretrækkes derfor af mange begyndere.

Installation af Google Analytics i WordPress med plugin

En nem måde at få integreret Google Analytics er ved at bruge det plugin der hedder “Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights” (tidligere kendt som Google Analytics for WordPress by Yoast).

 • Log derfor ind i dit wordpress kontrolpanel og klik på Plugins > Tilføj Nyt. Søg nu på ” Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights” og installer og aktiver plugin’et
 • I admin har du i ventre menu fået et punkt der hedder “Insights”. Klik derfor på “Insights”.
 • Under “Google Authentication” klikker du på den blå knap der hedder “Connect MonsterInsights” og følger guiden.

MonsterInsights

Efter du har fulgt guiden på MonsterInsights hjemmeside har du nu installeret Analytics tracking på din hjemmeside. Samtidig har du fået en oversigt over de seneste data fra Google Analytics i dit WordPress dashboard.

Google Analytics vil nu løbende indsamle information om alt hvad dine brugere foretager sig på din WordPress hjemmeside

Ved at logge ind på din Google Analytics konto, kan du få adgang til et hav af informationer om hvordan din hjemmeside bliver brugt. Med disse informationer har du de bedste forudsætninger for at optimere din hjemmeside til glæde for dig og dine brugere.

Ønsker du at se alle dine Google Analytics data, skal du altså logge ind direkte på din konto hos Google Analytics.

Enhver seriøs hjemmesideejer har Google Analytics eller et tilsvarende tracking system på deres hjemmeside. De data der indsamles er ganske enkelt guld værd.

5 kommentarer til “Hvad er Google Analytics og hvilke fordele giver Analytics mig?”

 1. Hej Anders.

  Jeg har installeret Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights.
  Er det kun muligt den kan finde tracking fra det øjeblik jeg installerede det, eller kan man på nogen måde få den til at finde alt det ‘gamle’ frem?

  Svar
  • Hej Zenia. Når Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights er sat op, viser den de seneste data fra Google analytics. Plugin’et er tænkt som en let oversigt direkte i WordPress. Det er derfor ikke muligt at se data der går længere tilbage end det viste.

   Vil du se alle dine data, skal du logge ind direkte på din konto hos Google Analytics.

   Ønskes et mere simpelt plugin til blot at tilføje Google analytics tracking koden på din WordPress hjemmeside, kan du evt. bruge GA Google Analytics. Dette plugin tilføjer kun analytics tracking koden, intet andet :-)

   Svar
 2. Hej Anders

  Når Google Analytics for WordPress by Yoast nu ikke findes længere, hvilket plugin skal jeg så benytte? Vh, Lars

  Svar
  • Hejsa. Du kan bruge Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights. Jeg har nu opdateret artiklen og anbefaler MonsterInsights. Der findes også mange andre plugins, det er blot at søge på Google Analytics under plugins. MonsterInsights er dog det letteste at bruge :-)

   Svar

Skriv en kommentar