Hvordan laver jeg en menu i WordPress?

Det er ganske let at lave menuer i WordPress, men der er et par vigtige funktioner der ligger lidt skjult. I denne guide kan du lære hvordan du laver simple menuer, samt menuer med under kategorier.

Hvordan opretter jeg en menu i WordPress?

Det første du skal gøre er at logge ind i WordPress admin. Herefter går du ind under Udseende ->> Menuer. Såfremt der ikke allerede er lavet en menu, skal du først oprette en ved at klikke på linket “opret en ny menu”.

Lav en menu i WordPress

Herefter indtaster du et navn til menuen i feltet ”Menunavn” (dette navn vil kun blive vist i admin). Til slut klikker du på knappen “Opret menu”

Du bliver nu præsenteret for nedenstående side. Ude til venstre finder du alle de forskellige sider og indlæg du kan linke til i din menu. Ved at klikke på de forskellige dropdowns i venstre side kan du vælge mellem, sider, indlæg, kategorier, brugerdefinerede links etc.

Guide til menuer i WordPress

Vælg derfor den type link du ønsker at oprette, sæt et flueben ved den pågældende side, og klik på “tilføj til menu”. Du vil nu se den valgte side optræde i boksen til højre.

Hvordan laver jeg undermenuer og ændrer rækkefølgen i menuen?

Hvis du ønsker at ændre på rækkefølgen i din menu, er det blot et spørgsmål om at trække det pågældende menupunkt op eller ned under et andet.

Vil du lave undermenuer (menuer i flere lag) kan det gøres på samme måde. Her er det blot et spørgsmål om at trække det pågældende menupunkt lidt længere til højre.

Hvordan laver man en undermenu i WordPress

Hvordan får jeg WordPress til at vise min menu?

Det sidste du mangler er at fortælle WordPress hvor du ønsker din menu skal optræde på din hjemmeside. Dette gør du ved at sætte et flueben under menuindstillinger. Hvor du kan placere din menu, eller hvor mange menuer der optræder, afhænger af opbygningen af dit valgte (aktiverede) WordPress tema.

Ændre menustruktur i WordPress

Til slut klikker du på den blå knap kaldet “Gem menu”. Din menu vil nu optræde på din hjemmeside på den valgte placering.

Hvordan redigerer og sletter jeg menupunkter?

Ønsker du at slette eller at redigere et menupunkt, gøre det ved at klikke på den lille sorte pil, ud for det pågældende menupunkt. Herefter vises de forskellige redigeringsumligheder for menupunket, og du kan f.eks. indtaste en ny linktekst til menupunketet.

Vil du slette pågældende menupunkt, skal du klikke på det røde link der hedder fjern (findes helt nederst).

27 kommentarer til “Hvordan laver jeg en menu i WordPress?”

 1. Hej
  Jeg har en hjemmeside sat op i wordpress.
  Jeg er dog kommet i den situation, at mine menu-punkter ikke længere vil vise sig når jeg åbner hjemmesiden på mobilen.
  Jeg kan kun se de tre menu-streger i højre hjørne, men når jeg klikker på den, skifter stregerne farve, men der viser sig ingen menupunkter.
  Jeg oplever ingen problemer, når jeg kigger på hjemmesiden på en computer.

  Har du mon et forslag til, hvordan jeg kan rette op på dette?
  Har prøvet at deaktivere diverse plugins, for at se hvorvidt det ville have indflydelse, men har ikke haft held med noget.

  Svar
  • Hej Christina. Som du helt rigtig er inde på ville jeg først deaktivere alle plugins. Ud over dette tjekke om alt er opdateret.

   Har du fornylig lavet ændringer på siden / temaet, måske problemet ligger her?
   Har du prøvet med et inkognito vindue i browseren på din telefon, eller med en anden telefon? – måske der ligger noget i browser-cachen som skaber problemer

   Er problemet der stadigvæk ville jeg prøve med et andet tema eller evt. slette temaet og så installere det igen. Ud fra din beskrivelse lyder det mest som et problem med dit tema, men jeg ville lige prøve de andre ting først :-)

   Svar
 2. Hej Anders
  Jeg er løbet ind i et problem med menuen, som jeg ikke kan løse. Når jeg går ind i Menustruktur og organiserer mine menupunkter (jeg har pt fem), så ligger de ikke altid i den rækkefølge på hjemmesiden, som jeg har lagt dem i. Derudover mangler ét af menupunkterne (tilmeldinger), når jeg går ind på et af de andre menupunkter (profil). Klikker jeg på Profil, ligger menuen i en helt anden rækkefølge og det ene menupunkt (tilmeldinger) er helt væk. Det pudsige er, at når jeg går ind på hjemmesiden, mens jeg er logget på som admin, så vises det rigtig nok (sommetider). Men åbner jeg siden på en anden computer eller i et incognito-vindue, så er det som beskrevet foroven.
  Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvad der sker og hvordan jeg kan løse det. Er det mit tema, der laver rav i den?

  Svar
  • Hej Mona. Det du beskriver er ikke noget jeg selv har oplevet. Som du skriver er det højst sandsynligt dit tema der laver rod i din menu. Jeg ville derfor i første omgang prøve at aktivere et default WordPress tema, og se om det ikke løser problemet.

   Er der stadigvæk problemer ville jeg de-aktivere plugins, og på den måde finde frem til synderen. Det er ikke et problem jeg har hørt i WordPress core, så mit bud er det skyldes dit tema eller et plugin. :-)

   Svar
 3. Hej Anders

  Jeg arbejder i en WP hjemmeside som har både en engelsk og en dansk version af alle menupunkter og tekster. Når jeg trykker på menuen for at skifte sprog, andre hele siden sig fra dansk til engelsk – og i menuen står der nu dansk i stedet for english.
  Jeg skal have hjemmesiden på svensk også, men ved ikke hvordan jeg laver et menupunkt, som når man trykker på det, leder til hele hjemmesiden-versionen på et andet sprog.

  Kan du hjælpe med mig, hvordan man gør det?
  Som jeg kan se, er det ikke umiddelbart et plugin som er brugt.

  På forhånd tak!
  Mvh Merle

  Svar
  • Hej Merle. Den måde jeg ville gøre det på, hvis sprogene skal ligge på sammen domæne, er at oprette separate WordPress installationer, i mapper på dit domænenavn.

   Altså i dette tilfælde installere WordPress på ditdomæne.dk/en/ og ditdomæne.dk/se/. For at “skifte” til et andet sprog kan du så blot oprette et brugerdefineret link i menuen, eller i en tekst widget.

   Jeg kan i øvrigt lige nævne at langt den bedste løsning er at købe separate domæner til de forskellige sprog. Dette både i forhold til brugerne, email-adresser og søgemaskineoptimering. :-)

   Svar
 4. Hej
  Jeg sidder og skriver et længere indlæg med billeder og tekst . Jeg bruger den gamle editor som du rådede mig til lidt længere oppe i mine spørgsmål .
  Det hele går fint …. jeg laver afstand mellem billeder og test ved at trykke ” enter ” .
  Pludselig langt ned i mit indlæg – kan jeg ikke længere lave afstand mellem billede og tekst …. uanset om jeg trykker ” enter ” 2-3 gange i min klade – så er billede og tekst uden afstand når jeg opdaterer …. hvad er der pludselig sket her ??

  Svar
  • Hejsa. Hvis har lavet mange rettelser / opsætninger kan der godt opstå fejl i den bagvedliggende kode. Koden din tekst er opbygget af kan ses ved klikke Ctrl+Shift+Alt+M.

   For at kunne rette evt. fejl i koden kræver det dog lidt basal viden om HTML.

   Alternativt kan du kopiere din tekst fra editoreren, slette indholdet, indsættes som rent tekst, og efterfølgende lave opsætningen igen.

   Hvis du indsætter tekst fra andre programmer skal det som sagt, altid indsættes som rent tekst. Hvordan dette gøres viser jeg i Installations video II.

   Bruges den nye editor kan der bruges blokke til opbygge dit layout, i det pågældende indlæg. :-)

   Svar
 5. Hej
  Findes der et plugin som jeg kan hente og installere , hvor folk kan tilmelde sig min side – altså følge min og få besked når der er nye indlæg ?

  Svar
  • Hejsa. Typisk vil man lave det med et nyhedsbrev – der så sættes op til automatisk at udsende de nyeste indlæg f.eks. en gang om måneden eller hver 14. dag. Hvordan du sætter et nyhedsbrev op kan du læse under guide til opsætning af nyhedsbrev :-)

   MailPoet som jeg anbefaler at bruge i artiklen har en “Indlægsnotifikationer” funktion, til automatisk udsendelse af information omkring nye indlæg.

   Svar
 6. Tak for hjælpen … det hjalp mig .
  Jeg har endnu et spørgsmål …… jeg har studeret alt hvad jeg kan finde om menuer … men alle forklarer kun hvordan man laver sin hovedmenu og trækker ” menuelementer ” over fra venstre kolonne i ” udseende/menuer ” …. Men hvordan opretter man de menu-elementer man vil trække over fra venstre side til hovedmenuerne ….

  Svar
  • Hej Poul. Du kan enten oprette sider eller indlæg. De vil så optræde under Tilføj menuelementer som henholdsvis Sider og Indlæg. Er dine sider eller indlæg oprettet som kladde vises de dog ikke.

   Du kan også oprette brugerdefinerede links og derved helt selv bestemme hvilken url der skal linkes til :-)

   Svar
 7. Jeg savner at kunne ligestille min tekst i den nye editor – altså få lige sider i teksten . Men har kun tre valgmuligheder i denne editor …. venste – center – højre :-(

  Hvad kan jeg gøre ?

  Svar
  • Hej Poul. Grunden til du ikke længere finder Text Justify i WordPress, er at rigtig mange i dag bruger deres mobil til at surfe på nettet. På en lille skærm og med korte liner vil Text Justify ganske enkelt gøre teksten langt mindre læsevenlig.

   Ønsker du stadig at bruge Justify skulle dette lille plugin kunne løse det for dig: https://wordpress.org/plugins/re-add-underline-justify/ :-)

   Svar
 8. Hej Anders,
  på en nyoprettet wp-side har jeg lavet en række sider, men når jeg går ned i menu er den spejlblank under ‘sider’. De dukker ganske enkelt ikke op. Foreløbigt er de kun lagt som kladder, men alligevel?
  Har du nogle gode bud.

  Svar
  • Hej Torben. Hvis dine sider er lagt som kladder er det derfor de ikke bliver vist. Hvis en side er sat til kladde eller privat, kan den ikke tilføjes en menu (under Udseende ->> Menuer). :-)

   Svar
 9. For at undgå at der kommer en drop-down menu, med alle de indlæg jeg har lagt i f.eks. “Artikler”. Så har jeg været nødt til at lave menue-felterne som “Kategorier” og derefter lave mine indlæg, så når jeg trykker på fanebladet, kommer jeg ind på “Artikler” hvor alle mine indlæg så bare kommer i rækkefølge.

  Er det den rigtige måde at gøre det på ift. evt. SEO? Eller bare generelt. For hvis jeg opretter hovedmenuerne som sider og derefter tilføjer mine indlæg, så bliver drop-down menuen mega lang til sidst, og jeg vil blot undgå en drop-down menu.

  Dette synes jeg ikke jeg kan læse om herinde?

  Vh.

  Svar
  • Hejsa. Ja, at have det i kategorier er den rigtige måde at gøre det på. Dropdown menuer bruger jeg praktisk talt aldrig, da jeg mener en gennemtænkt side kan opbygges med 5-8 menu punkter i toppen (som her på webdesigner.dk).

   Interne links i selve artiklerne / indlægene bruger jeg så til at guide brugeren hen til den information de har brug for. Laver du samtidig beskrivende link-tekster hjælper det både brugerne og søgemaskinerne til at finde ud af hvad de enkelte artikler / indlæg handler om :-)

   Svar
 10. Da jeg startede, var der et program der hed noget med probuilder, som ikke var et pluggin. Efter wordpress selv opdaterede er det væk.
  Alle alternativer pluggins er overhovedet ikke lige så nemme at bruge.
  Nogle evt. muligheder for at få det tilbage.
  MVH Balta

  Svar
  • Hejsa. Jeg kender ikke til en feature der hedder probuilder i forbindelse med WordPress, så der må jeg være dig svar skyldig.

   Svar
 11. Hej, jeg er ved at lave min hjemmeside – og har problemer med at få siderne i den rette rækkefølge – kan du mon hjælpe?

  F.eks. står siden “kontakt og priser” før “OM” og “parterapi”.

  Det er helt forkert :-(

  Bh Helle

  Svar
  • Hej Helle. Har du læst artiklen herover? Under overskriften “Hvordan laver jeg undermenuer og ændrer rækkefølgen i menuen” finder du nemlig svar. Ellers må du lige uddybe :-)

   Svar
 12. Hej Anders,
  Jeg har allerede en hjemmeside – som jeg er glad for – men ikke nødvendigvis god til selv at navigere og ændre i. Nu kunne jeg fx godt tænke mig at lave et underpunkt/undermenu til en af mine menuer (fanebladet) fra forsiden. Men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg gør, også selvom jeg har læst dit skriv om det. Kan du hjælpe?
  Mvh. Lene

  P.S. Menuen hedder Kurser og underpunktet skal hedder Journalskrivning.

  Svar
  • Hvad sker der når du gør som beskrevet i artiklen herover, kommer undermenuen blot ikke frem eller? :-)

   Svar
 13. Hejsa
  Jeg har problemer med ændringer i min sekundærmenu. Bruger temaet DIVI. Per default vil tlf og email placere sig til venstre i sekundærmenuen, men med den rette CSS-kodning har jeg fundet ud af placere dem til højre nu. Så langt så godt. Men derudover vil jeg også gerne placere links til FAQ og Onlinebooking til højre i sekundærmenuen – enten før eller efter tlf og mail. Mit problem er bare nu, at de ikke står med tilstrækkelig afstand til tlf og mail, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg gør. Kan du måske hjælpe mig på vej med det?? Mvh. Louise

  Svar
 14. Hejsa – jeg har en blog og bliver seriøst stresset over at mine indlæg bare fortsætter kilometer langt ned.. Kan man godt lave sider, som man fx ser på tøjhjemmesider osv.? I så fald ønsker jeg gerne den hjælp, for kan ikke selv regne ud hvordan det skal gøres haha.

  Håber at høre fra dig snarest muligt :D

  Venlig hilsen Rebecca

  Svar
  • Hej Rebecca. Det letteste er at finde et godt tema der lader dig bestemme hvad du vil have på forsiden. Genesis temaerne er ganske fleksible, når det kommer til tilpasning af de enkelte sektioner.

   Med Genesis temaerne kommer der automatisk nogle widgets og sektioner, hvor du så kan vælge hvilke kategorier du ønsker der skal vises, om der skal vises billeder, forfatter etc.

   Jeg har rigtig travlt for tiden, så derfor de lidt langsomme svar her på hjemmesiden. I løbet af et par måneder skulle alt dog gerne være tilbage til normalen. :-)

   Svar

Skriv en kommentar