Du skal i gang med at skrive et nyt blogindlæg. Men på skærmen foran dig, ser du blot et tomt dokument. Jeg har selv været der masser af gange. Følg layoutet herunder, så vil dine blogindlæg både få bedre struktur, og skille sig væsentligt ud fra mængden.
Lær hvordan du vælger det rette blogindlæg layout, skriver overskrifter dine læsere ikke kan modstå, skriver den perfekte introduktion, kommunikerer så dine læsere kan forstå dig, griber deres opmærksomhed og til sidst får dem til at foretage den handling du ønsker.
Indhold
Hvad er et godt blogindlæg layout?
At skrive et godt blogindlæg er ikke let, men det er heller ikke raketvidenskab. En væsentlig del af at skrive et godt blogindlæg handler om dit layout.
Hele dit blogindlæg skal være sammenhængende. Overskriften og introduktionen skal være fængslende, ellers vil dine læsere hurtigt forlade dit indlæg.
Selve teksten skal give læseren lige præcis det de søger. Til slut skal du give læseren troen på sig selv og herved få dem til at handle.
Herunder finder du den komplette guide til at skrive det perfekte blogindlæg:
Lav en overskrift dine læsere ikke kan modstå
Det absolut vigtigste element er overskriften. Du skal altid lave overskriften først, da overskriften sætte hele retningen for dit indlæg.
Overskriften er det første brugeren ser i Google og afgørende for om brugeren vælger at læse dit indlæg eller ej.
Brug derfor ekstra tid på din overskrift, skab noget der får læseren til at opsøge netop dine svar og anbefalinger.
Her får du mine bedste tricks til at skrive en super overskrift:
Stjæl fra de professionelle
Hvordan skriver du lettest gode overskrifter? Stjæl fra de bedste.
I årevis har reklamebureauer, aviser og dagblade testet hvilke overskrifter der sælger bedst. Selvom blogging er et andet medie, ja så er det stadigvæk mange af de samme teknikker der fanger læserne.
De letteste overskrifter at starte med, er dem der begynder med sådan eller hvordan
- Hvordan laver jeg en blog: Komplet guide for begyndere
- Sådan laver du en hjemmeside – Step-by-Step guide
- Sådan tjener du penge med AdSense (gratis guide 2020)
Overskrifter der indeholder lister
- 35 gratis linkbuilding muligheder til danske hjemmesider
- De 8 bedste blogging platforme
- Top 7 gratis WordPress temaer i 2020
- De 5 bedste gratis alternativer til Photoshop
Hold hvad du lover
Selvom du ser andre gøre det, så undgå at love mere end du kan holde. Det du skal arbejde på er at få dine læsere til at stole på dit brand. Det gør du ikke ved at skrive sensationelle clickbait overskrifter. Leverer du i stedet mere end du lover i din overskrift, ja så er du langt bedre stillet.
Hvor lang skal en overskrift være?
For at hele din overskrift bliver vist i søgeresultaterne i Google, må den ikke være for lang. Typisk vil omkring 60 tegn være passende. Er din overskrift for lang vil den blive forkortet, hvilket på ingen måde er optimalt.
Bliver din overskrift forkortet, vil der typisk være færrer der klikker på den. Det er dog en balance, da overskriften heller ikke må være for kort.
Bemærk at du godt kan have en forskellig overskrift i titlen på dit blogindlæg (det der bliver vist i Google) og så selve H1 overskriften i artiklen. Disse to overskrifter behøver altså ikke være den samme.
Det anbefales dog at overskrifterne ligger tæt op af hinanden, og indeholder dit primære søgeord. Dette er igen med til at vise brugerne, at de får det de forventer, efter de har klikket på linket i Google.
Skriv forskellige versioner af din overskrift
Jeg kan på det varmeste anbefale dig at skrive forskellige versioner af din overskrift. Herved vil det være meget let for dig, at se hvilken der fungere bedste i praksis.
Jo mere du leger med ordene, jo bedre bliver du til at skrive overskrifter der vækker nysgerrighed, er tydelige og klare i sproget og giver brugeren lyst til at læse mere.
Skriv en introduktion der fanger dine læsere
Du kender det sikkert: Du har klikket dig ind på en artikel, men fanger de første par linjer dig ikke, så er du lynhurtigt tilbage i Google.
Du har kun få sekunder og skal kæmpe for at brugeren ikke forlader din hjemmeside.
Nu hvor du har fået brugeren ind med din overskrift, så spiller introduktionen en kæmpe rolle.
Sæt dig i læserens sted
Det bedste du kan gøre er at sætte dig i læseren sted. Kan du se tingene fra deres perspektiv, og vise at du forstår deres problemer, står du rigtig stærkt.
Kan du samtidig lærer læseren hvordan de løser deres problem, rammer du hovedet på sømmet. Del de teknikker og værktøjer du selv har lært om i processen, hold ikke tilbage og giv læseren det vigtigste du har lært.
Start med en kort sætning eller et spørgsmål. Dette er en velkendt teknik som bruges af skribenter i stort set alle medier.
Går du f.eks. ind på dr.dk vil du se en kort tekst lige under overskriften. Denne tekst fortæller kort og præcist hvad artiklen handler om.
Når du skriver introduktionen til et blog indlæg, skal du sørge for at have en mere personlig vinkel. Samtidig skal din introduktion fortælle præcis hvad brugeren får ud af at læse dit indlæg.
Dette hænger sammen med at: når læseren har søgt på Google, leder de typisk efter svar på et spørgsmål. Dette gør sig langt fra altid gældende for et medie som dk.
Den korte sætning som start virker dog, uanset læserens intention.
Herefter uddyber du hvad læseren kan få ud af dit blogindlæg.
Hvor lang skal en introduktion være?
Start gerne med at skrive en introduktion på 150-200 ord. Forsøg så efterfølgende at skære ned til 100 ord eller mindre.
Du kan med fordel tilføje lidt frygt til din introduktion. Hvad bekymre dine læsere sig om? Hvad sker der i værste fald hvis de ikke løser deres problem?
Ved at skrive på denne måde viser du, at du forstår dine læsere. De føler du er ligesindet, fordi du forstår hvad det er de går igennem. Samtidig vil læseren være endnu mere motiveret til at finde en løsning.
Giv råd der er lette at forstå og svar på alle læsernes spørgsmål
Den bedste måde at få læserne til at vende tilbage til din blog, er at give dem mere end de forventer.
Du har fået brugerne til at klikke på din overskrift i Google, og har lokket længere ned på siden med din introduktion.
Det er nu du skal give dem alt det du har lovet – og mere til.
Mange bloggere bekymre sig om at give for meget væk i deres indlæg. I sidste ende er målet jo at få brugeren til at skrive sig op til nyhedsbrevet, købe et produkt, bestille coaching eller noget helt tredje.
Ved at give læseren mere end de regnede med, vil de se mere positivt på dig og dine produkter. Hvis du imponerer dem, giver dem gode råd og ikke spørg efter noget til gengæld, vil mange blive loyale følgere, og i sidste dine kunder.
Det er vigtigt at du leverer varen
Google kigger i høj grad på, hvad intentionen bag en søgning er. Matcher dit indlæg ikke søgeintentionen, får brugeren en dårlig oplevelse. Ligeledes ser Google på hvor længe brugeren bliver på dit indlæg, og hvordan de efterfølgende bevæger sig rundt på din hjemmeside.
Kommer næsten alle brugere direkte tilbage til Google, og det efter kort tid, ja så var dit indlæg nok ikke relevant for det pågældende søgeord.
Resultatet er så at dit indlæg bliver sendt længere ned i søgeresultaterne.
I Google analytics kan du se hvor længe brugerne i gennemsnit befinder sig på et givent indlæg. Dette er en rigtig god indikator for, om brugerne rent faktisk læser dine indlæg, eller blot klikker videre.
Her på webdesigner.dk finder du masser af gratis information og gode råd. Faktisk kunne du starte dit helt eget webbureau, baseret på den information du finder her på siden.
Jeg skriver ingen steder at jeg tilbyder freelance webdesign, priser, webdesign-pakker eller noget som helst andet.
Alligevel modtager jeg jævnligt mail fra brugere der spørger, om jeg ikke kan hjælpe dem med deres hjemmeside, mod betaling. Leverer du kvalitet og mere end læseren forventer, ja så vil det også med tiden resultere i kunder.
Skriv som du taler
Når du skriver dine blogindlæg skal det være i talesprog. Skriv som om du snakker med en god ven, giv alle dine bedste råd og gør alt hvad du kan for at hjælpe.
Fordelen ved et blogindlæg, er så at du kan opbygge en bedre struktur, sprog og pointer – ved løbende at lave forbedringer.
Hold styr på din overskrift og dine underoverskrifter
Når du skriver dit blogindlæg, er det vigtigt at dine underoverskrifter understøtter din overskrift.
Hver eneste sektion skal altså give svar på en del af den præmis, du stiller i din overskrift. Gør du ikke dette er chancen for at du mister læseren undervejs, forholdsvis stor.
Ud over dette er det sjældent vi læser et helt blogindlæg fra enden anden.
På nettet skanner vi oftest efter den information vi søger. Måske ligger det svar læseren søger i en af dine undersektioner, gør det så let som muligt at finde svaret.
Den lette måde at sikre en rød tråd i dine blogindlæg, er at lave en liste med alle underoverskrifterne. Giver de mening i forhold til din overskrift og holder de sig til emnet?
Slut med en peptalk
Vi er nu næsten i mål. Det sidste du skal gøre er at få læserne til at tro på, at de kan opnå det du lovede dem i din overskrift.
Giv læserne den information du søgte dengang du startede, og ikke vidste noget om emnet.
Vis dem at de skal gå i gang i dag, og at de kan nå deres mål – præcis som du har gjort. Uanset hvor hårdt de har kæmpet, er det nu de skal arbejde målrettet, så vil resultaterne komme.
Da jeg i sin tid startede med at lave hjemmesider, havde jeg reelt ingen viden. Jeg besluttede mig dog for at gå i gang alligevel.
De første sider jeg lavede var hjemmesider med AdSense annoncer på. Rigtig mange fortalte mig at AdSense kan man ikke tjene penge på mere, det løb er kørt, det er spild af tid osv.
Jeg fortsatte dog ufortrødent og blev ved med at skrive nye artikler og oprette nye niche hjemmesider. Resultatet var at jeg nåede op på at tjene over 4000 kr. om måneden, udelukkende med AdSense annoncer.
Sidenhen er jeg så skiftet over til affiliate marketing, har forbedret mine evner som skribent, optimeret mit workflow og startet mange nye projekter.
Hele pointen med min historie her, er at fortælle dig, at du også kan gøre din blog og dine indlæg til en succes. Det er bare med at blive ved, hele tiden forbedre dig, og ikke give op!
Kernen i din blog er dine tekster. Sæt derfor ind her og gør alt hvad du kan for at forbedre dine evner.
Med denne guide og det rette fokus, er du klar til at vinde kampen om læserne.
Hej Anders,
Jeg har nu fulgt dine guides et godt stykke hen af vejen og er givet mig i kast med egen hjemmeside :D Men jeg kan simpelthen ikke få min wordpress til at lave underoverskrifter jeg kan ikke få lov at lave teksten fed eller større. Jeg har “+” oppe i venstre hjørne men kan ikke klikke på det, kan du guide mig?
Hej Frederik. Fedt du er kommet i gang :-)
Har du prøvet med en anden browser? det lyder som om det kunne være et browser cache problem. Det kan også skyldes et af dine WordPress plugins, så prøv evt. at de-ativere dine plugins.
Virker det stadigvæk ikke, ville jeg at prøve med et af standart temaerne i WordPress. Nogle temaer skaber mærkelige problemer – også i admin.
Jeg ikke selv oplevet ikke at kunne indsætte nye blokke i editoren.