Som begynder kan det at skrive SEO venlige tekster, virke som noget der er svært og kompliceret at finde ud af. Det behøver det dog ikke at være.
Det vigtigste er at du fokuserer på dine læsere, men du skal ligeledes have styr på de tekniske elementer. Har du styr på begge dele, står du rigtig godt til at få gode placeringer i Google.
Jeg har tidligere skrevet om hvordan du skriver et godt blogindlæg. Jeg kan anbefale at læse den artikel først og så vender tilbage til denne artikel.
Indhold
Placer din H1 overskrift og manchet øverst på din side
Når du opretter din overskrift i et indlæg, vil den blive placeret inde i et H1 tag. Dette fortæller Google at dette er din vigtigste overskrift i dit indlæg. Du skal derfor sørge for at din overskrift indeholder dine vigtigste søgeord, for det indlæg du er ved at skrive.
Overskriften behøver ikke være det samme som din Title (den der vises i Google), og er heller ikke begrænset af antallet af karakterer du kan bruge. Sørg for at vælge et tema hvor din overskrift og manchet vises øverst i dit indlæg. Herved fanger du bedst muligt den besøgendes interesse.
Kun én H1 overskrift i dine blogindlæg
Du må kun bruge din H1 overskrift en gang pr. indlæg. Dine andre overskrifter skal være H2, H3 etc. således at du tydeligt viser Google hvad der er mest vigtigt, i dit indlæg.
I blog editoren i WordPress kan du let vælge om en overskrift skal være H2, H3 etc.
Brug i øvrigt gerne mange overskrifter i dine indlæg. Dette gør det let for brugeren at finde det de søger og giver dig en lavere bounce rate.
Optimér dine permanente links og behold dem
Selve url’en i dit indlæg bør indeholde det / de vigtigste søgeord. Adskil dine søgeord med en bindestreg (-) og skriv ikke datoer eller andre numre i dine url’er.
Herved vil brugerne og Google hurtigt kunne se hvad dit indlæg handler om. Når du først har besluttet dig for et url navn, må du ikke ændre det. Herved sikre du at hverken Google eller dine brugere møder døde url’er.
Både dine brugere og Google elsker indholdsfortegnelser
Som du kan se i toppen af denne artikel har jeg lavet en indholdsfortegnelse. Google (og andre søgemaskiner) elsker indholdsfortegnelser, da de giver et kort over indholdet og gør det let for Googles robotter at finde rundt.
Som en ekstra bonus gør indholdsfortegnelsen det også let for dine brugere, da de let kan springe ned til det indhold de er interesseret i. Dette er med til at holde dem længere på din hjemmeside.
Jeg bruger selv WordPress plugin’et Easy Table of Contents. Her indsætter du blot en shortcode og indholdsfortegnelsen dannes helt automatisk ud fra dine overskrifter.
Hurtig indlæsningshastighed er et must
Hvis din side er langsom til at indlæse går det ud over din SEO. Google ser i dag hastighed som et vigtigt ranking parameter.
Ud over dette kender du det sikkert: er en hjemmeside mere 1-2 sekunder om at indlæse, klikker du væk igen. Du skal derfor gøre alt hvad du kan, for at optimere din indlæsningshastighed.
Du kan enten bruge Googles eget værktøj: Page Speed Insights eller f.eks. Pingdom Tools. Begge værktøjer er gratis og viser dig hvad du skal gøre for at forbedre indlæsningshastigheden.
Hvis din WordPress side er langsom skyldes det ofte: manglende komprimering af dine billeder, dårlige plugins, dit tema eller at du ikke bruger et caching plugin.
Et responsive WordPress tema er vejen frem
Ud over de ting jeg allerede har nævnt, kigger Google også på om din hjemmeside vises korrekt på de mobile enheder. Du skal derfor sørge for at det WordPress tema du har valgt er responsive, og her ved er optimeret til de mobile enheder.
I dag bruge rigtig mange deres mobiltelefon til at gå på nettet. Vises din side ikke korrekt vil brugerne hurtigt forlade den, hvilket også ses negativt i Googles øjne.
I og med at Mobile-Friendly er prioriteret højt af Google, stiller de også et værktøj til rådighed: Google Mobile-Friendly Test
Brug billeder og illustrationer i dine tekster
Ved at bruge billeder i dine tekster kan du gøre dem mere spændende. Billeder kan samtidig hjælpe med at illustrere vigtige pointer. Før du uploader dine billeder i WordPress, skal du sørger for at navngive dem korrekt.
Med dette mener jeg at selve filnavnet på dine billeder, skal indeholde vigtige søgeord. Navngiv dine billeder med unikke søgeord der beskriver hvad billedet viser. Ligesom med dine url’er adskiller du dine søgeord med en bindestreg (-).
Dette er igen med til at fortælle hvad dit indlæg handler om, og du øger samtidig dine chancer for at få besøgende fra Google Image Search. Indsæt også unikke titler og alt tags på alle dine billeder.
Sørg for at have en forfatter profil
Det er en rigtig god ide at have en boks, der fortæller lidt om forfatteren. Ud over teksten må der gerne være et billede. Dette er med til at skabe autoritet, personlighed og ikke mindst gennemsigtighed.
Ved at der både står navn og er et billede i bunden af alle dine indlæg, skaber du en bedre relation til dine læsere.
I /wp-admin/ kan du under de enkelte Brugere, indtaste “Biografisk Info”. I de fleste WordPress temaer kan du efterfølgende vælge at “author bio” skal vises. Vil du have et billede i Bio kan du bruge plugin’et Simple Author Box.
Har du en personlig blog er mit råd at have en bio med et billede i højre menu, så den altid er synlig for brugerne. Til dette kan du bruge et plugin som Meks Smart Author Widget eller blot en standard HTML widget.
Google kan godt lide FAQ’er med Schema Markup
Du har nok lagt mærke til at nogle søgeresultater i Google har svar på spørgsmål under sig. At have denne ekstra plads i søgeresultaterne, kan give dig en langt højere CTR (Click Through Rate) og derigennem også bedre placeringer.
I WordPress er det meget let at lave en FAQ med den rette data markup. Det er blot at installere et plugin som WP FAQ Schema Markup for SEO. Her efter vil du let kunne indsætte FAQ’er i dine indlæg med de rette rich snippets.
Vis relaterede indlæg og få brugerne til at blive
Hvis du kigger i bunden af denne artikel vil du se at jeg linker til relaterede artikler. Dette er med til at holde brugerne på siden. Det er en let og elegant måde at hjælpe brugere, så de kan finde den relevante information så hurtigt som muligt.
I WordPress findes der masser af plugins til dette formål. Her på siden bruger jeg Yet Another Related Posts Plugin, hvilket er både hurtigt og ganske fleksibelt.
Det er med WordPress relativt simpelt at få styr på den tekniske del af din SEO. Hvis du følger rådene jeg har givet dig herover, står du rigtig stærk – og har en langt bedre chance for at komme til tops i Google!