Flytning af blog fra WordPress.com til eget webhotel

WordPress.com til WordPress.org - Flytning af blogHar du startet en blog på WordPress.com, men ønsker at flytte over på dit eget webhotel, er denne artikel til skrevet dig.

Denne artikel handler ikke om forskellen er på WordPress.com og WordPress.org, men er en guide til hvordan du får flyttet alt indholdet fra din WordPress.com blog, og over på dit eget webhotel og domæne.

1) Eksport af data fra din WordPress.com konto

Det første du skal gøre er at logge ind på WordPress kontrolpanelet hos WordPress.com. Vælg nu Værktøjer->> Eksporter. Efter du har klikket på eksporter vil du blive taget til en side hvor du kan vælge Gratis eller “Guided Transfer”. Vælg den gratis version ved at klikke på “Eksporter”.

wordpresseksport2

På den næste side vælger du “All content” og klikker på “Download Eksportfil”. Du vil nu downloade en .xml fil med alt indholdet fra din blog.

wordpresseksport1

2) Bestilling af webhotel, domænenavn og oprettelse af egen WordPress blog

Det næste du skal gøre er at finde et godt webhotel hvor din blog skal flyttes over på. Jeg kan på det varmeste anbefale Simply, da de leverer en stabil løsning til en rigtig god pris (18,- pr. mnd.) Følg derfor videoen herunder før du går videre i guiden.

Før du begynder så gå ind på Simply her, så er du klar til start.

Bemærk: Har du allerede et domænenavn hos WordPress.com som du ønsker at bruge fremadrettet skal du indtaste dette domæne under bestillingen af webhotellet hos Simply og efterfølgende vælge “Bestil flytning til Simply”. Efter webhotellet er oprettet får du en midlertidig url hvor du kan få adgang til din hjemmeside (findes i oprettelses mail’en eller i kontrolpanelet hos Simply).

3) Importering af indhold fra WordPress.com til eget webhotel

For at importere indholdet fra WordPress.com til din egen WordPress.org installation skal du logge i kontrolpanelet på din nye WordPress installation (som du har oprettet ved at følge videoen herover). Efter du er logget ind på kontrolpanelet skal du klikke på Værktøjer ->> Importer ->> WordPress.

wordpresseksport3

WordPress beder dig nu om at installerer et plugin der hedder “WordPress Importer”. Installer derfor plugin’et og klik “Aktiver plugin & kør import-funktion”.

wordpresseksport4

Klik nu på “Vælg fil” og vælg den xml du downloadede fra WordPress.com. Klik til sidst på “Upload fil og importer”.

Der kommer nu en ny side frem og under: “assign post to an existing user” skal du vælge admin eller det brugernavn du nu har oprettet din blog med hos Simply. Sørg også for at der er et flueben i “Download and import file attachments”. Indholdet fra din blog bliver nu importeret til din nye WordPress installation.

wordpresseksport5

4) De-aktivering af blog hos WordPress.com

Det sidste du nu mangler er at sætte din blog til privat således at du ikke bliver straffet i Google for at have dine artikler liggende to steder (dublicate content penalty).

Dette gøres i kontrolpanelet på din WordPress.com blog under Indstillinger ->> Læsning. Find nu punket “Sidens Synlighed” og vælg “I would like my site to be private, visible only to myself and users I choose” og gem ændringen.

5) Søgemaskiner og viderestilling af brugere

Typisk vil man ved flyting af en hjemmeside til et nyt domænenavn sætte et redirect op således at brugerne automatisk bliver viderestillet direkte til den givne artikel på det nye webhotel. Normalt gøres dette med en .htaccess fil på det gamle webhotel. Dette har du dog ikke mulighed for hos WordPress.com og den eneste mulighed er derfor at betale for en ekstra service hos WordPress.com.

Denne service hedder Offsite Redirect og findes i WodPress butikken der findes ved at klikke på menupunktet “Store” i dit WordPress kontrolpanel . Som det kan ses i butikken koster det $13 om året at have en viderestilling sat på.

Flytter du hele din side, beholder alle url’er som de er nu, og bruger dit nuværende domænenavn, vil vidrestiling ikke relevant for dig. Du skal dog huske at opdatere DNS, således at dit domænenavn henviser til dit nye webhotel.

Ændringer af DNS indstillinger ved flytning af eksisterende domænenavn hos WordPress.com

Såfremt du har et .com domænenavn liggende hos WordPress.com og ønsker at beholde dette kan du læsere videre herunder om hvad du skal være opmærksom på.

Har du registret et .com domæne til din blog hos WordPress.com skal DNS indstillingerne ændres således at dit domæne peger hen på det nye webhotel. Ellers vil dine brugere som hidtil blive henvist til din blog som ligger hos WordPress.com.

Hvordan du ændrer DNS indstillingerne på dit domæne hos WordPress.com, kan du læse mere om på WordPress.com under Setting Custom A Records. Bemærk at efter du har ændret dine DNS indstillinger, således at DNS serveren peger hen på dit nye webhotel, kan der gå op til 24 timer før ændringerne træder i kraft.

Du har nu fået flyttet indholdet fra din WordPress.com blog til dit eget webhotel og domæne.

11 kommentarer til “Flytning af blog fra WordPress.com til eget webhotel”

 1. Hej Anders

  Jeg har brugt din fremragende video til at flytte min blog fra wordpress.com til wordpress.org og alting klappet og fungeret fint d. 24. Oktober 2015 da jeg lavede sidste blogindlæg på min wordpress.com side og sagde farvel og smækkede med døren.

  Herefter gik jeg over på min wordpress.org blog som jeg har oprettet med hjælp fra dig – og lavede et nyt indlæg og alt var skønt. Jeg oprettet en template, plugins og lavede den svedigste side.

  Den 26. Oktober logger jeg ind igen, laver en kladde og logger ud igen.

  D. 7. November logger jeg så ind igen, eller forsøger at logge ind igen, fordi jeg vil lave kladden færdig og får følgende fejlmelding: Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function ‘preview_theme’ not found or invalid function name in /var/www/deirdreannroberts.dk/public_html/wordpress.org/wp-includes/plugin.php on line 496

  Fatal error: Call to undefined function wp_roles() in /var/www/deirdreannroberts.dk/public_html/wordpress.org/wp-includes/user.php on line 1383

  Riiiimelig presset over dét har jeg nu prøvet at logge ind så mange gange at jeg til sidste begyndte at tvivl på at min One Password App som er knivskarp, egentlig fungerede korrekt! (Hvilket den naturligvis gør)

  Nu er jeg så kommet så langt frem som at jeg slet ikke kan se noget når jeg går ind på mit domæne (deirdreannroberts.dk)

  Lidt længere henne i processen er jeg nu kommet så langt at jeg kan logge ind men ALT er simpelthen væk – ALT, alles…… *prøver ikke at græde af arrigskab!*

  Så nu er mit magiske spørgsmål, hvad fanden i hulen i #€%&/()=? har jeg gjort forkert???
  – og endnu mere vigtigt, hvordan i #€%&/()= får jeg det hele genskabt??

  Og SKULLE sådan noget ske en anden gang, hvilken måde er så den bedste måde at kører en solid back-up på?

  På forhånd tak fra et mega presset menneske!

  Deirdre-Ann

  Svar
  • Hejsa. Den første fejl du beskiver virker som et problem med dit tema eller et plugin. Mit første bud ville derfor have været at gen-uploade dit tema direkte via FTP.

   Skyldes problemet måske et plugin kan det anbefales at logge ind via FTP og om-døbe plugin biblioteket i wordpress installation (wp-contents/plugins til f.eks plugins.hold). Herved bliver ingen af de installerede plugins indlæst.

   Med hensyn til back-up af WordPress anbefaler jeg som du kan se under de bedste wordpress plugins BackWpUp.

   Hvordan alt indholdet er forsvundet må jeg være svar skyldig når jeg ikke selv har siddet med det, men det er da godt nok træls for dig at det hele er væk. Men du må jo have xml filen liggende et sted og stadigvæk have adgang til din konto på wordpress.com?

   Du kan prøve at tage fat i Simply, da de laver backups af deres webhoteller, jeg mener de tager et gebyr for at genoprette data.

   Svar
 2. Jeg har lige begået den fejl, ikke at vide at der var en forskel på wordpress.com og wordpress.org. Har oprettet mit domæne og betalt for det via wordpress.com. Jeg skal starte en webshop, og kunne med det samme se, at jeg ikke kunne installere et plugin nogle stedet, så jeg undersøgte det nærmere og fandt ud af at jeg havde begået en brøler.

  Problemet er, at min side ikke ser ud som i den engelske anvisning for “flytning af domæne” og jeg har ikke ovenstående i min værktøjslinje.

  Jeg skal have siden op at køre her i starten af december, så jeg er lidt presset! Håber I kan hjælpe.

  Mvh Kirstine

  Svar
   • Der var sket en fejl, jeg har fundet den viste værktøjslinje nu. Skulle oprette et “blogindlæg” før den kom frem.

    Mit spørgsmål går derfor på, hvordan jeg gør når jeg allerede har et .com domæne? Som jeg ovenikøbet har købt via wordpress? Kan jeg stadig flytte det til Simply? Og det er vel ikke dk-hostmaster der har med .com domæner at gøre?

    Mvh

    Svar

Skriv en kommentar