De bedste WordPress plugins – Plugins alle WordPress blogs bør have

Der findes over 20.000 WordPress plugins og der kommer hele tiden nye til. Som nybegynder kan det derfor være svært at finde hoved og hale i det hele. I denne artikel finder du de bedste plugins som jeg anbefaler alle at installere.

Yoast SEO – Bedste Seo Plugin til WordPress

Dette er et af de bedste og mest anerkendte SEO plugins til WordPress. Fordelen ved WordPress SEO i forhold til de mange andre WordPress SEO plugins er at du får forslag til forbedringer i dine indlæg.

Hver gang du skriver et indlæg får du at vide hvad du kan gøre bedre med hensyn til SEO. Gør du det hele optimalt får du en grøn markering. Dette plugin sikre altså at hvert eneste af indlæg er optimeret bedst muligt.

Askimet – Beskytter effektivt din hjemme mod spam

Hos de fleste webhotel udbydere bliver dette plugin automatisk installeret hvis du bruger 1-klik-installation. Dette er med god grund da du ellers vil få masser af spam kommentarer på din hjemmeside.

Advanced TinyMCE – Opgraderet redigering i Admin

Den Word lignende editor du bruger til at skrive indlæg i WordPress hedder TinyMCE. Som standart er lagt fra alle funktioner aktiveret og dette kan TinyMCE råde bod på. F.eks. kan du aktivere muligheden for nemt at lave H1, H2, H3 etc., overskrifter, hvilket er vigtigt med hensyn til søgemaskineoptimeringen af dine overskrifter.

Wordfence – Sikkerhedsplugin til WordPress

Det er i dag vigtigt at du installere et sikkerhedsplugin på din hjemmeside. I og med at flere og flere benytter WordPress til at lave deres hjemmeside i, er der også flere uvedkommende der prøver at få adgang til din hjemmeside. WordFence hjælpe dig godt på vej, men jeg vil stadig anbefale dig at læse mere om hvordan du sikrer din WordPress blog.

Comet Cache – Gør din WordPress hjemmeside langt hurtigere

At have en hurtig hjemmesider er også yderst vigtigt. Du kender det selv, hænger en hjemmeside i 3-4 sekunder klikker du hurtigt videre og finder dine informationer et andet sted.

I stedet for at dine sider bliver generet dynamisk bliver de cached, hvilket gør indlæsningstiden af alle dine sider langt hurtigere. Hastigheden har også betydning for din placering i Googles søgeresultater.

Jeg brugte i mange år W3 Total Cache, men har nu skiftet over, da Comet Cache er så meget lettere at sætte op. Og så er Comet Cache endda lidt hurtigere.

Vil du gøre din WordPress blog hurtigere er Comet Cache et af de bedste plugins til formålet.

KK Star Rating – Giv dine indlæg stjerner

Nu tænker du måske der er mærkeligt at have et rating plugin med på listen over de vigtigste WordPress plugins, men det er med god grund. Ved at lade brugerne rate dine indlæg med KK Star Rating kan dine indlæg også få de små gule stjerner du ser i Googles søgeresultater.

Dette skaber ekstra fokus på dine artikler i søgeresultaterne. Ud over dette giver det dig en ide om hvilke type indlæg dine brugere bedst kan lide. Med dine ratings som udgangspunkt kan du så optimere dit emne valg, opbygningen af dine artikler og forbedre dine overskrifter.

Laver du anmeldelser på din hjemmeside kan jeg i øvrigt anbefale det plugin som hedder WP Review. Herved kan du let tilføje stjerner, procenter eller point i forskellige kategorier.

BackWpUp – Lav nemt og hurtigt backup af din hjemmeside

Dette lille plugin gør det muligt for dig at få sendt en backup af din WordPress database hver eneste dag. Skulle uheldet være ude har du altså en backup af alt indhold på din blog. Husk også jævnligt at tage backup af filer på dit webhotel via FTP

WBForms

Med WBForms er det nemt og hurtigt at oprette kontaktformularer i WordPress.

Jeg har tidligere anbefalet Contact form 7, men er nu selv gået over til at bruge WBForms i stedet. Selve koden er bedre strukturen og der er ingen af mystiske fejl, der til tider kunne opstå i Contact form 7.

Pretty links – Perfekt til alle affiliates

Har du affiliate links på din blog eller WordPress hjemmeside er Pretty links ikke til at komme uden om. Med dette plugin kan lave pæne url’er til dine affiliate links (giver højere CTR) og fortæller dig samtidig hvor mange kliks du har fået og meget andet.

Mit bud på de bedste WordPress plugins

Som det kan ses er der en del forskellige plugins jeg anbefaler. De nævnte plugins er dog med til at forbedre din blog på mange forskellige måder. Med disse plugins installeret øger du væsentligt chancerne for at din hjemmeside bliver en succes.

31 kommentarer til “De bedste WordPress plugins – Plugins alle WordPress blogs bør have”

 1. Hej Anders
  Jeg har brug for et simpelt set-up til login sider. Jeg har et website til en grundejerforening, hvor medlemmer skal kunne logge ind og se information, som vi ikke ønsker at dele med alle. Jeg går ud fra at jeg skal vælge et plugin? Hvad kan du anbefale?

  På forhånd tak,
  Bettina

  Svar
 2. Hej Anders
  Hvordan opsætter man en alias hjemmeside til eksisterende web-hotel. Nyt domæne er købt og sat op hos Simply, men jeg ikke se noget på mit webhotel.
  Mh
  Eva

  Svar
  • Hej Eva.
   Når du er logget ind på din konto hos simply, skal du klikke på “Website” i venstre menu ->> derefter finder du punktet “Domænealias” ->> efter du har klikket på det, finder du i toppen knappen “Opret nyt domæne alias” :-D

   Svar
   • Hej Anders
    Tak for hurtig tilbagemelding :-)
    Jeg har allerede oprettet alias domænet hos Simply, men jeg kan ikke se det i WordPress.
    Mh
    Eva

    Svar
    • Når du opretter et domænealias er det som en separat hjemmeside (der dog ligger på samme webhotel, men i en anden mappe), du kan derfor ikke se domænet i WordPress.

     Du skal derimod installerer WordPress eller andet CMS (Content Management System) via kontrolpanelet hos Simply, under 1-klik-installation. Den installation vil så fungere som sin helt egen hjemmeside.

     Svar
  • Hej Lars. Jeg kiggede selv på en del forskkellige testimonial / quote plugins for et stykke tid siden, jeg valgte dog i sidste ende at indsætte som ren tekst. Dette skyldes at jeg de plugins jeg kunne finde gjorde indlæsningen af siden langsommere eller at layoutet ikke kunne ændres.

   Andre plugins havde problemer med det caching plugin jeg bruger.

   Måske der findes nogle gode testimonial plugins der ude, jeg har bare ikke fundet dem :-)

   Svar
  • Hej Mira. Jeg bruger selv W3 Total Cache, det tager dog noget tid at sætte op, da der er rigtig mange indstillinger. Jeg vil mene at W3 har den største fleksibilitet, men kan virke ganske teknisk for begynderen. Med den rette opsætning vil du kunne få gode resultater med begge plugins. :-D

   Svar
  • Hej Malini. Det letteste er at linke til dokumentet på din hjemmeside. Her på siden gør jeg det sådan at når brugeren bekræfter sin tilmelding, ved at klikke på et link i mailen, bliver de sendt til en skjult side på webdesigner.dk. Her kan de så downloade PDF’en ved at klikke på et helt almindeligt link.

   Jeg bruger selv mailpoet til mit nyhedsbrev og det er forholdsvis let at sætte op. Læs evt. den komplette guide til at lave et nyhedsbrev :-)

   Svar
 3. Hej Anders,
  Tak for dine gode indlæg. Jeg er netop ved at oprette en side for en ny upcoming festival. Jeg er relativ ny i feltet, så derfor kunne jeg bruge nogle gode råd.

  Ved du om der er nogle temaer der er lavet til dette (eller et lignende formål?) og kender du nogle plug-ins der er gode til at integrere Spotify, iCloud og youtube?

  Jeg vil også gerne have en event calender plugin. Udvalget er stort her, men svært at overskue hvilket der er gode. Har du et bud?

  Jeg skal Have et Line up med de kunstnere der kommer, hvoraf jeg godt ville have et plugin, hvoraf kunstnerne kunne vises med billeder, og at man så kunne klikke på dem og der kom en popup med mere info. De måtte gerne kunne sorteres i kategorier. Kender du et godt plugin til dette? Skal fungere lidt a la det på tinderbox: http://www.tinderbox.dk/kunstnere/axwell-ingrosso.

  I den samme forbindelse kunne det være fedt hvis du også kendte et plugin der kunne gøre så man kunne vise nogle af kunstnerne på forsiden og så kunne klikke på “se alle”. Igen a la tinderbox forside.

  Svar
  • Med hensyn til Spotify, iCloud og youtube kan du bare søge i plugins via admin så dukker de op :-)

   Jeg har ikke selv brugt en event calender og kan derfor ikke på stående fod give dig et bud. Min start ville derfor være en søgning på Google efter “top 10 event calenders plugins wordpress”

   Hvis du vælger højreklikker i din browser og vælger “vis siden kildekode” (firefox) kan du i koden se at sitet er lavet i WordPress. Hermed kan du også se hvilke plugins de har brugt til at opbygget sitet med.

   Måske er nogle af dem “cutom made”, men de fleste er sikkert gratis downloads. Det kræver lidt at finde ud af hvilke plugins de har brugt – du kan prøve at kigge på det ellers må du alliere dig med en kode nørd. :-D

   Svar
 4. Hej Anders.
  Først vil jeg sige tak for al den viden du deler ud med rund hånd om wordpress her på siden. Det er meget brugbart, og jeg er særligt begejstret for dine indlæg om Genesis.

  Jeg har dog her et spørgsmål vedr. plugins, som jeg håber du kan hjælpe med.

  Der jeg leder efter er et plugin til sociale ikoner, som udover de normale facebook, Google+, Twitter ijkoner, også indeholder facebook/Google+/Twitter share og like-knapper.

  Jeg har ikke kunnet finde et plugin som har det hele, og har derfor brugt forskellige plugins.

  Og hvad er det forrersten et plugin du benytter til at dele på social medier – jeg kan godt lide den skråskriftlignende tekst man kan sætte ind.

  På forhånd mange tak for svaret :o)

  Hilsen Troels

  Svar
  • Hej Troels. Godt at du kan bruge sitet her. Jeg arbejder på nogle flere artikler om Genesis, da en hel del efterhånden har valgt at bruge netop disse temaer til deres hjemmesider.

   Jeg kender ikke et plugin der kan det du efterspørger. Det vigtigste er dog også at det er muligt at dele indlæg, da dette bliver set af langt flere i deres news stream.

   Det plugin jeg bruger her på sitet hedder Simple Share Buttons Adder. Ellers skulle Shareaholic også være godt, det har jeg dog ikke selv brugt :-)

   Svar
   • Hej Anders.
    Tusind tak. Simple Share Buttons Adder var lige det plug-in jeg ledte efter. Jeg har kørt det igennem og det er helt fint. Jeg strander på et enkelt punkt – hvor i pluginet indsætter man URL-link til sine sociale profiler?. Måske er det helt ligetil, jeg kan bare ikke se, hvor det gøres.

    Jeg vil glæde mig til at læse dine indlæg om Genesis, som jeg også selv foretrækker. Forresten, på Studiopress hjemmeside kan man findes “third party themes” – måske du ved hvad det betyder?

    Endnu engang mange tak for en god side med masser af godt indhold.

    Hilsen Troels

    Svar
    • Med Simple Share Buttons Adder indsætter du ikke links til dine sociale profiler, da brugeren jo deler artiklen på deres egen profil. Efter brugeren har delt en given artikel vil link og beskrivelse af artiklen så vises i deres egen stream (og derved også nogle af deres venners stream).

     Med hensyn til “third party themes” er det såmænd bare temaer der er lavet af andre end teamet bag studiopress. Deres “third party themes” er også baseret på Genesis frameworket og derved ligeså stabile som de temaer studiopress teamet selv designer. :-)

     Svar
 5. Jeps,jeg er med på hvor jeg finder koden, udfordringen er hvor jeg skal plogge den ind… :-)

  Foreningen fattes penge, så vi opererer pt. udelukkende med free of charge komponenter, derfor bare et standard WP tema – og jeg kan ikke se at der er tilsvarende options for dem….

  Men har nu installeret et Google Analytics by Yoast plugin (kunne ikke finde lige det du anbefaler..?) og ser nærmere på det.

  Igen – tak for din tid og hjælp!

  Svar
 6. Hej Anders –

  den væsentligste grund er, at jeg gerne vil holde det så simpelt som muligt; jeg er relativt grøn i denne sammenhæng, og sådan et plugin der bare skal sættes op, er jo let at gå til, når man endnu ikke har kastet sig ud i kodning… ;-)

  Jeg har kigget lidt på Analytics, oprettet en konto, og fået et tracking id, men må indrømme at jeg ikke er helt sikker på, hvor – og præcis hvad – præcis jeg skal lægge ind på siden, for at aktivere trackingen?

  Endnu engang tak for al din hjælp!!

  Mvh. Dorte

  Svar
  • Det du skal bruge fra din Analytics konto er sporingskoden. Denne findes i Analytics ved at klikke på “Administrator” ->> “Sporingsoplysninger” ->> “Sporingskode”.

   Herefter kopiere du alt koden i feltet under teksten “Dette er din sporingskode. Kopiér og indsæt den i koden på alle de sider, du ønsker at spore”

   Denne kode skal så indsættes under indstillingerne i dit tema. Kører du med Genesis gøres dette i wp-admin under “Genesis” ->> “Temaindstillinger” ->> i feltet under “Header og Footer scripts”.

   Efter du har indsat koden skal der i Analytics på siden “Sporingskode” nu stå “Status: modtager data”. :-)

   Alternativet er at installere et plug-in til Analytics. Dette kan du læse mere om under Hvad er Google Analytics

   Svar
 7. Hej Anders!

  har du en anbefaling af et – simpelt – visitor counter plugin; jeg har brugt Simple Visitors Counter, men den er ikke testet kompatibel med 4.1, og ser ikke ud til at blive opdateret længere.

  Den virker stadig, men jeg er lidt loren ved at benytte “usupporteret” kode, særlig da der i dette tilfælde er tale om side, der ikke er min egen.

  Har set på StatCounter, men den er måske lige en anelse over kill, og så har jeg forsøgt med Online Counter; den er godt nok heller ikke testet med 4.1 men ser dog ud til at blive arbejdet på – til gengæld giver fejl ved forsøg på opsætning, både i ver. 3.9 og 4.1….

  Mvh. Dorte

  Svar
  • Nu ved ikke om der er en specifik grund til du gerne vil have visitor counter plugin til WordPress? Men jeg ville oprette en gratis Google analytics konto i stedet for. Dette anbefaler jeg af flere grunde:

   1) Du er sikker på du får en yderst præcis tracking, hvilket ikke er tilfældet med alle plugins

   2) Du opsamler masser af data som du måske kan få brug for senere. Jo flere informationer du har om dine besøgnede des bedre hjemmeside kan du lave.

   3) Du undgår endnu et plugin der skal have bruge resurser på serveren, hvilket i sidste ende er med til at gøre din hjemmeside hurtigere

   4) Analytics kan bruges til tusind andre ting og er et værktøj som dette er guld værd for alle hjemmesideejere.

   Jeg kan godt se fordelen i at kunne se besøgs-data direkte fra wp-admin, men Analytics er også nemt at bruge og meget mere detaljeret :-D

   Svar
 8. Hej webdesigner
  Jeg er i gang med at lave nyt websted i wordpress og har i den forbindelse et spørgmål, som jeg håber i kan hjælpe mig med. Hvad hedder de små “ikoner” der kommer ind fra siden på nogle hjemmesider – eks. http://www.wtmlondon.com. På dette site fungerer de eks. som link til kontakt mv.. Det næste spørgsmål er så, om hvordan sådanne nogle laves? Findes der evt. et plugin.
  Vh. John

  Svar
  • Jeg kender ikke på stående fod et plugin der kan det du efterspørger, men du kan prøve at søge i admin under wordpress plugins med teksten “floating menu” eller “floating bar” og se om der ikke skulle være et eller andet du kan bruge :-)

   Svar
 9. Det vil jeg gøre – i mellemtiden har Simply nemlig svaret, at “Vi tilbyder ikke adgang til mysql eller mysqldump”.

  Mit valg af WP DBmanager var udelukkende baseret din anbefaling, så jeg har ingen særlige præferencer! :-)

  Svar
 10. OK – kan efter at ha’ gravet lidt mere se, at de 2 sql-filer nok må være input snarere end output, så jeg skal ha’ fat i eksisterende path’s, som autodetect ikke finder…

  Iflg. Simply’s supportside er det åbenbart ikke “bare”:

  Stien til mysqldump
  Du kan ikke tilgå mysqldump eller andre mysql binær filer fra dit webhotel.
  Webserver og MySQL server er ikke samme server, og derfor kan webserveren ikke se eller tilgå filerne på MySQL serveren.
  Brug i stedet phpMyAdmin, eller find alternative scripts der ikke er afhængig af mysqldump programmet.

  Men hvis jeg har forstået dig rigtigt, bruger du samme konstellation, så går ud fra at det kan lade sig gøre på en eller anden måde….?

  Mvh. Dorte

  Svar
 11. Hjææælp – så er den gal igen….

  Har nu installeret WP DBmanager; efter at have oprettet 3 mapper, er jeg nu nået frem til en status der ser sådan ud:

  Checking Backup Status

  Checking Backup Folder (/var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/backup-db) …
  Backup folder exists
  Backup folder is writable

  Checking MYSQL Dump Path (/var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/backup-db/mysqldump) …
  MYSQL dump path exists.

  Checking MYSQL Path (/var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/backup-db/mysql) …
  MYSQL path exists.

  Checking PHP Functions (passthru(), system() and exec()) …
  passthru() enabled.
  system() enabled.
  exec() enabled.

  Excellent. You Are Good To Go.

  Note: The checking of backup status is still undergoing testing, it may not be accurate.

  Men når jeg forsøger at køre backuppen, får jeg flg:
  Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for /var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/backup-db/1408717781_-_hejreskov_dk_db.sql in /var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-dbmanager/database-backup.php on line 54

  Warning: unlink(/var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/backup-db/1408717781_-_hejreskov_dk_db.sql) [function.unlink]: No such file or directory in /var/www/hejreskov.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-dbmanager/database-backup.php on line 55

  Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad der sker; så vidt jeg kan se, fejler den på at den ikke kan finde backupfilen – men den bliver vel ikke skabt, før backuppen er kørt, eller…??

  Endnu engang tak for din tålmodighed… :-)

  Mvh. Dorte

  Svar

Skriv en kommentar