Hvad er et godt emne til min hjemmeside?

Især som begynder er det vigtigt at vælge det rigtige emne fra starten. Hvis du vælger at skrive om et emne du ikke har nogen interesse i eller viden om kan du risikere at fremstå som utroværdig. Troværdighed er et af de vigtigste elementer når det kommer til at få succes med din hjemmeside.

Værdifuld information får dine besøgende til at vende tilbage

Hvis dine besøgende stoler på dig og du samtidig giver dem noget unikt, vil de vende tilbage for at besøge din hjemmeside. Gør du det rigtig godt vil de også anbefale din hjemmeside til andre, hvilket er en af de bedste former for reklame. Lav en hjemmeside der kombinere dine interesser, passion og viden – så er du godt på vej til at lave en succesfuld hjemmeside.

“Uanset hvilket emne du vælger, så sørg for du har passion for det du vil skrive om. Din passion vil gøre det meget lettere og ikke mindst sjovere at lave glimrende indhold til din hjemmeside”

Vælg et specifikt emne og hold fast i det emne

Når du starter en hjemmeside er det bedste at vælge en specifikt emne og holde dig til det. Grunden til dette er at du højst sandsynligt er oppe i mod ind til flere veletablerede hjemmesider. Inden for de bredere emner vil dine chancer, især i starten, for at blive set være minimal. Din styrke vil være din dybdegående / præcise viden om dit emne (niche).

Senere når du så har haft moderat succes kan du begynde at sprede dig ud over de mere generelle emner. Lad f.eks. være med at lave en hjemmeside om computere. Lav i stedet en hjemmeside om PDA’er, mini notebooks, Macbooks etc. Arbejder du på en international side (engelsk) kan det endda være nødvendigt at være endnu mere specifik. Skriv f.eks. om “mini notebooks for girls”. Jo mere specifik du er (til en hvis grænse) jo mere vil du skille dig ud fra mængden og fremstå som eksperten inden for din niche – og dette er præcis det vi ønsker at opnå.

At tage udgangspunkt i menneskets basale fremdrifter er et plus

Der er to kræfter vi som mennesker underbevist lever efter. Vi vil gerne undgå smerte og opleve fryd / velbehag. De bedste hjemmesider handler derfor om menneskelige problemer og det vi ønsker at opnå. Kærlighed, styrke, sikkerhed, at tjene penge, parforhold, helbred og selvhjælp er derfor gode steder at starte.

Lav en liste over emner / nicher du har en passion for

Det du skal gøre nu er at lave en liste med mulige emner du kan skrive om. Alle ved et eller andet som andre kan få noget ud af at læse om.

Hvis du ikke kan komme på nogle emner der vil være passende for en hjemmeside (hvis den givne niche er for specifik eller at der ikke er nogen som helst mulighed for at tjene penge i nichen) så lav en liste over ting som du altid gerne har ville lære mere om, men aldrig har fået taget dig sammen til at lære.

Denne tilgang vil kræve mere arbejde fra din side – hver eneste gang du skal skrive en artikel er du nødt til at lave research, selv når du vil skrive en simpel artikel. Det kan dog godt lade sig gøre opbygge en masse indhold omkring et emne du ikke ved ret meget om på nuværende tidspunkt.

Efter du har valgt et emne / niche er du klar til lave din egen hjemmeside.

Note: at vælge et emne du ikke har den basale viden omkring bør være din sidste udvej. Især hvis det er første gang du prøver at lave en succesfuld hjemmeside / blog. Undgå også den typiske nybegynder fejl – at lave en blog om hvordan man tjener penge på nettet! Når du ikke selv har prøvet det eller ved noget om det, vil de fleste finde dine tekster utroværdige.

Skriv en kommentar