Gratis hjemmeside – Undgå fælden vælg ikke en gratis hjemmeside

Som nybegynder kan det virke som en god løsning at vælge en gratis hjemmeside. Det der i starten virker som en rigtig god idé, kan dog vise sig at være fatalt. Måske er din hjemmeside en dag helt væk, uden du har fået noget at vide! Ud over dette er der også en lang række andre ulemper ved at vælge en gratis hjemmeside.

Vælger du en gratis hjemmesideløsning løber du en stor risiko

I og med den valgte løsning er gratis, er det også meget begrænset hvad folkene bag har til rådighed af tid og penge. Disser projekter kommer og går og i nogle tilfælde bliver en gratis hjemmeside service lukket ned. Alt dit arbejde på din hjemmeside kan altså være mistet fra den ene dag til den anden. Alene denne risiko burde være nok til at vælge en gratis hjemmeside fra.

Gratis hjemmesider indeholder ofte reklamer

For at få penge ind på driften af de gratis hjemmesideløsninger, vil der ofte blive vist reklamer på din hjemmeside. Disse reklamer får du ikke noget ud af og du har oftest ingen indflydelse på hvilke reklamer der bliver vist. Du arbejder altså på en måde for andre, men uden at tjene noget og uden nogen form for kontrol af hvad der vises af reklamer på din hjemmeside.

Manglende fleksibilitet kan blive et problem

Har du din hjemmeside liggende på et betalt web-hotel, har du fuld kontrol over din hjemmeside. Dette er ikke tilfældet med gratis hjemmesider. Ofte er du låst fast i nogle bestemte systemer og har derfor ikke fuld kontrol over dit design, bagvedliggende kode og ikke mindst valg af domænenavn.

Med en gratis hjemmeside får du ikke dit eget domænenavn

Hvis du vælger en gratis løsning vil din hjemmeside oftest blive placeret på et subdomæne. F.eks. www.mitnavn.gratishjemmesider.dk. Det vil altså være svært at huske navnet for dine brugere. Såfremt udbyderen vælger at skifte deres eget navn, vil alle links til din hjemmeside også være ugyldige.

Ustabil og langsom hjemmeside

I og med at en løsning er gratis er det begrænset hvor mange penge der er til at vedligeholde og til at købe nyt hardware. Resultatet af dette er at mange af de gratis løsninger har en tindens til ofte at være nede. Dine besøgende vil altså i perioder ikke kunne få adgang til din hjemmeside.

Selvom hastigheden ikke længere er så stort et problem, vil du med en gratis løsning højst sandsynligt også opleve at dine sider i perioder indlæses meget langsomt.

En betalt kvalitetsløsning behøver ikke koste en formue

At have dit eget domæne (som f.eks. www.webdesigner.dk) på et godt betalt web-hotel er langt den bedste løsning. Her undgår du alle ovenstående problemer og får adgang til hurtig support samt mange andre fordele.

Tip: Du kan lave en god hjemmeside på eget domæne for under 400 kr. Følg videoerne her og få en brugervenlig og søgemaskineoptimeret hjemmeside på eget domænenavn.

En god betalt løsning behøver ikke koste en formue. Hos Simply koster det kun 18 kr. om måneden at have din egen hjemmeside. (mange af mine egne sider ligger iøvrigt på et webhoteller hos Simply

27 kommentarer til “Gratis hjemmeside – Undgå fælden vælg ikke en gratis hjemmeside”

  1. Hej Anders
    Jeg er jo totalt grøn i det her med hjemmeside. En kammerat nævnte gratisdns, som en mulighed for at tjekke ud om det domæne, jeg gerne ville have, var ledigt. Det var det og jeg købte det. Nu, hvor jeg er begyndt at se din første video-vejledning, og har tjekket lidt op på det (kan, hos HostmasterDK se at mit domæne er aktivt), tænker jeg at jeg allerede har webhotel – altså hos gratisdns. Hvad gør jeg så nu?

    Kan jeg så ikke rigtigt bruge din side (som jo ligesom handler om simply – webhotel og som du vel er forpligtet ud i)?

    Eller burde jeg mon flytte webhotel til simply? Og mister jeg så min indbetaling?

    Eller kører jeg bare videre med gratisdns og får installeret wordpress.

    Jeg er tvivl om projektet lige nu og vil gerne have det sat ordentlig i stilling inden jeg kaster mig ud på dybt vand. Har du mon et råd til mig?

    Vh. Bertel

    Svar
    • Hej Bertel. Har du allerede webhotel hos gratisdns kan du bare blive der. Jeg bruger dem ikke selv, men kan se de også har 1-klik-installation af WordPress.

      Ønsker du at flytte til Simply indtaster blot dit domænenavn under bestillingen, og vælger så at du vil flytte domænet til Simply.

      Herefter skal du så opdatere DNS for dit .dk domæne, således at dit domæne peger på serveren hos simply. Hvordan du opdatere DNS kan du læse under Hvordan flytter jeg et domæne til et nyt webhotel? :-)

      Du kan pege et domæne på lige præcis det webhotel du ønsker, og er altså ikke låst til en bestemt udbyder.

      …og jeg er ikke forpligtet på nogen måde i forhold til Simply, min erfaring er dog at de leverer et af de absolut bedste webhoteller i Denmark til prisen – derfor anbefaler jeg primært dem :-D

      Svar
    • Hej Susanne. Ja, du kan have lige så mange domæner som du ønsker, til at henvise til den samme hjemmeside.

      Ligger du hos Simply skal du logge ind på din konto ->> klikke på “website” i venstre menu ->> under overskriften Web service klikker du nu på “Domænealias” :-)

      Svar
  2. Hej Anders. Jeg har lige købt et .COM domænenavn hos Simply, og har set din installationsvideo. I din video skal du aktivere dit .DK domænenavn. Det skulle jeg ikke. Det ser dog ud til at være aktiveret.

    Svar
    • Hej Jane. Det er kun .dk domæner der skal aktiveres hos dk-hostmaster. Du skal derfor blot vente indtil domænet henviser til dit webhotel hos Simply (det kan tage op til 72 timer, men sker typisk hurtigere) :-)

      Svar
  3. Hejsa. Har læst ovenstående om webhotel, hjemmesider, DNS og så videre; det får mig til at spørge om følgende: Vil det ikke være en idé man først køber et domænenavn for derefter at “indlogere” sig på et webhotel?

    Påtænker at lave min egen hjemmeside, så hvilket webhotel anbefales, når jeg vil lave en køb-/salg- firma-hjemmeside?

    Svar
  4. Mit domænenavn er tilknyttet min emailadresser. Hvis jeg flytter mit domænenavn til surftown hvad sker der så med mine mailadresser. Eks hvis mit domæne er hilerod.dk og min mail er sam@hillerod.dk , vil min mail så stadig være sam@hillerod.dk Der er bare tale om et eksempel, adressen eksistere ikke som sådan. :)

    Svar
    • Hej Lars. Ja, du kan få de samme email adresser, til dit domænenavn, uanset hvilket webhotel du ligger på.

      1) Under bestillingen af webhotel hos Surftown indtaster du dit domænenavn og vælger at du vil flytte domænet.
      2) Du logger ind på din domænekonto hos dk-hostmaster og skifter navne server til Surftowns.
      3) Du logger ind på kontrolpanelet hos Surftown og opretter din email adresse(r).
      4) Du venter op til 24 timer, så er navneserveren opdateret og email vil nu blive sendt i til Surftown og deres servere vil fremover håndtere dine emails. :-)

      Svar
  5. Hej Anders
    Jeg har læst en del af dine indlæg med stor interesse. Jeg har selv en wordpress-blog (af den gratis slags, jeg har ikke så meget tid til den, og laver den mest for sjov) og jeg undrer mig over, at du omtaler sådan en som en hjemmeside. Er WordPress ikke en blog? Er der ikke forskel på en blog og en hjemmeside? Eller har jeg misforstået noget? Kan du forklare mig, hvordan du opfatter de to ting, og hvad du så mener, WordPress tilbyder?
    Når jeg spørger, er det fordi, jeg faktisk helst vil have en hjemmeside, men netop synes at WordPress tilbyder en utrolig brugervenlig løsning, dog information af en blog.
    Hvad siger du?

    Svar
    • Oprindeligt blev WordPress lavet som en platform til blogs. Dette vil sige at alle indlæg blev vist på forsiden i kronologisk rækkefølge – således at det nyeste indlæg altid stod øverst.

      Siden da har WordPress dog udviklet sig rigtig meget og du kan i dag lave lige præcis den hjemmeside du ønsker i WordPress (vel og mærke hvis du har din WordPress hjemmeside liggenede på eget webhotel).

      Du kan altså sagtens have en statisk forside, fjerne muligheden for at brugerne kan skrive kommentarer og ændre hele layoutet.

      Blog eller hjemmeside….som jeg ser det handler det udenlukkende om den form hvormed indholdet bliver præsenteret. Med WordPress kan du i dag selv bestemme hvordan det hele skal sættes op :-)

      Svar
      • Tusind tak for svar. Jeg kan se, at jeg skal have læst mere om WordPress, og at det kræver, at jeg køber mig et såkaldt webhotel.

        Svar
  6. Hej Anders.

    Hvis nu jeg har en hjemmeside hos Vistaprint (som jeg betaler for, idet jeg har domæne), og jeg gerne vil flytte min side, altså stadig benytte domænet, (siden jeg har 250 visitkort hvorpå adressen står) men istedet finde en mere brugervenlig builder (her vil jeg gerne prøve wordpress), hvordan gør jeg så det? :-/

    Svar
    • Såfremt der af tale om et .dk domæne opretter du et webhotel på samme måde som du kan se under installations-videoerne – det eneste du skal gøre anderledes er at vælge at du vil flytte dit domæne under bestillingen.

      Herefter logger du ind hos dk-hostmaster med de oplysninger du i sin tid modtog fra dk-hostmaster via mail. Herefter vælger du “redeleger domænenavn” og indtaster den DNS server du har modtaget i mail fra Simply :-)

      Svar
      • Det er et .com domæne jeg har – ændre det noget? Og skal jeg slette den hjemmeside jeg har hos vistaprint, inden jeg opretter?

        Svar
        • Ja, i og med det er et .com domæne skal du have fat i vistaprint og bede dem ændre DNS serveren til det nye webhotel (medmindre du selv har adgang til DNS opsætningen).

          Du behøver ikke slette din hjemmeside hos vistaprint først, men så snart DNS ændringen træder i kræft vil du kun kunne få adgang til din gamle hjemmeside gennem en midlertidig url eller via FTP (hvis vistaprint altså tilbyder en af disse ting).

          Svar
          • Jeg vil gerne sende dig et screenshot, da jeg ikke er så stærk i udtryk og termer indenfor denne verden, og ønsker at gøre det rigtigt, så jeg ikke havner i udfordringer jeg ikke kan klare… Kan jeg det? Vil du forsøge at forklare/guide mig igennem processen? Mvh

            Svar
          • Du må gerne sende mig et screen, der er dog ikke så meget i det.

            1) Du følger installationsvideoen her på sitet og beder om flytning af domæne under bestillingen.
            2) Du skriver til vistaprint og bedre dem ændre DNS (Digital Name Server) til Simplys navneserver (navneserveren finder du i dit kontrolpanel hos Simply ved at klikke på dit domænenavn).

            Svar
            • Okay, så det vil sige; der er ikke fare for at Vistaprint kan nægte at ændre DNS? Altså, jeg vil jo ikke købe hos jer, hvis det viser sig at jeg ikke kan blive fri af vistaprint?
              Og lige en anden ting jeg ikke ved så meget om – hvorfor skal man vælge et webhotel?
              Altså grunden til jeg gerne vil skifte fra vistaprint er at jeg ikke er tilfreds med brugervenlighed og -muligheder for hjemmesiden ved Vista, og håber på flere muligheder og flottere finish hos wordpress…?!

              Svar
            • Jeg kender ikke til vistaprints praksis når det kommer til domæner, men går da ud fra du selv står som ejer af domænet, ellers er du jo låst til dem medmindre de vil overdrage domænet til dig. Det kan være det forholder sig anderledes som Jan beskriver i en af kommentarene herover.

              Er dette tilfældet er vistprint et rigtigt skidt valg til ens hjemmeside, da domænenavne i min verden altid skal være registreret i kundens navn. Kunne jeg ikke få et domæne overdraget ville jeg straks se mig om efter et andet domænenavn, ingen andre skal have kontrol over kernedelen på en hjemmeside.

              Personligt har jeg aldrig haft problemer med at få en webhost til at ændre DNS til et andet firma.

              Du køber ikke hos mig, jeg henviser dig blot til andre firmaer jeg har gode erfaringer med.

              Med hensyn til WordPress kan du lave den hjemmeside du ønsker. Som du kan læse i artiklerne her på sitet findes der tusindvis plugins og masser af flotte temaer at vælge i mellem. :-)

              Svar
              • Tak for (fortsat) uddybende svar Anders :)
                Jeg har nu talt med vistaprint, som siger de gerne vil overdrage domænenavne til mig (jeg skal købe det), men at de ikke ændrer DNS, som du foreslog…

                Ja, undskyld jeg er lidt tung at danse med – det er lidt nyt for mig, med domæner og webhoteller osv ;)

                Men altså fremgangsmåden er som følger; køb af domænenavn af Vista (og ændring af ejerskab efterfølgende).

                Når jeg så vil købe (leje?) et webhotel hos jer, er mit domæne så frit? (Altså, som det ser ud nu, skal det flyttes da det står som optaget.)

                Og prisen på 1 euro, er for månedlig leje/service på webhotellet, ikke? Den anden pris, som er et engangsbeløb – hvad betaler man så for der?

                Og undskyld de mange (dumme) spørgsmål :-/ ;)

            • Som sagt køber eller lejer du ikke noget af mig, jeg henviser blot til firmaer jeg har gode erfaringer med. :-)

              Som sagt vælger du under oprettelsen af webhotellet at du vil flytte domænet (det er jo optaget af dig selv…).

              Efterfølgende skal du så selv ændre DNS-oplysningerne hos domæneregistranten (i og med vistaprint ikke vil gøre det for dig). Hvilken domæneregistrant vistaprint har brugt kan vistaprint oplyse dig om eller du kan søge på https://who.is/ (Whois Server).

              Som der står på Simply er engangsbeløbet for oprettelse af webhotellet :-)

              Svar
              • Nå ja, for faen – hos Simply, mener jeg :P

                Okay, og tak igen :)

                I installations videoerne fremgår det at man skal købe webhotel og domæne flyt/køb før man installerer wordpress og laver sin hjemmeside – men når jeg køber domænet af vistaprint, vil min nuværende hjemmeside jo ikke fungere, og potentielle kunder kan ikke “finde” mig/min hjemmeside. Er der en måde man kan sikre sig at der ikke er “hul”/tomt, når man taster mit domænenavn?

                Og når mit domæne ikke er et dk, kan jeg så følge installationsvideoen?

              • Det er først når du ændrer DNS oplysninger at dit domæne kommer til at henvise til din nye hjemmeside hos Simply.

                Når du køber domænet af vistaprint ændres der på ejeroplysningerne. DNS oplysningerne skulle gerne forblive de samme, men jeg kender som sagt ikke den praksis de har hos vistaprint.

                Ja, det er lige meget om det er et .com eller .dk for at følge videorne.

  7. Jeg vil gerne tilføje:

    Tjek ejerskab til domænenavn før du indgår aftale
    Man kan risikere at miste sit domænenavn ved bestilling af webhotel inkl. domænenavn. F.eks. har jeg oplevet dette hos vistaprint som har en forretningsmodel hvor de opretter sig selv som ejer og derefter udlejer domænet til kunden. Det kan være svært at få det tilbage og koster en del at leje. Det hele står desuden med småt.

    Men det hele går den retning at delområder af websites kan købes som plugins og hentes som puslespilsbrikker fra diverse cloudløsninger. Det langt mere stabilt end f.eks. wordpress plugins som kan gå ned og man mister funktionalitet uden at være klar over det. iflowr.com samarbejder med leadpages.com som er en cloudløsning der tilbyder over 100 forskellige webcomponenter som er rasende hurtige.

    Svar
    • Hvis man vælger at bruge et af webhotellerne jeg lister her på siden, er man sikker på at domænet bliver registreret under ens eget navn og adresse.

      Og ja, man skal altid sørge for at ens domæner er registreret under ens eget navn. Er man i tvivl om ejerforholdene omkring ens .dk domæne kan det let ses ved at søge på domænenavnet på dk-hostmaster.

      Jeg har nu aldrig haft problemer med plugins der går ned i WordPress, har heller aldrig oplevet af miste funktionalitet?

      Altså det hænder at et plug-in ikke længere bliver opdateret til de nye versioner af WordPress, men det ændre en cloudløsning jo ikke på.

      I øvrigt kan et plug-in som Wordfence anbefales til alle WordPress hjemmesider. Wordforce kan nemlig nemt sættes op til at give besked via email når et plugin skal opdateres. :-)

      Svar

Skriv en kommentar