Webdesigner.dk

  • Forside
  • Lav en hjemmeside
  • Lav en blog
  • WordPress hjælp
  • WordPress temaer
  • Seneste artikler
  • Værktøjer
  • Om

WordPress webshop – Kan jeg lave en shop i WordPress?

Tweet
Share
Share

Ja, du kan godt lave en webshop i WordPress. De to mest populære WordPress shopping plugins hedder WooCommerce og WP eCommerce. Disse plugins bruges af rigtig mange til at lave deres egen webshop i WordPress.

WooCommerce og WP eCommerce er nemme at installere, men når det kommer til at modtage kreditkortbetalinger bliver det hele lidt mere kompliceret. Det danske firma Quickpay har dog lavet et betalingsmodul til WooCommerce og WP eCommerce, hvilket gør at du kan modtage alle former for kreditkortbetalinger, herunder Dankort.

Kan en nybegynder godt lave sin egen webshop i WordPress?

Hvis du ønsker at lave din egen webshop kræver det lidt mere viden og tid end at lave en WordPress blog. Er du helt ny er mit forslag at du starter med at følge installations videoerne til WordPress.

Når du har fået sat WordPress op og har styr på alle de grundlæggende funktioner kan du så begynde at kigge på en WordPress shopping løsning. Fordelen ved at lave en shop i WordPress frem for mange andre systemer er brugervenligheden. WooCommerce og WP eCommerce er begge lette at installere og bruge, men det kræver en del tid at få styr på hvordan det hele fungere.

At lave en webshop er mere komplekst end de fleste ting i WordPress, men kan med den rette indsats absolut gøres af de fleste. Kort fortalt skal følgende gøres for at lave en webshop i WordPress:

  • WordPress skal installeres på dit eget webhotel og have eget domænenavn
  • Et webshop plugin skal tilføjes og sættes op i WordPress
  • Et betalingsmodul f.eks. fra Quickpay skal tilføjes således at du sikkert kan modtage betalinger med kreditkort som Dankort, VISA/Dankort, MasterCard etc.
  • Medmindre du vælger at modtage betalinger med PayPal, skal du søge om at få en indløsningsaftale (denne kan søges gennem Quickpay)

En indløsningsaftale, er den aftale der indgås mellem din webshop og NETS,  Teller, Danske Bank eller anden indløser. Aftalen gør det muligt at benytte betalingskort i din webshop. Alternativet er at dine kunder ved betaling henvises til PayPal og betaler gennem PayPals betalingssystem. Herved behøver du ikke søge en indløsningsaftale

Bemærk at hvis du har din hjemmeside liggende på WordPress.com, kan du ikke lave din egen webshop. Det kræver at du ligger på eget webhotel, hvilket også er den løsning jeg viser og anbefaler under Lav din egen hjemmeside.

WP eCommerce som webshop til WordPress

WP eCommerce var et af de første gratis WordPress shopping plugins der kom frem. Der er i de senere år blevet foretaget en lang række forbedringer og WP eCommerce bliver brugt af en del danske webshops.

Et af kritikpunkterne ved WP eCommerce er at koden ikke er opbygget overskueligt,  og såfremt at der skal laves ændringer, sker det ofte i source koden. Dette betyder at evt. ændringer du selv har lavet bliver overskrevet når plugin’et bliver opdateret. Dette ændre dog ikke på at WP eCommerce er en god løsning, hvis du ønsker at lave en webshop i WordPress. WP eCommerce er nemt at sætte op og bruge.

WooCommerce som webshop til WordPress

WooCommerce er et andet godt gratis shopping plugin til WordPress. I og med at dette plugin er udviklet af et firma finder du mange gode features og der er samtidig meget få fejl i systemet. WooCommerce er et af de mest brugte plugins til at oprette WordPress webshops.

Vær opmærksom på at WooCommerce kører bedst på deres egne betalte temaer. Såfremt du installere WooCommerce på dit nuværende WordPress tema, vil du måske skulle bruge noget tid på at tilpasse dine CSS filer manuelt.

Hvem er Quickpay og hvorfor har jeg brug for dem?

Quickpay er et dansk firma og deres plugin gør det muligt for dig at modtage betalinger med kreditkort (herunder Dankort). Du installerer altså et betalingsmodul (betalingsgateway) fra Quickpay der passer til det webshop plugin du vælger.

Fordelen ved at bruge Quickpay er at de står for sikkerheden i overførelserne, at du kan modtage betalinger med Dankort, bankoverførsler og mobilbetalinger. Samtidig har de en kundesupport du kan ringe til og få hjælp med opsætningen af betalingsmodulet. Ud over dette kan de også hjælpe dig med at få en indløsningsaftale, hvilket er et krav for at kunne bruge et betalingsmodul.

At have betalingsmodulet fra Quickpay koster et fast månedligt beløb.

Findes der et gratis betalingsmodul som jeg kan bruge til at starte med?

Som udgangspunkt kan du godt starte med at modtage betalinger med PayPal på din webshop. PayPal er gratis, men du kan ikke modtage Dankort betalinger. De fleste har dog i dag VISA/Dankort hvilket du godt kan modtage med PayPal.

Når du modtager betalinger med PayPal bliver brugeren vidrestilet til PayPal for foretage deres betaling.  Dette betyder at nogle af køberne falder fra, da ikke de måske ikke kender PayPal eller er utrygge ved at skulle betale via PayPal. Det er altid er at foretrække at holde brugerne på din egen webshop under hele købsforløbet.

Vælger du den betalte løsning fra Quickpay kan du holde brugerne på din egen hjemmeside, hvilket er den mest professionelle løsning. Dette ændre dog ikke på at PayPal er et rigtig godt sted at starte. Flere og flere kunder kender til PayPal og er derved ikke længere er utrygge, ved indtaste deres kortoplysninger hos dem.

Easy Digital Downloads

Ønsker du udelukkende at sælge digitale produkter er Easy Digital Downloads en af bedste løsninger. Plugin’et er gratis og forholdsvis let at sætte op. Vælger du samtidig at bruge PayPal til at modtage betalinger, kan du reelt komme i gang helt gratis.

Shopify er også en god mulighed for webshop nybegynderen

Har du ikke mod på at lave en webshop i WordPress, kan du evt. tage et kig på Shopify. Med Shopify får du, for en fast pris hver måned, et færdigt og gennemarbejdet system. Deres support er rigtig god og på deres hjemmeside forklare de præcis hvordan du bruger deres webshopsystem.

Bemærk at webdesigner.dk ikke yder support på webshop plugins eller Quickpay løsningen for den sags skyld. Evt. problemer skal tages op med udviklerne af de respektive plugins.

Relaterede indlæg:

  1. Kan jeg lave en professionel hjemmeside med WordPress?
  2. Kan jeg lave en hjemmeside som DBA i WordPress?
  3. Hjemmeside design – Kan jeg lave hjemmesiden selv?
  4. Min WordPress blog er langsom – Hvordan kan jeg forbedre hastigheden?

Skrevet i: WordPress hjælp

Avatar for Anders Christensen

Om Anders Christensen

Anders Christensen har arbejdet med hjemmesider og online markedsføring i over 15 år. Jeg er her for at hjælpe dig med at få lavet den bedst mulige hjemmeside. Webdesigner, online entrepreneur & musiker.

Kommentarer

  1. Avatar for Ib Abildgaard, Råd & MalIb Abildgaard, Råd & Mal skriver

    1. august 2014 kl. 22:38

    Nogen der kan anbefale et godt firma til WooCommerce.?

    På forhånd tak.

    Ib Abildgaard
    Råd & mal

    Svar
    • Avatar for AdamAdam skriver

      25. oktober 2014 kl. 16:49

      Tag en snak med http://vires-artes.dk. Jeg ved de laver meget Word Press.

      Hilsen
      Agra.

      Svar
  2. Avatar for Signe Mjelva ØstergaardSigne Mjelva Østergaard skriver

    14. januar 2015 kl. 21:05

    Hej anders,
    jeg skal have lavet en webshop, på hobby plan, hvorfra jeg kan sælge gamle filmplakater, som jeg har en hel del af. Så hvert produkt er unikt. Samtidigt vil jeg gerne bruge blogging til at fortælle om nye plakattemaer og andet.
    Tror du at wordpress eks. woocommerce vil være en god løsning?
    Kan du anbefale et bestemt tema og hvor vil du tro jeg skal beregne som min mdr udgift?
    …. eller synes du hellere jeg bare skal bruge shopify ved et slags mdr abbonnement.
    Håber du kan hjælpe med lidt råd 🙂

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      15. januar 2015 kl. 02:50

      Hvis du i forvejen har godt styr WordPress kan du godt give dig i kast med at lave en webshop med e-commerce eller wocommerce. Ellers vil jeg anbefale at du først lærer WordPress eller at du vælger en mere færdig web-shop løsning som Shopify eller wannafind.dk.

      Med hensyn til prisen afhænger det af en del forskellige ting. Skal du kunne modtage Dankort betalinger koster det både en konto hos et firma som Quickpay og en indløsning aftale med Nets.

      Har du f.eks. har brug for ekstra features på din wocommerce shop koster det, som det kan ses på deres hjemmeside også ekstra. Så prisen afhænger helt af dine behov.

      Det er dog gratis at modtage betalinger med paypal så det kunne være en måde at teste om der kan komme kunder i butikken med f.eks. wocommerce. Med PayPal kan du så ikke modtage betalinger fra kunder med Dankort kun dem der har VISA, VISA/Dankort eller Mastercard.

      Svar
  3. Avatar for MajaMaja skriver

    17. september 2015 kl. 09:24

    Hej,

    Jeg kan ikke få lavet en produktmenu i venstre side i min woocommerce shop.
    Kan I hjælpe?

    Maja

    Svar
  4. Avatar for MajaMaja skriver

    17. september 2015 kl. 12:06

    Hej,

    Jeg får hver dag automatisk 10 nye shop managere på min side. Hvad kan grunden være til det? Der ligger pt over 9000 shop managere, skal jeg slette dem alle manuelt og hvordan undgår jeg at få flere i fremtiden?

    Maja

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      17. september 2015 kl. 23:35

      Hej Maja. Mit kendskab til woocommerce er begrænset da jeg i øjeblikket ikke kører en webshop i woocommerce. Måske har du fået noget ondsindet kode ind i din WordPress installation som tillader de mange sign-ups. Jeg vil anbefale dig at se nærmere på Beskytter du din WordPress hjemmeside mod ondsindet kode

      Ellers prøv at spørg på Amino.dk, der sidder helt sikkert nogle woocommerce nørd’er 🙂

      Svar
  5. Avatar for LasseLasse skriver

    18. september 2015 kl. 17:57

    Paypal eller Stripe er en rigtigt god løsning til at starte med. Som du selv skriver, har de fleste alligevel et Vise/Dankort. Har lavet en del webshops med Stripe. Det gode ved Stripe er, at du ikke bliver viderestillet til en anden hjemmeside, som du gør ved Paypal. Stripe tager dog et lille gebyr. 🙂

    Svar
  6. Avatar for AndersAnders skriver

    20. september 2015 kl. 20:47

    Tak for tippet med Stripe, dem kendte jeg ikke til. Jeg laver lidt research og tilføjer nok Stripe i artiklen. 😀

    Svar
  7. Avatar for Stine LarsenStine Larsen skriver

    30. september 2016 kl. 09:52

    Hvis jeg laver en webshop i WordPress kan jeg så “linke” den til mit lager, som står for forsendelsen – sådan, at jeg ikke selv manuelt skal sende ordrer videre til dem? Lageret har en aftale med PostNord i forhold til forsendelse og jeg skal på en eller anden måde have integreret deres pac soft kode/reference til min webshop….

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      3. oktober 2016 kl. 20:21

      Hej Stine. Der må jeg være dig svar skyldig. Mit råd er du tager fat i et web bureau der arbejder med WordPress, da det højst sandsynligt er noget der skal tilpasses til dit behov. Måske smartsend.dk kan noget af det du er ude efter. 🙂

      Svar
      • Avatar for Stine LarsenStine Larsen skriver

        6. oktober 2016 kl. 10:11

        Tak for svar, Anders!!! 🙂

        Svar
        • Avatar for DanielDaniel skriver

          13. december 2016 kl. 15:50

          Alt efter hvilke oplysninger du videresender til lageret, kan du bare tilføje deres mailadresse ved advisering om nye ordrer.

          Svar
  8. Avatar for DavidDavid skriver

    15. oktober 2016 kl. 14:23

    Hej Stine
    WooCommerce kan du hente til wordpress. Jeg har selv hentet den under plugins i kontrolpanelet

    Deres hjemmeside er her, og der kan du se andre muligheder til shoppen.
    http://www.purelythemes.com/category/plugins

    for at finde andre shop´s, skal du søge efter commerce

    Mvh David

    Svar
  9. Avatar for EvaEva skriver

    25. oktober 2016 kl. 16:41

    Hej

    Hvordan skifter jeg status fra DEMOBUTIK til rigtig butik i woocommerce? Hvor gør jeg det? Det haster ret meget!

    På forhånd tak!

    Eva

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      27. oktober 2016 kl. 21:25

      Hej Eva
      Jeg kan se at du vist har fået det til at virke. Sidst da jeg arbejdede med Woocommerce (hvilket er et godt stykke tid siden) mener jeg at man blot skulle indtaste de rigtige Paypal oplysninger, i stedet for at bruge PayPal sandbox.

      Ellers ligger det vist under WooCommerce -> Settings -> Price based country -> Enabled/Disabled “Test Mode”. 🙂

      Hvis man bruger et betalings gateway plugin findes der typisk en test option i indstillingerne for plugin’et.

      Svar
  10. Avatar for HelleHelle skriver

    14. marts 2017 kl. 18:30

    Hej Anders.

    Jeg undrer mig lidt over at du i din bog, “Sådan laver du din egen hjemmeside” anbefaler Easy Digital Downloads, men det nævner du slet ikke her på siden. Hvordan kan det være?

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      14. marts 2017 kl. 20:34

      Der er såmænd ikke nogen speciel grund til at jeg ikke nævner Easy Digital Downloads, her på siden. Jeg har derfor tilføjet en henvisning til plugin’et i artiklen. 🙂

      Svar
      • Avatar for hellehelle skriver

        15. marts 2017 kl. 09:43

        Hej igen, Anders.
        Tak. Jeg tænkte bare på, om du har en mening om fordele/ulemper ved at anvende EasyDigitalDownloads kontra WooCommerce/WP eCommerce, hvis man ønsker at oprette en wehshop med digitale produkter? 😉

        Svar
      • Avatar for AndersAnders skriver

        17. marts 2017 kl. 09:22

        Fordelen ved at bruge EasyDigitalDownloads er at det hele er lettere at sætte op. Dette skyldes at der ikke er så mange indstillingsmuligheder og badvedliggende ordresystemer, når det hele leveres digitalt.

        WooCommerce/WP eCommerce har deres fokus på salg af fysiske produkter der skal sendes med posten og systemerne er designet herefter. Du kan så sagtens levere digitale produkter med deres systemer, men EasyDigitalDownloads gør det mere overskueligt.

        I sidste ende kommer det an på ens personlige preference. Jeg synes der findes nogle rigtige flotte temaer EasyDigitalDownloads og plugin’et kan også nemt sættes op med Genesis temaerne. Skulle jeg oprette en shop kun med digitale produkter, ville jeg vælge EasyDigitalDownloads. 🙂

        Svar
  11. Avatar for BjarneBjarne skriver

    17. marts 2017 kl. 08:23

    Hej Anders du anbefaler Fiverr, hvordan, 5 $ og op?

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      17. marts 2017 kl. 09:09

      Jeg forstår ikke rigtig dit spørgsmål. Det er ret tydeligt beskrevet på deres hjemmeside hvad du får for de forskellige beløb hos de forskellige designere. Har du oprettet en konto og kigget på sitet? Ellers er Google din ven, søg på fiverr + dit spørgsmål…så finder du hurtigt svar 🙂

      Svar
  12. Avatar for thithi skriver

    1. marts 2018 kl. 16:13

    Hej
    jeg har en hjemmeside hos wordpress, men hvordan kan jeg tilføje webshop til hjemmesiden. håber at du kan hjælpe mig

    Svar
    • Avatar for AndersAnders skriver

      1. marts 2018 kl. 17:36

      Hej Thi. Hvis du ligger på wordpress.com, kan du ikke oprette en webshop. Det du skal gøre er derfor at rykke over på eget webhotel og domænenavn. Det er denne løsning du finder i WordPress videoerne her på siden.

      At ligge på dit eget webhotel og domænenavn, er den bedste løsning – og det er uanset om du ønsker at lave en webshop eller ej. Du kan kan med fordel læse WordPress.com vs. WordPress.org. 🙂

      Svar
  13. Avatar for IndziIndzi skriver

    4. juni 2020 kl. 09:04

    Hej,
    Jeg er total novice og ønsker at lave en webshop. Jeg har kigget på diverse muligheder, og vender næsten altid tilbage til WordPress – har kigget på Shopify og One.com, men især Shopify er jeg bleet skræmt lidt væk af alle de gebyrer på kortbetaling mm., der forekommer. Det kan jeg ikke overskue. Jeg har ikke helt indblik i, om der er så mange gebyrer mm i WordPress. Og hvis jeg har forstået det rigtigt, så skal jeg først have et domæne og webhotel hos fx Simply – før jeg kan lave en “webside” hos WordPress ?
    Men da jeg skal have en webshop, så synes jeg, du nævner noget med plugins (som jeg ikke rigtig ved, hvad er)?
    Alt i alt, kan man som mig total grøn – starte med en wordpress hjemmeside som webshop eller skal jeg vælge noget helt andet ? (note: budgettet er også begrænset)
    Hilsen
    Indzi

    Svar
    • Avatar for Anders ChristensenAnders Christensen skriver

      8. juni 2020 kl. 18:54

      Hejsa. Du kommer ikke uden om at skulle betale et månedligt beløb hvis du ønsker at have din egen egen hjemmeside / webshop.Ihvertfald ikke hvis du ønsker at kunne modtage betalinger via Dankort eller Mobile pay.

      WordPress er gratis, men du skal betale for Webhotel, Domænenavn, indløsningaftale og eventuelle plugins med ekstra features. Den billigste løsning er at modtage betalinger via PayPal, men det er ikke den mest optimale løsning.

      Det letteste for en nybegynder er Shopify, men er du villig til at bruge tiden på det, kan du godt lære at sætte det hele op i WordPress.

      Plugins er udvidelser til WordPress, der giver ekstra funktionalitet. Plugins kan enten være gratis eller betalte.

      Min anbefaling er at dog at starte med at sætte en WordPress hjemmeside op. Skrive en masse gode artikler der hjælper dine fremtidige kunder, lave gode ærlige videoer, lære søgemaskineoptimering, online markedsføring, nyhedsbreve, Google Ads (AdWords) etc.

      Godt indhold og god markedsføring er nemlig helt centralt for at få succes, uanset hvad dit projekt er 🙂

      Svar
  14. Avatar for niels Henrikniels Henrik skriver

    18. juli 2020 kl. 22:11

    Du skriver: “Vær opmærksom på at WooCommerce kører bedst på deres egne betalte temaer. Såfremt du installere WooCommerce på dit nuværende WordPress tema, vil du måske skulle bruge noget tid på at tilpasse dine CSS filer manuelt.” Er det stadigt gældende?

    Svar
    • Avatar for Anders ChristensenAnders Christensen skriver

      25. juli 2020 kl. 13:49

      Hej Niels. Min vurdering er at det er blevet meget bedre, og det er derfor sjældent at manuelle rettelser er nødvendige 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Alt om at lave din egen hjemmeside

Her på siden finder du alt hvad du skal bruge cookiesfor at lave en professionel hjemmeside.

Følg guiden under Lav en hjemmside  så får du en brugervenlig & søgemaskineoptimeret hjemmeside med eget domænenavn.
Velkommen til 🙂

Få e-bogen Sådan laver du din egen hjemmeside helt gratis!

Den komplette guide til at lave din egen hjemmeside & tjene penge online.
Lav din egen hjemmeside - Gratis ebog

Download din gratis ebog nu!

Seneste artikler

  • Blogindlæg skabelonBlogindlæg layout: Den ultimative guide til at skrive et blogindlæg
    4. december 2020
  • SEO optimering af WordPressOptimering af WordPress – Step-by-Step guide
    11. november 2020
  • Lav en hjemmeside – Step-by-Step guide
    5. november 2020

Seneste kommentarer

  • Anders Christensen - 9 januar, 19:34
    Hej Frits. Du kan sagtens bruge det domæne du har købt, og så henvise det til et webhotel hos Simply.…
    Hvad er formålet med webdesigner.dk?
  • Frits Thomsen - 9 januar, 18:47
    Hej Anders Jeg har et konsulentfirma der skal have sin egen enkle hjemmeside. Kan se du har en”kogebog” med webhotel…
    Hvad er formålet med webdesigner.dk?
  • Anders Christensen - 9 januar, 14:42
    Hejsa. Først aktiverer du et andet tema, herefter klikker du på Ananya tema-billedet. Herefter vil du se et lille rødt…
    Gratis WordPress – Undgå fælden vælg ikke WordPress.com
  • Anders Christensen - 9 januar, 14:34
    Hej Lea. Det er lidt svært at sige om de bliver brugt, når jeg ikke sidder med det foran mig.…
    Gratis WordPress bog på dansk
  • Nina Thorborg - 7 januar, 14:22
    Hej Anders Tak for en rigtig god hjemmeside. Jeg er nybegynder og absolut ikke IT nørd. Vha. dine meget grundige…
    Gratis WordPress – Undgå fælden vælg ikke WordPress.com

Pupulære artikler

Hvor kan jeg købe billige billeder til min hjemmeside?

Den komplette guide til at lave et nyhedsbrev

Hvor finder jeg gode WordPress temaer oversat til dansk?

Undgå fælden vælg ikke en gratis hjemmeside

Kategorier

  • Domænenavne
  • Generelle tips & tricks
  • Hjemmeside FAQ
  • Lav din egen hjemmeside
  • Lav en blog
  • Markedsføring online
  • Opret en hjemmeside
  • Skriv til nettet
  • Søgemaskineoptimering
  • Tjen penge online
  • Uncategorized
  • Valg af emne
  • Webhoteller
  • WordPress hjælp

Følg med i hvad der sker på webdesigner.dk

Besøg os på Facebook Følg os med RSS Følg os på YouTube

Co2 neutralt website

DIVI WordPress tema
123rf
genesis

Webdesigner.dk anbefaler at du hoster din hjemmeside hos Simply
Copyright © 2021 · Cookies · Genesis theme · Kontakt · Profil
Denne hjemmeside indeholder affiliate links
Lav din egen hjemmeside
CVR-nr.: 26570875

X
Gratis eBog fra Webdesigner.dk : Lær hvordan du laver en professionel hjemmeside!
Klik her
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. OkLæs mere