Lav hjemmeside – Sådan kommer du hurtigt i gang

Lav WordPress BlogVil du gerne have en professional hjemmeside, men har ikke råd til at betale tusindvis af kroner, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du lære hvordan du selv laver en hjemmeside i WordPress til en pris hvor alle kan være med.

Info: Med denne guide er prisen for egen hjemmeside i et helt år kun 257 kr.

Vælger du at beholde din hjemmeside efter det første år falder prisen helt ned 150 kr. om året. Det er altså på ingen måde dyrt at have din egen hjemmeside på dit eget domænenavn. Det er bare med at komme i gang!

Hvorfor lave en hjemmeside i WordPress?

WordPress er et gratis hjemmeside system der er både brugervenligt og optimeret til søgemaskinerne. Dette betyder at du med den rette installation og vejledning får de bedst mulige forudsætninger for at få success med din hjemmeside. Samtidig er WordPress meget let at installere og at bruge. Lav en hjemmeside med WordPress og du kommer godt fra start.

Vælg et godt domænenavn til din hjemmeside

Før du går i gang med at lave din WordPress hjemmeside, skal du finde dig et godt domænenavn. Domænet er det helt centrale punkt i dit projekt og der er derfor vigtigt at du får valgt det rigtige navn fra start. Her kommer et par gode tips:

  • Undgå at bruge bindestreger i dit domænenavn
  • Undgå at bruge tal i dit domænenavn
  • Korte domænenavne er lettere at huske end lange
  • Vælg altid .dk til danske hjemmesider
  • Vælge et domæne der staves på samme måde som det udtales

Følger du disse råd går du ikke helt galt i byen.

Video I – Køb af domæne & webhotel samt installation af WordPress

Ved at følge videoen herunder har du i løbet kort tid din egen hjemmeside på dit eget domænenavn. Du lære hvordan du køber et domæne, bestiller plads på et webhotel og aktiverer dit domænenavn.

Som det kan ses i videoen anbefaler jeg at du køber plads til din hjemmeside hos Simply. Dem bruger jeg selv til en lang række hjemmesider og til prisen ser jeg dem ganske enkelt som det bedste webhotel i Danmark.

Før du begynder så gå ind på Simply her så er du klar til start.

Video II – Grundlæggende WordPress

I denne video optimerer vi først dine dokumentnavne til søgemaskinerne. Her efter lærer du de grundlæggende funktioner i WordPress at kende.

Anbefaling af WordPress tema

Et af de absolut bedste WordPress temaer hedder Genesis og jeg kan på det varmeste anbefale at du investerer de 450 kr. (incl. tema) i frameworket fra StudioPress. Dette er en engangsudgift og du vælger selv teamets udseende.

Med et Genesis tema får du en professionel hjemmeside der kan ses på alle de mobile enheder, er optimeret til søgemaskinerne, gratis opdateringer, dansk sprog i temaet samt super support.

Info: Vælger du at købe et professionelt Genesis tema bliver dem samlede pris for din hjemmeside 700 kr. Efterfølgende 150 kr. pr. år for webhotel samt domænenavn.

Jeg bruger selv et Genesis tema på denne og mange af mine andre hjemmesider og er yderst tilfreds. Faktisk er Genesis det eneste WordPress tema jeg har fundet der lever op til alle mine krav. Er du på udkig efter et godt WordPress tema så start med at kigge på Genesis Frameworket.

Lav en hjemmeside der bliver fundet i Google

Når det kommer til søgemaskineoptimering kan det virke ret uoverskueligt for begynderen. Der findes masser af informationer online, men det er svært at finde ud af hvad der er rigtigt og forkert.

Jeg har derfor lavet en omfattende guide til søgemaskineoptimering. Her kan du lære præcis hvad du skal gøre for at blive fundet i Google, og hvordan du laver en hjemmeside hvor der er styr på alt det tekniske. Søgemaskineoptimering er en kombination af mange elementer, men det er absolut din tid værd. Når du endelig har lavet hjemmesiden så sørg for optimere den bedste muligt.

WordPress hjælp på dansk

Efter du har set de to videoer sidder du sikkert med mange flere spørgsmål omkring WordPress. Jeg har derfor lavet denne WordPress FAQ. Er der noget du ikke kan finde svar på, er du mere end velkommen til at skrive til mig.

Jeg arbejder i øvrigt også på flere spændende videoer omkring WordPress – så husk at vende tilbage til siden her.

Skriv en kommentar