Oplæsning af tekst på dansk – Korrekturlæsning af tekster

Oplæs tekst på computer
Når du selv skriver og læser korrektur på teksterne til din hjemmeside, kan tastefejl
snige sig ind. Langt de fleste fejl kan dog hurtigt findes, ved at få teksterne læst op.

Oplæsning af tekster på dansk

Jeg må se mig selv skyldig i at være lidt for hurtig på tasterne. Jeg har ingen forventning om at mine artikler skal være perfekte, men det dur jo ikke at teksterne er fyldt med fejl.

Jeg har derfor i mange år brugt en oplæser, hvilket sikrer at langt de fleste fejl bliver rettet. I lang tid var der kun én gratis mulighed på dansk: “Adgang for alle oplæsning”. Den oplæser er dog mildest talt oldschool og lyder mest af alt som noget tilbage fra 90’erne.

Hvordan får jeg en tekst læst op på dansk?

I dag bruger jeg udelukkende en af de oplæsere der kommer med Microsoft Edge browseren. Oplæseren er meget let at bruge, for det eneste der kræves er at: markere teksten på en hjemmeside ->> højreklikke på teksten ->> og vælge “Read aloud Selection”.

Oplæsning af Tekst


I toppen af browseren kan du pause oplæsningen. I højre side af menuen (der kommer frem under oplæsningen) kan du vælge oplæser og sprog.

Oplæs tekst på computer gratis


Gratis tekst oplæsning

Microsoft Edge oplæseren er klar den letteste at bruge. Den kræver ingen installation, da Edge allerede er installeret I Windows.

Før i tiden kostede god tekst-til-tale en del penge, men med Edge kan du altså få en god oplæser helt gratis. Du er samtidig fri for at kopiere og indsætte tekster i diverse online oplæsere.

Min anbefaling er at du bruger oplæseren på alle dine tekster. Oplæseren vil helt klart hjælpe dig med at fange dine taste og evt. kommafejl :-)

2 kommentarer til “Oplæsning af tekst på dansk – Korrekturlæsning af tekster”

  1. Helt fantastisk! Jeg har lige prøvet med højtlæsning og det virker 😁 Det får jeg megen glæde af, da jeg kan glemme ord i farten eller dumme tastefejl og ser dem ikke, når jeg læser korrektur selv 🤩

    Svar

Skriv en kommentar