WordPress på Dansk – Nemt og hurtigt med Genesis Temaerne

WordPress på Dansk med GenesisDet er ingen hemmelighed at jeg er stor fan af Genesis temaerne fra Studiopress. Deres WordPress temaer er optimeret til søgemaskinerne, responsive, bliver løbende opdateret, er utrolig nemme at oversætte til dansk og de har en rigtig god support . Lær hvordan du køber og installerer Genesis frameworket samt et tilhørende Wordpress tema på dansk.

Faktisk har jeg endnu ikke fundet et firma der leverer samme kvalitet og har ligeså fordelagtige regler for brugen. Når du køber et Studiopress tema må du installere det på ligeså mange hjemmesider som du ønsker og alle fremtidige opdateringer er gratis. Ud over dette er deres hjælpe-filer til at forstå og der er yderligere hjælp at hente på deres forum.

Update: En del brugere har efterspurgt et alternativ til Genesis. Jeg har derfor taget et kig på Elegant Themes, og kan varmt anbefale det. Du kan lære mere om Elegant Themes under Genesis vs. Elegant Themes.

Del I  – Installation og opsætning af Genesis tema fra Studiopress

I denne video tager vi et hurtigt kig på hvordan du køber Genesis frameworket og et tilhørende tema, downloader, installerer og oversætter temaet til dansk. Vi ser også på hvordan du ændrer layout i dit tema, og til slut installerer vi de mest brugte plugins til Genesis temaerne.

Før du begynder så gå ind på Studiopress her, så er du klar til start.

Kan det betale sig at købe et WordPress tema?

Der findes tusindvis af gratis WordPress temaer, så hvorfor betale for et tema til WordPress? Det er efterhånden ganske kompliceret at designe et godt WordPress tema. Der er utrolig mange ting der skal være i orden, og såfremt der findes fejl i et tema skal de rettes med det samme. Dette kræver et stort team der har den rette viden – især når det kommer til sikkerheden er det vigtigt, at teamet ved hvad de laver og reagerer promte.

Ud over dette bliver mange af de gratis WordPress temaer ikke opdateret, fejl bliver ikke rettet, temaerne er ikke optimeret til søgemaskinerne og det er svært at lave ændringer i opsætningen. Alt dette og meget mere er der taget højde for med Genesis frameworket og et tilhørende tema fra StudioPress . Er du bare lidt seriøs med din hjemmeside, er et godt betalt tema den eneste rigtige løsning.

Hvad er Genesis framework og hvorfor skal jeg købe det sammen med mit StudioPress tema?

Genesis frameworket er den bagvedliggende ramme hvorpå dit tema fra StudioPress er bygget. Det er derfor påkrævet at du køber genesis frameworket sammen med dit første Studiopress tema, da du ellers ikke vil kunne bruge temaet. På deres hjemmeside vil du derfor se at der står Theme + Genesis framework.

 • Du kan se WordPress som motoren i din bil
 • Genesis framework som hjulophæng, transmission og karosseri
 • StudioPress temaerne som maling, lakering og finish

Når du først har købt Genesis frameworket en gang, skal du ikke købe det igen. Hvis du ønsker at skifte til et andet StudioPress tema skal du blot huske, at logge ind på din konto på StudioPress’ hjemmeside. Prisen for Genesis frameworket bliver derved automatisk fratrukket på samtlige temaer.

WordPress på Dansk – StudioPress leverer et af de bedste produkter på markedet

Når du installerer et tema i WordPress kan du på ingen måde være sikker på, at det er oversat til dansk. Faktisk er langt de færreste temaer oversat til dansk, og at gøre det manuelt kan vise sig at være en ganske besværlig affære.

Når du køber Genesis frameworket + et tema fra Studiopress skal du blot installerer et enkelt plugin, og såfremt administrationen i WordPress er sat til dansk, er temaet nu oversat. Der kan være nogle enkelte Widgets hvor du skal rette teksten manuelt, men det gøres nemt og hurtigt i WordPress admin.

Er du i tvivl om temaerne fra StudioPress er noget for dig, så hop ind på deres hjemmeside. Der kan du læse meget mere om temaerne, og se live demoer. Jeg kan dog garantere dig for at Genesis frameworket og temaerne fra StudioPress, er en af de absolut bedste løsninger til din WordPress hjemmeside.

78 kommentarer til “WordPress på Dansk – Nemt og hurtigt med Genesis Temaerne”

 1. Hej

  Jeg har nu oprettet domæne hos Simply, købt Genesis framework og Essence Prog hos Studiopress.

  Jeg kan ikke rigtig komme videre med at lave hjemmesiden. Når jeg følger din vidoe ser det meget anderledes ud, måske er det en gammel video.

  Hvor skal jeg bygge siden, er det hos Simply hvor jeg importerer Genesis og Essence eller hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • Hej Michael. Ja det er efterhånden noget tid siden jeg lavede videoen, men grundlæggende er de samme ting du skal gøre. Jeg går ud fra du har installeret WordPress.

   Log først ind i WordPress-admin ->> Gå ind under udseende->> Upload og aktiver Genesis framework ->> upload og aktiver herefter dit tema Essence .

   Hvis du logger ind på din konto hos StudioPress finder du opdaterede guides, til hvordan du sætter alt i Genesis op, men det viser jeg også i starten af videoen :-)

   Svar
   • 1) Der er både wordpress.com og wordpress.org? Hvilket er det?
    2) Når du siger installer WordPress mener du så 1-klick installation hos min udbyder Simply.com?

    Svar
    • Hejsa. Ja, jeg mener at du har installeret WordPress hos Simply, med 1-klik-installation.

     1) Efter du har installeret WordPress kan jeg anbefale dig at følge guiden om optimering af WordPress

     2) Download nu dit Genesis tema fra din studiopress.com konto.

     3) Log ind i WordPress admin og gå ind under Udseende –> Temaer og upload først Genesis framework, herefter dit tema.

     4) Du finder som sagt guides til hvordan du sætter alt i temaet op på din konto hos Studiopress

     Er du i tvivl om hvordan du bruger WordPress, finder du svar på alle spørgsmål under WordPress hjælp :-)

     Svar
 2. Hej Anders

  jeg kan se at flere af Genesis temaer ikke har et shopmodul. Mit spøgmål er om man relativt let selv kan tilføje dette med fx et plugin? jeg skal kun anvende det til at vise produkter og derfor skal det ikke opsættes med deciderede transaktioner for øje.

  Svar
  • Hej. Du kan sætte alle Genesis temaerne op med f.eks. Woocommerce. Jeg vil dog anbefale at vælge et af de genesis teamer der er tilpasset Woocommerce, da du ellers måske skal bruge tid på at tilpasse på dit child temas design (i style.css). :-)

   Hvis det blot er for at vise produkter kan du måske bruge et godt portfolio plugin i stedet for.

   Svar
 3. Hej Anders

  TAK for din fine side og respons på indlæg.

  Jeg har købt genesis Magazine Pro – men jeg opsætningen er slet ikke til at lave ud fra de mange videoer der findes om temaet. Eks. mangler jeg home-top, home-middel, og home-buttom widgets.

  Jeg tror det er fordi der også er installeret noget der hedder Atomic blocks.

  Ved du om man kan få det fjernet (og om det vil give mig mine manglende widgets) eller om det er bedre at gå efter at forsøge at sætte sig ind i Atomic blocks.

  Jeg vil bare gerne have et tema, der ligner Magazine pro ;o)

  Svar
  • Hej Mads. Herligt du kan bruge siden her. :-)

   Jeg ville prøve at deaktivere diverse plugins. Ikke at kunne se home-top, home-middle left etc. er ikke noget jeg selv har oplevet med Genesis og jeg bruger Genesis på rigtig mange WordPress hjemmesider.

   Det skyldes højst sandsynligt en konflikt med et plugin og typisk noget der har med Gutenberg editor’en at gøre. Så at deaktivere plugins i wp-admin under –> Plugins er mit bedste bud.

   Svar
 4. Hej Anders

  Jeg har købt et Genesis thema. Magazone Pro

  Der er tre filer. Genesis.zip , genesis_sample.zip og magazine-pro.zip

  I din video installerer du ikke genesis_sample.zip filen – skal man ikke bruge denne fil?

  Mvh / MAds

  Svar
  • Hejsa.

   Fedt, Genesis skal du nok blive glad for. Genesis er både et både hurtigt og fleksibelt WordPress tema.

   genesis_sample.zip skal du ikke bruge til noget, den er blot tænkt som en let start hvis du selv vil lave et Genesis tema :-)

   Svar
 5. Hej Anders
  Jeg er så småt begyndt på at etablere min hjemmeside og vil bruge genisis.
  Min hjemmeside skal omhandle undervisning med fokus på facilitering af processer. Det være sig teori og konkrete øvelser. I starten primært indlæg, men med tiden er det tanken at der også skal der være video og tegninger
  Jeg er lidt i tvivl om hvilket genisis theme jeg skal vælge. Tænker at magazine pro kunne være godt men har du nogle idéer til hvilket tema der kunne være godt?
  hilsen
  Kim

  Svar
  • Hej Kim. Genesis temaerne er opbygget på samme system og har stort set de samme features. Jeg ville derfor vælge ud fra det design du synes bedst om, og hvor layout (placering af de enkelte elementer) på forsiden passer med det du ønsker.

   Når det kommer til hvad der skal vises i de forskellige placeringer, er der dog god mulighed for selv at bestemme, da genesis kommer med nogle ganske fleksible widgets.

   Genesis vil give dig en hurtig og optimeret løsning. I øvrigt kan jeg anbefale plugin’et “Comet cache” for gøre din WordPress hjemmeside endnu hurtigere :-)

   Svar

Skriv en kommentar