WordPress på Dansk – Nemt og hurtigt med Genesis Temaerne

WordPress på Dansk med GenesisDet er ingen hemmelighed at jeg er stor fan af Genesis temaerne fra Studiopress. Deres WordPress temaer er optimeret til søgemaskinerne, responsive, bliver løbende opdateret, er utrolig nemme at oversætte til dansk og de har en rigtig god support . Lær hvordan du køber og installerer Genesis frameworket samt et tilhørende Wordpress tema på dansk.

Faktisk har jeg endnu ikke fundet et firma der leverer samme kvalitet og har ligeså fordelagtige regler for brugen. Når du køber et Studiopress tema må du installere det på ligeså mange hjemmesider som du ønsker og alle fremtidige opdateringer er gratis. Ud over dette er deres hjælpe-filer til at forstå og der er yderligere hjælp at hente på deres forum.

Update: En del brugere har efterspurgt et alternativ til Genesis. Jeg har derfor taget et kig på Elegant Themes, og kan varmt anbefale det. Du kan lære mere om Elegant Themes under Genesis vs. Elegant Themes.

Del I  – Installation og opsætning af Genesis tema fra Studiopress

I denne video tager vi et hurtigt kig på hvordan du køber Genesis frameworket og et tilhørende tema, downloader, installerer og oversætter temaet til dansk. Vi ser også på hvordan du ændrer layout i dit tema, og til slut installerer vi de mest brugte plugins til Genesis temaerne.

Før du begynder så gå ind på Studiopress her, så er du klar til start.

Kan det betale sig at købe et WordPress tema?

Der findes tusindvis af gratis WordPress temaer, så hvorfor betale for et tema til WordPress? Det er efterhånden ganske kompliceret at designe et godt WordPress tema. Der er utrolig mange ting der skal være i orden, og såfremt der findes fejl i et tema skal de rettes med det samme. Dette kræver et stort team der har den rette viden – især når det kommer til sikkerheden er det vigtigt, at teamet ved hvad de laver og reagerer promte.

Ud over dette bliver mange af de gratis WordPress temaer ikke opdateret, fejl bliver ikke rettet, temaerne er ikke optimeret til søgemaskinerne og det er svært at lave ændringer i opsætningen. Alt dette og meget mere er der taget højde for med Genesis frameworket og et tilhørende tema fra StudioPress . Er du bare lidt seriøs med din hjemmeside, er et godt betalt tema den eneste rigtige løsning.

Hvad er Genesis framework og hvorfor skal jeg købe det sammen med mit StudioPress tema?

Genesis frameworket er den bagvedliggende ramme hvorpå dit tema fra StudioPress er bygget. Det er derfor påkrævet at du køber genesis frameworket sammen med dit første Studiopress tema, da du ellers ikke vil kunne bruge temaet. På deres hjemmeside vil du derfor se at der står Theme + Genesis framework.

 • Du kan se WordPress som motoren i din bil
 • Genesis framework som hjulophæng, transmission og karosseri
 • StudioPress temaerne som maling, lakering og finish

Når du først har købt Genesis frameworket en gang, skal du ikke købe det igen. Hvis du ønsker at skifte til et andet StudioPress tema skal du blot huske, at logge ind på din konto på StudioPress’ hjemmeside. Prisen for Genesis frameworket bliver derved automatisk fratrukket på samtlige temaer.

WordPress på Dansk – StudioPress leverer et af de bedste produkter på markedet

Når du installerer et tema i WordPress kan du på ingen måde være sikker på, at det er oversat til dansk. Faktisk er langt de færreste temaer oversat til dansk, og at gøre det manuelt kan vise sig at være en ganske besværlig affære.

Når du køber Genesis frameworket + et tema fra Studiopress skal du blot installerer et enkelt plugin, og såfremt administrationen i WordPress er sat til dansk, er temaet nu oversat. Der kan være nogle enkelte Widgets hvor du skal rette teksten manuelt, men det gøres nemt og hurtigt i WordPress admin.

Er du i tvivl om temaerne fra StudioPress er noget for dig, så hop ind på deres hjemmeside. Der kan du læse meget mere om temaerne, og se live demoer. Jeg kan dog garantere dig for at Genesis frameworket og temaerne fra StudioPress, er en af de absolut bedste løsninger til din WordPress hjemmeside.

78 kommentarer til “WordPress på Dansk – Nemt og hurtigt med Genesis Temaerne”

 1. Hej Anders.
  Jeg skal for første gang lave en hjemmeside. Jeg er keramiker og skal lave den i forbindelse med opstart af værksted, som en platform til at vise og fortælle om mit arbejde. Jeg tror jeg vil gå efter dit råd om at købe et tema fra studiopress. Jeg kan godt li det enkle udseende på beautiful temaet, men der er ikke noget billedgalleri i demoen. Kan man så oprette et? Det er måske også for beregnet på mere blogging end jeg kommer til at lave, men det tænker jeg måske ikke gør så meget. Man kan vel slette de features man ikke kommer til at gøre brug af. Ellers er der swag, men det er måske ligt for swag, Jeg vil gerne ku lave et galleri, som leder ind i forskellige sider med billeder fra projekter og tilhørende beskrivelse.

  Svar
  • Hej Maja

   Ja der findes masser af plugins til WordPress der kan bruges til at lave et billedgalleri. Se f.eks. på de nogle af de muligheder der er at vælge imellem lige her

   Med hensyn til at fjerne features du ikke kommer til at bruge gøres det ret nemt. Hvordan du fjerner kommentarer eller laver en statisk forside kan du lære mere om under WordPress hjælp her på siden. Ellers styres det hele som det kan ses i videoen herover nemt under widgets i kontrolpanelet i WordPress.

   Svar
 2. Hej Anders.

  Jeg har læst alt det positive du har skrevet om Genesis, og er kommet frem til at jeg må med på den vogn.

  Nu har jeg læst om Genesis Design Palette Pro, som skulle gøre det muligt at designe alt – helt uden kode!

  Har du nogle erfaringer med, hvor godt det fungerer?

  Tak for en god side, jeg har givet et “like”.

  Hilsen Troels

  Svar
  • Jeg har testet Design Palette Pro og dette plugin til Genesis teamerne virker helt efter hensigten. DPP giver mulighed for at lave en lang række ændringer som ellers ikke er mulige, uden kendskab til kodning af CSS. Du kan altså reelt lave dit eget design direkte fra WordPress Admin.

   I princippet kan du lave de samme ændringer i temaets CSS filer, men Genesis Design Palette Pro spare en del tid – især hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i CSS :-)

   Tak for dit “like”, jeg er super glad for du finder siden her brugbar :-)

   Svar
  • Hej Jacob – Super at du kan bruge siden her. Syntes du der mangler noget information siger du bare til, så skal jeg gøre mit bedste for at det kommer online :-D

   Svar
 3. Hej anders.
  jeg nyder godt af intsrtuktionerne, men r dog allerede forvirret. har oprettet donmæne og er gået på wp-admin. Men når jeg skal indtaste wordpress adgangskode vil den ikke acceptere. Når jeg så siger- glemt adgangskode (som jeg ikke har) så sender den ikke et nut kode til min mail. Hvad pokker gør jeg forkert?
  Mvh Sys

  Svar
  • Hej Sys. Det kan nogle gange tage lidt tid før du modtager mailen når du bruger glemt adgangskode. Vær opmærksom på at der er forskel på store og små bogstaver i password og at der kan opstå problemer hvis du bruger æø eller å.

   Kan du stadig ikke få det til at virke vil jeg anbefale dig at geninstallere WordPress. Dette løser problemet for langt de fleste.

   Svar
 4. Hej Anders.

  Dejlig side. Jeg har 2 spørgsmål.
  Hvordan kan det være at der i filmen ovenfor ikke ændre ved sproget efter at du har installeret genesis translation? Der står stadig read more og search the site.
  Er det muligt kun at installerer Genesis uden et tema og bare arbejde ud fra det?

  Med Venlig Hilsen
  Simon

  Svar
  • Hej Simon. Som jeg nævner i videoen oversætter Genesis Translations automatisk dit Genesis tema til det sprog som WordPress er sat til. Jeg ændre ikke sprog i videoen da WordPress allerede er sat til dansk.

   Du kan ændre sprog i WordPress admin under Indstillinger -> Generelt -> Webstedets sprog :-)

   Du kan selv bestemme hvad der skal stå i stedet for “Read More” i den Genesis widget der hedder “Genesis Feature Indlæg”. I nogle widgets og plugins til Genesis bliver enkelte tekster ikke oversat automatisk – herved kan du selv taste ind hvad der skal stå.

   Ja, du kan godt installere Genesis Frameworket og arbejde ud fra det. I denne forbindelse vil jeg dog anbefale dig at lave et Child Theme således at dine ændringer ikke bliver overskrevet når Genesis Frameworket bliver opdateret. Hvordan du laver et Child Theme kan du læse mere om på StudioPress.

   Svar
 5. Hej Anders. Nu er jeg lidt på den. Jeg har fulgt dine råd og købt Genesis og et Theme. Jeg har fulgt din gode informative video, men jeg kan ikke uploade dem til mit webhotel Simply. Når jeg prøver får jeg beskeden at det er et bibliotek og det ikke kan uploades. Jeg har ikke på nogen måde lavet det til et bibliotek, det er det bare blevet helt automatik, da jeg downloaded det. Jeg skal måske sige, at jeg arbejder fra en Mac. Ved ikke om det gør en forskel. Hvordan kommer jeg videre?

  Svar
  • Hej igen. Du må undskylde at jeg sådan skriver hele tiden, men når jeg spørger om noget, så prøver jeg stadig også selv at finde svar og det har jeg nu gjort igen. Jeg skulle bare lave folderen om til en zip, så kunne den godt uploades…puha! Så ser jeg videre på dine videoer og bliver klogere ;) Tak for dem!

   Svar
  • Hej Anne. På PC downloades gensis + theme som zip filer som du også kan se i videoen.

   Jeg kender ikke ret meget til Mac, men kan fortælle at dit tema skal ligge i en zip fil – “if your Genesis folder is not a zip folder, you will need to compress it. On a Mac computer, right click the folder and hit compress. – på pc har jeg aldrig oplevet at zip filer bliver downloadet som et bibliotek, men det sker åbenbart på Mac.

   …og jeg er sikker du nok skal blive glad for Genesis når du får det op at køre :-D

   Svar
 6. Hej Anders
  Jeg er virkelig glad for din side og håber du kan hjælpe.
  Vi er en frivillig forening, der er ved at starte en jazzfestival Trekanområdet og til det er vi ved at lave hjemmeside.
  Vi har hentet et gratis tema Destin Basic og tilkøbt et eventplugin – men vi er ikke helt tilfredse.
  Det kører da – men hænger ikke rigtig sammen grafisk og vi kan ikke ændre så meget vi gerne vil og som vi troede vi kunne.
  Optimalt vil vi gerne have tiles/kasser på forsiden med nyheder, fotos og koncerter ligesom mange andre festivaler.
  Vi vil gerne kunne bestemme baggrundsfarver, grafisk layout med logo og egne fonte – vi har en dygtig grafiker der laver vores visuelle ID. Desuden vil vi gerne have en eventkalender som grafisk hænger sammen med resten – dvs fonte og farver kan ændres. Vi kan godt betale for tema men vi skal være ret sikre på at vi kan redigere det vi gerne vil.
  Kan du hjælpe med hvad vi skal se efter? På forhånd tak.

  Svar
  • StudioPress har lanceret et ny udvidelse til deres Genesis teamer som de kalder Design Palette Pro. Dette gør det muligt at tilpasse netop farver fonte osv. I samspil med Genesis frameworket og et af deres teamaer er det en ganske fleksibel løsning.

   Reelt vil I kunne lave de samme ændringer i CSS filerne til teamaet, men Design Palette Pro gør det muligt at ændre det meste direkte fra admin i WordPress (uden at skulle kode). I kan tage et kig på StudioPress og se om Design Palette Pro og deres temaer lever op til det i søger. Genesis er en professionel løsning der kun kan anbefales :-)

   Svar
    • Hej Anders – har kigget på løsningen og det ser ud som om det er vejen at gå. Tak for det.
     Men hvor finder jeg et eventkalender plug-in der også kan redigeres af Design Palette Pro så det grafisk hænger sammen med temaet? Vh Sussie

     Svar
    • Design Palette Pro er udelukkende designet til at redigere Genesis temaerne, du kan derfor ikke finde et event plug-in der kan redigeres med Design Palette Pro.

     Alternativet er at tilpasse jeres event plug-in direkte i des CSS filer eller at tilpasse teamet så det passer til det plug-in i ønsker at bruge.

     Svar
  • Ligger din blog på WordPress.com kan du ikke bruge andre temaer end dem WordPress.com stiller til rådighed. Jeg anbefaler altid at installere WordPress på eget webhotel, hvilket giver dig langt flere muligheder og fuld kontrol over din hjemmeside. Du evt. læse lidt mere om WordPress.com vs WordPress.org :-)

   Svar
 7. Hej Anders
  Jeg har fulgt din vejledning og har købt og dowloaded Genesis og et tema (Enterprise pro).
  I preinstallation guide skriver de at man skal installere 2 andre ting inden jeg installerer temaet.
  Så jeg installerede Genesis framework først.
  Derefter forsøgte jeg at installere de to andre plugins, men det fejlede. Så forsøgte jeg at installere tema først og derefter plugins, og det giver samme fejl.

  Preinstallation guide:

  “Before you begin, you will need to install and activate the following plugins Of course, you may substitute your favorite plugin, but this is the one used in the Genesis Sample theme demo:”

  Genesis – eNews Extended
  Simple Social Icons

  Fejlen jeg får under installation:

  Installing Theme from uploaded file: simple-social-icons.zip
  Unpacking the package…

  Installing the theme…

  The package could not be installed. The theme is missing the style.css stylesheet.

  Theme install failed.

  Hvordan tror du, at jeg skal installere disse plugins?

  Svar
  • Hej. Det er vist fordi du prøver at installere dine plugins som et tema. For at installere plugins skal du ind under Plugins ->> Tilføj nyt. Du kan iøvrigt også finde alle genesis plugins hvis du blot søger efter dem under plugins i admin, men det jeg viser også i videoen.

   Svar
 8. Hej Anders
  Jeg har downloaded Genesis og et tema. Jeg er lidt utilfreds med Temaets design, fx. der er for meget space omkring menu-items.
  og generelt nogle ting jeg godt kunne tænke mig at justere i temaets design layout.

  Hvordan kan jeg gøre det? Er det css jeg skal redigere?
  Skal jeg så bruge Design Palette Pro ? er det noget man køber?
  Hvordan kan jeg redigere kildekode til theme eller stylesheet?

  Svar
  • Du kan rette i dit child temas CSS filer direkte fra admin under Udseende ->> Editor. Alternativt kan du logge ind via efter FTP på webhotellet og navigere til /wp-content/themes/temanavn/style.css. Uanset hvad du vælger vil jeg anbefale dig at tage en backup af style.css :-)

   Design Palette Pro er et betalt plugin, der er udviklet af de samme som der har lavet Genesis teamerne. Du kan finde mere info på Design Palette Pro hjemmesiden. Med dette plugin er det muligt at rette padding i navigationen og rigtig mange andre ting i temaet. Fordelen er at du ikke skal kigge på CSS kode, men kan lave alle rettelser direkte fra WordPress admin.

   Svar
 9. Hej Anders. Jeg har netop købt Genesis framework + child tema. Jeg har fået oploadet Genesis framework men da jeg skulle oploade child temaet (jeg har købt det der hedder foodiepro) så fik jeg besked om at jeg manglede at oploade et forældretema (jeg går ud fra at det er genesis framework), hvilket jeg netop havde oploadet. Er du oplevet denne fejl før? Har du nogen idé om hvad jeg kan gøre?
  Venlig hilsen en frusteret blogbegynder

  Svar
  • Hejsa, Jeg tror såmænd bare du har glemt at klikke på aktiver efter du har installeret Genesis Frameworket. Så først upload Genesis framework ->> aktiver Genesis Framework ->> upload temaet ->> aktiver temaet :-)

   Svar
 10. Hej Anders,

  Jeg har netop downloadet temaet Daily Dish fra Genesis, men det bliver ikke vist som .zip fil, når jeg downloader det, så jeg kan ikke uploade det på min wordpress. Hjælp!!! I stedet vises temaet som en fil med en masse underfiler. Aner ikke, hvordan jeg ændrer dette.

  På forhånd tusind tak for hjælpen.

  Vh Katharina

  Svar
  • Hej Katharina. Jeg har snuppet dette fra faq’en hos studiopress

   “if your Genesis folder is not a zip folder, you will need to compress it. On a Mac computer, right click the folder and hit compress. On a Windows computer or PC, right-click the folder, point to Send to, and then click Compressed (zipped) folder”

   Herefter skulle du gerne kunne uploade framework og tema som i vist i videoen :-)

   Svar
 11. Hej Anders
  Jeg har fulgt din anbefaling og købt Genesis og flere temaer.
  Tema: Education pro
  Der er en ting jeg ikke kan løse og det er oversættelse på den slider jeg har på forsiden.
  Der står continue reeding og jeg vil gerne have det oversat til LÆS MERE
  Du kan se forsiden her https://eksistentiel-psykoterapi.com
  Jeg har brugt Loco translate og oversat der hvor jeg fandt det relevant. Både plugin og tema

  Ved du hvor jeg kan finde det rigtige sted?

  Svar
  • Hej Allan. Jeg går ud fra det er Genesis Responsive slider du bruger. Hvis det er, går du i admin ind under Genesis ->> Slider Settings ->> og opdaterer feltet “More Text (if applicable):” :-)

   Man kan nemt automatisk oversætte alle Genesis temaerne til dansk. Det kræver blot at sproget under Settings ->> General ->> er sat til dansk. Herefter installeres og aktiveres plugin’et Genesis Tanslations og temaet er nu oversat.

   Hvis der stadigvæk optræder tekst på engelsk, rettes teksten under den pågældende widget eller som i dette tilfælde, under pluginets indstillinger.

   I øvrigt ser det super ud det du har fået sat op :-)

   Svar
 12. Hej Anders, jeg forstår ikke helt, du skriver i hæftet at du varmt vil anbefale at man køber Genesis frameworket og et tilhørende tema, altså f.eks. Metro + Genesis, men Genesis er vel et tema og det er Metro også, man kan vel ikke bruge begge to på en gang?
  Jeg har købt begge til ca kr. 700,00

  Svar
 13. Stadig ikke forstået, jeg vil gerne bruge temaet Metro, skal jeg så også have Genesis framework, samtidig nævnes der også noget om child.
  Du starter med at nævne Genesis fra Studiopress samt deres tema fra wordpress, kan du ikke gøre det lidt enklere, hvordan kan man have to temaer aktiveret samtidig

  Svar
  • Jeg kan ikke vise eller forklare det mere præcist end det er i videoen og i artiklen herover. Installer og aktiver Genesis Framework først, herefter installeres og aktiveres det pågældende StudioPress tema. Dette er også beskrevet på StudioPress’ hjemmeside.

   Ellers er min anbefaling er at du opretter en opgave på amino freelancer og får en til at lave hjemmesiden for dig.

   Svar
 14. Hej Anders

  Ja det er fint nok at jeg kan henvende mig til nogen

  Men igen, og hav mig så undskyldt,

  Du skriver kan det betale sig at købe et wordpress tema, os så skriver du lidt længere nede, det er derfor påkrævet at du køber Genesis frameworket sammen med dit første Studiopres tema, er det temaer fra wordpress eller er det temaer fra Studiopres man skal købe, det virker lidt forvirrende

  Svar
 15. Hej Anders
  Tak for en god side at søge ny viden. :-)
  Jeg skal til at lave hjemmeside, og har læst din e-bog – om at lave hjemmeside. Det er ret god læsning, når man er ny i feltet- hjemmesider.
  Jeg tænker at følge dit råd omkring at købe Genesis Framework med et af de tilhørende temaer. Men for sådan en, der ikke aner noget som helst om at lave hjemmeside, men gerne vil forsøge selv, dukker der nok et par spørgsmål op!
  Et af dem er:
  Er temaerne låst med de fotos de kommer med, eller er det blot måden at lave skabelon for hjemmesiden, hvor billederne er eksempler.
  Might be, – det dummeste spørgsmål, men ikke for en, der ikke har prøvet det før:-)

  Svar
  • Hej Ditte. Super at du kan bruge eBogen. Mangler der forklaringer på noget, siger du bare til, så skal jeg gøre mit bedste for at tilføje det i bogen.

   Du bestemmer helt selv hvilke billeder du ønsker der skal være på din hjemmeside. Temaet er selve skabelonen om man vil, hvor du så selv tilføjer tekst, billeder, menuer osv.

   Så ja, billederne du ser i demoerne hos StudioPress er blot lagt ind, for at vise hvordan det pågældende tema ser ud med indhold. :-)

   Svar
 16. Hej Anders.

  Awesome website!

  Jeg er ny i byg-din-egen-hjemmeside universet. Jeg har købt mit webhotel og planlægger nu at købe Genesis+studiopress. Jeg er faldet for Modern Studio Pro Theme, men inden jeg køber…

  Jeg kunne godt tænke mig muligheden for at tilføje “Popular Posts” et sted på siden. Er det muligt at tilføje dette til sit tema undervejs i opbygningen af hjemmesiden i det givne tema, man har købt? Og i så fald, hvordan?

  Tak for hjælpen :)

  Svar
  • Hejsa. Ja, du kan godt tilføje “Popular Post” på siden. Dette kan gøres uafhængigt af det tema du vælger. Der findes mange forskellige plugins til dette formål, her på siden bruger jeg blot en statisk tekst widget, der som standart ligger i WordPress.

   Skal “Popular Posts” generes dynamisk vil det, med Genesis teamet, være oplagt at bruge den medfølgende widget der hedder “Genesis – Feature Indlæg”. Denne widget kan indsættes på forsiden eller i højre / venstre menu. Du kan selv bestemme om der skal vises billeder, dato, forfatter osv. :-)

   Svar
 17. Hej Anders.
  Jeg synes, at det er en meget hjælpsom video og tekst. Tak.
  Jeg er ved at købe et tema og overvejer “Minimum pro theme”, men er alligevel usikker på, hvor meget der kan fjernes og rettes, og om den overhovedet er bedst til min ydelse.
  Jeg er psykoterapeut og behøver ikke (i hvert fald til at starte med) så mange sociale links, som der er nedenfor. Jeg kan dog lide den, da den er simpel. Kan de slettes og kan man i stedet sætte et billede eller noget tekst ind?
  Hilsen Katrine

  Svar
  • Hejsa Katrine. Herligt du kan bruge tekst og videoen. En af fordelene ved Genesis temaerne, er at de er ganske fleksible. Du kan altså selv bestemme hvad der skal være i de enkelte layout elementer.

   Ønsker du at indsætte noget andet i stedet for de sociale links i Minimum pro temaet, gøres det nemt fra WordPress administrationen. Du kan også helt undlade sektionen, hvis det passer bedre ind i dit koncept:-)

   Svar
 18. Hej Anders
  Læser med interesse på din hjemmeside omkring Genesis m.m. Jeg har brug for et tema, hvor jeg med diverse plugins kan præsentere: fotos og video fra SmugMug, tidsskrifter med bladre.funktion á la Issue.
  Vil du mene at dette kan implementeres indenfor Genesis?

  Svar
  • Hej Alfred. Ja, Gensis temaerne er rigtig gode. Om du kan få vist fotos fra andre services afhænger helt af, om det er noget de pågældende hjemmesider har udviklet WordPress plugins til.

   Såfremt billederne kan hentes fra andre sites via plugins, vil det kunne sættes op i Genesis temaerne, så vel som i alle andre temaer. Hvordan billederne bliver præsenteret vil dog udelukkende være afhængigt af, hvordan de enkelte plugins er udviklet, og hvilke muligheder de giver.

   Personligt ville jeg foretrække at uploade billederne direkte på min WordPress hjemmeside og vise dem via et godt portfolio plugin. Men kan godt se fordelen i at få billederne vist automatisk, hvis de allerede er uploadet på et andet site.

   Med hensyn til tidsskrifter med bladrefunktion, er det ikke noget jeg selv har brugt. Men det skulle da undre mig om der ikke er udviklet en hel del WordPress plugins, til netop dette formål. :-)

   Svar
 19. Hej Anders

  Jeg har en udfordring med det Genesis framework + tema som jeg har købt. Jeg har fulgt din vejledning og uploadet genesis framework først med succes + aktiveret det, men når jeg så prøver at uploade mit tema, så får jeg blot igen og igen denne fejlmeddelelse:

  ‘Please Activate a Genesis Child Theme: We’ve noticed you are using the Genesis Framework parent theme alone. We strongly recommend you run a Genesis child theme with it (we even have a free theme you can use). For more information, see our article at https://www.studiopress.com/genesis-always-use-child-theme/

  Kan du forklare hvad jeg gør galt?

  Og tak for gode instruktionsvideoer iøvrigt :-)

  Mange hilsner
  Vinni

  Svar
  • Hej Vinni, Jeg går ud fra det tema du prøver at uploade er det du købte samtidig med Genesis Frameworket. Efter du har fået beskeden kan du så ikke blot aktivere dit child theme? Jeg går ud fra dit child theme er blevet installeret?

   Række følgen er: Først upload Genesis framework ->> aktiver Genesis Framework ->> upload temaet ->> aktiver temaet

   Jeg har ikke tidligere hørt om dette problem og mener ikke at studiopress har lavet om på processen. Du kan evt. prøve helt at slette Genesis frameworket og installere det på ny, hvis ovenstående ikke virker. :-)

   Svar
   • Hej igen
    Tak for dit svar – og ja, det er korrekt, det er det tema, som jeg købte sammen med frameworket, og det er virkelig mærkeligt for jeg har gjort præcis som du skriver, men får denne fejlmeddelelse hver gang med prøver at uploade teamet:

    ‘Udpakker pakken…

    Installerer temaet…

    Dette tema kræver et forældertema. Tjekker om det er installeret …

    Forældertemaet kunne ikke findes. Du skal installere forældertemaet, genesis, før du kan bruge dette undertema. ‘

    Men Genesis frameworket står altså som aktivt.

    Hvordan sletter jeg Genesis igen? Så må jeg jo prøve det… :-)

    Svar
   • Du deaktiverer blot Genesis frameworket under Udseende ->> Temaer, herefter kan du slette det.

    Du kan også prøve at deaktivere Genesis frameworket og så uploade teamet bagefter.

    Du kan også prøve at uploade dit child theme via FTP. Tema + framework skal ligge (udpakket) i hver sin mappe under /wp-content/themes/.

    Svar
 20. Hej Anders

  Jeg sidder lige og overvejer et Studio Press tema sammen med Generis Frameworket til min første hjemmeside, efter dine anbefalinger. Men de temaer der tiltaler mig mest på siden er “Third Party Themes”. Har du erfaring med om de er ligeså gode som Studio Press’ egne temaer?

  Tak for en super side, det er så stor en hjælp for mig, som er grønnere end grøn inden for hjemmeside.

  Venlig hilsen
  Camilla

  Svar
  • Ja, Third Party Themes til Genesis frameworket er også gode. Genesis frameworket søger for der er styr på alt det tekniske, og bliver løbende opdateret af Studio Press. De temaer der er bygget oven på Genesis frameworket står derfor allerede stærkt fra start. De Third Party Themes du finder på deres hjemmeside er ligledes gennemtestet af Studiopress teamet :-)

   Svar
 21. Hej Anders
  Tak for meget brugbare videoer! Jeg forsøger at lave et website til min nyopstartede virksomhed (har fx købt Genesis) men har svært ved at gennemskue, hvor meget man selv kan påvirke det valgte design. Kan man fx erstatte billeder i et tema med ens egne billeder? Hvis denne mulighed kun gælder for nogle af WordPress’ temaer, kan du så give eksempler på hvilke?
  Et andet spørgsmål: Jeg har købt Genesis Framework og Genesis Sample. Er Genesis Sample så det tema jeg har købt, eller skal jeg yderligere tilkøbe et ønsket tema? Og hvilket tema vil i så fald være godt, hvis jeg selv vil kunne styre billedsiden.
  Tak for din hjælp
  Dbh Katrine

  Svar
  • Hej Katrine

   Hvis du logger ind på din konto hos studiopress (som jeg også viser i videoen) finder du guides til hele opsætningen af dit tema. Der er også guides til hvordan du udskifter billeder, for alle billeder i WordPress kan naturligvis udskiftes -og det er uanset hvilket tema du bruger. Nogle temaer (som f.eks. Genesis) gør det så bare lettere at ændre/opdatere.

   Sample theme er et gratis tema fra studiopress, du kan sagtens opbygge din hjemmeside i det. Sample temaet har de samme grundlæggende features, som de øvrige Gensis temaer. Den største forskel på Genesis temaerne ligger i layout på forsiden og i designet. :-)

   Svar
 22. Hej Anders
  Mega skøn site du har her, TAK! :-)
  Jeg er i gang med rebranding af min virksomhed.
  Kan du anbefale nogle themes, som er særlig gode til personlig branding? Noget i stil med melrobbins.com
  På forhånd tusind tak :-)

  Svar
  • Hej Marianne. Hvis du ikke kan finde et af Genesis teamerne der passer til det du har i tankerne, kan du prøve at tage et kig på Elegant Themes. Selv bruger jeg kun de to udviklere, da der er styr på SEO, design og support.

   Der er også en del af Genesis temaerne der bruger parallax scrolling,hvis det er det du er ude efter :-D

   Svar
 23. Hej Anders
  Jeg er så småt begyndt på at etablere min hjemmeside og vil bruge genisis.
  Min hjemmeside skal omhandle undervisning med fokus på facilitering af processer. Det være sig teori og konkrete øvelser. I starten primært indlæg, men med tiden er det tanken at der også skal der være video og tegninger
  Jeg er lidt i tvivl om hvilket genisis theme jeg skal vælge. Tænker at magazine pro kunne være godt men har du nogle idéer til hvilket tema der kunne være godt?
  hilsen
  Kim

  Svar
  • Hej Kim. Genesis temaerne er opbygget på samme system og har stort set de samme features. Jeg ville derfor vælge ud fra det design du synes bedst om, og hvor layout (placering af de enkelte elementer) på forsiden passer med det du ønsker.

   Når det kommer til hvad der skal vises i de forskellige placeringer, er der dog god mulighed for selv at bestemme, da genesis kommer med nogle ganske fleksible widgets.

   Genesis vil give dig en hurtig og optimeret løsning. I øvrigt kan jeg anbefale plugin’et “Comet cache” for gøre din WordPress hjemmeside endnu hurtigere :-)

   Svar
 24. Hej Anders

  Jeg har købt et Genesis thema. Magazone Pro

  Der er tre filer. Genesis.zip , genesis_sample.zip og magazine-pro.zip

  I din video installerer du ikke genesis_sample.zip filen – skal man ikke bruge denne fil?

  Mvh / MAds

  Svar
  • Hejsa.

   Fedt, Genesis skal du nok blive glad for. Genesis er både et både hurtigt og fleksibelt WordPress tema.

   genesis_sample.zip skal du ikke bruge til noget, den er blot tænkt som en let start hvis du selv vil lave et Genesis tema :-)

   Svar
 25. Hej Anders

  TAK for din fine side og respons på indlæg.

  Jeg har købt genesis Magazine Pro – men jeg opsætningen er slet ikke til at lave ud fra de mange videoer der findes om temaet. Eks. mangler jeg home-top, home-middel, og home-buttom widgets.

  Jeg tror det er fordi der også er installeret noget der hedder Atomic blocks.

  Ved du om man kan få det fjernet (og om det vil give mig mine manglende widgets) eller om det er bedre at gå efter at forsøge at sætte sig ind i Atomic blocks.

  Jeg vil bare gerne have et tema, der ligner Magazine pro ;o)

  Svar
  • Hej Mads. Herligt du kan bruge siden her. :-)

   Jeg ville prøve at deaktivere diverse plugins. Ikke at kunne se home-top, home-middle left etc. er ikke noget jeg selv har oplevet med Genesis og jeg bruger Genesis på rigtig mange WordPress hjemmesider.

   Det skyldes højst sandsynligt en konflikt med et plugin og typisk noget der har med Gutenberg editor’en at gøre. Så at deaktivere plugins i wp-admin under –> Plugins er mit bedste bud.

   Svar
 26. Hej Anders

  jeg kan se at flere af Genesis temaer ikke har et shopmodul. Mit spøgmål er om man relativt let selv kan tilføje dette med fx et plugin? jeg skal kun anvende det til at vise produkter og derfor skal det ikke opsættes med deciderede transaktioner for øje.

  Svar
  • Hej. Du kan sætte alle Genesis temaerne op med f.eks. Woocommerce. Jeg vil dog anbefale at vælge et af de genesis teamer der er tilpasset Woocommerce, da du ellers måske skal bruge tid på at tilpasse på dit child temas design (i style.css). :-)

   Hvis det blot er for at vise produkter kan du måske bruge et godt portfolio plugin i stedet for.

   Svar
 27. Hej

  Jeg har nu oprettet domæne hos Simply, købt Genesis framework og Essence Prog hos Studiopress.

  Jeg kan ikke rigtig komme videre med at lave hjemmesiden. Når jeg følger din vidoe ser det meget anderledes ud, måske er det en gammel video.

  Hvor skal jeg bygge siden, er det hos Simply hvor jeg importerer Genesis og Essence eller hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • Hej Michael. Ja det er efterhånden noget tid siden jeg lavede videoen, men grundlæggende er de samme ting du skal gøre. Jeg går ud fra du har installeret WordPress.

   Log først ind i WordPress-admin ->> Gå ind under udseende->> Upload og aktiver Genesis framework ->> upload og aktiver herefter dit tema Essence .

   Hvis du logger ind på din konto hos StudioPress finder du opdaterede guides, til hvordan du sætter alt i Genesis op, men det viser jeg også i starten af videoen :-)

   Svar
   • 1) Der er både wordpress.com og wordpress.org? Hvilket er det?
    2) Når du siger installer WordPress mener du så 1-klick installation hos min udbyder Simply.com?

    Svar
    • Hejsa. Ja, jeg mener at du har installeret WordPress hos Simply, med 1-klik-installation.

     1) Efter du har installeret WordPress kan jeg anbefale dig at følge guiden om optimering af WordPress

     2) Download nu dit Genesis tema fra din studiopress.com konto.

     3) Log ind i WordPress admin og gå ind under Udseende –> Temaer og upload først Genesis framework, herefter dit tema.

     4) Du finder som sagt guides til hvordan du sætter alt i temaet op på din konto hos Studiopress

     Er du i tvivl om hvordan du bruger WordPress, finder du svar på alle spørgsmål under WordPress hjælp :-)

     Svar

Skriv en kommentar