Top 3 portfolio plugins til WordPress – Lav dit eget galleri

Hjemmeside galleri - WordPress portfolio

Et ønske for mange brugere er at få et galleri eller portfolio på deres WordPress hjemmeside. I denne artikel vil vi derfor se nærmere på de bedste portfolio plugins, hvor du kan få fat i dem og hvordan du bruger dem.

Skal jeg købe et bestemt WordPress tema for at få et portfolio på min hjemmeside?

Det er ikke nødvendigt at købe et nyt tema, hvis du ønsker at få et portfolio på din hjemmeside. Faktisk er det langt mere fleksibelt hvis du vælger at bruge et plugin. Herved kan du vælge det tema du ønsker og så efterfølgende integrere et godt portfolio via et plugin.

For at få dit portfolio plugin til at fungere bedst muligt på alle enheder, er det dog vigtigt at du har et responsive WordPress tema. De plugins jeg nævner i denne artikel er alle responsive, men for at det hele kommer til at fungere optimalt, skal dit tema ligeledes være opbygget og optimeret korrekt.

Overvejer du at skifte til et professionelt WordPress tema kan jeg anbefale dig at se nærmere på Genesis temaerne. De er både responsive, professionelt opbygget og har god rigtig support.

Hvordan fungerer et portfolio plugin i WordPress?

Typisk tager et portfolio-plugin billederne fra dine indlæg og præsentere dem i form at et portfolio / galleri. Hvilke billeder der skal indgå i dit portfolio vælges typisk ud fra den kategori dine indlæg er skrevet i. Langt de fleste plugins giver dig også mulighed for at lave et galleri, ud fra det indbyggede billedgalleri i WordPress.

Hvordan du rent teknisk indsætter dit portfolio afhænger af hvordan det pågældende portfolio er opbygget. Typisk vil det være i form af en widget eller ved at indsætte en [Shortcode] på den side hvor du ønsker at dit portfolio skal vises. Vil du have et portfolio på forsiden af din hjemmeside, kan du derfor sagtens gøre dette.

De fleste plugins har mange forskellige muligheder når det kommer til, hvordan dine billeder skal præsenteres. Hvordan du specifikt vælger præsentations formen kan du læse på de respektive hjemmesider.

Hvilke portfolio / galleri plugins er de bedste?

Der er utrolig mange plugins at vælge imellem når det kommer til gallerier og porteføljer i WordPress. Faktisk er der så mange at vælge imellem at det kan være svært at finde hoved og hale i det hele.

Her kommer derfor min anbefaling af 3 rigtig gode portfolio plugins. Hvilket plugin du skal vælge afhænger i høj grad af hvordan du ønsker at dine fotografier / produkter skal præsenteres. Fælles for de tre nedenstående plugins er dog, at de alle er af høj kvalitet og dermed fleksible med hensyn præsentationen af dine billeder.

Media Grid

Media grid portfolio til WordPress. Flot, nemt at installere og giver et moderne look.

Ifølge min overbevisning er Media Grid et af de bedste portfolio plugins til WordPress. Først og fremmest ser det rigtig godt ud og samtidig er det yderst fleksibelt. I dine gallerier vil det både være muligt at søge, bruge filtre, indsætte video, lyd og billeder. Samtidig er Media Grid responsive og derved vises dit portfolio korrekt på alle enheder.

Go Portfolio

Go Portfolio WordPress

Et andet rigtig godt portfolio plugin er Go Portfolio. Det er nemmere at bruge end Media Boxes, men har knap så mange indstillingsmuligheder. Dette ændre dog ikke på at du med Go Portfolio får et virkelig flot galleri. Du kan selv vælge hvilke indlægstyper (kategorier) der skal vises i dit portfolio, om dit portfolio skal vises i søgninger, ændre skrifttyper og vælge mellem 6 forskellige layouts.

Der kan i øvrigt vises en lang række forskellige medier i dit portfolio, herunder YouTube videoer, billeder og musik fra SoundCloud. Det endelige resultat ser virkelig godt ud. Med de rette billeder på din WordPress blog får du et yderst professionelt portfolio, der nemt kan indsættes lige der hvor du ønsker  (også på forsiden af din WordPress blog). Go Portfolio er absolut pengene værd.

Essential Grid

Essential Grid Galleri

Har de to ovenstående portfolio plugins ikke de features du søger kan du prøve at tage et kig på Essential Grid. Dette plugin udmærker sig ved at være hurtigt til at indlæse dit galleri. Samtidig er det, som de to andre plugins, også responsive hvilket sikre at dit portfolio vises korrekt på alle de forskellige enheder.

Essential Grid har masser af indstillingsmuligheder, og i samspil med en glimrende editor er det muligt at designe dit galleri som du ønsker. Alle de gængse medietyper er understøttet og med brugen af lightboxes får du et rigtig flot galleri på din WordPress hjemmeside.

Hvordan vælger jeg det rette portfolio plugin?

Hvilket portfolio der passer bedst til din hjemmeside afhænger af hvilke features du ønsker. Min anbefaling er dog at se nærmere på de tre ovenstående, da der her er rig mulighed for at tilpasse dem.

Ifølge min overbevisning skal alle betalte plugins have tilknyttet en god support  – ellers overvejer jeg end ikke at betale for dem. Vælger du et af de tre ovenstående plugins er du sikker på at får et professionelt galleri der både er optimeret, ser godt ud og har en ordentlig support.

7 kommentarer til “Top 3 portfolio plugins til WordPress – Lav dit eget galleri”

 1. Tusind tak for svaret, det vil jeg da prøve, har ellers søgt på wordpress.org under plugin og fandt flere men det er ikke lige det jeg søgte efter.

  godt nytår
  Finni

  Svar
 2. Hej
  Hvoan kan man lave en WP hjemmeside med jule kalender?
  inde i lågerne skal man kunne finde eget billeder som man har taget i løbet af årerne.
  mvh
  Finn

  Svar
  • Hej Finn. Det er ikke noget jeg selv har haft sat op, men hvis du søger i Google på “wordpress christmas advent calender plugin” mon ikke du så kan finde et plugin, der kan det du søger :-)

   Svar
 3. Hej
  Kan du hjælpe mig med, hvordan jeg laver en portfolio med mine video fra min youtube kanal. Jeg kan kun oprette portfolio med mine indlæg. jeg har lige købt Go portfolio.

  Svar
  • Hej Preben. Jeg har begået en fejl med hensyn til Media Boxes i WP. Jeg har tidligere brugt det på andre typer af hjemmesider og var sikker på at plugin’et også var kompatibelt med WordPress.

   Det er det ikke og jeg har derfor fjernet det her fra artiklen. Der arbejdes dog (ifølge udvikleren) på en WordPress version. Jeg beklager at plugin’et er blevet listet her på siden.

   Hvis du har købt plugin’et kan det være at du kan få en refund fra Author. Du kan læse mere her. Fortæl mig gerne om det var muligt at få en refund, hvis ikke så skriv til mig, så finder vi en løsning. :-)

   Svar

Skriv en kommentar