Kan jeg lave en professionel hjemmeside med WordPress?

Følger du de råd der er givet i artiklen her, så ender du med en professionel hjemmeside til en pris langt under det som et web-bureau ville kunne tilbyde.

Faktisk bruger flere store internationale hjemmesider WordPress som deres Content Management System (CMS). Med den rette opsætning og et godt WordPress tema kan du selv nemt lave en professionel hjemmeside.

Er det nødvendigt at hyre et professionelt web-bureau?

Du kan i dag komme rigtig langt uden kendskab til webdesign og hjemmesideprogrammering. WordPress er både nemt at installere, brugervenligt og med et par små justeringer meget søgemaskinevenligt. Har du et mindre eller mellemstort firma vil du i langt de fleste tilfælde selv kunne stå for at lave din hjemmeside.

Skal du lave en webshop eller har du brug for meget avancerede features kan et web-bureau være den bedste løsning. Grunden til jeg skriver kan, er at der i dag findes utrolig mange avancerede plugins til WordPress. Det er derfor værd at tage et kig på de mange plugins, inden der bruges tid og penge på udvikling hos et web-bureau.

Hvis du vælger at hyre et professionelt web-bureau skal det primært være fordi de kan hjælpe dig på mange fronter, herunder en af de vigtigste hvilket er markedsføring online. Har du et begrænset budget kan du dog godt klare dig uden hjælp udefra, det eneste der kræves er din tid og lidt gå på mod.

Hvor stor betydning har temaet for søgemaskineoptimering af hjemmesiden?

For at få de bedste resultater i søgemaskinerne er det utrolig vigtigt at du vælger et professionelt tema der er optimeret til søgemaskinerne. Der er rigtig mange faktorer der skal tages hensyn til og mange temaer er langt fra godt nok optimeret.

Et af de bedste frameworks til professionelle WordPress hjemmesider hedder Genesis. Det koster $99 og så er der oven i købet et tema med i prisen. Genesis bliver løbende opdateret og i den seneste tid er næsten alle deres temaer endda gratis blevet opdateret til responsive webdesign. At få gjort dette af et web-bureau på en eksiterende hjemmesde ville have kostet tusindvis af kroner.

Hvor svært er det selv at lave en professionel og optimeret hjemmeside?

I dag er det faktisk muligt selv at lave en professionel hjemmeside. Du kan nemt installere WordPress, et professionelt tema og nye plugins uden noget som helst kendskab til programmering. Det der kræves er at du bruger noget tid på at sætte dig ind i administrationssystemet og hvordan du laver nogle basale ændringer, så hjemmesiden bliver søgemaskinevenlig.

Efterfølgende skal du lære noget om hvordan du søgemaskineoptimere dine tekster og overordnet strukturerer din side.

Hvad er prisen en professionel hjemmeside?

Følger du de råd der er givet i artiklen her, så får du en professionel hjemmeside for under 1000,- og så ved du endda selv hvordan du holder den opdateret, installerer nye features og meget mere.

Skulle en tilsvarende side udarbejdes fra bunden af et web-bureau, ville prisen typisk ligge fra 7.000,- og op efter. Ud over dette ville der løbende være udgifter til opdateringer osv. Dette kommer gratis med WordPress og Genesis frameworket – at lave en professionel hjemmeside med WordPress er absolut værd at overveje.

4 kommentarer til “Kan jeg lave en professionel hjemmeside med WordPress?”

 1. Hej Anders,

  Stort kadeau til dig for en gennemsigtig artikel. Jeg driver selv et webbureau, men er helt enig med dig i, at man sagtens selv kan lave en præsentabel hjemmeside. Det kræver selvfølgelig bare at man investerer nogle timer i det, men WordPress er jo bare et fantastisk system :-)
  Fedt at vi har nogle, der tilbyder gratis hjælp uden at have profit for øje.
  Skriv endelig hvis du ønsker at påtage dig nogle freelance opgaver for os.

  Svar
 2. Hej Anders, tak for en fantastisk side, gode råd og forklaringer. Jeg er ved at bygge en hjemmeside op med WordPress og Genesis. Jeg skal på sigt muligvis have en gruppe af brugere som skal kunne logge sig ind således at vi kan sende dokumenter på tværs af kloden. Er der noget man på et senere tidspunkt kan betale nogen for at supplere hjemmesiden med, eller er det noget jeg skal tænke med allerede nu her fra starten. (bonus info: helt nyopstartet virksomhed, så pt. ikke noget jeg skal bruge, siden er ikke en blog, og ikke en side med reklamer og svar bokse osv. )

  Håber du forstår mit spørgsmål og kender svaret.

  På forhånd mange tak!

  Svar

Skriv en kommentar