Hjemmeside pris – Hvor meget koster det at lave en ny hjemmeside?

lavwordpressblogSåfremt at du selv står for oprettelse, installation, at lave indholdet og markedsføring (hvilket webdesigner.dk ligger op til) koster det i dag ikke ret meget at lave din egen hjemmeside. Det du skal betale for er et domænenavn og et webhotel. Resten af de remedier du skal bruge findes gratis online.

Hvad er en god hjemmeside pris?

Vælger du den løsning jeg anbefaler alle brugere her på siden (under lav din egen hjemmeside) vil det koste dig  ca. 18,- pr. mnd., at have din egen hjemmeside online. Det kan godt gøres billigere, men det er så også i høj grad på bekostning af kvaliteten. Du betaler altså for to ting, plads på et webhotel til din hjemmeside og så 50,- om året for at have registret et .dk domæne.

Ovennævnte pris ligger sig under middel, og i forhold til kvaliteten er det absolut et godt tilbud. Din hjemmesides pris behøver altså ikke være høj, for at du får en professionel løsning.

Undgå de helt billige løsninger – Gå ikke kun efter prisen

Billige web-hoteller (for slet ikke at nævne gratis hosting) vil ikke give dig andet end problemer. Siden går måske konstant ned, tingene virker ikke som de skal og kundesupport er oftest ikke eksisterende. Hele kernen i dit hjemmeside projekt er at din side virker og er online. Undgå fælden – vælg web-hotel med omhu og undgå helt gratis hosting.

Er du seriøs med dit hjemmesideprojekt kan det altså absolut betale sig at give en smule ekstra, og derved få en hjemmeside som praktisk talt altid er online og meget sjældent er problemer med.

Er der andre ting jeg skal betale for?

Nej, som udgangspunkt vil web-hotel og domænenavn være de eneste udgifter du får. Senere kan det så vises sig at du gerne vil foretage andre tilkøb, som f.eks. et godt WordPress tema som GeneratePress, en god service til sende nyhedsbreve ud med, gode bøger om søgemaskineoptimering eller noget helt tredje. At købe ekstra services er dog på ingen måde nødvendigt for at have en succesfuld hjemmeside.

Når du har din egen hjemmeside / blog kommer du på længere sigt sjældent uden om at skulle bruge en god teksteditor, så du kan redigere i koden på din nye hjemmeside. Gode værktøjer til både kodning og grafisk design findes gratis online, dette vil altså ikke være en udgift for dig. Anbefalede værktøjer til disse formål findes ligeledes her på webdesigner.dk

Webdesigner.dk er lavet for at hjælpe dig godt fra start

Før du løber ud og køber plads på et webhotel,  og går i gang med at lave din egen hjemmeside, kan jeg på det varmeste anbefale dig at du kigger nærmere på de mange artikler her på siden.

Hvis du ikke allerede har taget et kig på valg af emne, så gør det før du går i gang – især hvis du vil have succes med din hjemmeside på længere sigt.

Når du følger de råd jeg giver her på siden, får du en hjemmeside til en pris der er lav, men går ikke på kompromis med kvaliteten.

Tip: Ved du hvad din hjemmeside skal handle om kan det anbefales at springe direkte til opret en hjemmeside. Følger du guiden får du den bedst mulige hjemmeside, til en pris hvor alle kan være med. Din hjemmeside vil typisk kunne være online i løbet af et par timer.

10 kommentarer til “Hjemmeside pris – Hvor meget koster det at lave en ny hjemmeside?”

 1. Hej Anders
  Er i gang med en emneuge på min skole og vi skal lave et budget over vore “egen virksomhed”. Her skal vi blandt andet have en hjemmeside. Mit spørgsmål lyder på hvad sådan en hjemme side ville komme til at koste, hvis man skal have lavet den af en professionel.

  Et cirka beløb over det hele er tilstrækkeligt, da vi kun skal bruge det i et budget.

  VH Sebastian

  Svar
  • Hejs Sebastian. Det afhænger af hvad hjemmesiden skal kunne. Skal der være et forum på, webshop, billedegalleri, skal der laves markedsføring, skal der være unikt design, laves logo, hvem skriver teksterne, laver søgemaskineoptimering osv.

   Jeg har lavet hjemmesider fra 3999 kr. og op til over 30.000 kr. En simpel WordPress hjemmeside til 3999 kr. ville hos mig (hvis jeg stadig lavede freelance webdesign) inkludere:

   1) Opsætning og installation af WordPress
   2) Grundlæggende søgemaskineoptimering af WordPress
   3) Valfrit tema fra Genesis inkluderet i prisen
   4) Opsætning af kontaktformular
   5) Opsætning af SSL certifikate (https)
   6) Opsætning af menu og fem sider / indlæg
   7) Installation af væsentlige plugins
   8) Tre gode link muligheder for nye hjemmesideejere
   9) En times konsulentarbejde ud fra kundes ønsker
   10) PDF omkring hvordan man skriver en søgemaskineoptimeret artikel, og herved få målrettede besøgende fra Google

   Kunden ville så selv skulle registrere domænenavn og købe plads på webhotel. Resten af forløbet ville jeg så stå for. Yderligere tilpasninger logo osv. ville jeg nok tage 650 – 800 kr. i timen for.

   Er der tale om en hjemmeside programmeret fra bunden og vil prisen være langt højere, det er dog typisk kun større og unikke koncepter, der får programmeret deres egen løsning helt fra bunden.

   Svar
  • Hej Mortza. Jeg tager ikke nye freelance webdesignopgaver, da jeg desværre ikke har tiden til det. Ønsker du selv at lave din hjemmeside skal du blot følge installations-guiden.

   Har du spørgsmål er du velkommen til at sende mig en mail, så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe dig på vej :-)

   Svar
 2. Hej Anders,

  Jeg vil gerne have lavet en super fed hjemmeside, vil du anbefale WordPress som platform og kan du anbefale den helt rigtige webdesigner?

  Svar
  • Som du kan se her på siden er jeg stor fortaler for WordPress. Det er både brugervenligt, optimeret til søgemaskinerne og med det rette tema får du også hjemmeside der vises korrekt på mobiltelefoner og tablets.

   Samtidig er der masser af hjælp at hente online. Hvis du har mod på det er min anbefaling at du laver hjemmesiden selv. Så kan du nemt selv lave ændringer og opdateringer plus du sparer en masse penge. Bruger du et Genesis tema i samspil med Design Palette Pro kan du selv designe din hjemmeside helt uden brug af kode.

   Ellers ville jeg prøve at høre inde på Amino da der er masser af firmaer der tilbyder design af WordPress hjemmesider der. :-)

   Svar
 3. Fin side. Er på udkig efter en fornuftig pris til en hjemmeside. Hvorfor betale, når mange hjemmesider er gratis? Kan desværre ikke forklare, hvorfor det er således. Glæder mig til at finde det rette sted.

  decor Carmeli

  Venlig hilsen

  Rakel Nielsen

  Svar

Skriv en kommentar