WordPress eller Joomla – Hvad er det bedste valg til mit nye website?

Når det kommer til at lave sit eget website eller mindre firma website står valget ofte mellem WordPress og Joomla. Min klare anbefaling går til WordPress, hvorfor kan du læse mere om i denne artikel.

Ved du ikke hvad WordPress eller Joomla er, vil WordPress i 95% af tilfældene være det bedste valg

Grunden til at WordPress står så stærkt er brugevenligheden og konfigurationsmulighederne. Vil du sætte din egen blog op så er du gang med at skrive efter 5-10 minutter. Ønsker du nye features eller at ændre design osv. kan det hele gøres fra administrationsdelen.

For at bruge WordPress behøver du altså ikke kende til alt det bagvedliggende kode.

“Mange tror fejlagtigt at WordPress kun kan bruges som et blog system, dette er på ingen måde tilfældet. Du kan nemt lave et “almindeligt” website i WordPress”

Ønsker du at lave en firmahjemmeside og derved præge designet med dit eget logo osv. vil det dog tage dig lidt mere tid. Dette ændre dog ikke på at WordPress er virkelig nemt at bruge og at det fra start kommer med en masse gode features der bare virker.

 • Nemt at installere
 • Meget brugevenligt
 • Løbende opdateringer der installeres med et enkelt klik
 • Det findes et utal af gratis plugins
 • Et kæmpe community der gerne vil hjælpe dig
 • Yderst søgemaskinevenligt med de rigtige plugins og teamer
 • Installation af nye temaer gøres med 3 klik direkte fra administrationsdelen
 • Koden er godt struktureret og derved nem at lave ændringer i

Hvad kan Joomla og hvem anbefaler du at bruge Joomla?

JoomlaSom nybegynder kan Joomla virker ganske overvældende. Dette skyldes der er et utal af indstillingsmuligheder. For mere avancerede brugere og udviklere er disse mange muligheder dog med til at gøre deres arbejde lettere. Joomla kan altså som udgangspunkt mere end WordPress, men på bekostning af overskueligheden.

Typisk bruges Joomla af virksomheder der udvikler og levere færdige website løsninger. Joomla bliver løbende forbedret, men man møder dog sjældent Joomla udviklere der ikke fra tid til anden er frustrerede over koden i Joomla.

Rent sikkerhedsmæssigt oplever brugere af Joomla sjældent problemer med sikkerheden. Med WordPress har brugere fra tid til anden sikkerhedesproblemer, men det skyldes typisk at brugeren ikke sørger for at opdatere WordPress eller selv installerer middelmådige plugins.

 • Joomla giver udvikleren masser af muligheder
 • Godt til at lave komplekse hjemmesider
 • Joomla er overordnet set mere sikker end WordPress
 • Er robust nok til at håndtere store websites (f.eks over 10.000 sider)
 • Et godt community hvor du altid kan få hjælp

WordPress eller Joomla hvem vinder?

Hvis du vil designe et ikke så teknisk website er WordPress det bedste valg. At bruge Joomla til et simpelt website er “overkill”. Hvis din hjemmeside kommer til at være meget komplekst og f.eks indeholde personfølsomme oplysninger vil Joomla eller Drupal være et bedre valg.

Selv bruger jeg WordPress til langt de fleste af mine websites. Faktisk er jeg gået helt væk fra Joomla på nye web sites da WordPress bare er langt lettere at sætte op og nemmere at administrere. Samtidig er der et utal af flotte temaer til WordPress – både gratis og betalte.

4 kommentarer til “WordPress eller Joomla – Hvad er det bedste valg til mit nye website?”

  • Hvis du er tilfreds med din hjemmeside som den er nu, så kan du blot beholde den. Joomla og WordPress kan begge være sat godt op – både til brugerne og søgemaskinerne. Som skrevet i artiklen bruger jeg dog selv kun WordPress, da jeg ganske enkelt finder WordPress lettere at installerer og administrere :-)

   Svar
 1. Kan man, med en vis “nemhed” overfører/ konverterer til WordPress.
  Se evt. vores hjemmeside, http://maagen-gm.dk/
  Jeg er vant til at arbejde med WordPress og synes Jomla er “lidt bøvlet”!
  Vi har dog ikke den store økonomi til at få “konverteret”, men måske, med lidt bistand, det kan lade sig gøre.

  Tak for en formidabel sted at spørge på,,,

  Svar
  • Hej Brian. Jeg vil anbefale dig at bruge et plugin som FG Joomla to WordPress. Herved skulle det meste gerne bliver overført automatisk.

   Der vil dog stadig være en del arbejde med at få det hele sat op i WordPress, og sikkert nogle menuer, billeder osv. der skal rettes til.

   Jeg vil anbefale dig først at installere WordPress i en mappe (f.eks. ditdomæne.dk/ny-hjemmeside/) på dit domæne. Herved kan du du have den gamle hjemmeside online og kan samtidig arbejde på den nye i WordPress.

   1) Efter du er færdig med opsætningen i WordPress kan du så slette Joomla.
   2) Installere WordPress i roden af din hjemmeside
   3) Eksportere alt data fra wordpress (ditdomæne.dk/ny-hjemmeside/) med plugin’et wp all in one migration
   4) Importere alt data til roden af din hjemmeside med plugin’et wp all in one migration

   Du kan også kopiere alle filerne fra ditdomæne.dk/ny-hjemmeside/ manuelt via FTP – og så efterfølgende opdatere domæne url’erne i wp-admin under ->> indstillinger ->> “WordPress-adresse (URL)” og “Webstedsadresse (URL)”

   OBS: Husk at tage back-up af hele hjemmesiden inden du går i gang, også alle databaserne.

   Svar

Skriv en kommentar