Lav en hjemmeside – Step-by-Step guide

Vil du gerne lave din egen hjemmeside, men har ingen idé om hvordan du kommer igang, så er du kommet til det rigtige sted. I denne guide lærer du at oprette en professionel hjemmeside på eget domænenavn.

Lav en hjemmeside - Komplet begynderguideNu tænker du måske at det er svært at lave en hjemmeside, men det eneste du skal gøre er at følge anbefalingerne herunder. Resultatet er en hjemmeside på højde med det, som et webbureau vil kunne tilbyde.

Forskellen er at du ved hvordan det hele er sat op. Du betaler en brøkdel af hvad det ville koste hos et webbureau, og at du let selv kan lave ændringer fremadrettet. Lav en hjemmeside med denne guide, så får du en af de absolut bedste løsninger på markedet.

Fuld gennemsigtighed. Bemærk at denne artikel indeholder affiliate links. Dette betyder at jeg modtager en mindre kompensation hvis du vælger at købe. Kommissionen koster dig ikke noget. Jeg anbefaler disse produkter fordi de er værdifulde, jeg selv bruger dem og at de kan hjælpe dig som hjemmesideejer – samtidig hjælper du med at holde webdesigner.dk i luften! 

Hvordan kommer min hjemmeside til at se ud?

For at få en idé om hvordan din hjemmeside kan se ud, finder du herunder en række designeksempler. Du vælger selv dit design og kan let selv skifte til et andet, hvis du senere fortryder. Der er tusindvis af designs at vælge imellem, så der findes helt sikker et der passer til dit projekt.

Disse designs giver dig mulighed for at bestemme hvor dine menuer skal være, ændre teksten i bunden af hjemmesiden, billeder, indsætte eget logo, oprette kontaktformularer osv.

Hvor meget koster det at lave en hjemmeside?

I dag behøver det ikke koste ret meget at lave en hjemmeside. I og med du selv kan lave det hele, kan du oprette en hjemmeside ganske billigt. Det der kræves er et domænenavn og plads på et webhotel.

 • Domænenavnet vælger du selv – og sørger for at både brugerne kan finde din hjemmeside. At have dit eget domænenavn (webadresse) er den eneste rigtige løsning, også når det kommer til at få gode placeringer i Google. F.eks. er www.webdesigner.dk et domæneavn.
 • Et webhotel er der hvor din hjemmeside ligger på nettet. Et hosting firma lejer plads ud på deres servere, og sørger for at man altid kan få adgang til din hjemmeside. Den plads du lejer kaldes et webhotel.

Det koster 60 kr. om året at have et .dk domæne registreret. Der er ingen yderligere omkostninger forbundet med at have registreret et dansk domænenavn.

Jeg anbefaler at du hoster din hjemmeside hos det danske webhotel Simply. Et webhotel her koster kun 60 kr. første år. Herefter 448 kr. om året. Simply tilbyder hurtige webhoteller, stabile servere og god support. Du får naturligvis også mulighed for at oprette dine egne e-mail-adresser.

Lav en hjemmeside med webhotel hos Simply, så får du en hurtig og stabil løsning. Jeg har brugt Simply i over 15 år, og de har altid leveret en rigtig god service.

Jeg anbefaler også at du køber et godt WordPress tema. Herved får du både en flot, sikker og hurtig hjemmeside. Du kan læse hvilke temaer jeg anbefaler under WordPress temaer.

Hvilket administrationssystem skal jeg vælge til min hjemmeside?

Lav en hjemmeside - WordPress for begyndere
Der findes i dag rigtig mange systemer, når det kommer til at lave hjemmesider. Som begynder kan det være svært at finde hoved og hale i det hele. For hvilket CMS er det bedste til netop din hjemmeside?

Info: CMS står for Content Management System og er det bagvedliggende administrationssystem til en hjemmeside. Et CMS sørger for at du kan opdatere din hjemmeside, hvilket design brugerne ser, og at du kan tilføje nye features. Har du ikke et CMS, har du kun en tom hjemmeside.

Jeg bruger selv WordPress til alle mine hjemmesider. Dette skyldes at WordPress er brugervenligt, gør det let at tilføje nye features, oprette tekster, uploade billeder, flotte designs og at der løbende bliver udviklet på systemet.

WordPress er det mest brugte CMS til at lave hjemmesider i. Faktisk er over 35% af alle hjemmesider i dag lavet i WordPress. Dette betyder du finder masser af hjælp online og at du kan lave stort set alle typer af hjemmesider i WordPress.

Ud over dette behøver du intet kendskab til kodning eller andre erfaringer med hjemmesider, for at kunne bruge systemet. WordPress er helt gratis og kan på det varmeste anbefales.

Gode råd til valg af domænenavn

Domænenavnet er kernen i din hjemmeside. Det er derfor vigtigt at du får valgt et godt domænenavn. Når det kommer til at vælge domænenavne, finder du her mine bedste råd:

 • Undgå at bruge bindestreger i dit domænenavn. Et domæne uden bindestreger ser mest professionelt ud.
 • Undgå at bruge tal i dit domænenavn. Bliver domænet anbefalet mundtligt, skaber det unødvendig forvirring. Brugeren kan ikke vide om tallet skal skrives eller staves.
 • Undgå at bruge æ ø å i dit domænenavn. Det kan stadigvæk skabe problemer i forskellige systemer. Vil en bruger fra udlandet besøge din hjemmeside eller sende dig en email, kan det ikke lade sig gøre, da de ikke har bogstaverne på deres tastatur.
 • Vælg .dk hvis din hjemmeside er skrevet på dansk. Vi stoler ganske enkelt mere på hjemmesider der ligger på den danske domæneendelse. Laver du en engelsk hjemmeside anbefaler jeg .com eller .net.
 • Et kort domænenavn er lettest at huske. Undgå at bruge alt for mange ord i dit domænenavn. Finder du selv på et navn, som f.eks. yahoo eller google, så vælg gerne et navn der staves på samme måde som det udtales.

Lav en hjemmeside del 1: Køb af domæne & webhotel

Det første du skal gøre er at købe et domænenavn og plads på et webhotel. Det er lettest at bestille domænenavn og webhotel på samme tid. Så er du sikker på det hele bliver sat rigtigt op.

Før du starter guiden skal du gå ind på Simply.com

1) Efter du har klikket på linket herover bliver du taget til forsiden af Simply. Her klikker du blot på knappen “Bestil webhotel”, da en Basic Suite vil være fint til langt de fleste hjemmesider. Du kan altid opgradere senere, hvis du skulle få behov for det.

Bestil Webhotel hos Simply


2) Du bliver nu taget til nedenstående side, hvor du indtaster det ønskede domænenavn. Som nævnt anbefaler jeg altid .dk til danske hjemmesider.

For at kunne lave guiden her, køber jeg domænet lavenhjemmeside.dk. og klikker derfor på knappen “Vælg” ud for domænet.

Tip: Er dit domænenavn ikke ledigt, foretager du blot en ny søgning, efter et andet domænenavn.

Bestil domænenavn hos Simply


3) På den næste side skal du udfylde dine kontaktoplysninger. Her er det vigtigt at du taster alt korrekt, da disse oplysninger også vil blive brugt til registreringen af dit domænenavn.

Bestilling af webhotel

Ude til højre finder du feltet “Har du en Kuponkode?”. Her kan du med fordel bruge koden: WRHEFZ Herved tillægges der 3 måneder gratis ekstra periode på dit webhotel!

Efter du har udfyldt alle felterne klikker du på knappen “Fortsæt bestilling”.


4) Der kommer nu en boks frem hvor du kan vælge om du handler som privat eller virksomhed.

Simply accepter bestilling

Jeg anbefaler at du lader fluebenet i “Forny automatisk ved udløb” blive. Så vil dit webhotel automatisk blive fornyet, men det er selvfølgelig helt op til dig.

Til slut skal du sætte et flueben i: “Jeg accepterer betingelser for Simply.com” og klikke på “Fortsæt bestilling”.


5) Du skal nu bekræfte DK Hostmasters betingelser. DK Hostmaster står for at registrere alle oplysninger på de danske domænenavne. Vil du have et .dk domænenavn skal du derfor acceptere deres betingelser. Klik på “Bekræft”

Bekræft dk-hostmaster betingelser


6) Du ser nu en betalingsoversigt, hvor du nederst blot klikker på “Gå til betaling”

Webhotel betaling


7) Det sidste du skal gøre er at indtaste dine betalingsinformationer og klikke på “Complete Payment”. Jeg har selv været kunde hos Simply i over 15 år, og kan stå 100% inde for deres service. Du kan altså trygt indtaste dine kortoplysninger.

Betaling af hosting


8) Du får nu en bekræftelse på din betaling og modtager i løbet af kort tid, nogle forskellige mails fra Simply.com.

Betaling godkendt


Tilykke med det, du har nu fået plads på et webhotel til din hjemmeside!

Det næste vi skal gøre er at aktivere domænet hos Dk Hostmaster. Hvordan du gør dette finder du i guiden lige her under.

Lav en hjemmeside del 2: Aktivering af domæne hos Dk Hostmaster

Alle danske domæner skal aktiveres hos Dk Hostmaster, og du skal gennemføre en ID-kontrol med NemID. Aktiverer du ikke dit domænenavn hos Dk Hostmaster, kan du ganske enkelt ikke bruge dit domænenavn. Det tager heldigvis ikke så lang tid.

1) Log først ind på den email du brugte i bestillingen herover og find mailen fra DK Hostmaster :“Gennemfør ID-Kontrol for at aktivere…”.

ID kontrol dk-hostmaster

Klik nu på knappen “GÅ TIL ID-KONTROL”.


2) Herefter indtaster du dine NemID oplysninger og klikker næste.

Nem-id login


3) Indtast dit CPR-nummer. Bemærk at dit CPR-nummer ikke bliver gemt. Klik så på knappen “VIDERE”

CPR-nummer


4) Du kommer nu til en endelig kontrol, hvor du blot skal klikke på “BEKRÆFT & AFSLUT ID-KONTROL”

Afslut ID kontrol


5) Du har nu aktiveret dit domænenavn og får til slut en oversigt, hvor du kan se domænet er “Aktivt”. Du kan nu logge ud af dk-hostmasters hjemmeside.

Bestilling komplet


Godt klaret. Du har nu både dit eget webhotel og aktiveret dit domænenavn!

Det tager typisk et par timer før diverse navneservere er opdateret, og dit domænenavn peger hen på webhotellet hos Simply. Indtaster du dit domænenavn i browseren og får en fejl, så vent lidt længere.

Ser du nedenstående billede, når du har indtastet dit domænenavn i din browser, er du klar til at installere WordPress.

lavenhjemmeside-dk

Lav en hjemmeside del 3: Nulstilling af adgangskode og log ind hos Simply

For at komme videre med at lave din hjemmeside, skal du logge ind på kontrolpanelet hos Simply. Herefter installere du WordPress med et par enkelte klik.

Tip: Har du allerede valgt en adgangskode, kan du blot klikke på “Kontrolpanel” på Simplys hjemmeside (øverst til højre), og logge ind i kontrolpanelet. Spring så direkte til Del 4: Installation af WordPress. Ellers følg punkterne herunder.

1) Find først mailen fra Simply med login-oplysningerne. Den hedder “Oplysninger vedr. …dk (Basic Suite)”. Klik herefter på linket “Nulstil adgangskode”.

Nulstil adgangskode


2) Herefter bliver du sendt til nedenstående side. Indtast nu dit domænenavn og klik på knappen “Send instruktioner”. Du modtager nu en email der hedder: “Nulstilling af adgangskode for ….dk”

Nulstil Simply-konto


3) I mailen “Nulstilling af adgangskode for ….dk” klikker du blot på knappen “Nulstil konto-adgangskode”. Du bliver nu endnu engang sendt til Simplys hjemmeside.

Nulstil Simply kode


4) Her indtaster du så din fremtidige adgangskode. Vælg et sikkert password. Det vil sige at du både bruger små og store bogstaver, tal og gerne et specialtegn. Klik til slut på knappen “Ændre konto-adgangskode”.

Ny adgangskode


5) Til slut bliver du nu taget til login-boksen og kan logge ind med dit kontonavn og din valgte adgangskode. Kontonavn finder du i mailen “Oplysninger vedr. ….dk (Basic Suite)”. Klik til slut på knappen “Log ind i Kontrolpanel”. Du bliver nu logget ind på dit kontrolpanel hos Simply.

Simply log ind


Lav en hjemmeside del 4: Installation af WordPress

I kontrolpanelet hos Simply kan du administrere dit webhotel. Du kan f.eks. håndtere filer, oprette et gratis Let’s encrypt SSL certifikat og opsætte et domænealias. Det er også her du opretter email adresser til dit domænenavn.

Du skal nu til at installere WordPress, men frygt ikke – det er faktisk ret let.

1)  For at installere WordPress bruger vi det der hedder 1-Click. Dette betyder blot at systemet automatisk opretter alle databaser og installerer WordPress for dig.

Klik derfor på “1-Click” i venstre menu.

Kontrolpanel Simply


2) Du får nu en oversigt over de forskellige CMS systemer Simply automatisk kan installere for dig. Her klikker du naturligvis på “Vælg WordPress” :-)

Vælg WordPress


3) Hæng på, vi er snart færdige! På siden herunder skal du indtaste de oplysninger WordPress skal bruge.

Installer WordPress

 • Adresse: Øverst finder du feltet adresse. Dette felt skal du lade være med at indtaste noget i. Herved bliver WordPress installeret i roden. Brugeren bliver således taget direkte til forsiden at din hjemmeside, når de har indtastet dit domænenavn.
 • Admin username: Det næste du skal gøre er at vælge et “Admin username”. Dette er navnet du skal bruge når du logger ind i WordPress. Her er det vigtigt du vælger noget andet en “admin” af hensyn til sikkerheden.
 • Admin password: Igen vælg et sikkert password. Brug derfor både store og små bogstaver, tal og gerne et specialtegn. Herved minimere du risikoen for at blive hacket.
 • Admin e-mail adresse: Denne email vil blive brugt til at modtage beskeder fra WordPress. E-mailen bruges f.eks. hvis du har glemt dit password.
 • Site-name: Her kan du indtaste navnet på din hjemmeside. Du kan let ændre dette i WordPress admin, så det er ikke så vigtigt hvad du skriver.
 • Language: Skift sproget til dansk. Herved vil admin være på dansk. Hvis det design du vælger understøtter dansk, vil det ligeledes automatisk bliver oversat til dansk.

Klik til sidst på “Installer WordPress nu”.


4) Der kommer nu en boks op der advarer dig om at du vil overskrive det der ligger på webhotellet. I og med at dette er et helt nyt webhotel, klikker du blot på “Accepter og Installer” .

Accepter og installer


5) Vent nu på at WordPress bliver installeret.

Automatisk 1-klik-installation af WordPress


6) Til sidst får du besked om at din installation af WordPress er udført.

Installation fuldført

Du kan nu klikke på knappen “Åbn http://ditdomænenavn.dk/” og vil blive taget direkte til forsiden af din nye hjemmeside.


7)  Godt gået, du har nu fået din helt egen hjemmeside med eget domænenavn.

Hjemmeside færdig

Hvordan kommer jeg videre med min hjemmeside?

Yeps, det tog lidt tid, men du kom igennem! Du er nu rigtig godt på vej med dit hjemmeside projekt :-)

I den næste guide optimerer vi din hjemmeside til søgemaskinerne:


Vil du gerne have hjælp til at lære wordpress admin? Her kan jeg anbefale dig at læse WordPress Bogen. Der forklare jeg dig alt om WordPress admin og hvordan du bruger de forskellige funktioner.

Ud over dette kan jeg anbefale dig at købe et professionelt tema (design) til din hjemmeside. Hvilket temaer jeg anbefaler, kan du læse mere om under WordPress temaer på dansk.

I sektionen WordPress hjælp, finde du svar på alle de typiske spørgsmål omkring WordPress. Kan du ikke finder svar dér, er du selvfølgelig mere end velkommen til at skrive en kommentar eller sende mig en e-mail.

27 kommentarer til “Lav en hjemmeside – Step-by-Step guide”

 1. Hej Anders. Jeg har fulgt din guide og den er supergod. Jeg har fået oprettet en hjemmeside og har lavet en del artikler. Med hensyn til Søgeordsfrasen, der er jeg ret meget i tvivl. Er det en god idé at have den samme søgeordsfrase som ens overskrift? F.eks. har jeg et indlæg der hedder “3 simple guldkorn til et stærkere mentalt helbred”. Det er jo en god titel, men hvad skal søgeordsfrasen her være?

  Tak!

  Svar
  • Hejsa. I dit nævnte eksempel vil jeg mene at din søgeordsfrase er “mentalt helbred”. Jeg ser det som en god titel på dit indlæg. Selve URL’en ville jeg så kalde /mentalt-helbred/ således at søgefrasen også indgår her.

   For at finde ud af hvad folk søger på kan anbefale at taste et søgeord ind i Google, og se på de alternative og populære søgninger Google forslår.

   Kommer der ingen resultater ville jeg se om jeg kunne finde en alternativ vinkel (nogle andre ord at fokusere på). Jeg kan også anbefale dig at lave en Google Ads konto (hvis du ikke allerede har en ). Herved får du adgang til deres keyword planner og kan få et estimat på hvor mange søgninger forskellige søgeord har.

   Det vigtigste er dog at du optimerer til dine brugere. Google er efterhånden blevet rigtig god til at forså hvad tekster handler om – også når det kommer til synonymer. Når indholdet er godt og brugbart for dine besøgende, står du rigtig stærk :-)

   Svar
 2. Engang kunne man lave en hjemmeside offline på en pc og først efterfølgende smide den op på en server. Er det ikke muligt længere?

  Vil nemlig gerne kunne lave en hjemmeside offline og når den så fungerer på min pc, så kunne oploade den til webhotel.

  Med andre ord lave hjemmesiden og så først efterfølgende købe domæne og webhotel.

  Svar
  • Hej Lone. Du kan godt installere WordPress på din egen computer, det er dog mere besværligt end at lave hjemmeside online. Min anbefaling er derfor at lave siden online – og så installere et plugin der skjuler hjemmesiden for offentligheden.

   Ønsker du alligevel at installere WordPress på din egen pc først – og efterfølgende uploade den kan du Google “wordpress local installation”. Der findes mange guides til det på engelsk :-)

   Svar
 3. Hej Anders,

  Jeg skal igang med at lave en ny hjemmeside til en forening. Der eksisterer allerede en hjemmeside, hvorfor vi har domænenavn og webhotel, som vi selvfølgelig lige så godt kan bruge igen.
  Jeg kunne dog godt tænke mig at lave den nye hjemmeside uden at slette den gamle endnu, og jeg har hørt noget om, at man kan lave en testside under den allerede eksisterende side, og så lade testsiden overtage, når den nye hjemmeside er færdig. Kan det lade sig gøre, og i såfald hvordan?

  Jeg har aldrig arbejdet med hjemmesideredigering før, så det er en læringsproces for mig i øjeblikket.

  De bedste hilsner
  Mathilde Baade Høberg

  Svar
  • Hej Mathilde. Ja du kan godt lave en testside på dine nuværende hjemmeside og så lade test siden overtage.

   1) Det første du skal gøre er at tage en backup af din nuværende hjemmeside. Hvordan dette gøres afhænger af hvilket system din nuværende hjemmeside kører på. Du skal dog både lave en backup af selve filerne på webhotellet og databaserne.

   2) Herefter kan du så blot installere 1-klik WordPress (via dit webhotel) i en mappe på din hjemmeside, f.eks. din-hjemmeside.dk/wordpress/. Efterfølgende tilpasser du så din nye hjemmeside som du ønsker med menuer, billeder, tekster etc.

   3) Til slut installere du plugin’et All-in-One WP Migration og lave en komplet backup af din WordPress installation.

   4) Når du er klar til launch sletter du filerne på din gamle hjemmeside, f.eks. med ftp FTP .

   5) Installer efterfølgende en ny version af WordPress med 1-klik, pluginnet All-in-One WP Migration og importer din backup. Din nye side er nu online.

   Fordelen ved at gøre det på denne måde, er du slipper for at oprette databaser, ændre url’er og kopiere filer over :-)

   Huske også at lave 301 redirects fra de gamle url’er til de nye.

   Svar
 4. Jeg har lige nu en gratis 123hjemmeside (den koster dog kr 350 pr. kvartal), men jeg synes deres skabeloner er rodet og uoverskuelige for besøgende, og den egner sig ikke til mit behov, så jeg vil rigtig gerne skifte til en anden, men det skal helst være brugervenligt og rimeligt billigt at starte op. Jeg sælger lidt hobbyartikler, men har ikke brug for betalingssider, for det er ikke et stort salg, jeg har, men blot på hobbyplan. Jeg har derfor brug for at kunne lægge en del billeder op med tilhørende tekst.
  Jeg har købt domæne igennem dem, men jeg vil rigtig gerne have mit domæne med mig, for hjemmesiden har nogle år på bagen og er derfor nem at google. Hvordan gør jeg det? Jeg aner ikke, hvor jeg skal starte, når jeg skal oprette min nye hjemmeside, og hvordan jeg får mit domæne med mig… tusind tak for hjælpen.

  Svar
 5. Hej Anders igen

  Jeg fortsatte med at nørde videre med problemet, som jeg beskrev i forrige besked. Jeg ved ikke hvordan, men jeg har nu fået min hjemmeside incl. menupunkterne til at blive vist også på mobiltelefonen. Det er jo godt, men der er stadig et problem. Menupunkterne “om” og “kontakt” står ikke som de skal på mobilen. Kan det have noget at gøre med at, jeg bruger DIVI builder “begynd at bygge”, dvs. jeg starter med en blank side?
  mvh Nina

  Svar
  • Hej Nina. Jeg har lige kigget din side på min mobil og her ser alt okay ud. Jeg er dog ikke klar over hvad “Menupunkterne “om” og “kontakt” står ikke som de skal på mobilen” betyder… lidt svært at gætte hvad problemet skulle være :-)

   Hvis du bruger et caching plugin kan jeg anbefale at deaktivere det mens du arbejder på siden. Ellers skal du “Clear Cache / Delete Cache” hver eneste gang du har lavet en ændring.

   Svar
   • Hej Anders

    Tak for dit meget hurtige svar. Det glæder mig, at alt ser okay ud på din mobil, så kan jeg godt forstå, at du ikke kan gætte, hvad jeg mener med, at “kontakt” og “om” ikke står, som det skal. På min modbil er problemet flg. ….under “om” står første afsnit og det første billede, som det skal, men det efterflg. tekst afsnit og billedet derunder står halv ude af skærmbilledet, så det ikke kan læses. Under “kontakt” står mine kontakt oplysninger oveni billedet og ikke ved siden af, som det gør på computerskærmene. Hm …. måske handler problemet simpelthen om, at min mobiltlf. er en smal model. Interessant iagtagelse, hvis det er tilfældet og godt at vide, for os der ikke vil have det efterhånden store mobiler, der findes på markedet.

    Mht. caching plugin installederede jeg WP Fastest Cache plugin, da jeg startede hjemmesiden op. Tak for tippet om at deaktivere det, under redigering, så fik jeg samtidig svar på, hvorfor der står delite chace i værktøjslinjen. Godt at blive klogere!
    Endnu engang tak for hjælpen.

    mvh Nina

    Svar
    • Hejsa. Jeg kan se at fejlene du beskriver både optræder på mobil og pc. Hvis du prøver at gøre browser vinduet smallere vil du få samme resultat, med tekst over billeder og ingen margin.

     Præcis hvad det er du har sat op, således at der ikke optræder de rigtige magen og linjeskift kan jeg ikke svare dig på uden at sidde med det foran mig.

     Du kan dog eksperimentere med dine blokke – nogle af dine sektioner har jo det rigtige margin, så det er et spørgsmål om at bruge de rigtige blokke og indstillinger :-)

     Alternativt kan du deaktivere divi-builder og bruge standart blok-editoren i WordPress i stedet for.

     Svar
     • Hej igen

      Tak Anders. Jeg vil prøve at slette de sider, der er problemer med og oprette dem på ny med og uden Dive.

      Så håber jeg problemet løser sig.

      Du skriver, at fejlene, som jeg beskriver, optræder både på mobil og pc. Det forstår jeg ikke. På min 13 ´´ MacBook Pro står siderne, som de skal. Det er kun på mobilen, de står forkert. På mobilen kan man desuden se Divi logoet øverst til venstre, selv om jeg har vinget “skjul logo billedet” af i kontrolpanelet og det ikke ses på computeren. Jeg nørder videre. mvh Nina

      Svar
 6. Hej Anders

  Jeg har fået et problem, som jeg håber, du kan hjælpe mig med. Jeg har oprettet en hjemmeside efter din instruktion og har installeret Elegant Theme´s DIVI. Det hele har fungeret uden problemer, og jeg har kunnet se min hjemmeside både på computer og modiltlf. efterhånden som arbejdet skred frem. Nu er jeg så godt som færdig med siden, og jeg opdager desværre, at jeg ikke mere kan få hele min hjemmeside frem på mobilen. Det er kun forsiden, jeg kan se, ingen menuer og inden mulighed for at gå videre fra forsiden. På computeren fungere det, som skal det skal.

  Jeg mener problemet er opstået i forbindelse med at jeg afinstalleringen et midlertidigt “under construktion” logo, som jeg havde på forsiden, medens jeg arbejdede med oprettelsen af min hjemmeside.

  Det lyder ganske vist mærkeligt, og måske er jeg kommet til at gøre noget helt andet, der har skabt problemet. Min hjemmeside hedder ninathorborg.dk
  Jeg håber, du har mulighed for at hjælpe mig.
  På forhånd tak.

  Venlig hilsen
  Nina

  Svar
 7. Hej.

  Leder et Cms system som automatisk kan sende en sms retur til et telefonnummer når en kunde har fortaget et køb på en webside og det kan også blive aktuelt at cms systemet skal kan sende 2 sms’er retur automatisk til 2 forskellige telefonnumre. Kan wordpress gøre dette eller kan du anbefale en anden cms system?

  Svar
  • Hejsa. Det kan du sætte op med et plugin til Woocommerce i WordPress, der findes nogle forskellige plugins der kan tilføje en sms feature, som f.eks. https://wordpress.org/plugins/woosms-sms-module-for-woocommerce/. Om det kan sende to sms’er er jeg dog ikke klar over.

   Du kan også gå efter shop-løsningen Shopify. Det er noget lettere at lave en webshop i Shopify, da det hele ligger på deres servere og udelukkende er bygget til webshops. De har ligeledes forskellige sms apps der kan tilføjes via deres egen app store.

   Svar
 8. Hej.. Sidder og kæmper med ar oprette en hjemmeside, har gjort det før så ved ikke helt hvad der går galt eller mangler..
  Jeg er nået til punkt 7 men mit billede om Velkommen ser ikke sådan ud. Der står ” velkommen” – Dit første indlæg, men intet hvor man kan redigere eller skrive noget..-Men jeg havde ikke valgt nogen hjemmeside, skabelon el.lign inden jeg nåede til punkt 7.
  Så åbnede jeg en ny fane og jeg købt mig ind hos WordPress men der ved jeg ikke hvordan jeg får mit domaine-navn med over..
  Jeg har lavet 1-Click og derefter valgt WordPress på Simply.com…
  Så prøvede jeg at logge ind hos WordPress men den ville ikke acceptere nogle af min koder, snart alle dem der har været skulle laves. Nu aner ikke hvor jeg står eller er henne i dette forløb?
  HJÆLP!

  Svar
  • Hejsa. Du skal ikke logge ind på wordpress.com, men på ditdomæne.dk/wp-admin/. Kan du ikke huske dit password kan du bruge linket lige under login boksen.

   Kan du stadigvæk ikke logge ind, kan du blot igen følge https://www.webdesigner.dk/lav-en-hjemmeside/#del-4-installation-af-wordpress og installere WordPress oven i din nuværende installation. :-)

   …og husk at opdatere DNS så domænet peger på webhotellet hos Simply (hvis domænet altså er købt andetsteds) Hvad er dit domænenavn?

   Svar
   • Hejsa.. Og tak. Jeg prøver det du skriver..
    Jo jeg betalte også hos Word-press for at komme igang :) syntes også det er mange forskellig koder og bolde der nu er i luften og jeg er ikke lige nået videre..
    Mit domaine er http://www.detlilleslot.dk og er købt hos Simply ligesom du anbefaleder.. Men, da den så bleb skevet Tillykke med din side syntes jeg ikke jag havde nogle ;)
    Jeg har også lavet min mail hos Simply.
    Tak , Jojo

    Svar
   • Hejsa..
    Jeg har nu prøvet det mange gange og når ens vindue åbner som den første Hallo World så ser min side ikke ud som din. Min er grøn og jeg kan slet ikke se hvor jeg skal logga af eller at kunne redigere noget som helst?.. Det er det samme det sker hele tiden så nu tror jeg snart jeg hopper over til et sted hvor jeg kommer direkte ind og ser skabeloner :(

    Svar
    • Hejsa. Jeg kan se dit domæne virker, peger på simplys servere og WordPress er installeret :-)

     Hvad sker der når du logger ind på http://www.detlilleslot.dk/wp-admin/ ? Jeg forstår ikke helt hvad problemet er og hvilken grøn side det er du omtaler.

     Er du i tvivl om hvordan du bruger WordPress kan du tage et kig på WordPress bogen (gratis) lige her på siden.

     Svar
     • Hej.. Jeg har læst den men jeg tror det fordi jeg sidder med en undenlandsk VPN det er nok det der trikker det hele 🙂 Og hvad man gør her, ja det ved jeg ikke.
      Jeg kan desværre ikke poste et billede af det grønne vindue her..

      Svar
     • Ja, det kan jeg desværre ikke svare dig på. Kan blot se at det hele virker som det skal herfra. Du kan evt. prøve at logge ind med din mobil, en anden computer eller deativere din VPN.

      Svar

Skriv en kommentar