WordPress kursus – Behøver jeg et kursus for at lære WordPress?

Mange steder rundt om i landet tilbydes der kurser i WordPress. Dette er både online kurser og kurser hvor der er en instruktør på. Men er det overhovedet nødvendigt at betale for at lære at bruge WordPress?

WordPress er meget nemt at lære og der findes masser af gratis hjælp online

WordPress er efterhånden et af de mest brugte systemer til at lave hjemmesider i. Dette skyldes at WordPress er gratis, brugervenligt og har tusindvis af temaer og gode plugins.

I og med at så mange har bygget deres hjemmeside i WordPress er der også masser af hjælp at hente online. Både på dansk og engelsk.

Her på webdesigner.dk har jeg efterhånden haft rigtig mange igennem, og det er lykkes alle at få deres egen hjemmeside på deres eget domænenavn. Ofte er det brugere som slet ikke har arbejdet med hjemmesider før. Hvis de kan ja så kan du absolut også.

Hvornår er det en god ide at tage et WordPress kursus?

Er du meget presset med hensyn til tid, kan det være en god ide at tage et betalt kursus med en instruktør på. Jeg vil dog kun anbefale det hvis du er absolut nybegynder, og samtidig har svært ved alt det der har med computere at gøre.

Vil du lave din egen hjemmeside kommer du uanset til, at bruge noget tid på at sætte dig ind i hvordan hjemmesidesystemet virker. Dette kommer du ikke udenom, uanset om du vælger at betale for et kursus eller at læse artiklerne her på siden.

Vil min WordPress hjemmeside blive ligeså god uden en professionel instruktør på?

Ja, følger du de råd jeg giver dig her på hjemmesiden, får du en yderst professionel løsning. Faktisk vil jeg mene at du mange tilfælde får en bedre løsning, end den du betaler for hos mange webbureauer.

Dette hænger sammen med at du gennem artiklerne her på siden, får over 10 års erfaringer med design og optimering af hjemmesider. Mange firmaer der tilbyder billige WordPress løsninger har rent faktisk ikke den store erfaring.

Uanset om du vælger at lave din WordPress hjemmeside på et kursus, eller her på siden kommer det til at kræve en arbejdsindsats af dig. Der vil altid være noget du ikke har fået svar på og herved kommer du alligevel til at søge online.

Jeg har så vidt muligt svaret på de mest basale ting i step by step guiden. Øvrige svar på spørgsmål omkring WordPress finder du i FAQ’en. Spørg du om noget der endnu ikke er beskrevet i FAQ’en eller i artiklerne, tilføjer jeg informationen hurtigst muligt.

6 kommentarer til “WordPress kursus – Behøver jeg et kursus for at lære WordPress?”

 1. Hej Anders,
  Jeg skal have lavet opsætning af WordPress med følgende plugins :
  -WooCommerce + WC Vendors.
  -Forum med mulighed for at alle
  medlemmer kan skrive egne Blogs.
  -I samme sociale forum skal brugerne kunne oprette indlæg som de andre brugere så kan kommentere på.

  Udover dette skal jeg have lavet noget kode der giver flere indtastningsfelter (input felter) i formularen der opretter indlæggene i forummet.
  Plus lidt andre ting der skal kodes ind i WordPress. (er det kompliceret at kode egen kode ind i WordPress?)
  Jeg kan noget PHP, HTML selv.

  Mvh Michael

  Svar
  • Hej Micheal. Ja, jeg vil mene det er kompliceret at kode egne plugins / temaer til WordPress. Jeg har selv programmeret mit eget CMS i sin tid i PHP, MySQL og CSS, og det er på ingen måde nok til at jeg har forståelse af hvordan WordPress core og plugins hænger sammen.

   Der med ikke sagt at det ikke kan læres, men det er nu ikke noget jeg selv ville give mig i kast med.

   Måske Peepso, BuddyPress eller Ultimate Member kunne være et udgangspunkt. Med de mange features du ønsker kommer du dog nok ikke uden om en kombination af forskellige plugins.

   Svar
 2. Hej Anders

  Hvornår kan man kalde sig ekspert i wordpress .Jeg har selv læret næsten alt i wordpress jeg kan dog ikke kode plugin.Jeg kan lave en hjemmeside med woocommere og online betaling med strip eller paypal ,jeg kan sætte koder som adsense i team header jeg kender til mange andre plugin også.
  Hvordan er job mulighederne med wordpress og kan jeg kald mig selv for ekspert
  Jeg kan også lidt seo

  Vh
  Samer

  Svar
  • Hejsa. Jeg vil sige når andre begynder at kalde dig ekspert. I min verden er en WordPress ekspert en udvikler til WordPress, der kender hele kernekoden, koder plugins og ikke mindst lever af dette arbejde.

   Der er selvfølgelig ikke noget der forhindre dig i at kalde dig selv ekspert, men i ordret ligger at du er en af de aller bedste inden for området i Danmark.

   Jeg ville i stedet vælge at fokusere på hvad du kan gøre for dine kunder – gennem super gode referencer og gratis artikler (eller videoer) der hjælper dine potentielle kunder og derved viser din professionelle viden omkring emnet. :-)

   Hvis du tænker i at søge job som webudvikler inden for WordPress, skal der mere til end at kunne sætte en side op. De fleste vil have et krav om, at du som minimum kan designe unikke temaer til kunderne. Samtidig vil en større viden om SEO være et krav hos de fleste web-bureauer.

   Rigtig mange kører i dag med WordPress, så min vurdering er at job mulighederne er okay. De fleste web-bureauer tilbyder dog forskellige systemer til kunderne. Viden om programmering og andre CMS’er vil derfor også et være stort plus.

   Svar
 3. Hej Anders

  Jeg er mediegrafiker og arbejder oftere og oftere med hjemmesider i WordPress. Det har været learning by doing i alle årene, men jeg føler mig mere og mere hjemme i det. Jeg kan desuden en smule html-kodning, så det har hjulpet mig mange gange, når jeg har stået over for et problem eller har haft behov for at yderligere brugertilpasse mit tema. Ja – min arbejdsgang er som regel, at jeg køber et tema, og så tilretter og arbejder jeg herudfra. Så langt så godt.

  Der hvor jeg godt kunne bruge noget konsulentbistand er i forhold til alt andet omkring opbygningen af hjemmesiden. Kan du hjælpe med at skitsere en typisk arbejdsgang, fra du starter et hjemmesideprojekt til du står med et færdigt produkt?

  En ting er altså at opbygge hjemmesiden – det kan jeg godt – men hvad skal jeg ellers tænke ind i sådan et projekt? Jeg bruger Simply, og hoster både egen og andres hjemmesider herfra. Men jeg er i tvivl, om jeg overser noget helt fundamentalt. Jeg tager løbende backups, og når jeg er endeligt færdig med et site, tager jeg en komplet backup af hjemmesiden og gemmer. Den daglige drift ligger herefter stille, såfremt kunden ikke beder mig om at opdatere noget indhold. Men bør jeg jævnlig ind og opdatere fx plugins osv.

  Ja et simpelt spørgsmål blev det ikke – men mon ikke det jeg har behov for er en step-by-step tjekliste ved opbygning og drift af en hjemmeside. Kan du hjælpe mig på vej?

  Tak :-)

  Svar
  • Hej Trine. Hvordan arbejdsgangen er afhænger i høj grad af hvad det er du sælger til kunderne. Betaler de for at få sat en hjemmeside op i WordPress og ikke andet, så ligger ansvar for opdateringer af plugins osv. jo hos dem.

   Min metode:

   Først og fremmest ville jeg sørger for at alle domæne og webhotel er registreret af kunden selv. Herved er de selv ansvarlige for at betale for begge dele og kan altid få adgang til deres data og domænenavn.

   Alle kunder ville også underskrive en kontrakt, så begge parter er enige om hvilke aftaler og ydelser der gør sig gældende.

   Jeg ville tilbyde en grundpakke med opsætning af hjemmesiden. Herunder SEO, installation af de mest relevante plugins, opsætning af kontaktformular etc.

   Ud over dette ville kunderne så kunne vælge ekstra ydelser såsom oprettelse af indgående links, skrivning af SEO artikler, indsættelser af billeder, design af logo, anti-spam i kommentarfelt, hastigheds-optimering etc. Dette til en fast timepris.

   Plugins og selve WordPress skal altid holdes opdateret, ellers vil dine kunder med tiden, helt sikkert opleve at deres hjemmeside bliver fyldt med spam-links eller helt lukket ned. Et plugin som Securi eller WordFence er derfor et must. Automatisk backup ville jeg også sætte op.

   Ud over dette ville jeg installere Advanced Automatic Updates. Samtidig ville jeg lave en plan, og ud fra denne logge ind på siderne fra tid til anden for at se om alt er opdateret, tjekke for døde links og plugins etc.

   Hvor meget af dette der skal gøres, afhænger så igen af, hvilke aftale / kontrakt der er indgået mellem dig og dine kunder. :-)

   Svar

Skriv en kommentar