Webdesigner.dk

  • Forside
  • Lav en hjemmeside
  • Lav en blog
  • WordPress hjælp
  • WordPress temaer
  • Seneste artikler
  • Værktøjer
  • Om

WordPress kursus | Behøver jeg at tage et kursus for at lære WordPress?

Tweet
Share
Share

Mange steder rundt om i landet tilbydes der kurser i WordPress. Dette er både online kurser og kurser hvor der er en instruktør på. Men er det overhovedet nødvendigt at betale for at lære at bruge WordPress?

WordPress er meget nemt at lære og der findes masser af gratis hjælp online

WordPress er efterhånden et af de mest brugte systemer til at lave hjemmesider i. Dette skyldes at WordPress er gratis, brugervenligt og har tusindvis af temaer og gode plugins.

I og med at så mange har bygget deres hjemmeside i WordPress er der også masser af hjælp at hente online. Både på dansk og engelsk.

Her på webdesigner.dk har jeg efterhånden haft rigtig mange igennem, og det er lykkes alle at få deres egen hjemmeside på deres eget domænenavn. Ofte er det brugere som slet ikke har arbejdet med hjemmesider før. Hvis de kan ja så kan du absolut også.

Hvornår er det en god ide at tage et WordPress kursus?

Er du meget presset med hensyn til tid, kan det være en god ide at tage et betalt kursus med en instruktør på. Jeg vil dog kun anbefale det hvis du er absolut nybegynder og samtidig har svært ved alt det der har med computere at gøre.

Vil du lave din egen hjemmeside kommer du uanset til at bruge noget tid på at sætte dig ind i hvordan hjemmesidesystemet virker. Dette kommer du ikke udenom uanset om du vælger at betale for et kursus eller at følge videoerne og læse artiklerne her på siden.

Vil min WordPress hjemmeside blive ligeså god uden en professionel instruktør på?

Ja, følger du de råd jeg giver dig her på hjemmesiden, får du en yderst professionel løsning. Faktisk vil jeg mene at du mange tilfælde får en bedre løsning end den du betaler for hos mange webbureauer.

Dette hænger sammen med at du gennem artiklerne her på siden får over 10 års erfaringer med design og optimering af hjemmesider. Mange firmaer der tilbyder billige WordPress løsninger har rent faktisk ikke den store erfaring.

Uanset om du vælger at lave din WordPress hjemmeside på et kursus eller her på siden kommer det til at kræve en arbejdsindsats af dig. Der vil altid være noget du ikke har fået svar på og herved kommer du alligevel til at søge online.

Jeg har så vidt muligt svaret på de mest basale ting i installationens videoerne. Øvrige svar på spørgsmål omkring WordPress finder du i FAQ’en. Spørg en bruger om noget der endnu ikke er beskrevet i FAQ’en eller i artiklerne tilføjer jeg infomationen hurtigst muligt.

Ingen relaterede indlæg.

Skrevet i: WordPress hjælp

Avatar for Anders Christensen

Om Anders Christensen

Anders Christensen har arbejdet med hjemmesider og online markedsføring i over 15 år. Jeg er her for at hjælpe dig med at få lavet den bedst mulige hjemmeside. Webdesigner, online entrepreneur & musiker.

Kommentarer

  1. Avatar for TrineTrine skriver

    5. august 2019 kl. 15:20

    Hej Anders

    Jeg er mediegrafiker og arbejder oftere og oftere med hjemmesider i WordPress. Det har været learning by doing i alle årene, men jeg føler mig mere og mere hjemme i det. Jeg kan desuden en smule html-kodning, så det har hjulpet mig mange gange, når jeg har stået over for et problem eller har haft behov for at yderligere brugertilpasse mit tema. Ja – min arbejdsgang er som regel, at jeg køber et tema, og så tilretter og arbejder jeg herudfra. Så langt så godt.

    Der hvor jeg godt kunne bruge noget konsulentbistand er i forhold til alt andet omkring opbygningen af hjemmesiden. Kan du hjælpe med at skitsere en typisk arbejdsgang, fra du starter et hjemmesideprojekt til du står med et færdigt produkt?

    En ting er altså at opbygge hjemmesiden – det kan jeg godt – men hvad skal jeg ellers tænke ind i sådan et projekt? Jeg bruger Simply, og hoster både egen og andres hjemmesider herfra. Men jeg er i tvivl, om jeg overser noget helt fundamentalt. Jeg tager løbende backups, og når jeg er endeligt færdig med et site, tager jeg en komplet backup af hjemmesiden og gemmer. Den daglige drift ligger herefter stille, såfremt kunden ikke beder mig om at opdatere noget indhold. Men bør jeg jævnlig ind og opdatere fx plugins osv.

    Ja et simpelt spørgsmål blev det ikke – men mon ikke det jeg har behov for er en step-by-step tjekliste ved opbygning og drift af en hjemmeside. Kan du hjælpe mig på vej?

    Tak 🙂

    Svar
    • Avatar for Anders ChristensenAnders Christensen skriver

      6. august 2019 kl. 15:08

      Hej Trine. Hvordan arbejdsgangen er afhænger i høj grad af hvad det er du sælger til kunderne. Betaler de for at få sat en hjemmeside op i WordPress og ikke andet, så ligger ansvar for opdateringer af plugins osv. jo hos dem.

      Min metode:

      Først og fremmest ville jeg sørger for at alle domæne og webhotel er registreret af kunden selv. Herved er de selv ansvarlige for at betale for begge dele og kan altid få adgang til deres data og domænenavn.

      Alle kunder ville også underskrive en kontrakt, så begge parter er enige om hvilke aftaler og ydelser der gør sig gældende.

      Jeg ville tilbyde en grundpakke med opsætning af hjemmesiden. Herunder SEO, installation af de mest relevante plugins, opsætning af kontaktformular etc.

      Ud over dette ville kunderne så kunne vælge ekstra ydelser såsom oprettelse af indgående links, skrivning af SEO artikler, indsættelser af billeder, design af logo, anti-spam i kommentarfelt, hastigheds-optimering etc. Dette til en fast timepris.

      Plugins og selve WordPress skal altid holdes opdateret, ellers vil dine kunder med tiden, helt sikkert opleve at deres hjemmeside bliver fyldt med spam-links eller helt lukket ned. Et plugin som Securi eller WordFence er derfor et must. Automatisk backup ville jeg også sætte op.

      Ud over dette ville jeg installere Advanced Automatic Updates. Samtidig ville jeg lave en plan, og ud fra denne logge ind på siderne fra tid til anden for at se om alt er opdateret, tjekke for døde links og plugins etc.

      Hvor meget af dette der skal gøres, afhænger så igen af, hvilke aftale / kontrakt der er indgået mellem dig og dine kunder. 🙂

      Svar
  2. Avatar for SamerSamer skriver

    23. august 2019 kl. 13:08

    Hej Anders

    Hvornår kan man kalde sig ekspert i wordpress .Jeg har selv læret næsten alt i wordpress jeg kan dog ikke kode plugin.Jeg kan lave en hjemmeside med woocommere og online betaling med strip eller paypal ,jeg kan sætte koder som adsense i team header jeg kender til mange andre plugin også.
    Hvordan er job mulighederne med wordpress og kan jeg kald mig selv for ekspert
    Jeg kan også lidt seo

    Vh
    Samer

    Svar
    • Avatar for Anders ChristensenAnders Christensen skriver

      24. august 2019 kl. 20:19

      Hejsa. Jeg vil sige når andre begynder at kalde dig ekspert. I min verden er en WordPress ekspert en udvikler til WordPress, der kender hele kernekoden, koder plugins og ikke mindst lever af dette arbejde.

      Der er selvfølgelig ikke noget der forhindre dig i at kalde dig selv ekspert, men i ordret ligger at du er en af de aller bedste inden for området i Danmark.

      Jeg ville i stedet vælge at fokusere på hvad du kan gøre for dine kunder – gennem super gode referencer og gratis artikler (eller videoer) der hjælper dine potentielle kunder og derved viser din professionelle viden omkring emnet. 🙂

      Hvis du tænker i at søge job som webudvikler inden for WordPress, skal der mere til end at kunne sætte en side op. De fleste vil have et krav om, at du som minimum kan designe unikke temaer til kunderne. Samtidig vil en større viden om SEO være et krav hos de fleste web-bureauer.

      Rigtig mange kører i dag med WordPress, så min vurdering er at job mulighederne er okay. De fleste web-bureauer tilbyder dog forskellige systemer til kunderne. Viden om programmering og andre CMS’er vil derfor også et være stort plus.

      Svar
  3. Avatar for MichaelMichael skriver

    11. september 2019 kl. 22:23

    Hej Anders,
    Jeg skal have lavet opsætning af WordPress med følgende plugins :
    -WooCommerce + WC Vendors.
    -Forum med mulighed for at alle
    medlemmer kan skrive egne Blogs.
    -I samme sociale forum skal brugerne kunne oprette indlæg som de andre brugere så kan kommentere på.

    Udover dette skal jeg have lavet noget kode der giver flere indtastningsfelter (input felter) i formularen der opretter indlæggene i forummet.
    Plus lidt andre ting der skal kodes ind i WordPress. (er det kompliceret at kode egen kode ind i WordPress?)
    Jeg kan noget PHP, HTML selv.

    Mvh Michael

    Svar
    • Avatar for Anders ChristensenAnders Christensen skriver

      13. september 2019 kl. 02:16

      Hej Micheal. Ja, jeg vil mene det er kompliceret at kode egne plugins / temaer til WordPress. Jeg har selv programmeret mit eget CMS i sin tid i PHP, MySQL og CSS, og det er på ingen måde nok til at jeg har forståelse af hvordan WordPress core og plugins hænger sammen.

      Der med ikke sagt at det ikke kan læres, men det er nu ikke noget jeg selv ville give mig i kast med.

      Måske Peepso, BuddyPress eller Ultimate Member kunne være et udgangspunkt. Med de mange features du ønsker kommer du dog nok ikke uden om en kombination af forskellige plugins.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Alt om at lave din egen hjemmeside

Her på siden finder du alt hvad du skal bruge cookiesfor at lave en professionel hjemmeside.

Følg guiden under Lav en hjemmside  så får du en brugervenlig & søgemaskineoptimeret hjemmeside med eget domænenavn.
Velkommen til 🙂

Få e-bogen Sådan laver du din egen hjemmeside helt gratis!

Den komplette guide til at lave din egen hjemmeside & tjene penge online.
Lav din egen hjemmeside - Gratis ebog

Download din gratis ebog nu!

Seneste artikler

  • Blogindlæg skabelonBlogindlæg layout: Den ultimative guide til at skrive et blogindlæg
    4. december 2020
  • SEO optimering af WordPressOptimering af WordPress – Step-by-Step guide
    11. november 2020
  • Lav en hjemmeside – Step-by-Step guide
    5. november 2020

Seneste kommentarer

  • Anders Christensen - 9 januar, 19:34
    Hej Frits. Du kan sagtens bruge det domæne du har købt, og så henvise det til et webhotel hos Simply.…
    Hvad er formålet med webdesigner.dk?
  • Frits Thomsen - 9 januar, 18:47
    Hej Anders Jeg har et konsulentfirma der skal have sin egen enkle hjemmeside. Kan se du har en”kogebog” med webhotel…
    Hvad er formålet med webdesigner.dk?
  • Anders Christensen - 9 januar, 14:42
    Hejsa. Først aktiverer du et andet tema, herefter klikker du på Ananya tema-billedet. Herefter vil du se et lille rødt…
    Gratis WordPress – Undgå fælden vælg ikke WordPress.com
  • Anders Christensen - 9 januar, 14:34
    Hej Lea. Det er lidt svært at sige om de bliver brugt, når jeg ikke sidder med det foran mig.…
    Gratis WordPress bog på dansk
  • Nina Thorborg - 7 januar, 14:22
    Hej Anders Tak for en rigtig god hjemmeside. Jeg er nybegynder og absolut ikke IT nørd. Vha. dine meget grundige…
    Gratis WordPress – Undgå fælden vælg ikke WordPress.com

Pupulære artikler

Hvor kan jeg købe billige billeder til min hjemmeside?

Den komplette guide til at lave et nyhedsbrev

Hvor finder jeg gode WordPress temaer oversat til dansk?

Undgå fælden vælg ikke en gratis hjemmeside

Kategorier

  • Domænenavne
  • Generelle tips & tricks
  • Hjemmeside FAQ
  • Lav din egen hjemmeside
  • Lav en blog
  • Markedsføring online
  • Opret en hjemmeside
  • Skriv til nettet
  • Søgemaskineoptimering
  • Tjen penge online
  • Uncategorized
  • Valg af emne
  • Webhoteller
  • WordPress hjælp

Følg med i hvad der sker på webdesigner.dk

Besøg os på Facebook Følg os med RSS Følg os på YouTube

Co2 neutralt website

DIVI WordPress tema
123rf
genesis

Webdesigner.dk anbefaler at du hoster din hjemmeside hos Simply
Copyright © 2021 · Cookies · Genesis theme · Kontakt · Profil
Denne hjemmeside indeholder affiliate links
Lav din egen hjemmeside
CVR-nr.: 26570875

X
Gratis eBog fra Webdesigner.dk : Lær hvordan du laver en professionel hjemmeside!
Klik her
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. OkLæs mere