Hvor kan jeg købe gode og billige billeder til min hjemmeside?

Billed fra 123rf.comEn ting der kan få din hjemmeside til både at virke mere interessant og professionel er nogle gode billeder.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvor du finder de bedste billeder til den bedste pris. I denne artikel ser jeg derfor nærmere på hvor du kan købe gode og billige billeder til din hjemmeside.

Kan jeg ikke bare bruge nogle gratis billeder til min hjemmeside?

Jo, der findes en del forskellige sites på nettet der tilbyder gratis billeder, f.eks.  morguefile.com. Forskellige krav skal dog typisk opfyldes før du må bruge disse billeder. Ofte må du ikke bruge billederne kommercielt, og typisk vil det være sådan at du skal linke tilbage til den person der har taget billederne.

Problemet med de gratis serviceses er det er dig selv der er ansvarlig for kun at bruge lovlige billeder på din hjemmeside. Har en bruger uploadet billeder på en gratis service, der er ikke er hans og med copyright på, er det dig der bliver holdt personligt ansvarlig.

Du risikere altså at blive kontaktet af en advokat og skal betale ved kasse 1, for at ulovligt brug af billeder på din hjemmeside. På de gratis billedservices kan alle uploade de billeder de har lyst til – også materiale de reelt ikke har copyright på.

Royalty free stock photos er vejen frem hvis du vil have høj kvalitet til lavpris

Hvis du vil være sikker på du ikke bryder nogle copyrights er den eneste vej frem at betale for dine billeder. Det behøver dog ikke koste en mindre formue at få nogle gode billeder til din hjemmeside.

Hos 123rf.com kan du købe dine billeder royalty free ganske billigt. De hører til nogle af de billigste på markedet og for under fem kroner kan du købe et billede i 400 x 133 pixels (laveste opløsning). Jo flere credits du køber, jo billigere bliver prisen pr. billede.

Der findes mange andre sider der sælger billeder f.eks. istockphoto.com, men når der samlet kigges på pris, kvalitet og udbudet af billeder, er 123rf.com mit bedste bud for den mindre hjemmeside ejer. I øvrigt bruger jeg selv 123rf.com når jeg køber nye billeder til mine mange websites.

Hvad betyder Royalty free?

Hvis du køber et billede royalty free skal du ikke betale royalties hver gang du bruger billedet. Når du først har betalt har du altså retten til at vise billedet på din hjemmeside så mange gange som du har lyst, uden at skulle betale noget til rettighedsindehaveren.

Grunden til fotografen vælger at sælge sine billeder royalty free er pga. den hårde konkurrence og at gentagne salg med et stort portofolio, kan give fotografen en pæn indtægt på sigt.

Når du har købt et roaylty free fotografi eller illustration, er der ikke et krav om at du skal linke tilbage til fotografen. Bemærk dog at det ikke er tilladt at videresælge et billede du har købt roaylty free, fotografen har stadig copyrighten.

Den bedste måde at få nogle gode billeder til din hjemmeside er med 123rf

Der findes masser af steder hvor du kan købe billeder online. Den bedste side jeg har fundet er som sagt 123rf.com, her får du billeder af god kvalitet og til en pris hvor alle kan være med.

Billeder kan være med til at løfte din hjemmeside væsentligt, så det er bare med at komme i gang, og få sat nogle flotte billeder på din side.

Overvejer du at lave / redesigne din hjemmeside, kan du lære hvordan du laver en professionel hjemmeside med WordPress under: lav din egen hjemmeside

16 kommentarer til “Hvor kan jeg købe gode og billige billeder til min hjemmeside?”

 1. Hej Anders. Jeg har nu leget med hjemmesider i et års tid. Mit seneste værk er http://www.caferusfri.dk, som jeg har lavet for en cafe for eksmisbrugere. Jeg har det problem, at et af billederne på forsiden samt noget af teksten hopper over og lægger sig oven på kolonnen ved siden af. Hvorfor gør den det? Jeg har lavet forsideskabelonen om flere gange, og har også forsøgt at låse kolonnerne, men den bliver ved at gøre det. Har du et bud på hvorfor? og hvordan undgår jeg sådan noget fremover?

  Svar
  • Hejsa. Fedt at du har fået hjemmesiden op at køre :-D Ja, DIVI kan være lidt svær at få til at makke ret nogle gange, især hvis man har mange kolonner og andre elementer. Hvis man ikke er så stærk i kodning og derfor ikke kan rette det manuelt, kan det ofte løses ved at oprette en ny side og lave opsætningen igen.

   Det skyldes ofte at de forskellige elementer ikke er “nested” korrekt. Så vidt jeg kan se har du dog fået det løst?

   Svar
 2. Hej
  God side
  Giver svar på meget og alligevel er der noget … Jeg tænker på musik der er ældre end 25 år , har lagt mærke til at DR bonderøven/plastikhaven kun bruger instrumental musik, hele tiden Jeg vil kun bruge mine egne foto , hvordan kan jeg sikre dem bedst (fx. Freepics2have) . Jeg har også 1 gratis hjemmeside på briketter.com/dingartnerfinn
  Min plan er at lave 1 ny hjemmeside + 1 blok og evt. 1 have app
  ha1goddag
  Vh dingartnerfinn

  Svar
  • Hejsa. Der er igen måde hvor på du kan “sikre” dine billeder. Det som nogle gør er at ligge et watermark på billederne, men det er jo ikke hensigtsmæssigt, med mindre billederne er lagt online med henblik på salg.

   Så snart billeder er lagt online, kan alle reelt kopiere dem. Når det så er sagt er ulovligt at kopiere andres billeder, musik, video og tekst for den sagsskyld. Du har nemlig helt automatisk copyright på alt materiale du selv har produceret.

   Den typiske procedure, hvis ens billeder er blevet stjålet er at tage kontakt til den pågældende hjemmeside, med et krav om at fjerne billederne øjeblikket. Mange vælge også at sende et krav på op til 2.5 x billedets værdi, for bryde copyrighten. Nægtes der at betale eller at fjerne billederne er retten vejen frem.

   De fleste er dog hurtige til at rette op på deres fejl.

   Svar
 3. Hej Anders tak for dine svar, så er der lige det med køb af et logo, hvordan foregår det i praksis, designeren skal vel vide noget om baggrunden og ønsker til logoet, altså rettelser og rettelser igen, det løber vel op i betaling til designeren

  Svar
 4. Hej Anders, det kan godt være jeg er fat vag, men kan du ikke forklare hvad det er man ser på 123RF køb af billeder, noget med 1-2-3-4-5-6 credits og noget med størrelser 30 gange 40 cm.? Skær det venligst ud i pap, også ved køb af et logo, hvordan foregår det rent praktisk.

  Svar
  • Hos 123RF køber du credits som du så kan bruge til at købe billeder for. Hvor mange credits et billed koster afhænger af hvilken opløsning (størrelse) du køber billedet i. Efter du har købt credits er det blot at klikke på download og du har billedet med det samme.

   Til denne og mine mange andre hjemmesider køber jeg altid i 848 x 565 px (2 credits). Herefter ændrer jeg billedstørrelsen i Photoshop (eller et af de gratis alternativer) så billedet passer til det pågældende tema jeg bruger. Med Genesis temaerne er det oftest 700 x 350. Til slut gemmer jeg billedet som en jpg fil, da denne filtype fylder mindst og derved kan indlæses hurtigere i brugerens browser. :-)

   Svar
   • Ikke forstået

    Hvad er credits

    Altså når man kommer ind på 123 hjemmeside og der står 40 credits, hvad gør man så, og ud for et givent billede står der en eller anden størrelse, du må forklare det, jeg er lidt fat vag på det omtåde

    Svar
   • Som sagt bruger du credits til at købe billederne på deres hjemmeside. Det første du skal gøre er at oprette en konto hos 123RF, har du gjort det? Ellers klik på “Sign Up” og indtast de nødvendige oplysninger og log ind på din konto.

    Det næste du skal gøre er at købe nogle credits. Dette gør du ved at klikke på “SEE PRICING & PLANS” ->> vælg nu det antal Credits du ønsker at købe ->> klik på Select ->> indtast dine VISA oplysninger og klik på “All done”.

    Søg nu og find det billede du ønsker at købe. Vælg herefter den ønskede størrelse (her er den til 2 credits, som sagt, god til de fleste typer af hjemmesider) ->> klik nu på download.

    Er du i tvivl om noget kan du også bruge deres “Live Help” (Engelsk). Den er online 24/7 :-)

    Svar
 5. Et rigtig godt sted at finde billeder til hjemmesider eller andet grafisk design, er på http://www.pixabay.com

  Her har jeg anvendt mange billeder gennem tiden, og det er helt gratis. Databasen fungere som andre stock databaser, men den har selvfølgelig ikke lige så stort udvalg.

  Prøv pixabay.com, det kan klart anbefales :-)

  Svar
 6. Jeg er begyndt at bruge morguefile – det kan bestemt anbefales. Der er stort set altid et godt billede indenfor alle emner :)

  Svar
  • Ja, det er bare utrolig vigtigt at være opmærksom på at alle rettighederne bliver overholdt. Selvom der er tale om gratis billeder er det stadig 100% hjemmesideejeren der har ansvar for at alle copyrights bliver overholdt.

   Er billedet uploadet af en anden end copyrightejeren (uanset hvad der står skrevet hos den pågældende service), ja så er det hjemmesideejeren der skal betale ved kasse ét. Ville bare lige gøre opmærksom på det, hvis nogle ikke var klar over dette :-)

   Svar

Skriv en kommentar