Priser – Hvor meget koster det at lave en hjemmeside?

Hvor meget koster en hjemmesideHvis jeg selv laver en WordPress hjemmeside, hvor meget koster det så? Hvilke priser gør sig gældende for nybegynderen.

Når det kommer til hjemmesider er der utrolig stor forskel på prisen. Nogle webbureauer tager en meget høj pris, for en hjemmeside lavet i WordPress. Det er ikke unormalt at kunder betaler 4000-8000 kr. for en WordPress hjemmeside.

Personligt mener jeg at denne pris er alt for høj. Som du kan se herunder kan du selv lave en WordPress hjemmeside, til en pris der ligger langt under. Hvad koster en hjemmeside.

Pris med eget domæne, plads på webhotel samt professionelt tema

Følger du installationsvideoerne og min anbefaling med at købe DIVI, domænenavn og webhotel hos Simply vil din samlede her og nu betaling ligge på omkring 800 kr.

Priserne fordeler sig således:

 • At have dit eget domænenavn registreret koster 60 kr. om året.
 • Køber du webhotel hos Simply koster det under 6 kr. om måneden at have din egen hjemmeside online.
 • Priserne på Genesis frameworket + et tilhørende tema ligger typisk på $99. Alle fremtidige opdateringer til Genesis frameworket og dit tema er gratis. Når du først har købt Genesis frameworket opnår du en væsentlig besparelse på alle fremtidige køb af deres temaer.
 • WordPress er gratis og dette vil det WordPress blive ved med at være. Dette gælder også alle fremtidige opdateringer.

Hvorfor anbefaler du at købe Genesis Frameworket + et tilhørende tema?

Som du sikkert har lagt mærke til findes der tusindvis af gratis temaer til WordPress. Problemet med disse er bare at de ikke lever op til de krav der stilles til en professionel hjemmeside. Med Genesis Frameworket + et af deres temaer får du:

 • En hjemmeside der er optimeret til søgemaskinerne. Dette er yderst vigtigt, da nogle af de allerbedste og mest målrettede besøgende kommer fra Google.
 • Gratis opdateringer med rettelser af evt. fejl og sikkerhedshuller. Samtidig bliver dit tema løbende opdateret så det understøtter alle de nye features i WordPress.
 • Du får et professionelt og fleksibelt design. Herunder automatisk oversættelse af din hjemmeside til dansk, mulighed for at selv at bestemme hvad der skal vises på din forside, flere forskellige layouts, samt gode tilpasningsmuligheder i både menuer, søgefelt og i footeren.
 • Garanti for at din hjemmeside er responsive. I dag skal din hjemmeside være responsive så den vises korrekt på alle de mobile enheder. Over 30% af trafikken kommer i dag fra de mobile enheder og at have et responsive design er derfor den eneste vej frem.
 • Adgang til gode support artikler, der giver dig svar på hvordan du sætter dit tema op præcis som du ønsker.
 • …og mange andre fordele.

Som du kan se er prisen for Genesis absolut pengene værd. Jeg bruger selv Genesis på stort set alle mine WordPress hjemmesider, da det i mine øjne ganske enkelt er det bedste tema til WordPress.

Hvis jeg gerne vil have billeder på min hjemmeside er det så dyrt?

Prisen behøver ikke være høj for at købe billeder til din hjemmeside. Jeg køber selv alle mine billeder hos 123RF og her ligger prisen på 5-7 kr. pr. billede. Billeder kan gøre en stor forskel for hvordan din hjemmeside bliver opfattet af brugerne, og ved at købe gennem 123RF er der styr på rettighederne.

Er der flere udgifter for at have min egen WordPress hjemmeside?

Nej, som udgangspunkt er der ikke flere udgifter for at have din egen WordPress hjemmeside. Kun såfremt  at du vil lave en webshop, er der flere udgifter forbundet med at have din hjemmeside. Til egen webshop findes der dog også gratis løsninger, som f.eks. at modtage betalinger gennem PayPal.

Hvordan laver jeg min egen WordPress hjemmeside?

Der kan ikke være tvivl om at den billigste løsning er selv at lave hjemmesiden. Ved at følge guiden under lav en hjemmeside kommer du godt fra start.

Alle kan være med, også dig der aldrig har lavet en hjemmeside før. Lav selv din WordPress hjemmeside, så får du en super løsning til den absolut laveste pris.

17 kommentarer til “Priser – Hvor meget koster det at lave en hjemmeside?”

 1. Hej Anders. Tak for dejlig letforståelig information. Hvad med plugins? Vil du anbefale nogen?
  Vh Helle Sørensen

  Svar
  • Hej Mik. Det afhænger af om du kan finde et fleksibelt plugin der tillader dig at ændre formateringen og tilføje html tags. Hvis du ikke kan finde et plugin der har disse features, kommer du ikke uden om at skulle kode det selv – og det bliver hurtigt ret langhåret… :-)

   Men uanset vil Google højst sandsynligt blot ignorere indholdet hentet via RSS, da det bliver indexeret på den oprindelige side først.

   Hvilken slags side er det du påtænker at bruge RSS til?

   Svar
 2. tusind tusind tak.
  Jeg håber at jeg kan finde ud af det. Er ikke voldsomt IT kyndig..
  God dag.

  Camilla

  Svar
  • Hej Camilla. Det kan du godt, det kræver blot at du er villig til at bruge lidt tid på at lære det. :-)

   Jeg kan i øvrigt anbefale at kigge under WordPress hjælp, efter du har fuldt installationsvideoerne, her finder du nemlig svar på langt det meste. Ellers siger du bare til :-D

   Svar
 3. Hej !
  Jeg skal opstarte som selvstændig, i min fritid. Til det, skal jeg oprette mig en lille overskuelig hjemmeside med lidt billeder, lidt om mig og det arbejde jeg går ind for, samt udbyder og en mail adresse hvor kunder kan få fat i mig. Ikke mange menuer, referencer, undermenuer etc. en helt enkelt side man ikke behøver at scrolle rundt i for at forstå/overskue. Men som let giver folk mulighed for at få kontakt til mig.
  Har jeg forstået det korrekt at jeg kan :
  Lave mig et domæne navn ( som jeg ikke kan finde andre der har ) gratis
  Købe et webhotel ( fx Simply ) ved at betale et simpelt engangsbeløb.
  og oprette mig i et administrationssystem (WordPress) gratis
  og herfra selv lægge billeder ind /opdatere, af det jeg udfører og arbejder med ???
  Mvh Camilla

  Svar
  • Hejsa. Som beskrevet i artiklen herover betaler du:

   18 kr. om måneden for at have plads på et webhotel
   50 kr. om året for at have et domænenavn
   WordPress er gratis
   …og du kan ligeledes godt bruge et gratis WordPress tema.

   Følg blot installationsvideoerne her på siden, så kommer du let i gang. Med WordPress kan du selv ligge billeder, tekst, video etc. ind på din hjemmeside :-)

   Svar
 4. Hej Anders, Kan man købe dig til at lave en hjemmeside/blog og hvis, hvad er så prisen? Tak for super god side.

  Svar
  • Hej Dorte. Herligt du kan bruge siden her. :-) Jeg tager desværre ikke freelance webdesign-opgaver, da jeg ganske enkelt ikke har tiden til det.

   Kaster du dig selv ud i projektet er du selvfølgelig velkommen til at spørge på mail eller via kommentarerne her på siden. Det meste er dog besvaret under WordPress hjælp :-D Jeg har haft rigtig mange igennem, der aldrig har lavet en hjemmeside før, og de er alle kommet i mål.

   Svar
 5. Hej! Tak for god og (for det meste) forståelige råd :-) Jeg skal lave en blog og har bestemt tanker om udseendet af bloggen, men gider ikke bruge ret meget krudt på det tekniske, så det skal bare være nemt at gå til – og udover opstartsbeløb skal det helst heller ikke koste det store.
  Jeg er i tvivl om det du skriver ift priser på Genesis og DIVI. Jeg vil gerne betale for et framework, så det fungerer, som det skal, men er der så løbende betaling..? Jeg synes, at du skriver, at der er medlemsordning på DIVI, så det koster 69 dollars om året..? Jeg er meget fan af engangsbeløb, så det ikke løber for meget op – udover webhosting til håndterbare 18 kroner om måneden… Tak for hjælpen!

  Svar
  • Hejsa. Genesis framework + tema er det et engangsbeløb, som jeg også beskriver herover.

   Vælger du DIVI koster det 89 dollars om året (jeg har nu opdateret prisen i artiklen). Alternativt kan du købe life time acces til DIVI, det koster så $249 – du får så ligeledes adgang til alle deres temaer, plugins og support.

   Uanset kommer du ikke uden om at skulle bruge noget id på at sætte dig ind I WordPress. Det er dog et af de mest brugervenlige systemer på markedet. :-)

   Svar
 6. Hej

  Jeg er helt ny indenfor feltet, og sætter virkelig pris på dine konkrete tips og forklaringer.

  Jeg står og skal i gang med at lave en hjemmeside til min familieterapeut praksis. Som udgangspunkt har jeg brug for en fast forside med forskellig praktisk info, samt menupunkter med mere detaljeret info om mig, behandlingsformer osv.

  Når jeg kigger på Genesis Frameworket, som du anbefaler, ser det for mig ud til, at det er bygget op omkring en “blogging-skabelon”? Altså en forside der løbende ændrer sig i takt med at der kommer nye posts? Er det rigtigt forstået? Eller vil jeg kunne bruge den til det format jeg ønsker? Jeg har i udgangspunktet ingen planer om at skrive blogposts/artikler.

  Er der en anden skabelon der ville være mere optimal til mit behov?

  Svar
  • Hej julie. Du kan helt selv bestemme hvordan du ønsker din forside skal sættes op i Genesis. Ønsker du en statisk forside kan du lære hvordan du gør lige her :-)

   Svar
 7. Hej.Fantastisk side du har og meget brugbar. Jeg hae besluttet mig for ar følge din guide. Vil gerne høre din mening og anbefaling hvad jeg skall overveje .Jeg hae et firma hvor jeg tillbyder moderne hjemmepleje og guidnig til alle generationer. Hae behov for at allt tekst er på dansk mm. Så hvad vill du anbefalle mig jeg invisterer i? Jeg har kigget på DIVI. Jeg har bestemt mig for ar bruge din hjjemmeside til guidning, for den er fantastisk og passer till mig. Jeg skall virkelig have optimeret min hjemmeside, men vil ikke betal en dyr webdesigner.
  Venllig hillsen
  Anne Marie

  Svar
  • Hej Anne Marie
   Herligt at du kan bruge siden her.

   DIVI er oversat til dansk og de har en god support sektion, hvor du kan finde hjælp hvis du skulle løbe ind i problemer. Med DIVI og det gratis plugin der hedder Yoast SEO har du en rigtig god løsning. Du kan læse mere om søgemaskineoptimering her på siden :-)

   Alternativt kan du kigge på Genesis temaerne, det bruger jeg bl.a. her på siden (hvor jeg i øvrigt får meget af min trafik fra Google). Jeg bruger Yoast SEO på alle mine WordPress hjemmesider.

   Svar

Skriv en kommentar